JAKEJ ALTÍK NA AUDIO???

dotazy a rady na vše kolem hudby
vanplus - FK

Re: JAKEJ ALTÍK NA AUDIO???

Příspěvek od vanplus - FK »

Diablo píše:no to musel mit motor radost
na motor s..u ten se dá vyměnit,já to stavěl na muziku :D :D :D
vanplus - FK

tak vám teda řeknu že sem si koupil nový větší auto a přihlásil se na dané forum a tam sou ty lidi nějaký retardovaný nebo co....tak jestli by to nikomu nevadilo tak bych se zeptal tady: nevíte náhodou jakej nejsilnější alternátor lze nacpat respektive se vyrábí do vw t5? a jestli někdo máte zkušenosti se zástavbou 2 altíků....p.s. ZLATÝ LIDI S FELINAMA-NENAMYŠLENÝ,OCHOTNÝ,PROSTĚ NORMÁLNÍ...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

vanplus:Sice ti neporadím,ale máš svatou pravdu.Tady je to zlatý ;)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

já měl altík 120A z audi teď ho prodávám a v pohodě mi stačil na 3kw rms a dobíjel dvě gelové baterie Exide Maxima a Powercell 4000 (7000A) a jak se tady zminoval Fancar není to jen o Alternátoru... a než shánět 200A Alternátor je lepší tam nacpat dva když už chceš pořádně dobíjet ;)
vanplus - FK

jj 120 jsem měl ve vanovi,stačilo to celkem taky. no to bych tam klidně dal 2 ale netušim kde třeba seženu řemenici a tak...můžeš dát nějakej tip? díky
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

máš klimu? dá se dát druhý místo ní... ale pokud si pořídíš pořádnou gelovku aspoň zkraťák 7000A je to o něm ne o kapacitě ta stačí i 55Ah a hotovo... musel bys tam mít aspoň 4 tyhle baterie :D a kapacitor jak tu někdo psal tak ten už si s tíhle výkyvem u tolika A už neporadí... ať tam dáte třeba 4F...
vanplus - FK

klimu neni problem nahradit,baterky budou alespon 4 spíš 8,kapacitory jsou 2 po 5F ale přeci jenom ,já chci aby to hrálo třeba jako na mimoni pár hodin,(tam bylo 210ah baterky a furt nastartováno 120A altík...nicméně tohle tu řešíme už po druhý dokola,tak bych spíš přešel k těm altíkům...říkáš místo klimy??? nebo prostě vzít cočko a ze zhruba 4mm matroše udělat držák-takhle bych si poradil já,nebo už se dá koupit něco hotovýho at se nemusim zaprasit ?:D
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jaký budeš dávat baterky? Na kapacitory bych se vykašlal jsou spíš na kvalitu a vyrovnání napětí... ale pokud budeš mít pořádné kabely baterky apod. tak ho nepotřebuješ zbytečné ztráty v nich... já jel bez kapíku a taky pohoda... jinak Altík je celkem jedno kam ho dáš důležitý je aby fungoval, dal bych ho místo klimy a máš aspoň o starost míň s řemenem..
vanplus - FK

baterky uvidim,je jich spousta co jsem koukal ale min aspon 4x70Ah....kapacitory jsou v mým případě jen designová záležitost.kabely počítám k distribučáku 100mm2 pak dále vše rozvedené 50 a 20... ale pokud mám 2 zesilovače který žerou 150A a víc a 4 zesilovače který žerou po 30A tak to na baterky dlouho hrát nevydrží když to spočítám....takže 2 altíky je nutnost....takže řemenici použít s klimy a vyrobit držák jestli to dobře chápu??
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

nehled na Ah a zkratový proud... pak nebudeš mít problém ale potřebuješ zkratak 5000A - 7000A což ti obyčejná baterka nedá... můžeš mít klidně 50Ah se 5000A a budeš natom líp jak s obyč 70Ah baterii, a když mám velký zkraták tak nemusíš valit tak dobíjení...
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

vanplus píše:? mimon se blíží...poradíte?? dík
Tam je to pojmenované podle návštěvníků? :lol:
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
vanplus - FK

Ah jsou snad taky důležitý,ne? podle toho vypočítám jak dlouho baterie vydrží na určitou zátěž...zkratovej proud maj všechny baterie typu exite nebo optima apod vysokej...a ten je dobrej možná na db drag ale já chci taky výdrž..........
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

měl jsem 50Ah 5000A a výdrž byla dobrá nejezdíl jsem jen dB drag, jako samo že čím větší kapacita tím líp ale hodně důležitý je i ten zkratový proud....
vanplus - FK

ok...co teda třeba tyhle dát 2? http://www.prohifi.cz/autobaterie/odyssey-pc2150s
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

vanplus, já to budu řešit dvěma alternátory z pasata 120ah ale budu to mít jen na krátkodobé pouštění při plném výkonu (dBDrag)baterky budou zatím dvě pokud budou finance bude jich víc
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Vanplus: jestli dáš tyhle tak to bude určitě o.k. jsou to výborné baterie... ;)
Odpovědět