Problem s ABS

NIKER - FK

Problem s ABS

Příspěvek od NIKER - FK »

Menil jsme lozisko v prednim kole takze jsem musel vsechno odsroubovat a i cidlo ABS ale az po jsem se docetl v knizce ze by se pri kazdym hejbanim z brzdama s ABS mela odpojit baterie, cidlo slo hodne spatne zdemontovat ale nevypadalo ze bych mu nejak ublizil, po vraceni cidla porad sviti ABS a kontrolka brzd, brzdy funguji dobre ale ty kontorlky me stou a na STK by jim to asi taky vadilo ze nefunguje... Nemate nekdo fotku jak vypadaji zdravej konketor od snimace ABS nebo nejaky tip co tam muze byt spatne?
Stefi74 - FK

Re: Problem s ABS

Příspěvek od Stefi74 - FK »

A deti to ABS nebo to brzdí jak bez :!: :?:
Chose

Příspěvek od Chose »

Zajed na diagnostiku a ta ti řekne co se děje.Třeba to bude jenom přechodná závada,nebo sis to čidlo opravdu zničil.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Stefi74 - FK

Chose píše:Zajed na diagnostiku a ta ti řekne co se děje.Třeba to bude jenom přechodná závada,nebo sis to čidlo opravdu zničil.
To bude nejlepší řešeni protože to jinak asi nezjistíš cose děje :(
NIKER - FK

Brzdi to bez ABS, kdyz na to dupnes tak to dopedalu nekope... Ja si stejne myslim ze kdyz ti nefunguje jedno cidlo tak ti vypne vsechny dalsi aby ti auto neslo do smyku. S dijagnostikou to bude horsi nevim kde v okoli to muzou mit, ale zkusim se poptat.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A odkud jsi? To napis a nekdo s notasem se pobliz urcite najde.
Stefi74 - FK

Jo tose deaktyvuje kuly bezpečností
NIKER - FK

Jsem z jedne dedinky u blanska takze bud blansko nebo brno...
NIKER - FK

Jeste me tak napadlo kdybych nejakou blbou nahodou spalil pojistku ale to asi s vypnutym zapalovanim neni mozny, nevite ktera to je?
Alf

Příspěvek od Alf »

Pojistky od ABS jsou v motorovém prostoru.
Pokud svítí kontrolka od ABS, tak nefunguje .
Jinak pokud máš klasický multimetr,nebo známého tak změř odpor čidla. Prostě změř odpor mezi těma dvouma drátama. Mělo by to být něco kolem 1kohm, čidlo je jenom cívka namotaná na magnetu.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
NIKER - FK

to alf: ja mam prave cidlo kteri se da odpojit i ukola(ty co jsem nasel na netu tak se tam asi vubec odpojit nedaji) a prvdepodobne tam to ma spatnej kontakt cidlo jsem si meril u rj a nic me multak nenameril, zitra jeste neco zkusim jinak koupim novy cidlo...
Alf

Příspěvek od Alf »

Tak to změř přímo na čidle.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
NIKER - FK

no to je prave to co asi moc dobre nepujde a v tom je asi ten problem do cidla se zasouvaji takovi dva tenoucky plisky a asi maji spatnej kontakt protoze pred demontazi fungovalo vse ok, jak bude cas tak zkusim vyndat i cidlo a konektor na nej poradne dopasovat, pripadne nejak plisky prodlouzit nejblbejsi na tom je ze tam ani hlavu nestrcis aby jsi se podival jestli to tam davas spravne...
NIKER - FK

Problem asi vyresen zamlel jsem s par kontaktama prostrikal kotoxem a vypada to zatim ok kontrolky zhasnuly a ABS funguje.
Lukas27

Příspěvek od Lukas27 »

Tak tento samý problém řeším s ´´mechanikem´´ už hodně dlouho. Nejdřív mě donutil, vyměnit disky, pak hadičky, pak prý vadné čidlo a situace je furt stejná. Takže se chystám proměřit si čidla a jestli budou všechna ok, tak mu to jedno co mě donutil koupit hodím na hlavu. Čidlo 1200 + práce. Už mě to štve.
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

Ježiš, proměřit čidlo trvá pár vteřin, se sundáním kola pár minut. Multimetr od čongů za 80 kč
a měříš odpor. V čidle je v podstatě vinutí který mám mít odpor zhruba od 800 do 1400 Ohmů
Pokud naměříš nekonečně velký odpor tak je čidlo KO. Další kontrola se může provést že multometr přepneš na
měření střídavého proudu z rozsahem cca do 2 voltů a někdo ti točí kolem a měříš napětí. Čidlo indukuje
při otáčení 1 otáčka kola za sekundu zhruba podle auta a typu čidla od 0.15mV do 2V
Další fígl je v tom že místo čidla zapojíš 12V žárovku třeba 5 Wattowou, tím se jednotka ošulí a pokud abs zhasne tak to ono čidlo
cos nahradil žárovkou je v řiti ....
Odpovědět