Vystřelovací klíč s DO

gerrik - FK

Vystřelovací klíč s DO

Příspěvek od gerrik - FK »

Máte už někdo vystřelovací klíč s předělaným dálkovým ovládaním centrálu třeba od Jablotronu? Začal jsem o tom klíči uvažovat, mám ten nový typ planžety, to je OK. Čip od immo by se tam měl taky někam vejít. Ale co ta dálka? Je to vůbec možné předělat, zabývají se tím firmy co dělají alarmy a tak? Jistý návod viz.: http://www.tuningklub.sk/_tks_item.php? ... 55&idi=568
Suchy
Kontaktovat uživatele:

Re: Vystřelovací klíč vs Jablotron

Příspěvek od Suchy »

Ahoj,kvůli tomu fér plánu jsem si koupil tenhle.
http://www.levnealarmy.eu/dalkove-ovlad ... y-357.html
Ale nak nemám odvahu na to.Imobilizér tam vlezl v poho.
gerrik - FK

Co ten kloub? Prý u těchto klíčů se často stává že se vykýve a pak vylomí.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Nejlepší jsou origo koncerny (bohužel se musí různě bastlit pro použití ve feldě..viz odkaz v prvním příspěvku),s těma univerzálníma vystřelovákama mám špatné zkušenosti po mechanické stránce.
gerrik - FK

Taky bych řekl, taky ted šmejdím po netu a koukám na Škoda, VW apod. Jediný problém vidím v DO, to nepůjde předělat, holt budu mít vystřelovák a ovladač k dálce.
Suchy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suchy »

Mám ho rok a zatím v pohodě,neztěžuju si.
Jak píšeš,mám klíč a ovládač jabko.
Naposledy upravil(a) Maty dne sob 17. led 2009 12:26:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Vašek - FK

Příspěvek od Vašek - FK »

gerrik píše:Taky bych řekl, taky ted šmejdím po netu a koukám na Škoda, VW apod. Jediný problém vidím v DO, to nepůjde předělat, holt budu mít vystřelovák a ovladač k dálce.
Teď jsem na Aukru viděl něco co má prý ten klíč nějak zesílený, tak by to třeba mohlo být už v pohodě..
http://www.aukro.cz/item289598178_akce_ ... html#photo
gerrik - FK

No jo, díky moc, zrovna je z HK, takže to zjistím co a jak.
Naposledy upravil(a) Maty dne sob 17. led 2009 12:26:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

[quote="VašekTeď jsem na Aukru viděl něco co má prý ten klíč nějak zesílený, tak by to třeba mohlo být už v pohodě..
http://www.aukro.cz/item289598178_akce_ ... html#photo[/quote]

Kua kua... 900 se nějak žinýruju...na takovejch nějakejch 500 bych slyšel...njn, asi jsem moc při zemi :D
gerrik - FK

No jo no, frajeřinka stojí prašulky :D Ale zase pro ty co nemaji dálkač, to zase není tak špatná cena, že?
nojmis - FK

Příspěvek od nojmis - FK »

Problém mezi jednotkou pro vystřelovací klíče a jejich dálkou a výrobky jablotronu, nebo i jiní výrobci nebude problém

nevím jak jinde ale u jablotronu jsou dvě možná řešení pro připojení alarmu/centrálu na ŘJ např VW od vystřelovacích klíčů.

těžko říct jaké je zapojení k těm vystřelovákům, ale když to vezmu z druhé strany a to od jablotronu a např. jejich alarmů pak každý jablotroní alarm má režimpřímo na připojení centrálu a jeho ovládání origo DO k autu. tj. v klíči máte DO a již není potřeba používat další přívěsek.

vystřelováky s příjímací jednotkou (jako sada) zapojit standartně jako centrální zamykání. To co jsem viděl tak přijímací jednotka má výstup přímo na serva nebo alespoň připojitelné na relé a poté na serva. plus výstup na blinkry. jakmile bude tato sada zapojená funguje centrál s DO s origo klíče a bliknou blinkry. A nyní lze alarm jablotronu připojit v režimu kdy je alarm ovládán vlastně impulzy z blinkrů (sleduje stav blinkrů) takže není potřeba ovladače od alarmu ale stačí ten vystřelovák. alarm tak sleduje vlastně centrál (blinkry)

druhou možností je využít rovnou výstupy na ŘJ vystřelováků a ovládat jimi rovnou centrál nebo alarm. tady ale bu záležet co je to za alarm.

přinejhorším se nechá ovládat centrál/alarm ovladačem jablotronu z těchto drátů.

Určitě bych neřekl že to je nereálný
gerrik - FK

Teď jsem na Aukru viděl něco co má prý ten klíč nějak zesílený, tak by to třeba mohlo být už v pohodě.. ,- kč.
http://www.aukro.cz/item289598178_akce_ ... html#photo[/quote]

Tak jsem to zjišťoval, montáž je za 900,- kč, asi se na to vykašlu. Ale může prodat jen vystřelovák za 350,- což už za frajeřinku stojí. Nevíte kolik stojí zhotovení klíče - vybroušení?
Vašek - FK

A nebylo by reálné ten vystřelovák naprogramovat na stávající jednotku? Jednotka snad podporuje učení nových ovladačů.. Nebo to musí být jen ovladač jednoho výrobce?
gerrik - FK

To jsem neptal, ale co jsem zjišťoval jinde na webu, tak to snad nejde. Možná kvůli tomu že je tam jiná frekvence.
Vašek - FK

A od Jablotronu máš alarm nebo jenom dálku?
gerrik - FK

Alarm nemám vůbec, jen dálku
Vašek - FK

A co takhle prohodit mezi sebou řj dálky? Místo tý stávající nahodit tu od těch vystřelováků. Vždyť by to mělo být skoro stejné nebo ne? Já jsem nedávno zkoumal schemata jablotronu a toho co nabízejí většinou na aukru a bylo to podobné, jen s tím rozdílem, že to s těmi vystřelováky mělo jen jeden výstup na blinkry, ale to už je podle mě detail. To by šlo snad poupravit...
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

asi tak jak říká Vašek... pokud máš jen dálku, tak snad není co řešit.
Vyhodíš původní řj, zapojíš novou řj od těch vystřelováků a máš vyhráno. Zapojení DO na centrál je jednoduchý, stačí ti plus a mínus pro napájení řj, impuls na zamknutí a odemknutí (buď rovnou na serva, nebo na relátka, záleží co v autě máš), případně ještě impuls na odskod kufru a pak už jen impuls na blinkry (pokud jen jeden, tak pomocí diod není problém rozdvojit, kdyby to proudově nedovoloval, tak pomůžou relátka).

Já mám v autě centrál a DO zvlášť, takže momentálně na aukru bojuju o vystřelovák VW i s řídící jednotkou a pak už si to v autě překopu, původní dálku Jablotron odpojím a novou dálku jen připojím na řj centrálu 8-)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Vašek - FK

Jyrgen píše: Já mám v autě centrál a DO zvlášť, takže momentálně na aukru bojuju o vystřelovák VW i s řídící jednotkou a pak už si to v autě překopu, původní dálku Jablotron odpojím a novou dálku jen připojím na řj centrálu 8-)
Hele. Za kolik by si byl ochotnej přenechat tu řj od jablotron dálky? A co to je za typ? Můj alarm se odporoučel do věčných lovišť tak bych chtěl alespoň dálku..
gerrik - FK

Jo, přemýšlel jsem nad tím, určitě by šlo vyhodit jablotron a dát tam ten nový, bůhví, třeba ty konektory budou stejné ;) Jyrgene, tebe jsem na Aukru zahlídl, hlavně at máš ten novější typ klíče, ty první se prý lámou v kloubu, i když Suchy tvrdí že v poho. Fakt nevím co mám dělat, mám ještě klíč od Contructu, stejně bych neměl jen vystřelovák :(
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

gerrik píše:Fakt nevím co mám dělat, mám ještě klíč od Contructu, stejně bych neměl jen vystřelovák :(
No a v čem vlastně spočívá tvůj problém?
gerrik - FK

:D Můj problém spočívá v nerozhodnosti :D A hlavně v obavě aby to šlo předělat, což by snad šlo. A hlavně jsem chtěl vědět jestli to už někdo z Vás má předělaný.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ale já pořád nerozumím...jestli ti půjdou k centrálnímu zamykání ty univerzální vystřelováky z Aukra?
gerrik - FK

Ivarek píše:Ale já pořád nerozumím...jestli ti půjdou k centrálnímu zamykání ty univerzální vystřelováky z Aukra?
Ano, to jsem chtěl vědět, tak to jsme si vysvětlili že by to mělo jít. Momentálně mám Jablotron, ten když vyhodím a místo něj namontuji jednotku z aukra.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Vašek:
proberem to na SZ

gerrik:
když konektory stejné nebudou, tak to přebastlíš, je to 5 drátů :)
jinak díky, doufám, že se podaří vyhrát... ale stejně mě ještě čeká předělávka na starý typ klíče, údajně by u toho měl být, protože já nemám ten nový s drážkou, ale klasickou fabku, ale kámoš si vystřelovák sehnal a předělal si jen klíč, tak ho musím trumfnout, že mi pojede i dálka. :D
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170

ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Pak napiš jestli sou ty nový sady už o něco pevnější než ty první.
Vašek - FK

Jyrgen píše:Vašek:
proberem to na SZ
OK. Dík

Jinak s tím klíčem. Na obrázku jsem to tam viděl. (U toho nového typu), ale podle mě by to určitě chtělo napsat aby nedošlo k nějakým nedorozuměním.
nojmis - FK

Příspěvek od nojmis - FK »

gerrik píše: Ano, to jsem chtěl vědět, tak to jsme si vysvětlili že by to mělo jít. Momentálně mám Jablotron, ten když vyhodím a místo něj namontuji jednotku z aukra.
já myslím že je i tohle reálný. jen škoda centrálu od jablotronu, páč ta cena

zkus zjistit před pořízením zapojení té ŘJ od vystřelováků
JA20

Příspěvek od JA20 »

Normálne začínam uvažovať o tom i ja.Mám tam len central bez dialky a bolo by to úplne super za 900kaciek mat dialku a este i vystrelovaci kluc.Len som z toho aukra nejak nepochopil či by to šlo i na staršie zámky felicie,konktretne rv97
Vašek - FK

JA20 píše:Normálne začínam uvažovať o tom i ja.Mám tam len central bez dialky a bolo by to úplne super za 900kaciek mat dialku a este i vystrelovaci kluc.Len som z toho aukra nejak nepochopil či by to šlo i na staršie zámky felicie,konktretne rv97
To nemá se zámky co dělat. V tý řj dálky je několik drátů. Napájení, výstup na blinkry a výstupy odemknout a zamknout - no a ty se napojí do řj centrálu.
JA20

Příspěvek od JA20 »

Ja viem,ale odomknut auto dialkovým je jedna vec a potom ho musíš ešte naštartovať.Ale na to by bolo asi najlepšie sa spýtať predávajúceho.Ale ked mal Písane od Traboša až po neviem čo tak by ten klúč z toho išiel vyrobiť.
Vašek - FK

Jo takhle. :-) sry to jsem tě špatně pochopil. :-) Startování mě vůbec nedošlo. :-) To se omlouvám.
Myslím že tam byl na obrázku klíček který pasuje do starých zámků, ale asi by se to chtělo fakt domluvit.

Ps: Pro pomalejší máš psát spínačka :lol: :lol: :lol:
gerrik - FK

Ten borec na kterýho mi Vašek dával odkaz, ten z HK, ten nabízí nový typ klíčů, a ten co u něj chce koupit Jyrgen ten má starý typ klíčů. Ale asi by nebyl problem to domluvit, zkus mu napsat. Ještě dotaz, kam ve felině dávají ŘJ centrálu? ŘJ dálkače mám pod kastlíkem.
Vašek - FK

gerrik píše: Ještě dotaz, kam ve felině dávají ŘJ centrálu? ŘJ dálkače mám pod kastlíkem.
Já jí mám pod přístrojovkou. Snad by tam měla být standartně...
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Budu mít na prodej tuhle sadu
http://www.levnealarmy.cz/eshop/dalkova ... z-key.html
asi tři měsíce používaná, jeden klíč je nový nepoužitý. JEden používám, takže je i vybroušená planžeta už. Jedna stále nevybroušená, možná bych sehnal i jednu novou ještě. Vše plně funkční! Kdyby měl někdo zájem, tak ať mi napíše SZ a navrhne nějakou cenu.
Díky
owecka

Příspěvek od owecka »

tady levněji.

http://www.tuningshop.cz/ridici-jednotk ... cz-key.htm

Jejich prodejnu mam kousek od baraku, pojedu to omrknout. Taky nad tim přemejšlím a taky mam starý typ klíče.
V autě je namotnován alarm od meta systemu, ale nefunguje mi kličenka a druhou jsem k autu nedostal. Meta system chce za jednu kličenku 1300,- a oni za tohle chtějí něco málo přes 800,- Je to sice jen dálka, ale spousta jich mívá i jakýsi alarmový výstup. V týdnu zajedu na výzvědy.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

owecka píše:tady levněji.

http://www.tuningshop.cz/ridici-jednotk ... cz-key.htm

Jejich prodejnu mam kousek od baraku, pojedu to omrknout. Taky nad tim přemejšlím a taky mam starý typ klíče.
V autě je namotnován alarm od meta systemu, ale nefunguje mi kličenka a druhou jsem k autu nedostal. Meta system chce za jednu kličenku 1300,- a oni za tohle chtějí něco málo přes 800,- Je to sice jen dálka, ale spousta jich mívá i jakýsi alarmový výstup. V týdnu zajedu na výzvědy.
Koukni prosím, já jsem taky našel jednoho prodejce, který má planžetu na starý typ klíče, ale má jen jeden typ, nevím, jestli není víc typů klíčů na starý model, tím myslím ty podélné drážky.
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=293533396
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak jsem si ho dnes objednal, k tomu 2 ks planžety na starou feldu (klíč se zoubkama) a zvukovou signalizaci odemčení - zamčení. Až dorazí a namontuju, tak dám info.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

já dnes vyhrál aukci taky s klíčem a starou FAB planžetou, takže jak dorazí, ihned podám hlášení o prvních dojmech ;)

marian

Příspěvek od marian »

Nazdárek.
Ja mám vysk. z Porsche CHAYANE.Chcel by som prehodiť ten môj z feldy len neviem ako nato.Ďálkové nepotrebujem prehodiť. A čo s imobilizérom? Aj ten sa prehadzuje? Inak to je tá čierna kocečka vo vnútri vedla klúča?
gerrik - FK

marian píše:Nazdárek.
Ja mám vysk. z Porsche CHAYANE.Chcel by som prehodiť ten môj z feldy len neviem ako nato.Ďálkové nepotrebujem prehodiť. A čo s imobilizérom? Aj ten sa prehadzuje? Inak to je tá čierna kocečka vo vnútri vedla klúča?
Jo, to je ta černá kostička z klíčku, tu bys měl přehodit do nového klíče. Navíc potřebuješ novou planžetu.
marian

Příspěvek od marian »

A tá kocečka je niak spojená s klúčom? Alebo vie niekto ako to funguje?
gerrik - FK

Spojená není, kolem vložky zámku zapalování je kroužek s immo, a proto při startování musí být ta kostička co nejbliže tomu immo. A proto je umístěná v klíči.
marian

Příspěvek od marian »

Diky za rady!
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Tak, balíček dorazil... zde jsou první pocity:
po rozbalení sem objevil krabičku s nápisem MAXICAR (http://www.maxicar.pl) Polsko, Wroclaw - první špatný pocit
po otevření sem uviděl 2 ovladače, jednotku, návod.
ovladač - podle mě dobrá kopie origo VW (rozměry, styl), akorát materiálem ne - je to obyč tvrdej plast, čudlíky jsou gumové - dobrý, informační ledka má modrou barvu.
samotnej klíč - zklamání, zklamání a ještě jednou zklamání! :cry: :evil: měla to být planžeta FAB, je to jakási parodie... materiál absolutní aušus, klíč je oboustranej (od kdy je starej FAB oboustranej???), i kdyby to bylo jednostraný, tak rozhodně bych to do zámku nestrkal ani po vybroušení, to se musí zlomit už podle toho jak to vypadá :x
řj + kabeláž - klasika, černá krabička a barevný dráty, ty důležitý s pojistkama (+12, výstup na blinkry...)
návod - no to se moc nepředali, sice zhruba vím co kam připojit, ale rozhodně by to mohlo být lepší. Zapojení vývodů pro centrál a motorky je tak mrňavý a rozmazaný, že skoro nejde přečíšt... :roll: )

suma sumárum... co bych chtěl za 900.... výrobce polsko ... takže kvalita prostě nic moc... naštěstí sem s tím počítal a i s rizikem do toho šel. Takže teď vemu origo klíč, pilku a pilník a upravím ho tak, aby šel do toho vystřelovacího mechanizmu uchytit... doufám že se práce podaří. Minimálně mám náhradu za svůj bývalý DO který byl jen 2-kanál, tento je 3-kanál což mě těší. Snad aspoň elektronika funguje tak jak má....
Večer přidám i fotky.

(pro upřesnění, nakupoval sem na Aukru, od uživatele mycek40)

Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No,já to říkal.To už je ta vylepšená,odolnější sada?
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Ivarek píše:No,já to říkal.To už je ta vylepšená,odolnější sada?
netuším jestli je to něco vylepšenýho....
vystřelovací klíče znám jen RJ CZ KEY nebo origo. Ale nikdy sem neměl možnost porovnat, ani nevím jestli byl problém s těmi RJ nebo jestli někdo zkoušel tyhle polský...

Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No u nějakých aukcí s těmahle klíčema prodejci píšou že jsou odolnější než původní série proti rozlomení.
gerrik - FK

Jyrgene, hod sem fota at omrknem co nemáme kupovat, dik
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Odpovědět