Špatné řazení 1. a 2. stupně - Felda 1.6

vše okolo převodovek
Dejwis

Špatné řazení 1. a 2. stupně - Felda 1.6

Příspěvek od Dejwis »

Zdravím Vás pánové, potřebuji rádu pro tátu. Táta poslední dva měsíce zjištoval že mu tam jde hůře 1 a 2 rychlostní stupen. Začátkem tohoto týdne už se to zvětšuje/je to docela špatné, někdy se stane že tam 1 nebo 2 vůbec nedá na pár sekund, jakoby tam byla překážka. Musí dát neutrál, pětku a pak tam jde 1 !!!

Spojka tam je cca půl roku nová a má promazanou řídící tyč zespodu, zkontrolovanou a ten kloub řazení teké nový. Olej v převodovce je.

Budou to synchrony? Ložiska? Je to na repasi převodovky? Má 1.6 Combi, a nejeto cca 150 000km, auto jinak bez chyb a stará se o ní. Díky moc 8-)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatné řazení 1. a 2. stupně - Felda 1.6

Příspěvek od Atnarfus »

Olej tam je?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

jojo, to jsem psal. v neděli byla provedena kontrola, zespoda nic neteče....
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já přidám takovou svojí preličku ale Dejwisův případ to nebude.
Když jsem koumal jak předělat řadičku na tu z fabie tak jsem párkrát sundaval tu manžetu z feliciácký řadičky a je zespodu přidělaná k hlavici takovým kroužkem.No a já ho tam blbě nacvakl a on mi za jízdy sklouzl po řadičce až dolů do tunelu a tam je takový plastový výlisek něco jako tvrdej polystyren a ten kroužek se v tom výlisku šprajcnul a šly mi jenom sudý kvalty.No zpočátku jsem byl na mrtvici a už jsem viděl jak vyndavám převodovku.Naštěstí jsem to začal na parkovišti zkoumat a přišel jsem na ten spadlej kroužek.
Prostě pikačovina a co způsobí.
Ale jak říkám,Dejwisův problém bude jinde.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Řeším podobný problém, ale hlavně trojku a čtyřku a zhoršuje se to se zahřátím převodovky.
Bude tam nějaký mechanický problém. Až nebude auto muset jezdit, tak půjde převodovka na generálku.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Dejwis píše:Zdravím Vás pánové, potřebuji rádu pro tátu. Táta poslední dva měsíce zjištoval že mu tam jde hůře 1 a 2 rychlostní stupen. Začátkem tohoto týdne už se to zvětšuje/je to docela špatné, někdy se stane že tam 1 nebo 2 vůbec nedá na pár sekund, jakoby tam byla překážka. Musí dát neutrál, pětku a pak tam jde 1 !!!

Spojka tam je cca půl roku nová a má promazanou řídící tyč zespodu, zkontrolovanou a ten kloub řazení teké nový. Olej v převodovce je.

Budou to synchrony? Ložiska? Je to na repasi převodovky? Má 1.6 Combi, a nejeto cca 150 000km, auto jinak bez chyb a stará se o ní. Díky moc 8-)
No a to pozurujete, jak dlouho ty dva měsíce?. Tak asi se fakt něco děje v převodovce.. Co zvuk přev.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

No před dvěma měsíci táta říkal že mu nějak nejde dobře řadit 1, ale bylo to jen někdy. pak se dával novej kloub řazení atd. nějak to bylo dobrý, ale púak zase, no pak třeba týden nic a zase, ale od pondělí to má už dost, tak ted nejezdí autem a budu volat mímu servisákovi kdy bude mít čas, že by se na to mrknul, bud to bude nějaká blbost, nebo třeba ty kroužky. Nebo to bude na repas, ale zase moc nalítáno nemá, jiným to vydrží 300 000km a na nic našáhli :cry:
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

a co s meziplynem? to tam jdou?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

ted jsem se dozvěděl že tohle může dělat (mechanik se s tím setkal) že někdy stačí jinak napnout spojku nebo může být špatně vycentrovaná, ví te co, jak se musí tím středícím kolíkem středit střed :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no jo ale ten kolik se používá na to aby jsi si tu spojku vystředil když jí dáváš na motor a potom když tam dáváš převodovku tak aby ti ten tisícihran tam krásně zapad do ty spojky.já to dělal vždycky bez toho,jen jsem to vystředil podle oka a jediný s čím můžeš mít problém je dostat ten tisícihran do spojky nic víc.pak ve chvíli kdy to nastartuješ a trošku to projedeš tak se ta spojka dostředí sama.aspoň tak mi to všichni vysvětlovali.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
sigmen - FK

Příspěvek od sigmen - FK »

Dejwis-A jak tam jde zpátečka?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

sigmen píše:Dejwis-A jak tam jde zpátečka?
bez problému - také je prý možné, že pomůže zkusti jiný olej do převodovky. Dneska táta zajel do obchodu, a nemohla se pořádně zahřát. Vše bez probému a všechny stupně bez problému. Jakmile jede dále (práce) tak je problém, co vy na ten olej?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vlada320 píše:no jo ale ten kolik se používá na to aby jsi si tu spojku vystředil když jí dáváš na motor a potom když tam dáváš převodovku tak aby ti ten tisícihran tam krásně zapad do ty spojky.já to dělal vždycky bez toho,jen jsem to vystředil podle oka a jediný s čím můžeš mít problém je dostat ten tisícihran do spojky nic víc.pak ve chvíli kdy to nastartuješ a trošku to projedeš tak se ta spojka dostředí sama.aspoň tak mi to všichni vysvětlovali.
Taky to tak je. V okamžiku, kdy prvně sešlápneš spojku se lamela srovná podle převodovky. To předstřezení kolíkem je opravdu jenom pro montáž. Když by jsi tam lamelu přitáhnul jen tak od oka, tak by jsi tam převodovku pravděpodobně nedostal a spojka v tu chvíli ještě nejde vyšlápnout.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

vypadá to že to bylo tím když se Felda zahřála, ted v zimě to je lepší, jen po cca 20minutách, z toho půlka popojíždění a pak to trochu začínalo, jednička jakoby nechtěla, ale lepší než když bylo ještě tepleji. Dneska je Felda v servise u známého, kde se mění čepy, apod. a koukne na nastavení spojky a zda něco neteče....
pig21 - FK

Příspěvek od pig21 - FK »

Zdravím, mám skoro stejný problém jako Dejwis. Když auto (1,3MPi 115kkm) stojí a chci zařadit 1 tak v 50% se mi to na poprví aniž bych to tam fakt silou narval nepovede, pak se rozjedu na jedna a zase nejde vyřadit musim ji jakoby vytrhnout a dvojka tam de přes zuby vyřazuje se stejně blbě jako 1... 3 tam padne jako nic 4 i 5 taky. Sem tam se mi stane že sešlápnu spojku a jakoby byla ňák zaseklá začne zabírat hned dole, tak 1% rozjezdů. Myslíte že problém jsou synchrony nebo spojka?
Díky
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

určo koukni na množství oleje
jak na tom je vůbec řazení?
Odpovědět