Silnější H4
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Silnější H4
Pokud to nebudu měnit jednou za půl roku, tak je mi to jedno. Tady jsem na Haný, tady musíš počítat s ožralým neosvětleným cyklistou i ve sněhový vánici.
Takže rád zainvestuju, než bych pak seděl v krimu.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se xenonům vyhnul. Táta to má na služební audině (což je nepochybně mnohem lepší auto než felda) a po dvou letech úplně přestali svítit. A prej je to u těch xenonů docela běžný že za dva roky dosvítěj. Radši klasický žárovky než každý dva roky nový čočky.
-
BUD - FK
Já mám Phillips NightGuide a jsem s nima nadmíru spokojen. Jelikož jezdím převážně v noci nebo navečer není nic lepšího. Samozřejmě se seřízením světel ti to udělá nehorázný rozdíl. Světla jsem si nechal seřídit s normálnima žárovkama a pak jsem je vyměnil na philipsky a ten rozdíl je opravdu viditelný. Jak tam píšou, že vidíte lépe na krajnici je to pravda. Přidalo mně takových dobrých 10m viditelnosti a o bezpečnosti nemluvně.
Používám stále Phillips Extreme, a tohle je bomba, v noci je jízda super. Vyzkoušel jsem jich dost, ale prostě Phillips žárovky umí. Osram nevydrží, a měnit je 3 × za rok?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
a co cena těch philipsek? koukal jsem tak cca 500 kus... Co záruka, že neshoří? dávat tolik peněz zas na půl roku je trochu luxus...Kdo je máte jak dlouho? OSRAMY nikdy už
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chcete lepší žárovky tak si kupte denní svícení
Lepšíma žárovkama budete svítit jenom za tmy a neprosvítíte je za bílýho dne. Já to udělám přesně takhle a myslím si že mi NB vydržej alespoň rok 
-
Stefi74 - FK
mam Philipsky Premium se zvýšenou svýtivostí o 30% uš rok a velka spokojenost bez zavad stala jedna 106 kč
Osram no nic moc 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 18. lis 2009 22:15:43, celkem upraveno 1 x.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že tady ta cena celkem ujde. Je to za 2 ks. http://www.autoscorpion.cz/?pid=313&cid ... &special=1 Philips je dobrá volba.Mates píše:a co cena těch philipsek? koukal jsem tak cca 500 kus... Co záruka, že neshoří? dávat tolik peněz zas na půl roku je trochu luxus...Kdo je máte jak dlouho? OSRAMY nikdy už
smrcek: SPDS super. Mám diodové půl roku.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
možná blbá otázka, ale co je myšleno pojmem denní svícení? To je nějaký relé či co, že svítí s menší intenzitou nebo co, že to šetří žárovky?

v prosinci to bude rok co je mám, a zatím pohoda. A kde máš cenu 500 za kus? Daj se sehnat do 600kč za balení 2kusů. Hlavně vydržej, znám lidi co je maj dva roky a nic neruplo. OSRAM nic nevydrží, pokud to jsou ty lepší žárovky, bohužel...Mates píše:a co cena těch philipsek? koukal jsem tak cca 500 kus... Co záruka, že neshoří? dávat tolik peněz zas na půl roku je trochu luxus...Kdo je máte jak dlouho? OSRAMY nikdy už
Mám H4 12V/100-90W ve feldě už asi rok a naprosto v poho a v noci jsou o mnoho lepší než původní 
VW Passat B5,5 Variant 1,9TDI 96kW 4Motion
Škoda Felicia OF 1,3BMM 50kW
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Většinou druhá světla, která svítí samostatně. Nesvítí zadek, osvětlení zadního čísla ani parkovačky a přístrojovka. Nejlepší jsou diodové. Obě dohromady mají asi 10WMates píše:možná blbá otázka, ale co je myšleno pojmem denní svícení? To je nějaký relé či co, že svítí s menší intenzitou nebo co, že to šetří žárovky?
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
-
Keke - FK
nevadí když mám Ha ve feldě stovkáče, jestli se s tím něco nestane nespálí vypínač nebo tak sice jsou tam relé kvuli velkým proudům ale tak naco by ty stovkáče H4 jinak byly
než na lepší svítivost .P.S.přídavné dálkové nemám!
Relé na světla je ve feldě jenom jedno - je to vlastně hlavní spínač světel.
Přepínání dálková/potkávací je ale napřímo, kontakty v levém lucasu spínají plný proud do žárovek, tj.v případě 2 žárovek á 100W jde přes kontakty lucase ca 17 A.
Přepínání dálková/potkávací je ale napřímo, kontakty v levém lucasu spínají plný proud do žárovek, tj.v případě 2 žárovek á 100W jde přes kontakty lucase ca 17 A.
-
Duma - FK
Toto jsem taky řešil a vyřešil jsem to tak že jsem tam dal Bixenon a je vyřešeno. Mám ostřikovaní světel el na stavovaní a mužou mně všichni p...l políbyt. chci vidět a bejt viděn.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
To si jenom myslisDuma píše:...Mám ostřikovaní světel el na stavovaní a mužou mně všichni p...l políbyt....
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Až na to, že nejsou povolené pro normální provoz, ale na zvláštní účel, např. motosport!Sutni píše:Mám H4 12V/100-90W ve feldě už asi rok a naprosto v poho a v noci jsou o mnoho lepší než původní
-
Duma - FK
To sice je pravda ale pokat člověk má dobře seštelované světla a vše tak jak má bejt tak stím nemuže nikoho oslnovat. Sám sem si to vyskoušel a jeto normalní světlo o něco lepší že to svítí. a nikdo na mně nebliká. Jak ty Lidi co mají normalní světla a každé světlo svítí uplně jinam a oslnuje proti jedoucí.Sám bych chtěl vědět jestli vubec neco vidějí.
A když jsem u toho kdysi mně dupali Policajti za to že jsem mněl jako první světla pro denní svícení.nemohli pochopit že to je schvalené. A tak sem musel vozit papír že to je schvalené. A v dnešní době není problém něco udělat a policajti vědi uplně prdlačku. tak tomu asi tak vše.
A když jsem u toho kdysi mně dupali Policajti za to že jsem mněl jako první světla pro denní svícení.nemohli pochopit že to je schvalené. A tak sem musel vozit papír že to je schvalené. A v dnešní době není problém něco udělat a policajti vědi uplně prdlačku. tak tomu asi tak vše.
-
Keke - FK
no mě jde o to aby to něco nepodělalo v těch Lukasech,neřekl bych že kdybych měl přídalvé ale tak známý to měl ve fáčku a v pohodě ale jestli je to tam tak řešené ty lukase to nvím

-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Citace z katologu OSRAM k žárovkám H4 100/80W:
Bezpečnost a zákon
V EU nejsou tyto žárovky povoleny pro použití na cestách z bezpečnostních a legislativních důvodů. To znamená,
že je není možno použít do „běžných“ světlometů, nebo přídavných světlometů, pokud se vozidlo používá na
veřejných komunikacích. Zvýšené množství tepla z těchto 100W žárovek může zničit reflektor nebo rozptylové
sklo světlometu a způsobit požár kabelů.
Použití těchto světelných zdrojů na veřejných komunikací je ilegální a částečně nekryté pojištěním.
Možná existují homologované, ale osobně bych si je do feldy nedal. Hodnocení žárovek v tomto fóru neříká
o životnosti jednotlivých značek a typů vlastně nic. Můžu tvrdit, že ten a ten typ je boží, že jej mám na autě
rok ale kolik za ten rok najezdím, kde jezdím (v kolonách ve městě je chlazení světlometů téměř nulové),
kolikrát denně si rozsvítím, to se tady nedozvím.
Bezpečnost a zákon
V EU nejsou tyto žárovky povoleny pro použití na cestách z bezpečnostních a legislativních důvodů. To znamená,
že je není možno použít do „běžných“ světlometů, nebo přídavných světlometů, pokud se vozidlo používá na
veřejných komunikacích. Zvýšené množství tepla z těchto 100W žárovek může zničit reflektor nebo rozptylové
sklo světlometu a způsobit požár kabelů.
Použití těchto světelných zdrojů na veřejných komunikací je ilegální a částečně nekryté pojištěním.
Možná existují homologované, ale osobně bych si je do feldy nedal. Hodnocení žárovek v tomto fóru neříká
o životnosti jednotlivých značek a typů vlastně nic. Můžu tvrdit, že ten a ten typ je boží, že jej mám na autě
rok ale kolik za ten rok najezdím, kde jezdím (v kolonách ve městě je chlazení světlometů téměř nulové),
kolikrát denně si rozsvítím, to se tady nedozvím.
No nepoužívám osram ale jiné, homologované pro provoz na pozemních komunikacích, název z hlavy nevím, večer hodím fotky krabičky...
A rozsvicím pokaždé denně najedu 200km...
A nehřejí se nijak extra jak jsem psal ty 140/100W úplně v pohodě už rok...
A rozsvicím pokaždé denně najedu 200km...
A nehřejí se nijak extra jak jsem psal ty 140/100W úplně v pohodě už rok...
jo a chlazení v kolonách nebo jinde mimo město je takřka stejné, protože světlomety nepropouští dovnitř vzduch pouze se ochlazují okolním vzduchem... Je to zanedbatelné.
A životnost cca rok u těch 140/100W
A životnost cca rok u těch 140/100W
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Sutni: Chceš říct, že když jedeš tak se ti chladí světlomet stejně jako když stojíš v koloně? Zanedbatelný rozdíl to rozhodně není 
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
smrcek: Když si vzpomenu jak jezdíval můj otec....
Pokud vím přes stovku to vytáhl dvakrát v životě. Jinak jeho cestovní rychlost bývala 50 - 60 Km/hod. Takže je možné aby rozdíl chlazení byl mezi jízdou a stojícím vozidlem minimální.

Já bych řekl, že v tom moc velký rozdíl opravdu není, vždyť se to chladí jen okolním vzduchem...
Taky tu nerozebíráme jestli je venku 30°C nebo mrzne, myslím si (ale je to můj názor), že je to opravdu vcelku jedno, kde jezdíš, nebo stojíš...
Taky tu nerozebíráme jestli je venku 30°C nebo mrzne, myslím si (ale je to můj názor), že je to opravdu vcelku jedno, kde jezdíš, nebo stojíš...
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
To si děláš srandu
? A čím jiným než "okolním vzduchem" se to má chladit? Čím jiným se chladí motor než "okolním vzduchem".
On ten "okolní vzduch" během jízdy odvádí teplo z plochy světlometu mnohem účinněji než u stojícího auta. A i u rychlosti
dosahované otcem Zdendy19895
byl ten rozdíl dost markantní, pokud rychlost větru nedosahuje stupně 8 podle Beaufortovy
stupnice tj. 62-74 km/h, v tom případě je účinnost vyšší i u stojícího vozidla (ovšem otočeného proti větru).

Samozřejmě si nemyslím že se ti reflektor rozteče během jednoho dne, ale dlouhodobé přehřívání mu určitě neprospívá.
On ten "okolní vzduch" během jízdy odvádí teplo z plochy světlometu mnohem účinněji než u stojícího auta. A i u rychlosti
dosahované otcem Zdendy19895
stupnice tj. 62-74 km/h, v tom případě je účinnost vyšší i u stojícího vozidla (ovšem otočeného proti větru).
Samozřejmě si nemyslím že se ti reflektor rozteče během jednoho dne, ale dlouhodobé přehřívání mu určitě neprospívá.
-
petsu - FK
Nešlo by to zapojit tak, ze by do svetlometu sel proud primo z altíku, a Lucas by pouze spinal nejake rele navic ktere by bylo mezi tim altikem a svetlem? Tim by se vyresil ubytek napeti po ceste i zatizeni prepinace...mikka píše:Relé na světla je ve feldě jenom jedno - je to vlastně hlavní spínač světel.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To by tam asi taky šel nějakej bordel + vlhko a to by asi parabola dlouho nevydržela .

Byla by asi brzo špinavá a pak ty silnější žárovky by byli na prd .
Byla by asi brzo špinavá a pak ty silnější žárovky by byli na prd .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

nesuhlasim... ci prejde xenon ci halogen ci obycajna ziarovka vzdy vidno velke h... v momente ked sa miname s oproti iducim vozidlom...jarda.vysocina píše:Jo, taky nemám rád lidi, co si nacpou do světel jiný žárovky ( a to vždy silnější ) a jelikož ONI většinou lépe vidí, myslí si, že ti OSTATNÍ je taky lépe vidí . To je sice pravda, že toto vozidlo z dálky a třeba ve dne lépe vidíte, ale pouze do té doby, než se upravené vozidlo objeví PROTI vám a to třeba za deště nebo nejhůř v noci a ještě za deště. V momentě míjení není vidět nic díky síle světla a potom následuje propad tmy, než si oči zvyknou na VAŠE osvětlení . Pokud ještě má protijedoucí vozidlo " JEN " jiné žárovky v původních parabolách bez potřebných krytů a čoček, tak bych i já, a to jsem kliďas, začal střílet . Stává se to bohužel čím dál častěji že vás ještě potká stará šunka, co má v háji tlumiče a plave po silnici a houpe se a má "lepší " žárovky . A je úplně jedno o jakou značku a typ auta jde ...tak že můj názor - NEBRAT
Stači totiž třeba za rok rozdělat a vyčistit parabolu a sklo a ono to zase svítí jinak , že ...
Jarda
v noci ked prsi vidno aj bez proti iducich aut skoro nic takze staci najmensie svetlo ktore ide oproti a nevido uz vobec nic
Felicia 1.3MPi LX 
Petsu: šlo.
Někam šikovně umístit dvě relátka, jedno pro spínání potkávaček a jedno pro spínání dálkových. Jako signální vodiče vzít ty původní dráty od lucasů - žlutý drát pro potkávačky odpojit ze svorky BB/10 pojistkovky a bílý drát pro dálková ze svorky BB/8 pojistkovky . Druhé konce cívek relátek ukostřit. Přívod na kontakty relé zapojit na plus pól baterky, vývody kontaktů z relé vrátit na svorky BB/10 a BB/8 pojistkovky.
Žárovky tak budou jištěny původními pojistkami, přes lucas půjde jen malý prod pro cívky relé, úbytek napětí na přívodech k reflektorům bude mírně nižší - o úbytek na původních přívodech k lucasu a na samotném lucasu.
Pokud bys chtěl ještě dál snížit úbytek napětí, chtělo by to původní dráty k potkávačkám a dálkovým světlům odpojit (nejlíp na pojistkovce, svorky BC/10 a BB/2 pro dálková světla, bílé dráty, a BB/4 a BB/1 pro potkávačky, žluté dráty) a natáhnout nové dráty od relátek k reflektorům - samozřejmě přes nějaké pojistky, pro každé vlákno zvlášť, ať při prasknutí jedné žárovky nejedeš potmě.
Někam šikovně umístit dvě relátka, jedno pro spínání potkávaček a jedno pro spínání dálkových. Jako signální vodiče vzít ty původní dráty od lucasů - žlutý drát pro potkávačky odpojit ze svorky BB/10 pojistkovky a bílý drát pro dálková ze svorky BB/8 pojistkovky . Druhé konce cívek relátek ukostřit. Přívod na kontakty relé zapojit na plus pól baterky, vývody kontaktů z relé vrátit na svorky BB/10 a BB/8 pojistkovky.
Žárovky tak budou jištěny původními pojistkami, přes lucas půjde jen malý prod pro cívky relé, úbytek napětí na přívodech k reflektorům bude mírně nižší - o úbytek na původních přívodech k lucasu a na samotném lucasu.
Pokud bys chtěl ještě dál snížit úbytek napětí, chtělo by to původní dráty k potkávačkám a dálkovým světlům odpojit (nejlíp na pojistkovce, svorky BC/10 a BB/2 pro dálková světla, bílé dráty, a BB/4 a BB/1 pro potkávačky, žluté dráty) a natáhnout nové dráty od relátek k reflektorům - samozřejmě přes nějaké pojistky, pro každé vlákno zvlášť, ať při prasknutí jedné žárovky nejedeš potmě.
-
Zbysek - FK
způsobem jaký popisuje mikka jsem přepojoval světla tchánovi na fiatu Palio. Každý kdo zná italská auta musí potvrdit že světla (potažmo elektrika) jsou jejich velkou slabinou. Ani u tohoto auta to nebylo jinak a na světla šlo o 1,5V méně než jaké je palubní napětí v síti (taky se není čemu divit, když se člověk mrkne na ty drátečky ke světlům. Po tomhle zásahu to svítí jako divé a tchán konečně přestal chtít měnit světla za něco jiného. Není tedy špatné si přeměřit napětí na světlech a případně to upravit než se honit za super žárovkami a pak zjistit že na ně stejně půjde menší napětí.
-
Keke - FK
Hoši tady řešíme vědu ze stovkáčů žárovek že teče velký proud přes lukase a co feldy které mají přídavné v masce origo,ty jsou taky 55tky a H4 60/55 a dohromady je to taky síla přecemikka píše:Relé na světla je ve feldě jenom jedno - je to vlastně hlavní spínač světel.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No a jak můžeš vědět že ty přídavný světla nejsou přes relé?
-
DannyS - FK
Co si myslíte o tomhle?
http://data.idnes.cz/g/auto/infografika ... rovky.html
Rozhoduji se mezi Osram NightBreaker a mezi Phillips Premium 30%.
http://data.idnes.cz/g/auto/infografika ... rovky.html
Rozhoduji se mezi Osram NightBreaker a mezi Phillips Premium 30%.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Ten test tady už několikrát je. Týká se H7 ty svítěj jinak, ale výsledkem se nejspíše můžeme řídit i u H4. Každopádně to potvrzuje to co tady píše každej. NB (Phillips NG) a samostané denní svícení hraje prim 
-
Abdul - FK
DannyS : Osramky som mal, aj mám, svietia veľmi dobre, len na môj vkus malá životnosť. Až tieto odídu, skúsim PhillipskyNG. Kolegovia, čo ich majú si ich chvália.
-
Keke - FK
ale přepínání dálkové, tlumené přes žádné relé neníIvarek píše:No a jak můžeš vědět že ty přídavný světla nejsou přes relé?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No to ne ale tys tady začal o přídavných světlech v masce.Ty se zapojujou přes relé,takže proud přes lucase se nezvětší.
-
Vrba - FK
Měl bych dotaz k žárovkám:
se starými žárovkami jsem měl ten problém, že na potkávačky jsem téměř nic neviděl a na dálkové ještě jakš-takš...
... teď jsem si koupil Osram H4 NightBreaker a i když na potkávačky svítí naprosto luxusně, tak na dálkové vidím snad ještě hůř než ty čínské...
Je možné že jsem tam ty žárovky třeba dal špatně (prostě chyba obsluhy), nebo je to "feature" těchle žárovek?
Na to, že jedna žárovka stojí tolik co tři čínský tak teda nevim?!
se starými žárovkami jsem měl ten problém, že na potkávačky jsem téměř nic neviděl a na dálkové ještě jakš-takš...
... teď jsem si koupil Osram H4 NightBreaker a i když na potkávačky svítí naprosto luxusně, tak na dálkové vidím snad ještě hůř než ty čínské...
Je možné že jsem tam ty žárovky třeba dal špatně (prostě chyba obsluhy), nebo je to "feature" těchle žárovek?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No radeji ji si je zkontroluj zda si je tam opravdu dal tak jak maji byt zda ty zapadly do vykrojenych mist apod. Musis mit ostrou hranu a mit samozdrejmne dobre sestelovane svetlomety. Apropo v jakem pocasi a cese jsi je zkousel?
tak dnes mi prisli Philips X-treme Power.. som zvedavy ako budu svietit a hlavne ako dlho vydrzia 
Felicia 1.3MPi LX 
Máš špatně naštelovaný světla.Potkávačky se odráží od paraboly jinak než dálkový,takže ty dálky ti svítí nahoru a nesvítí na silnici ale někam do nebe proto vidíš prd a navíc musíš oslňovat.Doporučuju navštívit nejbližši STK a nechat za kilo seřídit.Vrba píše:Měl bych dotaz k žárovkám:
... teď jsem si koupil Osram H4 NightBreaker a i když na potkávačky svítí naprosto luxusně, tak na dálkové vidím snad ještě hůř než ty čínské...![]()
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
I to se mohlo při troše nepozornosti stát .Vrba píše: Je možné že jsem tam ty žárovky třeba dal špatně (prostě chyba obsluhy),
Třeba zrovna mě
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Kdo nevyzkouší Phillips Extreme Power tak neví co to je pořádné svícení žárovek
* Větší výdrž než Osram
* V noci svítí super
* Neoslnuje
* Svítí to pořádně, není to jen nějakej trik !!!
* Větší výdrž než Osram
* V noci svítí super
* Neoslnuje
* Svítí to pořádně, není to jen nějakej trik !!!
za kolik a kde jste sehnali ty Extreme power? já to vidím pouze 990 /pár
pokud se daj sehnat za půlku, rád zjistím kde
díky
díky
ja som ich kupoval odtialto (plus som ich mal rozobrate a vylestene takze vyzeraju ako nove!) no lacne neboli
ale to svetlo sotji za to... len dufam, ze to ja nieco vydrzi 
http://www.autobiznis.sk/product/philip ... --h4-3693/
http://www.autobiznis.sk/product/philip ... --h4-3693/
Naposledy upravil(a) Mylen dne ned 17. led 2010 13:28:09, celkem upraveno 1 x.
Felicia 1.3MPi LX 
kdysi jsem někde na netu viděl žárovky, který svítí více barvama v každým směru... směr protijedoucím více do žluta a vpravo zas do modra, kdo tyto žárovky dělá, nevíte?
su to tieto ziarovky... http://www.tuning.sk/dokument-philips-n ... 4-h7-bulbs svietia tiez pekne, mame ich v octavii
Felicia 1.3MPi LX