Dokaze me nekdo vysvetlit rozdil mezi VN kabely z tesly blatne? Konkretne vyhody a nevyhody odporoveho a induktivniho jadra?
Doporucovane sady jsou zde http://www.tesla-blatna.cz/cs/zapalovac ... 40#results Financni rozdil je cca 60 Kc, ale je nejaky i funkcni?
Zapalovaci kabely: odporove vs induktivni jadro?
-
petsu - FK
Re: Zapalovaci kabely: odporove vs induktivni jadro?
Nikdo nezná rozdíl?
A jaké kabely tedy používáte vy?
A jaké kabely tedy používáte vy?
-
breta1 - FK
Re: Zapalovaci kabely: odporove vs induktivni jadro?
To by mě taky zajímalo, co je to za ptákovinu (třeba je na koncích navlečen feritový kroužek?).
Edit:
Tak jsem se dočetl toto: (hovoří se o rušivém vyzařování)
"Indukční zapalovací kabely se vyrábějí ve Francii /RE'TEM, ARELCO/. Vodivá část je ve tvaru šroubovice navinuta na izolačním ohebném jádře. Indukční kabely jsou účinné jen v užším pásmu kmitočtů, v něm jsou však účinnější než odporové kabely. Mimo toto pásmo jsou však horší. Jako jednu z výhod udávají výrobci též příznivý vliv na výkon zapalování. I to platí jen za příznivých podmínek, není-li svíčka znečištěna. V případech, kdy je důležité rychlé zvyšování napětí, může naopak dojít spíše k zhoršení vlivu. "
Edit:
Tak jsem se dočetl toto: (hovoří se o rušivém vyzařování)
"Indukční zapalovací kabely se vyrábějí ve Francii /RE'TEM, ARELCO/. Vodivá část je ve tvaru šroubovice navinuta na izolačním ohebném jádře. Indukční kabely jsou účinné jen v užším pásmu kmitočtů, v něm jsou však účinnější než odporové kabely. Mimo toto pásmo jsou však horší. Jako jednu z výhod udávají výrobci též příznivý vliv na výkon zapalování. I to platí jen za příznivých podmínek, není-li svíčka znečištěna. V případech, kdy je důležité rychlé zvyšování napětí, může naopak dojít spíše k zhoršení vlivu. "