Silné klepání při určitém natočení volantu doprava
-
smazany clen - FK
Silné klepání při určitém natočení volantu doprava
Zdravím,
každý den jezdím autem do práce a při cestě městem projíždím úsek po starých dlažebních kostkách. Rovně, pak zatáčka 90st doprava a 90st doleva. Pokud jedu rovně, vše v pohodě. Ale při průjezdu pravou zatáčkou když natočím volant do jedné polohy, tak od levého předního kola děsnej rachot. Taková směs intenzivního klepání a bouchání. Když pak jedu tu druhou zatáčku a točím doleva, tak nic. Jediné místo kde to pozoruju jsou právě ty dlažební kostky v pravé zatáčce, kde to dost drncá. Jezdím tudy od září a dělalo to hned při prvním průjezdu. Na normálních asfaltkách je to v pohodě a žádný podobný zvuky nevznikají. Tlumiče včetně těch gumových vršků a ložisek jsou vyměněný před rokem. Napadá vás čím to může být? Díky.
každý den jezdím autem do práce a při cestě městem projíždím úsek po starých dlažebních kostkách. Rovně, pak zatáčka 90st doprava a 90st doleva. Pokud jedu rovně, vše v pohodě. Ale při průjezdu pravou zatáčkou když natočím volant do jedné polohy, tak od levého předního kola děsnej rachot. Taková směs intenzivního klepání a bouchání. Když pak jedu tu druhou zatáčku a točím doleva, tak nic. Jediné místo kde to pozoruju jsou právě ty dlažební kostky v pravé zatáčce, kde to dost drncá. Jezdím tudy od září a dělalo to hned při prvním průjezdu. Na normálních asfaltkách je to v pohodě a žádný podobný zvuky nevznikají. Tlumiče včetně těch gumových vršků a ložisek jsou vyměněný před rokem. Napadá vás čím to může být? Díky.
-
majkl - FK
Re: Silné klepání při určitém natočení volantu doprava
Napadá mě spodní kulovej čep.
Jasan, na kostkách se to projevuje nejvíce, bud čep ramene nebo homokloub...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
U fava jsem měl litý kola.Po výměně pneumatik zanové mě to přesně takhle bouchalo a po složitým sledování jasný výsledek.
Jeden rejdový čep měl už velkou vůli a tak ta jeho hlavice při zatočení a působení těch sil bouchala do disku.Ony liťáky jsou totiž o hodně širší,než plecháče a tak tak se tam vejdou.Preventivně jsem tenkrát vyměnil oba rejďáky a byl klid.
Jeden rejdový čep měl už velkou vůli a tak ta jeho hlavice při zatočení a působení těch sil bouchala do disku.Ony liťáky jsou totiž o hodně širší,než plecháče a tak tak se tam vejdou.Preventivně jsem tenkrát vyměnil oba rejďáky a byl klid.
-
smazany clen - FK
Přidávám drobný UpDate.
Miulý týden jsem byl ve Škoda servisu nechat vyměnit naklápění světel kvůli STK a při té příležitosti jsem je požádal o diagnostiku daného problému. Projížděli to, slyšeli to, prohlíželi to na zvedáku, ale na příčinu nepřišli. Prý homokloub, čepy i poloosa jsou v pořádku. Údajně by to mohly být lehce uvolněné brzdové destičky, ale to se mi moc nezdá. Mám to sledovat a kdyby se to nějak významně zhoršilo, tak se s tím u nich zastavit. Ale asi se zastavím raději v nějakém jiném servisu, tady mi moc schopní nepřišli.
Miulý týden jsem byl ve Škoda servisu nechat vyměnit naklápění světel kvůli STK a při té příležitosti jsem je požádal o diagnostiku daného problému. Projížděli to, slyšeli to, prohlíželi to na zvedáku, ale na příčinu nepřišli. Prý homokloub, čepy i poloosa jsou v pořádku. Údajně by to mohly být lehce uvolněné brzdové destičky, ale to se mi moc nezdá. Mám to sledovat a kdyby se to nějak významně zhoršilo, tak se s tím u nich zastavit. Ale asi se zastavím raději v nějakém jiném servisu, tady mi moc schopní nepřišli.
-
Josh123456 - FK
No já nevim, ale myslim si, že by to fakt měly být ty čepy nebo čep kulovej, tak nebo na spojovačce, když ti to dělá jen na kostkách... Některý čepy se totiž bez rozebrání pořádně neprojeví jaký jsou. Ale těžko říct, když ti řekli, že to čepama neni... Já myslim teda, že je.
-
smazany clen - FK
Zkusil bych ten levej rejdovej čep. 
-
spiderwc40 - FK
me to bouchalo uplne stejne jenom do pravotocive zatacky a musel jsem vymenit kloub
-
smazany clen - FK
Mě to taky bouchalo do pravých zatáček a myslel jsem si že je to homouš, protože se to při průjezdu opakovalo jakoby o otáčku. A když jsem to zvednul, zjistil jsem že mi v horním uložení chodí na levé straně tlumič. Hodil jsem nové tlumiče a bylo to pryč. Nechápal jsem jak to mohlo dělat jako o otáčku, ale bylo to tak.
jojo, uložení tlumičů je svinstvo, když odchází...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Pato - FK
Ahojte. Ako tak citam tak nie som sam co ma ten samy problem. Tiez ma trápi buchanie v naprave na levej strane. Po rovnej ceste je to v poho ale dlazobne kocky mozem počitať. Homo klby a ulozenie tlmicov som menil pred dvoma rokmi. Podla mojho nazoru mi pravdepodobne zase odisli tie klby, nakolko ich menim takmer kazdy rok a po výmene OK. Musim to dat pozriet do servisu. Mimochodom, raz pri kontrole brzdovych platniciek som nedopatrenim ulomil tu kovovu spruzinku, mohlo by to mat za nasledok to klepanie?
-
Josh123456 - FK
No nevim, jestli by to až klepalo, ale spíš jako chrastilo nebo cinkalo, ale nebouchalo. Otec jí taky nechtěně ulomil a nic to nedělá. Žádnej klepot.