Trhání volantu (vnější homokinetický kloub)

Přední i zadní
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Trhání volantu (vnější homokinetický kloub)

Příspěvek od Atnarfus »

Švagrova Felda občas trhne za jízdy za volant. Prostě jede, cukne to dost silně doleva a jede se dál.
Zkoumal jsem klouby na poloosách. Jsou dost volné, ale při běžných pokusech nevydávají žádné pazvuky. Převodovka už mát taky nějakou tu vůli a celé dohromady to tak různě chrastí.

Nesetkal už jste se někdo s podobným problémem? Já stejně sázím na levý vnější kloub, ale jistý si nejsem.
smazany clen - FK

Re: Občas trhne za volant

Příspěvek od smazany clen - FK »

delalo mi to taky a bylo to horni lozisko tlumice,za jizdy to dost silne skubne a zas nic.chyt za tlumic kdyz auto stoji a zakvedlej s nim silou,je tam znatelna vule.
lukar111

převodovka,poloosa

Příspěvek od lukar111 »

Zdravím Vás panové tak sem dneska dojel s feldou normálně sem jel a postupně zjištoval že když zatočím do leva nebo motor je v tahu tak se rozklepalo řízení a házelo mi to volantem jakmile sem to srovnal tak poho ale pořád to házelo torchu a doprovázelo to hlukem jako když tam něco drhne nebo spíš přeskakujou nějaký kolečka o sebe a ve finále když sem stál na křižovatce a dal plnej rejd doleva a rozjel se tak tam začalo u motoru u převodovky nebo na poloose v těch kloubech nehorázně rachat tak sem hned zastavil zkusil se znovu rozjet a při rozjíždění se tam jako by něco přetočilo v těch homogeních kloubech a motor jel se zaraženou 1 nebo kterým koliv kvaltem a auto stálo na místě a jenom příšerný rachtání tak sem řek je to bud převodovka nebo poloosa vysypaná ale kvalty tam dou na místě řadit normálně jo a když sem měl vyřazený tak tam pořád něco přeskakovalo až když sem zmáčkl spojku tak to přestalo nevíte co by to mohlo prosím ás být jestli převodovka nebo jak de do přeodovky poloosa?připadně kdy¨by to byla převodovka je složitý to vyměnit????musí motor ven??popřípadě nemáte nebo nevíte o někom kdo by měl náhradní díly tykajíci se tohoto mého problém?děkuji moc jsem z Pardubického kraje okres Svitavy kontakt na mě je lukas.karlicek@seznam.cz nebo 737451139 nebo přímo sem děku¨ji vám moc všem!!!
Návštěvník

Re: převodovka,poloosa

Příspěvek od Návštěvník »

Mas tutove homokinetak kaput. Ted jde jen o to na ktere strane. Tutove se ti toci poloosa ale uz neprenasi kroutici moment na kolo. Tak teoreticky ktera se ti toci tak na te strane to je. PAc druha klade vetsi odpor a tudis diferak odpoji.
Hijack

Re: převodovka,poloosa

Příspěvek od Hijack »

Taky bych to tipnul na nektery homokineticky kloub, nejpravdepodobneji vnejsi viz. odkaz
Obrázek
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/klou ... de625ef22f

Vymena bude horsi, budes muset povolit nabojovou matici, chce to dobre naradi... v servise tak 500 za práci (jak kde) + díly..
jmicro - FK

Příspěvek od jmicro - FK »

Tak presne tohle se mi stalo predevcirem kdyz sme se vraceli z hor... jedu si po rovine a skublo to za volant, pak 50 km nic a pak znova, a casteji. pak zase chvili nic. pri zataceni doprava vydava divny zvuky.. nevim co s tim je, pude to do servisu..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Atnarfus:Tipnul bych to taky na kloub,ale že by to dělal i při jízdě rovně?

jmicro:Pokud ti to dělá do zatáčky,tak to bude ptavděpodobně vnější kloub
Butcher - FK

Příspěvek od Butcher - FK »

Presne to mi dela taky :D a mam v "zachode" pravy homokineticky kloub:)
Piskot

Příspěvek od Piskot »

Taky to tipuju na vnější kloub. Může to udělat i když jedeš rovně. Poloosy myslím nejsou v rovině ( auto se zhoupne apod. ) tak to trhne tam kde může ( vlevo, vpravo )
kimmi

Kmitanie volantu.

Příspěvek od kimmi »

Mám problém.Začal mi kmitať volant.Bol som v pneuservise vyvážiť kolesá.Neprestalo.Kmitá sada predných,dal som dopredu sadu zadných a aj tie kmitajú.Zimné gumy som kupoval pred zimou funglovky a keď som ich nahodil pre skúšku tak aj tie kmitajú či zadné alebo predné.Predtým vôbec nekmitali,takže tým som vylúčil pneumatky.Auto má najazdených cca 210 000 km.Pri 148 500 km boli vymenené spodné čapy,pri 181 000 km bolo menené riadenie /nie nové,už používané z inéhoi auta/ a guľové čapy,tie boli nové.Všetok buchot a voľa riadenia sa tým odstránila.Mám roztrhnutú ľavú manžetu poloosi čo je pri kolese /vodič/.Mohlo by to byť aj tým?Včera sa mi začal ozývať kvílivý tupý zvuk asi cca pri 40km/hod,mohla byu to byť kĺb v roztrhnutej manžete?
Dnes som dvihol auto a skúšal som hýbať kolesom.Vo zvislej polohe som skúšal koleso hýbať no nebadal som nijekú vôľu,no pri hýbaní vo vodorovnej polohe bolo cítiť ba až počuť akési tupé narážanie,nevnímajúc pohyb riadeniaBez ohľadu na riadenie bolo cítiť vôľu a to by mohlo klepať tým kolesom,no neviem kde je vôla?
Aký je to kľb kde mám roztrhnutú manžetu,koľko vydrží v takomto stave?
Prosím o radu.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kmitanie volantu.

Příspěvek od Kuladmin »

Na te roztrhle manzete vydrzi jen do doby nez se tam dostane fura bordelu pisku kaminku a pojde dohaje - res driv nez budes muset menit i homokloub takhle se da menit jen mazeta + nova napln (nejdrive samozdrejmne komplet ocistit) A kde mas ty tu vuli pri hybani kolme ti tezko reknem ty hybej a ty sahej rukou kde ta vule je. Proto si to kolo zvedal.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

...ma pocit,ze mam podobny problem,ja mam tiez volu v gulovom cape riadenia a tiez mi trasie volant v 90tke.ked stojim na mieste a otacam volantom tak pocut akesi rapcanie,bude to asi ten cap,takze sa tesim na vymenu,lebo je potrebna potom aj geometria ktora je taka ,,lacna,, :(
Riadenie mas so servom???Mam pocit,ze aj ja budem musiet ho vymenit ked to nebude v cape :(
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

A co geometrie? Je v pohodě? Jednou za čas by se měla přeměřovat, stačí huknout do díry máš hnedka nějakou tu minutu vedle.
kimmi

Příspěvek od kimmi »

Včera mi mechanik vymenil tlmiče,vymenil prasknutú manžetu,homokineťák bol OK,prezrel celú prednú nápravu,brzdy,skrátka všetko no prerušovaný hluk cca pri 30-40 tke nezmizol.Nie je to od motora ani od prevodovky povedal.Či idem 30-tkou zo zaradeným rýchlostným stupňom,alebo bez neho hluk sa nemení.Pomalým spomaľovaným auta hluk takisto zpomaľuje.Povedal že to budú jedine gumy.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

...lozisko napravy to nemoze byt???mne zacalo hucat pri 200 000km a tiez som toho povymienal vela az nakoniec to boli loziska :lol:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Tak sedni na fichtla jeď vedle auta a zkus poslouchat, z kabiny toho moc nezjistíš.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

ja myslím že ten dupot je na 100% ložisko v kole.takové tupe dupaní jak když by bylo něco nalepene na gumě a přejezdu to vždy dupne a samo s rychlostí se to zrychluje
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
kimmi

Příspěvek od kimmi »

Tiež som si myslel že by to mohlo byť ložisko,ale odrádza ma od výmeny to že pri 30-40 to hučí prerušovane,no keď rýchlosť stúpne nad 40 tak to prestane.Takto mi hučala niekedy na 120-tke prevodovka,no tu nejde o prevodovku.Podobá sa to ako keby napr.koleso o niečo šúchalo v jednom momente,to je príklad no nejde o šúchanie ale hučanie.Keď som mal auto na hevere a točil som kolesom tak som nepočul žiadne zvuky,točilo sa ľahko a ticho.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

no ja měl pravě něco podobneho,někdy to utichlo a někdy při točení na některé strany se víc ozívalo.furt jsem na to nemohl přijít ani v servisu a tak pak už po vyměně skoro všeho a tvrzení škodovky že to nemuže dělat ložisko jsem to nechal vyměnit a ticho.od té doby už do škoda servisu nechodím :+d
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
SpeedyS4 - FK

Homokinetaky? Nebo neco jineho

Příspěvek od SpeedyS4 - FK »

mam vule par mm na poloose....podezreni padlo na homokinetaky...vypada to ze vice odchazeji ty vnitrni ze.... kdyz skrz motorovy prostor zkusim zahejbat poloosou, tak maji par mm vuli...je to normalni nebo nemaji mit vuli zadnou..pri jizde jsou cejtit i lehle vibrace a behem poslednich par dnu to celkem stupnuje...hlavne pri zaberu (akcelerace) a pri brzdeni ..myslel sem ze to budou treba kotouce ale to asi ne...fakt to vypada na ty dva vnitrni klouby asi... nebo se vyplati koupit rovnou vsechny? mam na tom 16ky kola a 2cm podlozky tak to tomu asi taky moc nepomaha ze
Hanz - FK

Re: Homokinetaky? Nebo neco jineho

Příspěvek od Hanz - FK »

řeším to samý ale nikdo mi zatím neodpověděl jestli např. tyto jsou v pořádku. Je to firma MC

http://tuning.autodoplnky.cz/nahradni-d ... -s25063169
http://tuning.autodoplnky.cz/nahradni-d ... -s25063251
SpeedyS4 - FK

vim, ze kvalitni jsou SPIDAN treba u autokelly...autodoplnkum bych moc neveril, to sou smejdi...z vlastni zkusenosti
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

kupte SPIDAN nebo Meyle, ostatní můžou začít křupat zase brzo....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Diky :)
SpeedyS4 - FK

ejste jsou prej dobre italske GLO....docela si je chvali tky par lidi
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Já kupuju VIKA homokineťáky a po půl roce držej. Ale jinak se značce VIKA vyhýbám.
Columbo

Lupání v kole-rázy do volantu

Příspěvek od Columbo »

Ahoj všichni, potřeboval bych poradit. Viděl jsem, že se tady podobný problémy už řešily, ale popíšu ten můj konkrétně. Čas od času se mě stane že se najednou začne hodně klepat volant a auto začne táhnout silně doleva. Trvá to řekněme minutu a pak to většinou zmizí. Změna stavu (tzn. začátek nebo konec škubání volantu) je většinou doprovázena lupnutím nebo ránou od nápravy a stane se většinou v prudší zatáčce. Jelikož jezdím často stejnou trasu a stává se mě to v úplně stejným místě, předpokládám, že to má něco společnýho se zahříváním. Gumy mám nový, kola vyvážený, geoška ok, tlumiče a všechno na nápravě starý. dík za radu...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 24. lis 2009 10:39:21, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upraven nadpis. Příště se bude celá diskuze mazat...
Ahmed - FK

Re: 2960V7PG

Příspěvek od Ahmed - FK »

tý brďo, zajímavé, hele a nemůže to být třeba ten vyvažovací nesmysl na poloose? pokud je volný může se třeba posouvat mezi dvěma homoklouby... nejsem odborník (jen úvaha)...
tgfh - FK

Re: Lupání v kole-rázy do volantu

Příspěvek od tgfh - FK »

Nene tím to není, bylo to tady už hodně krát a je to vytřískaným kulovým čepem. Jednodušeji prostě čepem.
Originál škodovácký stojí +/- 500 Kč, ale dá se sehnat samozřejmě i levněji např. v autokelly, doufám jen že ta kvalita bude obdobná. Já to neřešil a dal tam ten originál.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

cep rizeni v autosalonu skoda stoji 350
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

No nebo, já to měl tehdy možná s prací, jsou to už 2 roky, už si to moc nepamatuju.
Columbo

Příspěvek od Columbo »

Tak včera se to vyřešilo samo, cestou z práce se ozvala rána jak prase a auto dojelo. Něco se urvalo, motor valí, ale kola se netočí, jenom v tom chrastí :?. Už je v servisu, tak su zvědavej.
Pantheria - FK

Příspěvek od Pantheria - FK »

Mě se stalo něco podobného pře 14 dny. Jen se nějak vysunula hřídel z vnějšího kloubu.
Ahmed - FK

Příspěvek od Ahmed - FK »

to se ti asi rozpadl homokloubek :-) taky jsem to kdysi zažil... opravil jsem to za 500,-
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Tak to jsi to opravil celkem levně.
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Mě taky takhle vylitla poloosa s kloubu kuly tomu jistícimu kroužku za 6 kč tak měta oprava stala asi 80kč :) vazelina a sponka a ten kroužek :lol:
lui333
Kontaktovat uživatele:

zahada predneho praveho kolesa:-(

Příspěvek od lui333 »

ahojte

s nicoho nic som zacal mat problem s prednym pravym kolesom,pri jazde rovno ale aj pri zatacani a je jedno pri akej rychlosti sa predne koleso chova ako keby mi o nieco zapieralo,alebo ako keby v nom,v dezene bol zapichnuty kamienok,alebo bola bublinka na pneumatike....
mal som to rozobrate,pozeral som ci by to nemohol byt klb,lozisko,brzdy,ale vsetko vyzera byt ok,bol som dat vyvazit a umyt,skontrolovat aj kolesa a ziadna zmena,viete mi s tym poradit co by to mohlo robit?
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: zahada predneho praveho kolesa:-(

Příspěvek od Jozefj »

Takže v v tom kole cvaká,nebo hází na výšku?Jede se jako by byla guma vajíčko.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

No praveze je to tazke urcit za jazdy s pozicie vodica.No neopisal by som to ako cvakanie,ale skorej ako taky jemny duty zvuk,moznoze ked na tom pojazdim par km sa to prejavy viac a zavada sa bude dat lahsie identifikovat/opisat......len aby uz potom zase nebolo aj neskoro,preto sa to snazim riesit hned v pociatocnom stadiu problemu.Este som skusal aj to,ze som sa rozbehol na aute,pustil som volant a zacal som brzdit,ze ci ma nahodou nezacne tahat do strany,ale zial,alebo chvalabohu mi iso auto pekne rovno az kym som nezastavil.....
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Zkoušel jsi tam dát rezervu,aby se vyloučila vada pláště.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no to som neskusal,vyskusam,dufam,ze rezerva je OK:-)
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no dnes som to pozeral,mal som rozobraty vonklajsi klb,brzdy,skusal som aj rezervu,k vnutornemu som sa uz nedostal,ale aj po vyvazeni kolies sa to asi len este zhorsilo a to kmitanie sa uz prenasa od kolies na celu karoseriu,no najviac to citim na volante a plynovom pedaly.......ako sa prejavuje ked odchadza vnutorny klb?
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no tak dnes som bol u mechanika a cuduj sa svete,prava strana je OK,problem je v lozisku predneho laveho kolesa,to huci a ked sa zohreje tak aj zadrhava a este mi zistil na tej istej strane poskodenu manzetu na vnutornom klbe,takze zajtra idem objednat suciastky a v stredu hor sa do vymeny
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no takze uz som po vymene prednych lozisk a lavej poloosi a zatial je klud,cez week to pojdem este prebehnut na dlhsiu trasu, ci zmizlo aj to trasenie,ale tak zatial vyzera,ze to uz je ok........cela tato sranda my vysla: poloos 53€,2x lozisko 26€ + robota 35€ = 114€
boctock

Příspěvek od boctock »

Zdravím všechny,potřebuji radu,co mám vyměnit nebo prověřit,když při přeřazování-1-2-3 v momentech,kdy pustím plyn,celé auto hrkne dopředu(někdy i trochu vrzne) a při záběru znova(posádce se kymácí hlavy),musím plynový pedál jen lechtat,aby se to nedělo.Zní to komicky ale nevím co je špatně.Čtveratý silentblok na víku převodovce je hin,a spodní siletblok převodovky je nový,pročtením fora jsem tipl na homokineťáky,ale nic nevrže v kolech,ani volant se netřepe nikdy.Třepe se auto na volnoběh,přisuzuji toto čtveratému silentbloku.Model mám 1.3MPI 50KW. 185000km.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tím spodním silentblokem na převodovce myslíš reakční vzpěru dole pod převodovkou?Ta je OK?A co silentblok na vodní pumpě?
boctock

Příspěvek od boctock »

Mrknu se na tu pumpu,Silentblok pod převodovkou myslím ten trojůhelníkovej tvar,Zvládnu svépomocí vyměnit ten silentblok vodní pumpy?
Louis20
Kontaktovat uživatele:

Re: Trhání volantu (vnější homokinetický kloub)

Příspěvek od Louis20 »

Zdravím,
našel jsem na fóru hodně informací, ale mám celkem specifickej problém...jestli se to tu někde řešilo, tak se předem omlouvám...

O co jde...
Zhruba před týdnem mě úplně z ničeho nic při jízdě začalo něco bouchat od předního levého kola (rány jako kov na kov), ale neopakuje se to nijak pravidelně...třeba 50 km je klid a najednou to začně z ničeho nic bouchat chvíli. Jediný co jsem vypozoroval, že to bouchá pouze při tahu motoru (tzn. když šlapu na plyn), jakmile dám neutrál, spojku tak to přestane a pokud prudce zabrzdím, taktéž to přestane. Ovšem dnes přišlo nečekané :) auto najelo téměř 100 km a bez bouchání, bezproblémová jízda, teprve asi kilometr před barákem to začlo opět občas bouchat a došlo to tak daleko, že se mi začal klepat volant a to tak, že jsem chvíli musel jet téměř krokem, abych to udržel rovně. Zastavil jsem, vytočil kola na levou stranu, něco jakoby přeskočilo a najednou už to jelo zase normálně bez klepání a bez bouchání. Doma jsem to dal na hever, sundal manžetu u vnitřního kloubu polosy, zkouknul čepy...prostě vůbec žádný známky, nic neklepe, nikde není žádná velká vůle...jediný co se mi zdálo, že je trochu více poloosa z vnějšího kloubu, tak že by ten pověstnej pojistnej kroužek, nebo celej kloub? ...ale proč pokud by byl v háji kloub by to nedělalo bordel pořád a jen čistě náhodně kdy se tomu zachce...

Je možný, že by se ten kloub ozýval jen takhle občas? A že by nebylo vůbec nic znát při volným otáčení se zvednutým kolem?

Chlapci, jsem trošku bezradnej :) Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Čím by to mohlo být? Kloub je celkem drahej, tak se mi to nechce hned kupovat a zkoušet to...nicméně abych to upřesnil, homoklouby jsou ještě origo, auto má najeto 170 tis., takže asi nárok mají...

Díky za každou radu.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Je to stopro kloub, měl jsem to samý a nakonec se kloub rozpadl. Najdi si velkou plochu a zkus s plným rejdem se rozjíždět dopředu nebo dozadu a chvílema uslyšíš silné křupání. Pak budeš mít jistotu.
Louis20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Louis20 »

Díky za info ;) , zítra to ještě zkusím jak říkáš s plným rejdem a případně ho rovnou koupím. Pak napíšu jestli je to ok...
Odpovědět