Voda v oleji, emulze pod víkem ventilů

Simos 2P
135M, 136M
savik - FK

Voda v oleji, emulze pod víkem ventilů

Příspěvek od savik - FK »

Hezký den,prosím o pomoc a radu.Při posledním tankováním jsem zjistila velký úbytek chladící kapaliny který se pravděpodobně dostal do motorového oleje.
Při jízdě znenadání vystříkla pod tlakem kapalina ,takový světlejší hnědý humus z víčka kam se nalévá olej,bylo toho hodně je to v celém motorovém prostoru :o .Je odrovnaný motor nebo těsnění pod hlavou?Nastartovat to potom šlo.Pokud se mi dostala voda do oleje v motoru je zapotřebí nějak ten motor celej rozdělat a nějak se zbavit vody?
Promiňte ,že dotaz zní zmateně ale nemám moc zkušeností.Moc děkuji za jakoukoliv radu.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: vystříknutí oleje zvíka nálevky oleje

Příspěvek od Kuladmin »

Chce to zjistit zda je to opravdu v oleji pokud pribyl olej je to jasny.
Min hlava resp tesneni pod ni bude ko ale vic se zjisti az kdyz se hlava sunda pak samozdrejmne zkontrolovat co se da a premerit tzv presahy vlozek valcu atd atd. Tudis servis a pak samozdrejmne proplachnout chladici system naplnit novou smesi a to same olej musi se nechat púoradne vytect a opet novy olej vcetne filtru samozdrejmne.
savik - FK

Jo jo přibýval olej.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 30. říj 2009 20:13:13, celkem upraveno 1 x.
savik - FK

A kolik to tak bude stát?A nevíte v Praze o nějakém levnějším servisu jsem samoživitelka :oops:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Bohuzel ja nejsem z Prahy snad nekdo jiny, a cena se bude odvijet od toho co vse bude treba kdyz to bude jen tesneni tak to jeste pujde ale jestli to bude treba i praskla hlava kriva vyzrana apod tak s to bude nabalovat a bude se to zdrazovat. Zaklad bych ale odhadoval tak na max 1500. V obyc servisech alespon zatolik by to delal znamej akorad ze to je 100km daleko od Prahy.
savik - FK

A ta hlava muže být z favorita nebo jsou nějaké rozdíly?
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Hlavně s tím už nejezdit !!! Olej s chladicí kapalinou vytvoří emulzi která nemaže !!! Pokud se bude dál jezditt tak si rovnou pořiď nový motor.
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Teoreticky by se ta hlava dala pouzit i z favorita ale nepredbihal bych nejdriv se to musi odstrojit a pak rozhodovat co dal.
savik - FK

Jezdit s tím nebudu, pokusím podle příručky jí sundat .Ještě bych měla dotaz jestli to nějak neublížilo motoru a jestli ho nemám vysušit.Asi hloupá otázka co?
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Nechci působit dojmem že ženy by se neměly vrtat v autech ale tento případ je skutečně z těch který ja zralý na řešení v dílně. V postatě je nutné vypustit z motoru onen"sajrajt"který vznikl smícháním oleje a chladiva, demontovat tzv. vanu (část která tvoří spodek motoru a ve které je olej a sací koš olejového čerpadla)a vyčistit ji, provést demontáž a odstrojení hlavy což znamená také demontáž ventilových rozvodů (nevšiml jsem si který motor máte, zda 1,3 či 1,6)nebo ventilových zdvihátek. Zkrátka je to jako by jste rozebrala doma v kuchyni šicí stroj, taky už ho svépomocí nedáte dohromady ... abych byl upřímný, ten šicí stroj bych asi taky odnesl v pytli do opravny :D ale motor bych rozebrat a složit dovedl ... pochopitelně v dílně ... na chodníku odmítám dělat mehánica ;)
Obrázek

savik - FK

1.3 mpi škoda .Tak to svěřím servisu.Ještě jedna otázka.Nepoškodí to motor když to nechám odtáhnout až za14dní než shromáždím fin.prostředky protože nemám ani představu co to bude stát.Někdo mě strašil ,že to muže být i díra v motoru .Jinak auto jsem jen vyzkoušela nastartovat ta hned naskočilo a hned jsem ho vypla.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Vůz může stát i delší dobu, sice může dojít ke korozi uvnitř motoru ale ta nebude mít závažné následky. Kolik bude oprava stát nelze takto říct protože se můžeme jen dohadovat co se vlastně stalo ... počínaje prasklým těsněním pod hlavou a konče prasklou hlavou nebo blokem motoru. Budu vám držet palce aby to byla nějaká prkotina ... já měl Felišovou minulý týden na přezutí a opravě řemenice což jsem měl vykalkulováno na cca 10000,- (byly v tom nové zimní gumy a ještě pár drobností) a skončil jsem s tím že to stálo 14000,-Kč protože se ještě rozsypal celý výfuk. :oops:
Obrázek

savik - FK

Tak moc děkuju a dobrou noc. ;)
savik - FK

Tak je to v háji díra v bloku motoru .Potrebovala bych poradit jaký motor koupit .Předtím tam byl 1.3MPI typ781.136M 50kw.Mohu použít motor z favika nebo ze starší fildy jednobodové a zbytek jako je hlava a vztřiky z MPI dát na ten motor?
Prosím o rychlou odpověď mechanik který mi auto opravuje tak je nervozní že mu auto překáží v dílně.MOC,MOC děkuji.
PS Nemá někdo slušný motor který jde předělat na MPI ,Praha a okolí?Prosím napište stav a cenu.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Musíš použít motor stejného typu,aby jsi neměla problém na stk.Protože se koukají na typ motoru.Takže opět musíš koupit motor typu 781.136M.

Měl jsme přesně to samé,šla mi voda do oleje a nezjistilo se kudy,zároveň jsem měl motor odřený.Týden jsme obvolával vrakoviště a sháněl jiný motor a nakonec ho sehnal za 5000kč+práce+nová spojka a nějaký věci okolo co se dělaly když už to bylo rozdělaný a vyšlo mě to komplet na 9000kč
savik - FK

Pokud bych ho koupila na vrakovišti na co si mám dát pozor.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No je to složitý.Hlavně jsem si sundal víko ventilů,koukal jsem jestli je to pod ním čistý.No a já si vybral motor přímo z bouranýho auta,takže jsem viděl na tachometru kolik mělo najeto km,což byla taky výhoda.Pokud mají motor vyndanej na skladě,tak už se nedozvíš z jakýho to bylo auta
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Motor je třeba koupit stejný, jinak to neprojde Technickou Prohlídkou :!: řekni mechanikovi ať sežene z vrakoviště nebo na zběrném dvoře :) samotný blok a vše ostatní ať přeskládá do toho bloku.

Ohledně legálnosti výměny je nutné použít správný blok protože je na něm mimo čísla motoru které se evidovat nemusí ještě vyražen typ motoru v tvém případě 781.136M což jasně říká že jde o 50kW MPi.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Takže , je mi luto čo sa stalo ale kto dal istotu že je prasknutý blok? praskliny sa dajú zavariť a aj relatívne lacno ale aj tak sa mi to nezdá . Motor bohužial musíte zohnať 1,3MPi ako ste mali , pretože favorit ani felicia jednobodová nemá čidlo klepania , motor má iný kompresný pomer a aj keby ste nanho dali príslušenstvo z toho mpi nebude to fungovať už len kvoli tomu čidlu a možnože aj ten kompresný pomer urobí problémy . Najlepšie by bolo zohnať motor ako máte v aute skúste si dať inzerát napríklad na stránke http://www.skoda.virt.cz , pri kúpe takého motora odporúčam zaobstarať si mechanika , zložiť veko ventilou a ak to bude vyzerať ako na posledných troch fotkách alebo čistejšie je to v poriadku ak ako na prvej tak ruky preč . prípadne zložiť vaňu a tiež pozerať či tam je pekný tenký zlatý povlak a nie čierne sračky a pre úplnú istotu nech mechanik zloží ojničné veká a nech pozrie v akom stave sú ložiská na kluukovke a budete mať istotu
Naposledy upravil(a) Suri dne pon 16. lis 2009 12:53:52, celkem upraveno 1 x.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

takže pardon a ešte raz na prvej fotke je to ako to nemá vyzerať taký motor nebrať a na dalších je ako má vyzerať dobrý motor p ozložení veka ventilou a olej. vane http://surky.rajce.idnes.cz/cici/#album
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

for Jojin - možno nie je dobré ked sa žena vrta v aute ale táto pani (slečna ) neviem , ma udivuje tým že celkom dobre rozumie tomu čo sa deje a chystá sa to riešiť , poznám kopu chlapov co by motor dojazdili zadreli a potom sa vyplakavali niekomu na pleci a zohnali další motor , a navyše je vidieť že je nejaký vztah k vozidlu kedže kontrolovala provozné náplne to nerobí ani hocjaký mudrejší chlap
savik - FK

Jsem čerstvá řidička u dopravního podniku to víte je prac. krize tak musím vzít za vděk každou prací,jinak když jsem si koupila auto tak i knížku o opravách a seřizování tu jsem přečetla a seznámila se s údržbou a opravami akorát nepoznám jestli bych měla na opravu obtížnosti podle návodu z manualu.Auto jsem svěřila automechanikovi který zjistil trhlinu v prostoru v bloku motoru tam jak se zdvihají písty bohužel zavařit už to nešlo prý by svár vadil pístům i po zabroušení.Tak jsem sehnala motor za 4500Kč snad dobrej v tom se moc nevyznám,akorát ty mpi se špatně schání je jich asi málo nabořenejch.Zítra už bude auto hotové tak snad bude v pořádku.Hodně jsem se poptávala jak mohla ta trhlina ca 20cm vzniknout ale nikdo mi na100%nedokázal odpovědět.Je pravdou ,že když mechanik rozebíral hlavu tak byli na hlavě neoriginální šrouby . Majitel předemnou byl asi pěkný prase a dal tam šruoby jaké koliv které pozbíral různě po dílně ,,byl to také automechanik".Jinak moc Všem děkuji za rady a pomoc.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

uvidíte ako to dopadne a potom napíšte , a stejne sa mi páči to že ste sa z autom zoznámili , to je chválihodné
savik - FK

Tak auto už jsem dotáhla od automechanika.Nový motor ,,jetý" jede celkem dobře akorát při jízdě je slyšet takový dunivý zvuk v kabině.Mohou to být pneo jsou z Číny nebo ložiska přední nápravy?Pak tam mám takový problém při jízdě teploměr ukazuje trošičku nad 70c ,topení funguje.Ještě mi tam nalil nemrz.směs zelené barvy nebude vadit když se píše, že má být růžová?Moc děkuji za poznatky.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

dunivý zvuk môže byť čokolvek záleží čo mal rozobraté ale pozrieť dotiahnutioe ramien a nápravnice na zdviháku skontrolovať poloosy dotiahnutie silentblokov a pod . ložiská moc nie . Tých 70 stupňou nie je dobre že drží , odporúčal by som tento postup : viete asi kde sa nachádza termostat? ako je hore kryt na motore z nápisom 1,3MPi vedľa neho na hlave je priskrutkovaný taký plastový odliatok ku ktorému ide hadica od nádobky z chlad. kvapalinou a hadica od chladiča . takže otvorte zátku na tej nádobke kde sa nalieva kvapalina nechajte otvorenú a stlačte tú hadicu ku chladiču koľko sa dá , držte a dotiahnite zátku , hadicu môžte pustiť , zamerajte sa na termostat , v ňom je čidlo na snímanie teploty kvapaliny zaitené taký plastovým U čkom - http://autodilykrc.cz/eshop/detail/zavl ... d42565d473 , to vytiahnete , a tahom dohora vyberiete to čidlo , káble odpájať nemusíte ale tahajte za čidlo nie za káble aby ste ich neodtrhli , všimnite si či to čidlo na tam kde ste ho vytiahli má všetko z plastu alebo je dole aj kov , potom prípadne striekačkou vytiahnite kvapalinu aby ste videli na termostat a všimnite si či je taká pružina zaistená takým kuželovým plieškom a či tam náhodou nepláva , ak pláva tak je po termostate , ak nie tak na čidlo dajte tú tesniacu gumičku - možno zostane v telese termostatu vyberiete ju stade prstom len si ho potom umyte , nasadte gumičku zatlačte dnu čidlo zasunte poistku , povolte zátku znova dotiahnite . Všimnite si či na tom čidle kvapaliny je taký žltý 4 mm široký pásik , ak bude ten pásik zelený tak je to čidlo na dieselovú feliciu a to ukazuje zmienované blbosti . Inak k tej kvapaline , neviem Vám povedať presnejšie lebo je kopa výrobcou a kopa farieb , zelená asi bude od firmy Velvana Velvary Fridex G48 alebo podobné , o to nejde ide o to aby tá kvapalina nereagovala z hliníkovou hlavou motora a nevyžrala ju , tak sa radšej uistite či vám tam nalial tú správnu kvapalinu . a ešte k tomu termostatu , ak vozidlo topí tak termosat bude možno v poriadku ale nestáva sa vám že teplý motor má nejaké divné otáčky? alebo studený ? necuká ide dobre?
Naposledy upravil(a) Suri dne pát 11. pro 2009 19:23:52, celkem upraveno 1 x.
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

To by mě zajímalo, jak se motoru může přihodit díra v bloku pominu li vylecení ojnice nebo crash. O čemž by se neštastnice jistě zmínila resp. už by nebylo co opravovat.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

mal som doma motor na ktorom menili hlavu a po dotahovani na druhych 90 stupnou roztrhlo material okolo skrutky a ostala diera
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

no pokud tam narval puvodní majitel misto origo 11 šroubu třeba 12 tak se to stat mohlo nebo byl delší než tam měl být a natrhl blok :shock: to dunění muže dělat i nepřesne uložení v silemblokach :? a jinak jak se ti s tim jede proti puvodnímu motoru :!:
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Tak gratuluju ... zhostila jste se toho náramně. Otázka je co to je za dunivý zvuk, zda se mnění s otáčkami či spíše s rychlostí jízdy.
Obrázek

Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

možno by bolo dobré o nejakú otáčku povoliť uchytenie motora na konzole vodnej pumpy - tri šroby , prejst z autom nejakých 50 metrov a dotiahnuť
savik - FK

Jojin píše:Tak gratuluju ... zhostila jste se toho náramně. Otázka je co to je za dunivý zvuk, zda se mnění s otáčkami či spíše s rychlostí jízdy.
Spíše se zvyšující rychlostí jakoby takový valivý dunění.Pneo je tam China tak to nebude žádná kvalita.
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Jak Piše Jojin seš šikulka ;) ty pneu to bejt mužou chtělo byto skusit na jinech abys měla jistotu
Odpovědět