Díky
Neony ztmívání
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Neony ztmívání
Zdravím. Na přepážku pod přední sedadla chci umístit 2 modré neony, ale chtěl jsem k tomu dodělat i ztmívání a chci se zeptat, jestli technologie neonů je stejná jako klasická zářivka, tzn. svítí a při poklesu napětí pod určitou mez prostě zhasne. V tom případě bych asi použil nějaké extra svítivé LEDky, ale nevím, jestli to nebude vypadat hůř, než ta neonová záře.
Jak to je?
Díky
Díky
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
-
Psykopath - FK
Re: Neony ztmívání
pokud máš neony které jsou primárně určeny do PC, tak u těch s klesajícím napětím svítí jen část trubice. Tady http://www.youtube.com/watch?v=194HB-NH1IY je využito napěťové regulace dle vstupního signálu
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Můžu ti doporučit tyhle http://shop.tntrade.cz/sharkoon-coldcat ... 44924.html.
Mám jeden pár pod sedačkama na přepážce a druhej pár pod paltem v takový tý mezeře v kufru a svítěj velmi slušně
na ledkový se vykašli 
Mám jeden pár pod sedačkama na přepážce a druhej pár pod paltem v takový tý mezeře v kufru a svítěj velmi slušně
-
Hadepe - FK
aj ja mam tie iste neony a svietia super
podla mna lepsie ako LED... a mam otazku... nestane sa nic neonom ked budu svietit pri nastartovanom motore ? ked ze su na 12 V dakujem
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
kdepak ... jsou dělaný na nějaký to malý přepětí
... ani v PC není přesně 12V a je ta trošku víc 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Hadepe - FK
tak potom super
lebo vzdy som ich vypinal ked som mal nastartovane... a chcel som zrobit stabilizator na 12 V... ale ked netreba tak parada dakujem 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
No pokud ho tam dáš tak tim rozhodně nic nazkazíš, ba i to bude lepší 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak jsem to připojil a ani to neškytlo. Neony nesvítí. Rozebral jsem tu černou krabičku a ta pico pojistka na vstupu je k.o. má přepálený vlákno. Určitě je to napětí, který leze z baterky ok? Motor byl samozřejmě vypnutej, takže špatným altíkem / regulátorem napětí to být nemůže, a baterka i ten regulátor mám nový asi 5 měsíců. Napětí jsem tam neměřil, takže asi vezmu multimetr a změřím, ale všechny ostatní spotřebiče jako dálkovej centrál, rádio a zesilovoač fungují normálně a pojistky jsou ok.
tak jsem to připojil a ani to neškytlo. Neony nesvítí. Rozebral jsem tu černou krabičku a ta pico pojistka na vstupu je k.o. má přepálený vlákno. Určitě je to napětí, který leze z baterky ok? Motor byl samozřejmě vypnutej, takže špatným altíkem / regulátorem napětí to být nemůže, a baterka i ten regulátor mám nový asi 5 měsíců. Napětí jsem tam neměřil, takže asi vezmu multimetr a změřím, ale všechny ostatní spotřebiče jako dálkovej centrál, rádio a zesilovoač fungují normálně a pojistky jsou ok.
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Kybrex: psal jsi mi SZ
Na zadní lampičce je nejspíš větší napětí, protože se mi v létě stalo to samé co tobě. Lepší je si dozadu natáhnout novou elektriku přímo od baterky a dát na vypínač
Na zadní lampičce je nejspíš větší napětí, protože se mi v létě stalo to samé co tobě. Lepší je si dozadu natáhnout novou elektriku přímo od baterky a dát na vypínač
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Aha. To je ale divný, kde se to větši napětí bere.
Chtěl jsem druhou sadu neonů připojit přes střešní světýlko, aby se to rozsvěcovalo při otevírání dveří a šlo to i vypínat, v kufru to samý. Spíš přemýšlím o nějakém stabilizátoru napětí na 12V.