Nejde povolit matka poloosy

Přední i zadní
martin

Nejde povolit matka poloosy

Příspěvek od martin »

Zdravim,
dnes jsem se snazil povolit matku poloosy ale bohuzel se nezadarilo, mel sem na to ale bohuzel jenom nastrcku plus klic takze paka nebyla nic moc ale nic lepsiho sem doma bohuzel nenasel, je na to nejakej trik nebo je potreba proste jenom velka paka a sila?v chytre knize jsem se docetl ze je treba odstranit pojistny plisek ale zadny takovy jsem tam neobjel je to felda z 96. zkusim to na noc nastriknout WDckem ale pochybuju ze to k necemu bude
Diky za rady
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde povolit matka poloosy

Příspěvek od Radek1 »

Chce to oříšek z goly na něj téčko a na to nasadit trubku a pořádně zabrat-je to docela dost utažený,tak-že na povolení použít hrubou sílu ;)
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

JO potřebuješ pořadnou paku a pak to povolí ;)
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Né nadarmo se říká. CO NEJDE SILOU,JDE JEŠTĚ VĚTŠÍ !! :lol:
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Předevčírem jsme jí povolovali AUTOGENEM-prostě ji uřízli
Stefi74 - FK

Kulis nestraš ho to uš je dost radikalní řešení :lol: :lol: :lol:
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

Kulis píše:Předevčírem jsme jí povolovali AUTOGENEM-prostě ji uřízli
To ležela 5 let ve vodě???? Ještě se mi nestalo že bych musel na nějakém autě použít na povolení autogen.
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

To asi nebyla ve vodě :lol: ale prostě jsme jí s kolegou nemohli povolit a nechtělo se nám hledat lepší ořech a pořádnou páku tak jsme rozbalily auto-gen a bylo to.
Stefi74 - FK

Tak toje potom jíná :lol: :lol: ale stejně klasický řešeni je proněj přecejen lepší ;)
Martin

Příspěvek od Martin »

OK, diky za rady, pucim si nekde sadu od tony a doufam ze se zadari :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Stačí, když si půjčíš trhák, co maj šoféři na náklaďáky na kola, to bývá většinou také 30 ořech
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

já mám palcovou golu + metrovou tyč :)
martin

Příspěvek od martin »

tak sem golu nesehnal ale na klic sem pridratoval 2m lesenarskou trubku a slo to jak po masle :), ted se mi bohuzel nedari povolit ty dve matice co drzi brzdove oblozeni takze tu golu budu muset asi fakt sehnat :(
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

to mě také nešlo... prostříkat wd a opět hrubá síla :D
martin

Příspěvek od martin »

No to sem uz udelal, ale i kdyz nasadim na klic trubku tak se mi ten klic po ty matce kousek sklouzne a mam strach abych ji nestrhnul, takze to budu muset udelat orechem
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jo určitě to chce dělat ořechem... klíč se může trochu roztáhnout a matku strhnout...
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Hoši hoši.Co se do toho ser*te když nemáte ani pořádný vercajk.Gola sada a pořádná sada klíčů je krom majzla a velkého kladiva základ...
Jinak já povoloval poloosu na feldě tříčtvrtkovou golou,páku dva metry,na konci já a ani hovno.Nahřát švajcem a pak šla jak po másle.
favo

Příspěvek od favo »

Žádná matice na brzdovém obložení není. Jsou tam jen dva šrouby co drží držák třmenu k těhlici a dva šrouby co drží vodící čepy plovoucího třmenu. ;)

Tome ještě bych si dovolil doplnit seznam o ještě větší kladivo :D
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
mildak - FK

Příspěvek od mildak - FK »

Tak jsem se marne snazil povolit matici poloosy a uz vazne nevim co s tim :( Poradne jsem to prostrikal WD-40, poklepal kladivkem aby se odtrhla rez, nasadil 30 orech a T nastavec goly na ktery jsem navlekl 2 metrovou tyc a vysledkem bylo ulomeni 1/2´´ 4hranu ktery mi zustal v orechu :( Na 2. pokus jsem si z ocelove tyce 14x14 udelal paku aby sla nasadit do orechu, jeste jsem ji opet prodlouzil 2 metrovou tyci a vysledkem bylo to, ze se mi ta tyc 14x14 zkroutila do vrtule. Opravdu uz nevim jak matici povolit, autogen bohuzel nemam. Tak vas chci poprosit o radu jestli mam zkusit koupit 3/4´´ 30 orech a tu 3/4´´ T redukci, ta uz by to snad mela vydrzet ne ? A jeste jsem narazil na to, ze jsou pry 2 druhy matic viz. http://skoda.panda.cz/obrazky2/434_05.jpg jedna je samojistici a druha se musi nejak zajistit nejakym limeckem nebo co ? Tak nevim kterou tam vlastne mam a chtel jsem se zaptat jak matici kdyztak odjistit ? Dekuji moc vsem za navody a cenne rady
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

pujč si klíč na kola od náklaďáku, ten je zpravidla 30. Nebo stačí zajet s feldou do nějakého pneuservisu na náklaďáky, aby ti matku jen odtrhly, povolili o 1/2 otáčky, doma to už uděláš bez problémů. Měl jsem podobný problém, v práci máme velkou golu, dal jsem ořech nástavec a lešenovou trubku. Podařilo se mi protočit kolo, ale matka ne a ne povolit, pak pomohla elektrická rázová utahovačka, ta matku odtrhla.
mildak - FK

Diky za tip ta pneumaticka utahovacka me uz taky napadla ale mam vysypanej homokinetak takze auto je nepojizdy, takze bych to musel tahnout nekam do pneuservisu a pak zpet a pak znova aby to zase utahli. Tak jedine asi zkusit sehnat ten klic na nakladaky. A nevis jak je to s tema jisticima matkama ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ta matka má konec, jakoby bez závitu a při prvním utažení se závit prořízne a tím je matka jištěná. Nejde prostě volně rukou šroubovat. Je to stejnej princip, jako na výfukovém potrubí na hlavě. Nijak se ta matka před vyšroubováním neodjišťuje. Správně by se ty matky měly použít jen 1x a po sundání vyhodit a dát novou. Některé kvalitnější homokineťáky mají v sadě novou podložku a matku právě z tohoto důvodu.
mildak - FK

Jo v ty sade u novyho homokinetaku je ta matice nova , a je to ten ,,novejsi typ - samojistici´´ je jakoby spis elipsoidni a ne kulata. Ale na konkurencnim webu :pale: jsem prave narazil na to, ze jsou 2 typy tech matic (viz. prilozeny obrazek v predchozim prispevku - vlevo je stary typ a vpravo novy) a je tam napsano : ,, Vyrábí se ve dvou provedeních. Na starší favority je určena matice s pojistným "límečkem", který se proklepne do drážky a tím se matice zajistí. Na novější potom samojistící matice a pak je případná další demontáž snazší´´ Tak jsem se tam byl jeste podivat jakou tam vlastne mam a vypada to spis na tu ,,starou´´, protoze v porovnani s tou ,, novou´´ nema zplostele strany, ale neni na ni ani zadna drazka kde by bylo cosi zaklepnuty akorat je za ni podlozka, tak nevim jestli se nema nejdriv nejak odehnout ta podlozka nebo jaky v tom je figl. Nejde mi totiz do hlavy ze by to tam tak drzelo ze jsem prekroutil ten gola nastavec i ocelovou tyc 14x14. Je mi jasny ze to tam je x let a muze to byt zarezle a utahuje se to vysokym momentem, ale az tak?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ikdyby jsi tam měl ten starej typ, co se naklepne rantl, tak se při povolování nijak neodklepává, ani to nejde. Musíš jen povolit.
Není to nijak jištěné v tom směru, že by jsi musel nejdřív něco odjistit a pak povolovat. Musíš to utrhnout otáčení proti směru hodinových ručiček.
Je tu pak druhá varianta, oddělej čep řízení, dolní kulák, nahoře stáhni těhlici z tlumiče, odšroubuj brzdič a vem těhlici celou někam na povolení. Bude to pracné, jelikož se bude muset zajistit šroubama proti otočení při povolování, ale jinak to asi nepůjde, když máš auto nepojízdné.
mildak - FK

Ok diky moc za rady
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

možná, kdyby jsi se regnul a napsal odkud jsi, tak by ti někdo z našich členů, co bydlí poblíž pomohl. ;)
mildak - FK

Jsem registrovany, ale zapomnel jsem se prihlasit ;) Jinak jsem z Prahy 10 - Vršovice a chtel bych vas (cleny FK z Prahy), timto poprosit o pomoc pri povolovani matice poloosy nebo alespon zapujceni bytelne gola sady nebo trhaku. Dekuji vsem za ochotu
mildak - FK

Myslite ze by sla ta matice odvrtat ? Stejne budu menit homokinetak takze se ani nemusim bat ze poskodim ten zavit ne? Sice nemam odkud si tam natahnout elektriku, ale AKU by to snad taky zvladla jestli ta matice neni nejaka vysokopevnostni nebo tak neco...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Určitě to půjde odvrtat, pod matkou je podložka, takže by jsi unašeč neměl poškodit.
Udělat několik malech dir, pak zvětšit větším vrtákem a nakonec rozseknout sekáčem či šroubovákem. Je to určitě možnost v tvém případě.
mildak - FK

103457 - Diky moc za vsechno, matku jsem odvrtal, vymenil homokinetak a manzetu, takze jsem konecne zase pojizdnej.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A matka nebyla nijak jištěná co? Byla jen zakouslá.
mildak - FK

Ne nebyla jistena, jenom byla asi dorvana uplne na krev a byla trochu chycena rzi.
Odpovědět