Ohnutá rozvodová tyčka

Simos 2P
135M, 136M
Renda4 - FK

Ohnutá rozvodová tyčka

Příspěvek od Renda4 - FK »

Zdravím všechny , ví někdo jak se může pokřivit takhle zdvihací tyč vahadla ? Snad jsem to nazval dobře , měl jsem 130ku kde jsem měnil těsnění pod hlavou a ty tyčky určitě nebyly z hliníku.
Obrázek
Stefi74 - FK

Re: zdvíhací tyč vahadla

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Ne to 130 neměla je to dodavano od te doby co byli motory osazeny jednobodovím vstřikovaním ve Favoritu 93- a tože se ohla muže mít víc přičin. Špatna montaž nebo seřizeni ventilu ,hlavně kdyse ti to stalo :?:
Renda4 - FK

Příspěvek od Renda4 - FK »

To auto je od tchýně co tchán zemřel rozhodla se si ho nechat a dělá si řidičák má to nalítané asi 40000km s motorem nebylo nic dělané prostě nešlo nastartovat a její soused to nechal odtáhnout do servisu , já osobně mám Lagunu a servisy nemám vůbec rád a vidím to tak, že se o to auto budu asi starat já.
favo

Příspěvek od favo »

Tohle je oblíbená úprava mechaniků v malých servisech. Rádi je strkají jak na sací tak výfukové ventily a důvod , prý se motor ztiší.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Faktem je že poté motor utichl.... :D
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

nuz.. co sa tyka porovnavania vplyvu beznej premavky na hlinikove a ocelove tycky, bol som velmi prekvapeny :o

kamaratovi sa vzdycky po kratkom case rozladili ventily.. tak sme mu skontrolovali rovnost tychto tyciek.
Na moje pocudovanie boli vsetky ocelove o dost viac ohnute, nez hlinikove.
Hlinikove boli podstatne menej ohnute. A to s motorom nejazdi, ako stary dedo, ale mu aj obcas da zabrat.
zawin - FK

Ohnutá tyčka ventilu - príčina?

Příspěvek od zawin - FK »

Dobry den,
stala sa mi taka kuriozna chyba. S autom som v poriadku prisiel do garaze na na 2 den pri startovani sa ozval s motora klepotavy zvuk. Hladali sme co to moze robit a prisli sme nato ze bola ohnuta tycka sacieho ventilu (vid obrazok). Vymenili sme ju a motor funguje bez problemov. Mna by vsak zaujimalo ako sa to mohlo stat a ci to nebol len dosledok niecoho ineho.
Dakujem za rady.

http://imageshack.us/photo/my-images/829/img2402a.jpg/
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 28. srp 2011 15:54:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: příspěvek sloučen, viz pravidlo č. 3
Odpovědět