auto: škoda felicia 1.3Mpi 98rok(nová maska)
závada: má tendenci strácet signál když člověk jede, tak jak kdyby projížděl pásmy signálu že to jakoby "kmitá" a zdá se mi že to nechytne moc stanic...
typ rádia: jakejsi starej kazeťák, nemá zezadu isokonektory ale jsou tam jen dírky na 2 reproduktory a ještě napájení + - a jeden kolík na který jde + po zapnutí rádia, po vypnutí nic. na tom tu anténu mám zapojenou
Zdravím lidi, mám tu dotaz na nějakýho eletrikáře, potřeboval bych poradit, jak mám zjistit jestli je dobrý zesilovač co je v patce antény. Napájení mám zapojený na spínaný + po zapnutí rádia, dnes jsem měřil i odběr a zdá se mi že to má celkem málo 0,24mA (když je rádio zaplý) nevíte někdo kolik to má mět a nebo jak to jinak zkontrolovat? díky za rady Radek
zesilovač radio
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
Re: zesilovač radio
ja to skoumam tak že najdu stanici pak odpojim přívod od zesilovače a příjem této stanice by se měl znatelně zhoršit.nebo obráceně necham zesík odpojený najdu ručne znamou frekvenci bez zesíku by měla mít špatný příjem po připojení by se měl pokud je zesilovač o.k. příjem zlepšit.pak je tu ještě možnost špatné citlivosti některých starých a i novějších neznačkových laciných autorádií a stim neudělá nic ani sebelepší anténa. co se týče toho odběru to nevim nikdy sem to neměřil.skus na tu anténu jiný rádio pokud to bude stejný vyměn anténu. 
-
Smajda - FK
nojo, to odpojování s tou strátou signálu jsem taky zkoušel a bez výsledku, hraje to stejně. problém je v tom že tu máme celkem solidní signál. asi nezbyde nic než vyměnit rádio na zkoušku akorátže v tom autě nejsou isokonektory a rádio bez isokonektorů druhy nemám akorát s
ale přemýšlím o koupi nového rádia i na cd a mp3 tak to tam budu muset natáhat... radek
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
co na stávající anténu připojit delší prut já osobně mam anténní prut dlouhej metr dvacet nebot příjem rádia na ten krátký prut nebyl nic moc.taky můžeš rozebrat anténu mrknout zda se k zesíku nedostala vlhkost,popřípadě vykuchat zesík propojit to kusem drátu,odpojit napájení a použít to jako normální anténu bez zesilovače. 
-
Smajda - FK
no kdyby to bylo spojený u toho kolku navrchu tak není problém...feldy jsou dvě, jenže to sme tam natahovali s otcem my, a je to vedený od rádia až do patice, nikde žádnej spoj a celý se mi to táhat nechce...
radek
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s p.s. rozebral bych anténu a mrknul na ní.Už sem viděl místo zesilovače zelený zoxidovaný kus něčeho co kdysi býval tišťák.Ale i prut jsem zažil špatný - teda na Fábce ale to je stejný.