realizace elektro nápadů... :-)
-
Ahmed - FK
realizace elektro nápadů... :-)
ahojte, potřeboval bych radu nějakého šikovného elektrikáře. mám takovou ideu a netuším jak ji realizovat. viděl jsem video jakéhosi audi stylu a frajer v nějaké luxus káře osvětloval prostor nohou červeným světlem. tuším že se mu to pomalu rozsvítílo potom co zapl světla - žádný problém. ale teď poroz - když otevřel dvěře barva světla se změnila na bílou... samozřejmě rozumím že mu červené diody pomalu pohasly a začaly se rozsvěcovat bílé ale netuším jak to realizovat s tím spožděním a přepínáním mezi barvami pomocí dveřních spínačů popřípadě stropního světla....
dokážete si to někdo představit a poradit mi?
dokážete si to někdo představit a poradit mi?
Re: realizace elektro nápadů... :-)
já bych to realizoval pomocí rgb diod (diody, které umí zobrazit jakoukoli barvu)... ale jak se zapojením netuším....
I když možná s červenýma a bílýma diodama by to bylo jednodušší...
I když možná s červenýma a bílýma diodama by to bylo jednodušší...
VW Passat B5,5 Variant 1,9TDI 96kW 4Motion
Škoda Felicia OF 1,3BMM 50kW
-
Ahmed - FK
použitím RGB diod bych vyřešil třeba konstrukční provedení abych nemusel použít dva světelné zdroje, nadruhou stranu ty by mě vyšly levněji
spíš mi jde o TO ONO které bude přepínat mezi jedním a druhým výstupem pomocí dveřních spínačů...
co takhle nějaké klopný obvod? třeba od žárovky ve stropním světle vzít signál, usměrňovačem ho srazit na 5V a mám logickou jedničku když budou dveře zavřené mám logickou nulu tuším (nebo potřebuje alespoň 0,5V?) nebo existuje nějaký jiný, jednodušší, způsob?
co takhle nějaké klopný obvod? třeba od žárovky ve stropním světle vzít signál, usměrňovačem ho srazit na 5V a mám logickou jedničku když budou dveře zavřené mám logickou nulu tuším (nebo potřebuje alespoň 0,5V?) nebo existuje nějaký jiný, jednodušší, způsob?
-
breta1 - FK
Vymyslel jsem v rychlosti toto:
Po zapnuti svetel spinacem svetel se pomalu rozsviti cervena LED2 [cas urcen C2]. Po otevreni dveri se pomalu rozsviti bila LED1 cas urcen C1] a dioda D zajisti zhasnuti LED2.
http://sklad.obrazku.cz/obr252214_auto.png
Po zapnuti svetel spinacem svetel se pomalu rozsviti cervena LED2 [cas urcen C2]. Po otevreni dveri se pomalu rozsviti bila LED1 cas urcen C1] a dioda D zajisti zhasnuti LED2.
A když dioda D zajistí zhasnutí LED2, zhasne se to hned, nebo to bude pomalu pohasínat?
VW Passat B5,5 Variant 1,9TDI 96kW 4Motion
-
Ahmed - FK
ty jsi zvíře...breta1 píše:Vymyslel jsem v rychlosti toto:
šlo by to?
-
Ahmed - FK
když tak přemýšlím, plošňák si poradím vymyslet sám podle pouzder jednotlivých součástek. spíš dych to potřeboval přemakat aby to místo led diod krmilo plnohodnotný 12V výstup... a to stmívání bych nejraději pořešil až jakoby za výstup z toho přepínače...
už to asi moc kombinuju že?
už to asi moc kombinuju že?
-
Ahmed - FK
nelenil jsem, trošku zatížil hlavu a je to tady... vynechal jsem pomalé zhasínání a smířil se s jednoduchým blikáním... myslím že takhle by to mělo chodit...

-
Ahmed - FK
mám tady další bláznivý nápad, chtěl bych si koupit xenony a taky hydroštelungy přebouchat na elektřinu, nevíte někdo jakým napětím se regulují serva naklápějící světlomet? myslím tím jestli třeba od 0V do 12V nebo třeba od 5V do 12V... zkusil bych zklohnit nějakou ptákovinu že když vypnu světla sklopí se dolů a když je zapnu tak se po rozsvícení zvednou. to by mohla být "ECHT" machrovinka... 
-
Vrba - FK
Ovládací napětí je cca od 4V do 10V
Tady je o tom celé vlákno: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=200
Zásadní problém je ten, že zdvih parabol je minimální a zvenku nejde ani pořádně poznat...
Tady je o tom celé vlákno: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=200
Zásadní problém je ten, že zdvih parabol je minimální a zvenku nejde ani pořádně poznat...
a ono by to aji vypadalo že máš čidlo zatížení zadní nápravy... protože když zapneš origo xenony, tak se rožnou a parabola se srovná do správnýho náklonu...
taková imitace by to byla. ale muselo by se to nejdřív rozsvítit a pak zvednout. je to sice jen kousek, ale vidět to je...
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
Ahmed - FK
řekněme že venku při pohledu na parabolu by si toho nikdo nevšiml ať už kvůli malému pohybu nebo třeba kvůli rozlišovací schopnosti oka při pohledu do světla. na druhou stranu pro řidiče by to mohla být fantastická podívaná a pro všechny kteří by večer nebo v přítmí koukli na zem před auto... 
pročetl jsem si téma ohledně naklápění světel ale nezjistil jsem další informace... potřeboval bych vědět jaká je rychlost vysunutí toho serva z minimální hodnoty do maximální... jde mi o to jestli to mám trošku zpomalit nebo bude stačit rychlost serv ke kterým bych jen přivedl třeba nějakých 11-12V...
pročetl jsem si téma ohledně naklápění světel ale nezjistil jsem další informace... potřeboval bych vědět jaká je rychlost vysunutí toho serva z minimální hodnoty do maximální... jde mi o to jestli to mám trošku zpomalit nebo bude stačit rychlost serv ke kterým bych jen přivedl třeba nějakých 11-12V...
-
Vrba - FK
Ty moje - originál z Oktávie - jezdí z min do max za 5 nebo 6 vteřin.
-
Ahmed - FK
tak to je paráda, nemusím řešit žádný nárůst nebo pokles napětí, prostě jim v daný moment po zapnutí rubnu 12V
a po vypnutí 5V a je hotovo...