Jednosměrné pneumatiky opačně

tgfh - FK

Jednosměrné pneumatiky opačně

Příspěvek od tgfh - FK »

Dneska jsem šel po městě (Brně) a jako vždycky jsem se díval na auta kolem. Na ulici mezi auty stála Octavia II Combi mrknul jsem na její pneumatiky, protože měl vytočené kola a všiml jsem si, že má GY UF 7+ ale opačně. Majitel naštěstí stál právě u auta tak jsem ho hned upozornil na to, že má pneu opačně. Moc mi nechtěl věřit, že auto dává do značkového pneuservisu, ale jak jsme obešli auto a zjistili, že pravé přední kolo a levé zadní je opačně tak mi uvěřil, velice mi poděkoval, že s tím co nejdříve zajede ať mu to přehodí. Levé přední a pravé zadní bylo správně. Byl jsem dost zaražený, v tom pneuservisu to asi moc poctivě nedělali, kdo ví co by se všechno mohlo stát. Kdyby měl aspoň opačně zadek nebo předek, ale ne do kříže...

Mám ale z té pomoci dobrý pocit :) kdo ví... třeba jsem někoho zachránil :)
Stalo se vám to už taky někdy? Nemáte nějaké zkušenosti jak se v takové situaci auto chová, když šípovité drážky neodvádí vodu pryč ale dovnitř?
oh01
Kontaktovat uživatele:

Re: Jednosměrné pneumatiky opačně

Příspěvek od oh01 »

Ja tomu teda zase tak nerozumim, ale teoreticky by se tam ta voda mela paradoxne udrzovat dyl nez je nutny a mohlo by ho to hodit i do smyku.. Kazdopadne poctivej servis :roll:
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud by bylo opravdu hodně vody nebo sníh, tak by to možná trochu problém dělalo, jinak nic víc, krom toho, že se pneu rychleji bude sjíždět.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

kdyz jsem mel pneu 215 tak jsem je musel mit opacne ! protoze se na nich vytvorily male zoubky ktere delaly neprijemny hluk...

jezdil jsem tak asi dva mesice nez se ty zoubky "obrousily" a potom je zase otocil jak maji byt

i kdyz byl vzorek opacne, jizdni vlastnosti byly uplne stejne i za deste :!: 8-)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Tak záleží jaký to byl vzorek, pošli obr.
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

To se mně stalo taky, značkový servis, a dali ji tam taky špatně ;) Tak jsem tam zajel , nadal do volů a vše bylo ok. Druhej rok mi v tom samým servisu nabořili auto, že by pomsta? Musím ale uznat že opravu řádně zaplatili ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

:) dneska jsem stál na červenou za nějakým starým fordem a všiml jsem si, že jeho (sice obyč. a už dost staré) pneu má na zadku opačně, předek bude mít asi taky, myslel jsem, že bych na něho trubnul, ale kašlal jsem na to, byl to stary ford a ty pneu ještě starší, ty už nefungujou ani tak.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

:roll: :roll:

Bože nic by se nestalo.. A ty si to podal jako takový dramatický příběh.. :!:
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

xmorfeuz píše:kdyz jsem mel pneu 215 tak jsem je musel mit opacne ! protoze se na nich vytvorily male zoubky ktere delaly neprijemny hluk...

jezdil jsem tak asi dva mesice nez se ty zoubky "obrousily" a potom je zase otocil jak maji byt

i kdyz byl vzorek opacne, jizdni vlastnosti byly uplne stejne i za deste :!: 8-)
Boční adheze by měla být stejná, jen náchylnost k aquaplaningu bude větší. Pokud má guma plný vzorek, tak se to naštěstí moc neprojeví.
1,6 sportline 1999
Michal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

gerrik píše:To se mně stalo taky, značkový servis, a dali ji tam taky špatně ;) Tak jsem tam zajel , nadal do volů a vše bylo ok. Druhej rok mi v tom samým servisu nabořili auto, že by pomsta? Musím ale uznat že opravu řádně zaplatili ;)
napovíš který servis?
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

davejte pozor na ty otocene pneumatiky

ve svete kvuli tomu rocne umira nekolik miliard lidi

Obrázek
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Collin píše::roll: :roll:

Bože nic by se nestalo.. A ty si to podal jako takový dramatický příběh.. :!:
Tak sorry no, nemáš v posledních dnech nějakou blbou náladu?

/Asi s tím máte velké zkušenosti, že to tvrdíte tak radikálně, neříkám přece, že to nepojede, ale taky netvrdím, že to pojede úplně stejně.

Těch lidí, kteří mají pneu opačně je fakt hodně, pořád na to narážím, dneska jsem na jednom parkovišti viděl zase do kříže otočené Ultra Gripy na novějším VW Passatu, tak jsem mu na lístek napsal, že má PP a LZ pneu opačně a dal za stěrač. Klidně si zase koulej očima ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Tak na tom Passatu je už mají správně :lol: parkuje na tom parkovišti každý den.
Odpovědět