Motor 100% funkční, ale občas z ničeho nic chcípne,zahltí se

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
SpeedyS4 - FK

Motor 100% funkční, ale občas z ničeho nic chcípne,zahltí se

Příspěvek od SpeedyS4 - FK »

Motor funguje dobře, necuká, neškube, startuje na první otočení...ale někdy (jednou za dýden, někdy ob den někdy jednou za měsíc..prostě nepravidelně) to chcípne....poté se to nastartuje, lehce se dotknu plynu a zase chvípne, jako by se felda uchlastala.

měnil jsem na autě akorát olej 10w-40 Texaxo havoline, svíčky NGK nic jiného
zilman - FK

Re: Motor 100% funkční, ale občas z ničeho nic chcípne,zahltí se

Příspěvek od zilman - FK »

me se to taky cas odcasu stane a kdyz to chcipne tak chvilku trva nez to chytne jako by byl prechlastanej. tak to me napadlo jen ze by to mohlo byt relatkama a treba by to mohlo byt relatko od cerpadla
SpeedyS4 - FK

ja to sice zacal pozorovat po vymene oleje...ale nemelo by to mit vliv.... kazdopadne zavada je to zvlastni. Taky me napadl palivovej filtr, i kdyz to je asi nesmysl. Spis ta pumpa ze prestane na chvilicku tlacit benalek
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Palivovej filtr jsem měl v čudu.. A nejelo to vůbec, teda jen nastartování a po pár sekundách to chcíplo.. To by ti spíš dělalo častěji, protože by byl ucpanej.. Řekl bych chyba v elektrice.. A pro lepší pocit vyměnit palivovej filtr by nevadilo i tak, pokud ho tam máš od výroby apod..
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Tak jak to vypadá s autem? Už šlape dobře?
SpeedyS4 - FK

auto slape dobre porad...tohle je spis vyjimecny jev..zatim jsem to neresil.... vymenim ten filtr a dam vedet....ale ted v zime s ni stejne moc nejezdim tak to neresim
SpeedyS4 - FK

tak to zase chciplo...a pak to nejde treba 10 sekund natocit...zatim jsem to neresil....viset me to nikde nenechalo, ale vsiml jsem si ze kdyz to zrovna nechtelo chytat tak sel z vejfuku tmavsi dym...pak uz zase dobre.

Mam podezreni mozna na spatny typ svicek...nebo viko rozdelovace to uz ma taky celkem dost.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A co jsi tam dal za svicky? Presne znaceni ? A mas 40 nebo 50kW? Ten filtr vymen tim nic nezkazis dej MANNa a pak me napada vstrik jestly neukapava a neprechlasta to kolik mas spotrebu?normal?
SpeedyS4 - FK

normal tak 7-8
dal sem presne podle katalogu, ale puvodne tam byly jine...(mozna kvuli upravam motoru) tak je zkusim zpet
Paliv filtr najdu v motor prostoru nebo klasika vzadu u nadrze
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Zkontroluj si ukostření v motorovým prostoru(na bloku motoru a na kastly). Dříve mi to tak takhle zlobilo a bylo to nějakou zooxidovanou kostrou, vše jsem očistil a od té doby mám klid.
Ten filtr je pod autem, někde tam kde se spojuje 2 a 3 díl výfuku. Je u něj kricí plech, který brání teplu od výfuku.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
SpeedyS4 - FK

zatim jsem ocistil jen kostru u baterky..... na kastli....
uvidime, je to strasne nepravidelna zavada....nekdy jezdim mesic bez chcipnuti...a nekdy to chcipne 3x za jeden den..... nekdy jednou za tyden....

PS: pro rejpaly, neni to tim ze bych neumel ridit, nebo pracovat se spojkou :)
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Přesně tak jsem to měl, někde to blbě drnclo a auto zdechlo. Projel jsem všechny ty hlavní kabely jak plus tak minus, kontakty napatlal vazelinou na zabránění oxidace a byl klid.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Tak to pak může bejt Hallův snímač.. ;)
zilman - FK

Příspěvek od zilman - FK »

tak presne tohle se mi stavalo a u mne to byla nakonec zapalovaci civka, jsem elektrikar a tak jsem se tomu taky divil a hodne ale byla to civka pac mi nakonec odesla, jo ale jinak tohle rad delava aj imobilizer tak na ten taky bacha s tim jsem se taky uz setkal, ja ho mam vyblokovanej
marami8401

Re: Motor 100% funkční, ale občas z ničeho nic chcípne,zahlt

Příspěvek od marami8401 »

me to taky delelo co tobe a melil sem palivac a nakonec i zapalovaci civku za 1200kc.a od ty doby mam klid jezdi jak vitr.
Odpovědět