Světla -nesvítí

URNA
Kontaktovat uživatele:

Světla -nesvítí

Příspěvek od URNA »

Chlapy mám tady pár problémů.Nejsem s elektrikou moc velkej kamarád :( :D
Problém číslo jedna: stropní lampička: Když tam dám polohu aby svítila když otevřu dveře tak mi nesvítí ale když je poloha svítit tak svítí tak se plám co s tim?Jestli je problém s tou lampičkou a nebo u dveřích s tim čidlem co tam je i na to aby to pískalo když nechám zaplí světla.
Problém číslo dvě:Nevám kam mám zapojit tu lampičku co svítí v kufru:( tak jestli by mi někdo poradil?
Dííky moc!: :)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Re: Světtla -nesvítí

Příspěvek od smrcek »

Na lampičku v kufru si natáhni čisté plus a mínus od baterky (třeba autorádio pokud není na klíček) a dej vypínač a máš to ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

no já tam mám jakoby to originál co tam je...nestačilo by to připojit někde ke světlům?Nevíš jak je to připojený originál?
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

URNA
Mas vadny dverni spinac nebo vypadnuty jeho konektor
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

breta1 :ok kouknu na to jestli to neni vypadlí ;-)
.........
mikka

Příspěvek od mikka »

U prvních felicií je světlo kufru zapojeno na levé zadní obrysové světlo, jmenovitě na šestipinovou svorkovnici poblíž levého koncového světla, pin 1, drát zelený/černý. Kostra je zapojená hnědým drátem na pin č. 1 svorkovnice levého zadního světla. V kufru se dá svítít jenom při zapnutých obrysových světlech.

U novějších felicií (od ledna 1998, ale já mám 1997 a mám to taky tak) je světlo zapojené na vývod z pojistky č. 15, konektor pojistkovky BD, pin 10, černý drát. Je to společný vývod i pro světlo ve stropě a pro zásuvku(zapalovač). Drát pro světlo kufru vede do dvoupólové svorkovnice u sloupku A u řidiče, pin 1, odtud jde opět černý drát na žárovku světla. Kostra z žárovky je vedena černým/hnědým drátem na svorkovnici poblíž levého koncového světla, která je teď osmipinová, na pin č.8, odtud jde drát stejné barvy do pátých dveří na mikrospínač v zámku. Druhý konec mikrospínače je hnědým drátem ukostřen v 5.dveřích spolu s kostrou osvětlení SPZ, vyhřívání zadního skla a zadního stírače. Tahle společná kostra je vyvedena z 5.dveří hnědým drátem na pin č. 6 osmipinové svorkovnice poblíž levého koncového světla, odkud pokračuje hnědý drát do ukostření v zadním kabelovém svazku. Celé je to pak vyvedené na kostřicí šroubek u levého koncového světla.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Jenom doplnim, ze ta pojistka je jeste pro digitalni hodiny v budicich (nedavno sem tu pojistku totiz odpalil :mrgreen: )
Obrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Do té stropní lampičky ti zřejmě nejde kostra od dveřních spínačů, hnědý/bílý drát, vede na šestipinovou svorkovnici u sloupku A u řidiče, na pin 6. Odtud pokračuje stejný drát k dveřním spínačům vlevo i vpravo. Dveřní spínače jsou ukostřené hnědými dráty, které se spojují a ze spoje pokračuje hnědý drát do stejné kostry v zadním kabelovém svazku, jako kostra od pátých dveří.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

vyčerpávající odpověd! :D ;) ale díky si to vytisknu a pak to podle tho návodu zapojim ;) akorád jesli mi vysvětlíš co je to pin?
.........
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

PIN je ciselne oznaceni kontaktu v konektoru. Prenesene je to proste kontakt.
To "IN" je " identification number", to "P" fakt nevim...
Odpovědět