Odstranění katalyzátoru - ano nebo ne?
-
Floppy - FK
Re: Kat ven za účelem zvednutí výkonu
a co na to emise na technickej? Sou pak problémy?
- lukasfa
- Kontaktovat uživatele:
ja take nemam kat na 1.6 a spotreba nahoru nesla vubec a to jsem to testoval fakt dost ...
-
G.O.N.K. - FK
katik out diesel
Potrebuju helpnout budu menit přední díl výfuku s katem. Jelikoz ty trubky ktere do nej vchází a výchází jsou na šrot. Jenže nemam 5 tisíc na zkurv. nový. Co kdybych tam dal normal trubku? Ovlivníto nějak chod motoru.??
-
DjTommy - FK
Re: katik out diesel
Kat tam nemám a motor běhá zcela normálně, protože ten kat je pasivní, akorát ještě nevim co na tom budou řikat na emisích... Jen bych řek že je ten motor pak o něco hlučnější, ale možná je to jen můj pocit
-
Sigy - FK
Re: katik out diesel
Mě jebnul výfuk přesně za katem, takže ted budu davat místo toho taky trubku... takže celá moje vyfuková soustava bude holá trubka zakončená pruchozím vyfukem 
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
a co tak tento styl:bez katu,namiesto stredu dat rezonator alebo holu trubku a do zadu dat seriovy tlmic...chcel by som ostat pri tichosti,lebo moj kat je asi upchaty,pretoze mi motor prdi,teda ten zvuk vychadza od katu...
...ci by ste mi neporadili nejaku variantu,aby to bolo relativne tiche a ucinne
...ci by ste mi neporadili nejaku variantu,aby to bolo relativne tiche a ucinne
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Když už se to tu řeší, tak jakou životnost má asi KAT? Je možné, že se úplně vypálí a postupně vysype nebo spíše ucpe?
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
drv.Astor - FK
kombinaci stred JP, koncak soieta nedoporucuji. je to hlucne jak prase. idealni pokud chce nekdo vypadat jak cikan....plno rachotu a odpich nikde. jede to ale o poznani lepe, hlavne do vyssich otacek se tomu chce lepe. Spotreba se mi zdala vyssi.
kombinace JP středu a zadek Soieta není nic hlučného...neslyšel jsi něco jiného? S tímto se dá jezdit i po dálnici, hlučnost akorát, když jsem si na to zvyknul, tak mi to připadá ještě spíše tiché
- ale je to asi nej. kombinace na Feldu, lépe to jede, ale hlučnost extrémní, to teda ne 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
drv.Astor - FK
extremni hlucnost to neni, ale uz to neni na delsi trasy....me to zacalo stvat asi po 100km, pak to slo pryc. Jelo to ale opravdu lepe, aspon na necem se shodneme 
-
Faster - FK
Kluci co říkáte tady na to? Má tam napsaný že je to bez katu..Áčkový výfuk?? http://www.youtube.com/watch?v=BMAAFX_c ... re=related
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
Faster a co rikas na tohle?:
http://www.youtube.com/watch?v=mE3jw5D--lQ
http://www.youtube.com/watch?v=r72ZOnvjwMI
méně znamená někdy více...

-
Faster - FK
Co na to říct..Prostě paráda
Schválně to zkusim se svojí, mam kat venku,průchozí střed a sériovej koncák..ale mě to asi dělat nebude. Spíš s tim áčkovym koncákem si šlehne 
-
drv.Astor - FK
ja myslim, ze pujde. Me to taky slehalo, staci kdyz je pryc jen stredovy tlumic, pak to projde az na konec
(ja mel kat + stred JP + konec JP)
-
tom.kranych - FK
ahoj,hele je pravda že když vyndám kat u bmm tak je to prej jenom horší než když tam je?
-
pepinoCD
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak,mám favo svody,trubka JP,konec Soieta.Když jsem to dával na auto,tak jsem rozdíl nepoznal, jen ten krásnej zvuk.Teď jsem dával kat zpátky k vůli STK a jede to,jakobych táhl naloženej přívěs,nebo měl přibržděné brzdy. 
- jedlis
- Kontaktovat uživatele:
No já mám u svý 1.3Mpi - kat + středovej díl Laityng s rezonatorem + výfuk Laityng a můžu říct, že se to cca od 3500-4000tis pružněji vyhoupne k vyšším otáčkám, než se sériovým středem a výfukem .... 
Felicia 1.6 Motor Excel Stage II. 78kW/154Nm .... ===>>> Stage III. 95kW/163Nm loading ....., HP Sporting, Big Brake atd
- Koudyc
- Kontaktovat uživatele:
Se seriovým středem to nejede
je moc utlumenej až to podle mě trochu brzí motor
není průchozí.
jezdil jsem bez něj. pak sem koupil ladak tak sem ho tam musel dat kvuli hluku a auto bylo líné od spoda se to táhlo. tak sem ladak prodal a dal zpět trubku
PREDCHOZI PRISPEVKY SE NECITUJI!!! viz pravidla!
jezdil jsem bez něj. pak sem koupil ladak tak sem ho tam musel dat kvuli hluku a auto bylo líné od spoda se to táhlo. tak sem ladak prodal a dal zpět trubku
PREDCHOZI PRISPEVKY SE NECITUJI!!! viz pravidla!
Sportline felda 1.3MPI r.v 97 naj.220000tis 50KW přestavba + blbůstky a Tuning ,)
Zatím nejvyšší dosažená rychlost: 175 Km/h

- jedlis
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, proto říkám, že mi to díky to rezonátoru jde svižnějc do otáček, vlastně to má i za úkol .. 
Felicia 1.6 Motor Excel Stage II. 78kW/154Nm .... ===>>> Stage III. 95kW/163Nm loading ....., HP Sporting, Big Brake atd
- Koudyc
- Kontaktovat uživatele:
Ja ani pořádně newim jak ten rezonátor funguje. jen vím že to má vliv na výplach motoru a tot vše .)
NECITUJ PREDCHOZI PRISPEVKY!
NECITUJ PREDCHOZI PRISPEVKY!
Sportline felda 1.3MPI r.v 97 naj.220000tis 50KW přestavba + blbůstky a Tuning ,)

- jedlis
- Kontaktovat uživatele:
No prakticky to vypadá tak, že když se do něj podíváš směrem jakoby od motoru, tak v něm vydíš jakoby otvor do spirály... (je teda jasný, že se montuje jen jedním směrem...) No funguje to tak, že když tyto výfukuvý plyny procházejí tímto rezonátorem, tak díky tý šroubovici nebo jak se to dá nazvat, nabírají rychlost směrem ven a tím pádem zároveň za sebou vytahujou ostatní plyny z motoru čili i ze spalovacího prostoru...) Proto je nejlepší mít co nejprůchodnější zbytek výfuku a zároveň mít nějakej sportovní filtr, aby měl motor dostatek vzduchu, jinak by byl motor prozměnu bržděnej sériovým filtrem - neměl by dostatek vzduchu ... 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je teorie, ale zajímalo by mě jestli jde něco opravdu poznat i v praxi a co to udělá s hlučností. Nezkoušel někdo rozdíl trubka/rezonátor? Já tomu moc nevěřím, ale kdyby to někdo porovnal s kladným výsledkem tak bych do toho možná taky šel.
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
Já měl na Feldě trubku místo katu, trubku místo středu a vzadu laďák a řvalo to luxusně, ale za to zvuk byl nádhernej, teď mám rezonátor, trubku místo středu a laďák a auto podstatně stichlo, na volnoběh neni skoro slyšet, ale jak vylezou otáčky nad 3500tis tak se začne solidně ozývat a když se přehoupnou přes 5000tis a víc tak je to luxusní rachot
. Takže podle mě s rezonátorem je to oproti trubce tichý v nízkejch otáčkách, ale ve vysokejch je to naopak
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No tak to by se přesně hodilo na můj styl jízdy
Když vezu rodiče tak je 3000 strop, no a jak jedu sám tak jí dám kouř a zvuk už je mi ukradenej
Jede to s tim líp aspoň? Kdyby to v těch vyšších otáčkách přidalo kousek výkonu bylo by to ideální 
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
Když vyhodíš kat i střed tak to leze líp do otáček, se středem nevim, nezkoušel jsem
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No já kat a střed nemám, první díl mam z fáva, tak jestli by se to ještě zlepšilo s rezonátorem...
- rockfist
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě to jelo líp bez rezonátoru, jenom s trubkou, ale to je jenom můj názor 
-
varok1982
Já taky zkoušlel výfuky bez středu. Sice na fáčku BMM, ale motor je stejný jako má felda BMM. Nejdříve bez katu a s rezonátorem a potom od JP jen trubku místo středu a bez katu. Výkon se mi zdá lepší bez rezonátoru, jde to podle mě lépe do otáček, ale s rezonátorem je to trošku tišší. Bez něho to hrozně řve.
-
xXxTRA - FK
Macman píše:Faster a co rikas na tohle?:
ja nemam kat, nemam ani stredak (jenom trubka) ale koncak vlastni vyroby... sebral jsem stredovy tlumic z fely 1.6-ky, odrezal vystupni viko a vevaril ovalnou koncovku co do nej primo padla... zvuk to ma teda nadherny, i kdyz tomu nebudete verit, vypada taky hezky, jenom si stejne neslehne, ale to jednobod stejne neudela, ze? vim ze u MPI vstrikujou vzdy dva ventily v paru, takze se nespalena smes muze dostat do vyfukoveho potrubi, ale co BMM?
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
vstřikujou v páru, ale to nemá na nějakej průchod směsy do vejfuku vliv
-
xXxTRA - FK
dobre, rozebereme to, sat muze najednou pouze jeden valec, kdyz strikaji vstriky v paru tak vzdy jeden strikne do valce a druhy do zadecku... kdyz na prvnim valci stridaji ventily (dokoncil vyfuk a zacina sat) tak strika ventil do prvniho valce, ale v tu dobu ctvrty valec pali
mezitim treti valec se chysta na vyfuk protoze smes spalil ale druhy valec jde na kompresi, takze nasato ma
kdyz v jeden okamzik striknou dva vstriky, z jednoho se benzin odebere do valce, ale u druheho de proboha kam? dle mne by bylo i z hlediska uspory paliva aby strikal vzdy jenom jeden ventil
mezitim treti valec se chysta na vyfuk protoze smes spalil ale druhy valec jde na kompresi, takze nasato ma
kdyz v jeden okamzik striknou dva vstriky, z jednoho se benzin odebere do valce, ale u druheho de proboha kam? dle mne by bylo i z hlediska uspory paliva aby strikal vzdy jenom jeden ventil
-
Marty_pv - FK
Musíš rozlišovat simultánní vstřikování (Simos 2P) a sekvenční (třeba Simos 3P ve Fábce) - protože nemáš signál o poloze vačky (jako fábka) tak sice řj pozná který válce jsou v horní úvrati, ale nerozliší do kterýho má vstřikovat - jedou oba vstřikovače a jeden prostě foukne palivo před zavřenej sací ventil, to se potom odpaří při otevření ventilu a je strženo nově nasátým vzduchem
-
xXxTRA - FK
ano ano, z toho soudim ze pri takovel kolisani otacek jako na videu muze dojit ke slehnuti do vyfuku, protoze smes je bohata
-
keenworth - FK
To je zajímavý, že vstřikujou dva zároveň...ale je to tedy na škodu ne? Když jeden vstřikuje zbytečně. To není moc ekonomický
-
xXxTRA - FK
ve vysledku to zere mene nez BMM, jelikoz ty vstriky nefouknout tolik co poterbuje valec, ale mene (cili davku pro jeden valec prakticky rozdeli na 2 casti a vstrikuje na 2x) za chodu motoru je to rychlost a ani bys to nevidel, je problem videt na volnobeh jak se hybe jeden ventil
koriduje to lambda, jelikoz to vstrikuje v paru a kdyby to pokazde vstriklo smes na jeden plny valec tak by to bylo prilis bohate a lambda by zasahla - zasahuje
-
Marty_pv - FK
Hanz: Potom nefunguje closed-loop regulace a jednotka přejde na pevnou dobu vstřiku (většinou víc než jednu a přepíná mezi nima v závislosti na otáčkách ) - proto to potom žere jak prokopnutý
Samo že se nebavíme o přechodových režimech motoru
Samo že se nebavíme o přechodových režimech motoru
-
xXxTRA - FK
presne tak, ten vstrikovaci system se zda byt slozity, ale ve vysledku je to logicke az smesne jednoduche - jenom je tam elektronika 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavně u benzínový feldy nic nestříká do válce (nemáme přeci přímé vstřikování), ale do sacího potrubí před zavřenej sací ventil. Poloviční dávka počká na druhou půlku v sacím potrubí a sacím kanálu a pak jde teprve do válce. Svíčky taky pálí 2 současně a pálí i při brždění motorem, tak i když ubereš plyn tak ta dávka co je před ventilem se taky spálí. Přes spalovací prostor se při funkčním zapalování nemá nic nespálenýho dostat. To na videu by bylo možný buď na sytič kdy svíčka všechno nezapálí, jak je směs bohatá, nebo s vysokým tlakem paliva, kdy se stane to samý. BMM i MPI by to pak dělalo.xXxTRA píše:dobre, rozebereme to, sat muze najednou pouze jeden valec, kdyz strikaji vstriky v paru tak vzdy jeden strikne do valce a druhy do zadecku... kdyz na prvnim valci stridaji ventily (dokoncil vyfuk a zacina sat) tak strika ventil do prvniho valce, ale v tu dobu ctvrty valec pali
-
xXxTRA - FK
to co pises jsem presne napsal... jinak pri podrazeni a brzdeni motorem kdyz uz otacky padaji pod 2000 vyfuk strili, je to slyset, jelikoz uz to pousti smes... sytic mpi nema, to vynechme, vyssi tlak paliva mozna, ale to by lamda stejne zasahla a utrhla delku vstriku... nismene i kdyby ne (vyrazena z provozu) tak do vsech valcu by sla bohata smes a jak se do vyfuku dostane potom kyslik aby zbyly benzin mohl byt zapalen?
spis bych rekl to, ze vyfuk ze stredoveho tlumice co mam neni uplne pruchozi, je tam "rezonacni" prepazka, ktera prave dela tak hezky zvuk, ale ti co meli stredak z 1.6ky otevreny, tak vi co myslim
spis bych rekl to, ze vyfuk ze stredoveho tlumice co mam neni uplne pruchozi, je tam "rezonacni" prepazka, ktera prave dela tak hezky zvuk, ale ti co meli stredak z 1.6ky otevreny, tak vi co myslim
-
Marty_pv - FK
xXxTRA: Přy zrychlování, brzdění motorem atd. (obecně přechodový režimy) lambda regulace nefunguje, takže je možný aby se vytvořila bohatá/chudá směs - a druhá věc je že ti to nešlehne hned v potrubí, ale až za koncovkou (protože máš pravdu že bez kyslíku by ten přebytečnej benzín neshořel)
-
xXxTRA - FK
tak to lecos vysvetluje, ale porad nevim co ho venku zapali, na videu je jasne videt ze ten plamen nestrili za koncovkou, alle ze se smes vzniti uz v koncovem dilu (na videu se pozorne podivej na ty decentni plaminky, ne na ten velky 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Ale má sytič. nebo mi snad chceš říct, že bmm potřebuje za studena bohatou směs a mpi ne?xXxTRA píše:sytic mpi nema, to vynechme
-
xXxTRA - FK
tak ano, ma, ale nic to nemeni na tom ze to uz hori v koncovce, ne li pred a ne za ni
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No tak že hoří uvnitř, bych řekl je normální. Spíš je zajímavý že hoří až tak daleko, ale to může být tím, že ve chvíli kdy je ve výfuku palivo, tam pro něj není kyslík, palivo se vyfoukne až do posledního dílu, mezitím už motor deceleruje a foukne za ním kyslík. Zápalná směs se vytvoří v koncovým dílu a už stačí jen jedna jiskra, nebo dostatečně žhavá část výfuku.
Edit: No jak tak na to koukám tak to může chytat už někde za svodama, což by bylo logický.
Edit: No jak tak na to koukám tak to může chytat už někde za svodama, což by bylo logický.
-
xXxTRA - FK
ano a dospeli jsme k tomu, jenom nevim ktery blbec by takhle trapil motor za studena, aby byl zaply sytic... cili je to nejspis na provozni teplote, jelikoz na tu cestu dojeli a tam to tocili, takze sytic vynechme, pujde spis o vyrazeni lambda regulace prechodovymi rezimy a jejich rychle opakovani jak vidno na videu nejspise zpusobi tohle
-
keenworth - FK
Nemusí se ani rychle opakovat, někomu to přece dělá i když řadí nebo podřazuje. Každopádně je to prďácký 
-
Hanz - FK
na MPI mi dělalo to, že když sem to hodně vytočil, kopl tam třeba dvojku a švihnul tam plnej plyn, tak se mi z výfuku ozvala exploze
jinak ted na BMM když jedu z kopce pod 2000 otáček s kvaltem, střílí to jak pominutý 
-
xXxTRA - FK
s bmm pocituju to same co ty, kdyz brzdim motorem a dojizdim na krizovatku a zaroven tomu pomaham brzdou, tak to taky strili
-
Danous - FK
Taky mam místo katu trubku a střed bez tlumiče od JP, jinak je to vše série BMM
Určitě souhlasím že to leze líp do otáček, motor se mi zdá trošku pružnější a citlivější na plyn.
Když jedu bez plynu pod 2tis tak z toho mam taky wrcčko
Spotřebu vyšší nepozoruju
Žádný smrad za autem necitím, jen první jízdy než se vypálil výfuk
Určitě souhlasím že to leze líp do otáček, motor se mi zdá trošku pružnější a citlivější na plyn.
Když jedu bez plynu pod 2tis tak z toho mam taky wrcčko
Spotřebu vyšší nepozoruju
Žádný smrad za autem necitím, jen první jízdy než se vypálil výfuk