windovs vista (recovery) na windows 7 a spat
-
Jofinko - FK
windovs vista (recovery) na windows 7 a spat
caute...mam taku dilemu..mam v notasi vistu od zaciatku (intalovana v predajni) mam od visty 2dvd RECOVERY...to ist mam aj v pc na samostatnom disku...pocul som ze ked si tam budem chciet dat windovs 7 tak uz tam z tych 2DVD nenainstalujem spat vistu....stve ma ze vista je original...ale chcem tam w7....chcel by som sa Vas opytat ci mate skusenosti z preinstalovanim visty na w7 a hlavne ci sa o da spat preinstalovat ked mam iba RECOVERY disky (nieco ako opravne disky)
-
RadimCep - FK
Re: windovs vista (recovery) na windows 7 a spat
Pokud okusíš W7 tak už nikdy nebudeš chtít zpět na Vistu... To mi věř...
-
Abdul - FK
No, roky som šiel na XP a teraz som dal W7. Po dvoch dňoch ak mám pravdu povedať som mierne sklamaný. Čakal som viac, bude potrebné odchytať také blbiny ako potvrdzpvanie admin. práv na každú blbosť .
Najprv na inú partíciu nahoď W7 a vyskúšaš. Vistu zatiaľ nechaj na disku. Potom sa rozhodneš. Ak dáš Vistu von a nainštaluješ W7 tak Vistu nazad dostaneš len po formate disku.Zatiaľ neviem o tom, aby šiel inštalovať starší systém na novší. Recovery disky by mali byť plnohodnotné a mali by fungovať aj pri opätovnej inštalácii.Ale asi len po formáte disku.
Možno sa ozvú aj ostatní počítačoví maniaci a poradia niečo lepšie..
Najprv na inú partíciu nahoď W7 a vyskúšaš. Vistu zatiaľ nechaj na disku. Potom sa rozhodneš. Ak dáš Vistu von a nainštaluješ W7 tak Vistu nazad dostaneš len po formate disku.Zatiaľ neviem o tom, aby šiel inštalovať starší systém na novší. Recovery disky by mali byť plnohodnotné a mali by fungovať aj pri opätovnej inštalácii.Ale asi len po formáte disku.
Možno sa ozvú aj ostatní počítačoví maniaci a poradia niečo lepšie..
-
Jofinko - FK
mna na w7 laka jej rychlost je to omnoho rychlejsia ako vista...inac je to skoro taka ista ako vista len z mensimi narokmi na parametre....ma ju kamarat a z jeho notasom to robi divy....
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
no jestli jsi měl Xp apak jsi byl ze sedmiček zklamaný tak jedině že na nej nemáš PC, já přešel na W7 teda 64bit. a nádhera spokojenost...
-
Snehulak - FK
jj mladý sem ho dal na nbt a paráda, je to rychlý jen je zatím problém s ovladačema, ještě nejsou všechny na w7
-
RadimCep - FK
to: Abdul: to potvrzování se dá vypnout samozřejmě... Jinak se nenarazil na nic co by mě zklamalo... Oproti Vistě sakramentsky rychlejší, oproti XP lepší vzhled, více funkcí... Rychlost je zruba stejná... (Na mém NB)
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
1) Recovery CD nebo DVD slouží k plné obnově počítače do stavu kdy si ho koupil, k stejnému účelu je i ten oddíl na pevném disku.
2) W7 je mnohem lepší volba než Vista
3) Neinstaluj upgrade z Vista na W7 --- počítač zůstane stejně zasranej jako před reinstalací a celkově zbytečnej bordel
4) počítej že s čistou instalací W7 přijdeš o veškerá data v počítači!!! stejně tak pokud půjdeš z5 na Win Vista
moje doporučení je přejít na W7 ale pouze v případě že nepoužíváš nějaké staré DOSové aplikace a pouze pokud najdeš veškeré ovladače pro Win7 k tvému notebooku a veškerému příslušenství (aby si pak neinstaloval Z5 Vistu protože třeba nejsou ovladače k GPRS modemu). Předem si zazálohuj veškerá data z počítače včetně e-mailů, oblíbených a podobně)
jen jako doplnění uvádím, že je možné instalovat Upgrade z Vin Vista na W7 bez ztráty dat a nastavení, ale zpět to již možné není!
2) W7 je mnohem lepší volba než Vista
3) Neinstaluj upgrade z Vista na W7 --- počítač zůstane stejně zasranej jako před reinstalací a celkově zbytečnej bordel
4) počítej že s čistou instalací W7 přijdeš o veškerá data v počítači!!! stejně tak pokud půjdeš z5 na Win Vista
moje doporučení je přejít na W7 ale pouze v případě že nepoužíváš nějaké staré DOSové aplikace a pouze pokud najdeš veškeré ovladače pro Win7 k tvému notebooku a veškerému příslušenství (aby si pak neinstaloval Z5 Vistu protože třeba nejsou ovladače k GPRS modemu). Předem si zazálohuj veškerá data z počítače včetně e-mailů, oblíbených a podobně)
jen jako doplnění uvádím, že je možné instalovat Upgrade z Vin Vista na W7 bez ztráty dat a nastavení, ale zpět to již možné není!
Jofinko píše:caute...mam taku dilemu..mam v notasi vistu od zaciatku (intalovana v predajni) mam od visty 2dvd RECOVERY...to ist mam aj v pc na samostatnom disku...pocul som ze ked si tam budem chciet dat windovs 7 tak uz tam z tych 2DVD nenainstalujem spat vistu....stve ma ze vista je original...ale chcem tam w7....chcel by som sa Vas opytat ci mate skusenosti z preinstalovanim visty na w7 a hlavne ci sa o da spat preinstalovat ked mam iba RECOVERY disky (nieco ako opravne disky)
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Abdul - FK
W7 berie z RAM oveľa viac pamäti ako z Visty aj z XP. Vista tam je to jasné.V W7 nič nemám spustené, len prehliadač, hľadím na fórum a berie 1,08 GB.Mrzne každú chvíľu.Asi nalejem nazad XP. 
mám W7 od doby co vyšla beta verze a nyní RC1 obojí ve verzi Ultimate 64 Bit a nestěžuju si na nic
a když teď kouknu na využití paměti tak při spuštěným outlooku, ocq ve dvou konverzacích, antiviru, IE8, a dalšího obslužnýho softu pro audio atd tak mám využití paměti na 35% ze 4 GB
a když teď kouknu na využití paměti tak při spuštěným outlooku, ocq ve dvou konverzacích, antiviru, IE8, a dalšího obslužnýho softu pro audio atd tak mám využití paměti na 35% ze 4 GB
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak...icq,skype,antivir,ie8,opera a outlook a mám 45% ze 2,5 GB.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
já taky žádný problém, ono to chce mít taky na tu W7 pc...
-
Abdul - FK
To Raimi:Procesor takt 2400MHz,RAM 4GB takt 1066MHZ v duale,grafika 512MB. Potrebuješ dokúpiť niečo navyše,aby ti W7 nežral na voľnobeh 987 MB z pamäte ?Napríklad ventilátor,novú case,prípadne klávesnicu

-
RedmeX - FK
7 nepoznám, ale jej jadro bude zrejme využívať ramku podobne ako Vista. Teda ak, beží naprázdno zoberie si toľko koľko potrebuje na proccesy v pozadí. Keď spustíš programy bude zo svojich nárokov zľavovať, kým neostanú spustené len jej nutné procesy. Teda bez zapnutého programu a s pár programami bude žrať podobne ramky, samozrejme potom to porastie...
Hmm 4GB ramky, tak v čom je problém, že si berie 1/4
Hmm 4GB ramky, tak v čom je problém, že si berie 1/4
-
Abdul - FK
Občas jednoducho zamrzne.Nerobí.Kuwa a mala by. XP na voľnobeh brali tých 400MB,Vista do 750 a W7 vedie. V TC po nútenej zmene adresára vymazávam MS Office 25 minút,RAM na 100%,procesor na 95%. Zlaté XP. Podotýkam čistá inštal na zformátovaný disk,CCleaner denne.
-
RadekN70 - FK
Mám taky W7 a naprostá spokojenost....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 20. pro 2009 10:07:12, celkem upraveno 1 x.
-
RadimCep - FK
to Abdul: Pravděpodobně máš vir...
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Abdul tak máš pak někde problém...
-
Jofinko - FK
Ja mam notas : HP Pavilion
AMD Turion X2 64 (2x 2,2Ghz),
4G RAM, Nvidia GeForce 8400M GS (256mb),
320G HDD
od zakladu vista
bojim sa o ovladace dotikove ovladanie playera+ dialkove a o citac. otlackov prstov
nevyznam sa tak by som Vas chcel poprosit o nazor ci su ovladace na W7
AMD Turion X2 64 (2x 2,2Ghz),
4G RAM, Nvidia GeForce 8400M GS (256mb),
320G HDD
od zakladu vista
bojim sa o ovladace dotikove ovladanie playera+ dialkove a o citac. otlackov prstov
nevyznam sa tak by som Vas chcel poprosit o nazor ci su ovladace na W7
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
podívej se na http://www.hp.cz a najdi si svuj model notebooku a tam jsou k němu i ovladače
nebo napiš přesnej model toho notebooku a ja ti sem hodim odkaz odkud se to dá stáhnout
nebo napiš přesnej model toho notebooku a ja ti sem hodim odkaz odkud se to dá stáhnout
-
Jofinko - FK
jirkaf: diky uz som si stiahol ovladace...dik za link 
-
Jofinko - FK
preinstalovane na w7 a mam problem lebo mi nejde napriklad jas znizit ani naopak zvysit,necita otlacok prsta, mam pc HP pavilion dv6740ec....prosim pomozte ak sa da... 
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Udělals to co jsem říkal?
jirkaf píše:...moje doporučení je přejít na W7 ale pouze v případě že nepoužíváš nějaké staré DOSové aplikace a pouze pokud najdeš veškeré ovladače pro Win7 k tvému notebooku a veškerému příslušenství (aby si pak neinstaloval Z5 Vistu protože třeba nejsou ovladače k GPRS modemu). Předem si zazálohuj veškerá data z počítače včetně e-mailů, oblíbených a podobně)...
-
Jofinko - FK
ale mne to nevadi ale bol by som radsej keby slo vsetko ako ma byt...ale da sa bez toho zit
-
RadimCep - FK
W7 si načítá do paměti nějaká data, aby pak při spuštění něčeho se nečekalo tak dlouho nebo jak bych to napsal (nenapadají mě vhodná slova)...
Že ti zamrzá systém je s největší pravděpodobností vir, protože mě se zaseknul zatím jednou... (Zkoušel jsem kolik otevřu kalkulaček
)
Omlouvám se za otevření starého topicu...
Že ti zamrzá systém je s největší pravděpodobností vir, protože mě se zaseknul zatím jednou... (Zkoušel jsem kolik otevřu kalkulaček
Omlouvám se za otevření starého topicu...
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
Ja se též přidám:Notes Asus m51ta procesor AMD X2 Ultra Dual core mobile ZM 82 2,2 Ghz,Ram 4bg(sedmicky vyuziji jenom max 2,75)hard 320Gb Windows 7 ultimate 32-bite
Ted co mam spusteny :avast,torent,adobe reader,icq 2x,skype2x,postrani lista(deamon hodiny meric cpu a ram diar),windows media player, 3x slozky na pc(tento pocitac,program files,dokumenty),google crome 5x zalozky ztoho dvakrat youtube, 2x ovladaci panely(otisk prstu,ovladace)poznamkovy blok,prohlizec obrazku.
No a hadejte kolik mi o zere
1,39 gb ramky a asi jenom devet perocent procesoru takze nwm co mate proti win 7
Jestli ti to zere tolik mas tam trojouse komous zasra.... mel jsem ho taky apc vypadal podle spravce ok ale nenabehnul ani explorer
Ted co mam spusteny :avast,torent,adobe reader,icq 2x,skype2x,postrani lista(deamon hodiny meric cpu a ram diar),windows media player, 3x slozky na pc(tento pocitac,program files,dokumenty),google crome 5x zalozky ztoho dvakrat youtube, 2x ovladaci panely(otisk prstu,ovladace)poznamkovy blok,prohlizec obrazku.
No a hadejte kolik mi o zere
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
tedka jsem vyskousel kolik to bere na klidovym rezimu muhaa 0,7 gb ram 
-
RadimCep - FK
To ne W7, ale všeobecně 32-bitový systémy...DERMIN95 píše:(sedmicky vyuziji jenom max 2,75)
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
RadimCep: seknul si se zhuba o 1GB 
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
U W7 nekoukejte na to kolik je ve správci volny pameti ... protože W7 používají volnou paměť jako cache disku, takže se dá řic že čím plnější paměť tím je PC rychlejší