voda v interiéru
-
Faster - FK
Re: Teče mi dovnitř voda
Myslíte že je možný, že by zatékalo někudy jinudy než přes čelní sklo? Třeba svárama plechů v motoru nebo něco obdobnýho?
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mám taky.. Mám s tím teda zajet do servisu, kde mění autoskla? Nebo může mi někdo vysvětlit jak postupovat.. Co vymontovat a jak to zjistím..? Ted se čekají deště, tak to docela spěchá, co s tím? Jo a kde udělal servis ty díry? Že bych je tam dal jako odvod vody..

3D tisk
http://mejra.cz
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
A jinak.. Je to u Felicií normální? Nebo proč se to stane? Mě se to stalo na Felicii z 98 a ta druhá, z 96 je v pohodě.. trošku divný.. 
3D tisk
-
stony - FK
Pokud parkujete celé léto na sluníčku a celou zimu na mrazu, tak vám veškeré gumy na autě doslouží dost brzo. Taky je blbé mít v zimě vytápěnou garáž. To pak najendou změní auto prostředí třeba z -15 na + 20 stupňů a tyto změny jsou pro gumy přímo devastující.
Já mám celou dobu feldu garážovanou, v garáži je ale teplota +-5 stupňů co venku a všechny gumy mám po 13 letech v pořádku. Takže tolik k tomu proč se to kazí.
Já mám celou dobu feldu garážovanou, v garáži je ale teplota +-5 stupňů co venku a všechny gumy mám po 13 letech v pořádku. Takže tolik k tomu proč se to kazí.
K tomu Hammeritu nebo jak se to nazývá.
Ono to sice hezky vypadá, jakože je rez pryč, ale pod tím si to krásně hnije dál, na to nezapoměntě.
Mě teklo zadním sklem do vrat (klasika), při vyvařování dveří jsem ošetřil ty lemy pro gumu a při nasazování nové gumy a skla jsem to potitlal neutrálním silikonem.
Jak ty lemy, tak potom zvenku pod tou gumou.
Od té doby ani kapka vevnitř.
Myslím, že u předního je to to samé.
Ono to sice hezky vypadá, jakože je rez pryč, ale pod tím si to krásně hnije dál, na to nezapoměntě.
Mě teklo zadním sklem do vrat (klasika), při vyvařování dveří jsem ošetřil ty lemy pro gumu a při nasazování nové gumy a skla jsem to potitlal neutrálním silikonem.
Jak ty lemy, tak potom zvenku pod tou gumou.
Od té doby ani kapka vevnitř.
Myslím, že u předního je to to samé.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Faster - FK
Nebyl jsem si jistej, jestli je to opravdu předním oknem, až potom co jsem vyndal kastlík, a pod nim byla nacucaná ta izolace..Tak jsem volal mýmu automechanikovi jestli mi přední okno přetěsní. Řikal že si mám nejdřív připojistit okno u pojišťovny kdyby jim náhodou prasklo..Pak je nový zadara..Prozatim budu dávat na sklo igelit když začne pršet. Jinak s těma gumama jak psal kolega nademnou je to přesný.
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
já mám připojištění u Generali a platil jsem jako roční pojistku cca 6 stovek a spoluúčast mám tuším 5 stovku...(jen aby si byl v obraze
)
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
3D tisk
-
smazany clen - FK
Mě tam teklo,tak jsem vyměnil gumu.Týden i v prudkých deštích proběhl bez zatékání.Potom zase to samé.Chtěl jsem koupit bitumenový tmel,ale neměli ho a nabídli mě náhradu-medvědí hovno také v kartuši 300ml.Olepil jsem to malířskou páskou,nacpal pod gumu ten tmel,pomačkal gumu.To,co vylezlo jsem setřel,odstranil pásku.Pokud něco někde zůstane,jde to čistým benzínem,potom leštěnku a je to ok.Od května už tam neteče,všude absolutní sucho.Ten bitumen by byl lepší v tom,že se dá aplikovat na mokrý podklad,jinak to vyjde nastejno.Jinak co se týče plechů pod gumou,tak ty jsem měl netknutý.Spíš to celý dělalo dojem,že ta guma je menší,než ten rám.Příčiny mohou být dvě.1.)Auto je po bouračce a nějaký ten milimetr nesedí, 2.)Nějaký subdodavatel nedodržel výrobní toleranci-slyšel jsem,že se to u modelů 98 stává.
Pokud je to váš případ,tak samotná guma nepomůže.Pokud ta stará nevypadá tak špatně,tak bych to jen utěsnil tmelem a hotovo.Jinak místo,kde to zatéká se u předního skla těžko hledá,musela by palubovka celá ven.Jedním místem to proteče skrz gumu a pak to vytéká v nejnižším místě,záleží na náklonu auta při parkování.Jeden den mě tak třeba teklo na pedály,druhý den jsem měl zase vlhkou pojistkovku.
Pokud je to váš případ,tak samotná guma nepomůže.Pokud ta stará nevypadá tak špatně,tak bych to jen utěsnil tmelem a hotovo.Jinak místo,kde to zatéká se u předního skla těžko hledá,musela by palubovka celá ven.Jedním místem to proteče skrz gumu a pak to vytéká v nejnižším místě,záleží na náklonu auta při parkování.Jeden den mě tak třeba teklo na pedály,druhý den jsem měl zase vlhkou pojistkovku.
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
3D tisk
-
MichalBe - FK
Re: voda v kufru
Mal som ten istý problém a zatekalo mi cez to svetlo.Zložil som svetlo a to tesnenie som ešte obtiahol silikonom a späť prišroboval.Odvtedy pokoj.
-
Faster - FK
To já jsem tam natlačil toho bitumenu fakt kvanta, po vnějšim i vnitřnim obvodu a stejně mi to nepomohlo:-( Snad tam teče ještě víc..Předtim teklo k řidiči a ted už i ke spolujezdci...zkusim tam ještě natlačit neutrální silikon...Ale zase mě hřeje u srdce že jsem vyřešil zatejkání do kufru 
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi teče dovnitř a dokonce splňuju obě kritéria
Teče ke spolujezdci je tam nasáklo pod kobercem. Dokonce jsem jednou viděl viset kapku pod mřížkou reproduktoru ve dveřích. Takže buhví kudy to tam jde. Včera jsem koukal a je mapa i na sedačce řidiče, no jestli ščí i tam, tak to už je vrchol...1.)Auto je po bouračce a nějaký ten milimetr nesedí, 2.)Nějaký subdodavatel nedodržel výrobní toleranci-slyšel jsem,že se to u modelů 98 stává.
-
Faster - FK
PetrMPI: Jestli to tam nejde dveřma kvůli odlepený folii pod tapecem 
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Folii jsem tam nějakej čas neměl, ale nepozoroval jsem, že by bylo pod tapecem mokro a to jsem je měl dole hodně často kvůli el. oknům.
-
Chabicov
Me zacalo tect u ridice nad levou nohou ( ten molintan tam je uplne nasaty )... Rozdelal jsem tapecirung a narezla mapa byla v miste kde se spojuji plechy. Cast kde to prosakuje nebyla vubec nicim zadelana ... Narval jsem tam certi hovno a cekam az poradne zaprsi ... Snad to bylo jen tim a bude vse Ok.
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska udělal první opatření.. Přetěsnil jsem sklo silikonem, sundal jsem přední lištu se stěrači, prokoukl to, zacpal jsem pár věci, co se mi nelíbili.. A uvidím, snad to neteče pod izolací až v motoru.. Tam jsem dneska raději nehrabal, je tam přístup jak k penězům..
Jo a hlavně.. Vymačkal jsem vodu z toho nacucanýho molitanu..
3D tisk
-
Capos - FK
Re: voda v kufru
Taky me teklo svárem pod lištou to uz jsem zatmelil drzdi pohoda....ale spozoroval jsem ze mi tece skrz zamek sice malo ale tece. Měl jsem sundaný tapec a bordel vysál, odtokové kamálky (dirky) jsou pruchozi.
-
mojko146
U fačka je bežné zatekanie predného skla.Mal som to aj ja,oco a aj bratranec.Jedno čo ti možem poradiť,neskúšaj to so s tmelom,ale rovno kúp gumu a máš to bez problémov!
-
robin1 - FK
Ten molitan pod palubovkou, ktorý zvykne nasiakavať pri zatekaní vody do ineriéru, dá sa kúpiť nový? Hľadám to v Etke, ale nejak to nemôžem nájsť.
Karoserie, Isolace hluková, pol.č. 1 - isolace hluková pro prostor pro cestující, vpředu, pro levé řízení, číslo dílu je 6U1 863 925,
-
Knoxville - FK
Re: VODA
Nevíte někdo, jak je řešený těsnění kolem malých bočních okének u Combika? Mě zatejká do kufru na levý straně - mokro mám vždycky i v kapse na lékárničku. Kolem světla to není, měl jsem obě sundaný, dosedací plochy jsem vyčistil a na těsnění jsem natřel vrstvu Rezistinu ML, čímž jsem světla přilepil ke karoserii. Mám teď podezdření právě na to boční okénko, ale při pohledu zvenčí nejsem moc moudrej, jak ten těsnící profil vypadá.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Okénko je nalepené. Zkus sundat černou lištu nahoře u střechy. Jestli tam máš i tenkou prasklinku ve tmelu, tak to teče tudy. Měl jsem tam vlasovou prasklinu asi 15mm dlouhou a v kufru jsem mohl klidně chovat ryby. Dalo mi dost zabrat, než jsem to našel.
Nedávno tu někdo psal, že měl to samé.
Nedávno tu někdo psal, že měl to samé.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem to tu psal. Nahoře prasklinou pod černou lištou.Nonamed píše:Kurňa, když už jsme u toho, kudy může týct do kufru u krátký feldy? Okolo světel to nebude, ty mám přilepený silikonem... Jde to někde zleva, protože koberec v kufru je víc mokrej nalevo. Je možný, že to teče odněkud zvrchu C sloupkem?
Lišta jde sundat jedině tak, že pod ní něčím zapáčíš a vycvakneš jí. Kostičky na kterých drží přežijí, nebo ne. Musíš jí vycvaknout tak za třech kostiček. Nesmí se ostře ohybat, je v ní kovová lišta.
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim potapaci. tecie mi do kufru a mam pocit ze to bude niegde okolo toho tesnenia??? auto mam pol roka v lete bolo par silnych burok a teras ked som natahoval NEW potahy site na mieru tak na zadnych sedackach som mal plesen a aj na koberci. Tej plesne nieje vela a teras v zime stym moc nespravim tak cakam kym sa trocha otepli. poradte ci vymenit tesnenie alebo dvre sa mipohli a uz to netesni??? dakujem
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
Nevím no, ale jestli je problém jenom v těsnění a ne v tom, že tam máš něco prorezlýho.. tak bych to udělal jako jsem to udělal na předním skle.. kup si černej silikon a pěkně úhledně třeba širším šroubovákem to uhlaď.. myslím tím z obou stran těsnění.. je to podle mě nejlevnější řešení.. mě to teda zafungovalo.. už mi nezatejká těsněním..
3D tisk
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Asi budeš muset počkat až bude pršet pak si sedni do kufru a sleduj kde to sákne .
A nebo ať tě někdo polejvá hadicí ,myslím samozřejmě auto .
Jestli to je kombik tak to někdy teče v zadu těma malejma okýnkama ,další možnost že to zatejká v zadních dveřích mezi sklem a gumou ,ve dveřích není ten igelit a teče to po tapci do interiéru a nebo pátejma dveřma .
A nebo ať tě někdo polejvá hadicí ,myslím samozřejmě auto .
Jestli to je kombik tak to někdy teče v zadu těma malejma okýnkama ,další možnost že to zatejká v zadních dveřích mezi sklem a gumou ,ve dveřích není ten igelit a teče to po tapci do interiéru a nebo pátejma dveřma .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
no to moze byt po tom tapace mi to tecie do toho kufru no budem to musiet zase len odskusat, ale aj tak dakujem velmi ste mi pomohli . Necakal som takur ychlu odpoved.
-
Stollby
- Kontaktovat uživatele:
vlhke tapci-kde je problem?
Zdravim,kdyz venku dyl prsi tak mam na aute mokre tapci ale od spodu dveri,nestalo se to nekomu?v cem muze byt problem?rad bych se toho zbavil,mam cely auto zamlzeny v takovym pocasi zevnitr a je to pekne na pytel
Vždy je co zlepšovat
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Re: vlhke tapci-kde je problem?
Nejspíš budeš mít protrhnutou tu folii co je pod tapcem. Jedna stojí kol.90kč. Minulí rok jsem dával nové na všechny dveře. Není nic jednoduššího než tapec sundat a mrknout nato je to jen pár šroubku a hned si je můžeš i umýt rozdíl je pak opravdu vidět
Když je sundáš tak třeba zajeď na vapku či myčku a sed v autě a uvidíš jak to tam všude teče sám jsem se divil
.
Pak už jedině že ti to teče přes gumu. Víc ti musí poradit ostatní zkušenější
Když je sundáš tak třeba zajeď na vapku či myčku a sed v autě a uvidíš jak to tam všude teče sám jsem se divil
Pak už jedině že ti to teče přes gumu. Víc ti musí poradit ostatní zkušenější
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Zkus prošťourat odtokový kanálky co jsou ve dveřích 
Nešplouchá ti voda ve dveřích?
Nešplouchá ti voda ve dveřích?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Stollby
- Kontaktovat uživatele:
no prave to moc nechapu,dvere jsem vytlumil jak zvenku tak zenvitr,kanlaky jsem nezalepil,folie potrhana byla te dje to ale uzavreny bitumenem ale stejne to zase navlhlo tak prave uz nevim kde muze byt proble,a jeste jsem si vsiml ze mam flek vlhej pod vnitrnim adapterem zrcatka,tak nevim co s tim,tesneni na dverich jsme daval loni novy ny vsecky 4 dvere a sedi dobre tak jsme prave celkem bezradnej a nevim co s tim 
Vždy je co zlepšovat
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemáš náhodou volný zrcátko?
-
Stollby
- Kontaktovat uživatele:
nn drzi jak pribyty,dvere nevypadaji ze by mely nekde nejakou vypadnutou zatku nebo tak,jedna se o ridicovy dvere...srouby jsme skousel aji pritahnout ale ale max o ctrvrt otack y a vic nic.nevim,skusim jedice cely dvere sksuit rozdelat a podivat se co by kde mohlo byt spatnyho
diky za tipy 
Vždy je co zlepšovat
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to pak už jedině těsnění okna nebo ti to tam někdo chodí namáčet 
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Pokiaľ ti zateká pod zrdkadlá zvnútra, tak skús zhodiť tapec, a aj ten malý trojuholník v ktorom drží tá páčka na ovládanie zrkadla, no a mrkni na tú špongiu ktorá je tam natlačená cez plech dverí. Oficiálne to má byť postačujúce aby tam neprešla voda, no stačí silnejší lejak alebo nápor vody (napr. z vapky) a hneď je poznať že je to len ďalšia škodovácka domnienka z výrobnej linky...Ja som minulý štvrtok rozoberal dvere a čakalo ma tam jedno prekvapenie za druhým...vo vodičových dverách komplet krížom rozorvatá fólia (dvere neboli nikdy doteraz rozoberané, neviem akým zázrakom do nich nezatieklo za tých pár rokov...), v zadných pravých dverách (menené potom, ako mi ich jedna milá pani na parkovisku zlikvidovala pri svojom "odbornom" cúvaní) pre zmenu servis fóliu nedal žiadnu, neviem či za účelom odľahčenia auta, ale stavím sa že na faktúre pre poisťovňu napísaná bola...no na zaplakanie...Pokiaľ ti zateká na tapec z dolnej strany, tak ako tu už ktosi spomínal - mrkni na spodné odvádzacie diery tých dverí. Rada sa tam usádza špina a bordel, ja som tam dokonca objavil už aj hrdzu
A tiež tam môže zatiecť aj ak auto stojí napr. šikmo v kopci a ak nedrží dobre lepidlo na tej fólií v spodnej časti, tak tam tá voda pretečie a ide hneď na tapec - takéto stopy som objavil tiež v zadných dverách...
Re: Voda v kufru
......
Naposledy upravil(a) Badd dne stř 17. bře 2021 19:36:24, celkem upraveno 1 x.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jsi měl mokro v kapse za světlem? Jestli ne, tak tam teče jinde.
Na gumovou rohož v kufru mi to kdysi teklo taky. Musel jsem sundat těsnění pátých dveří z karoserie, do drážky naládovat tmel a těsnění pak narazit na kastli. Od té doby asi osm let sucho.
Na gumovou rohož v kufru mi to kdysi teklo taky. Musel jsem sundat těsnění pátých dveří z karoserie, do drážky naládovat tmel a těsnění pak narazit na kastli. Od té doby asi osm let sucho.
.....
Naposledy upravil(a) Badd dne stř 17. bře 2021 19:37:12, celkem upraveno 1 x.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Asi budeš muset postupně přetěsnit všechno a ono to něčím bude.
Ta světla jsou jednoduchá, tak proč nezačít tam. Když jsem opravoval zetékání světlem, tak se voda dostávala rovnou pod koberec a ten se dokonce ani nenamočil. Teklo to po plechu.
Jestli máš vodu na plastu co je dole kolem zámku, tak to teče kolem těsnění pátých dveří, nebo kolem těsnění okna v pátých dveřích.
Vlez do kufru a někdo ať ti stříká na auto. Ono se to během chvíle ukáže
Ta světla jsou jednoduchá, tak proč nezačít tam. Když jsem opravoval zetékání světlem, tak se voda dostávala rovnou pod koberec a ten se dokonce ani nenamočil. Teklo to po plechu.
Jestli máš vodu na plastu co je dole kolem zámku, tak to teče kolem těsnění pátých dveří, nebo kolem těsnění okna v pátých dveřích.
Vlez do kufru a někdo ať ti stříká na auto. Ono se to během chvíle ukáže