zamrzání ostřikovaču

karoserie, narazniky, skla atd.
mako
Kontaktovat uživatele:

zamrzání ostřikovaču

Příspěvek od mako »

stáva se vám to taky? při jízdě v mrazu mi zamrzli ostřikovače skel. kapalinu mám novou do -80. včera jsem jel 400km po dálnici a celou cestou mi fungoval jenom jeden ostřikovač, naštěstí na moji straně. nějakou radu co s tím?
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: zamrzání ostřikovaču

Příspěvek od emilio52 »

Možná tam je ještě nějakej zbytek kterej zamrznul ,tak to trochu prostříkej.až to rozmrzne .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

V noci ze včerejška na dnešek jsem jel taky docela štreku po dálnici, v nádržce nemrznoucí do -10°C a ostřikovače v pohodě, dokonce i zadní... Akorát se mi tvořily hroudy ledu na stěračích a přimrzala mi tenká vrstva vody na skle, kterou stěrač při prvním stírnutí nezvládl :)

Buď jsi koupil obyčejnou vodu obarvenou na modro s nápisem "nemrznoucí", nebo jsi měl v hadičkách ještě nějaký zbytky minulý náplně....
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

no nevím no. v zádu mi to taky nestříkalo, jen tam vycházela pěna. pak jsem byl na vapce ostříkat auto od soli, a ve předu už stříkali obě ale v zádu furt nic. od včera večera auto stojí, zítra mě čeká dalších 300km tak jsem zvědav.
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Nevim jak vam, ale me to dela naprosto bezne. Kapalina do -30 a po nastartovani to proste hned nestrika. Musi se to prohrat od motoru. Cim nizsi teplota tim hure...
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

mě se to neprohřálo ani po 400km :D
IUA - FK

Příspěvek od IUA - FK »

Tak já tam mám malitou do mínus 20 tuším, a ve předu to stříká normálně, ale vzadu mě to vždycky zamrzne.....:( ale ted se mi stalo že mi skáčou stěrače po skle...mám aerotwiny a asi chydinky taky mrznou....asi budu v zimě přezouvat nejen kola na zimní, ale i stěrače :)
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

No vidíte já tam mám letní směs a co myslíte? Samozřejmě zamrzla :( :oops: měřil jsem na kolik stupnu mám fridex a uplně jsem zapoměl na ostřikovače bylo tam půl bandasky a zamrzla a ještě neodmrzla snad zítra povolí mám před sebou cestování...
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

To nevim kdyz maji byt arkticke mrazy. To dolej nemrzkou...
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Kulis píše:No vidíte já tam mám letní směs a co myslíte? Samozřejmě zamrzla :( :oops: měřil jsem na kolik stupnu mám fridex a uplně jsem zapoměl na ostřikovače bylo tam půl bandasky a zamrzla a ještě neodmrzla snad zítra povolí mám před sebou cestování...
Zamrzla ? To si dovolila teda dost :lol: Za trest bych ji vyměnil :lol: :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Ginno - FK

Příspěvek od Ginno - FK »

no já to měl dneska zajímavé, v nadrzce misto vody jen rosol a prvních 80 km nic, nesla ven ani pěna, pak najednou proud jak sviňa, tak se raduju. Jenze po dalsi pul hodine jizdy sel uz jen jeden ostrikovac. Myslel jsem si, ze mam malo vody v nadrzce. Kdyz jsme se podival, bylo tam opravdu jen po dne. Kdyz jsem jel zpatky po asi sesti hodinach stani auta na mraze, tak jsem u benzinky koupil 3l kanystr (za 250,- áááááááááá :shock: , no nic, dal jsem to, protoze jet s tim hnusem na skle se za tmy fakt nedalo). Jenze ujel jsem asi 170 km a nevysla ven ani kapka, proste vuuubec nic. Neni prece mozny, ze by to tolik zamrzlo, kdyz dopoledne po nejakych 80 km to bylo v pohode a ted jsem tam mel navic misto rosolu extrapredrazenou smes do -40C. Motorek bzuci zdrave, tak nevim. Co vy na to?
Keke - FK

Příspěvek od Keke - FK »

Tak to nechápu :?
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Tak já napíšu svůj včerejší zážitek, jel jsem na nákupy cca 50km do OV zjistil jsem, -tušil jsem že mám zamrzlé ostřikovače. Tak jsem na pumpě koupil nemrzku a zjistil jsem, že mám totálně zamrzlou nádržku+vše ostatní. Do OV jsem jakžtakž dojel několikrát jsem stál a utíral hadrem. A napadlo mne to vrazit auto do Futurum podzemních garáží. Pomohlo to , dolil jsem kapalinu a stříkal jak o život. Zdálo se vše OK. Jenže po chvíli další jízdy a stání na venku to opět zamrzlo. Zjistil jsem zajímavou věc. Ta nová směs se nedokázala smíchat s původním zbytkem a rozpustit ho,ten se držel v cca 1/3 nádržky na dně a samozřejmě zamrzlé, že nešlo ani čerpadlo, hadičky taky jak kámen. Na druhý den, přes den jsem již doma koukal co a jak a to samé, 1/3 dole zamrzlá, zbytek normálně tekutý ale plavají tam kousky ledu, je to jak ledová tříšť.
Nevím proč se nedokázala spojit nová kapalina s tím zbytkem. Takže doporučuji pokud to rozchodíte, všechno vylít vystříkat a doplnit novou, nenechávat žádný zbytek původní.

Je to o hubu jezdit bez možnosti mít trochu čisté sklo a vidět.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Ginno: kde si kupoval tu kapalinu? Já koupil na Shellce taky 3l. přes 250,- :shock: a dnes cestou do Opavy stříkám stříkám a najednou... už nestříkám. Je možný že by takhle šidili lidi? No Sheron na Shellce nikdy víc. Před tím jsem tam měl Glacidet s kráásnou vůni, takže napříště mám jasno ;) maj je na Benzině.Nezbývá než počkat až se oteplí, pač teplou garáž nemám :( Auto je zasraný jak sviňa a umejt to taky nemohu.
gerrik - FK

Jo, a naštěstí jsem měl Iron na čištění oken, tak vždycky na světlech jsem vytáhl ruku z okna a ostřikoval okno :D
max21 - FK

Příspěvek od max21 - FK »

U mě pánové je to trochu jinak :lol: Nemrznoucí směs je nemrznoucí jen do doby, než vyjedu. Jakmile se vůz dá do pohybu a na nádrž s vodou do ostřikovače začne foukat těch -15°C co je venku, tak se mi zde utvoří ledové kry, posléze to zmrzne celé.
Proto jsem se rozhodl to udělat pěkně postaru, jelikož jsem zjistil, že kupovat ty modré hnusy typu Sheron nemá cenu... Nyní leju do nádržky technický líh - á 50,-- Kč/litr, bod tuhnutí -114°C, s trochou destilky a mám vystaráno a s autem můžu klidně i na Sibiř (proč je tam vodka oblíbený nápoj - protože v -50°C nezmrzne :D ;) )
gerrik - FK

No jo, ale co na to lak? Jinak je pravda že jsem měl modrej sheron taky :evil:
max21 - FK

Příspěvek od max21 - FK »

@gerrik: pokud vím, tak autolak není na lihové bázi ;) Navíc ten líh leju na sklo, ne přímo na lak, a na skle se ho většina hned vypaří - v předu díky teplýmu vzduchu z ofuku a vzadu díky spirále. Bych ten lak musel dřít hadrem namočeným do lihu, aby to aspoň trochu pustilo...
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Coto používate za nemrzku :?: ja jí koupil v Albertu do -20 a zatim semy nestalo že zamrzly ostřikovače :? :lol:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Z Globusu do -20°C riznuta vodou z kohoutku 1:1 a taky bez problemu :D
Ginno - FK

Příspěvek od Ginno - FK »

gerrik píše:Ginno: kde si kupoval tu kapalinu? Já koupil na Shellce taky 3l. přes 250,- :shock: a dnes cestou do Opavy stříkám stříkám a najednou... už nestříkám. Je možný že by takhle šidili lidi? No Sheron na Shellce nikdy víc. Před tím jsem tam měl Glacidet s kráásnou vůni, takže napříště mám jasno ;) maj je na Benzině.Nezbývá než počkat až se oteplí, pač teplou garáž nemám :( Auto je zasraný jak sviňa a umejt to taky nemohu.
Taky na Shellce, nemeli u toho cenovky, tak jsem sahl po prvnim kanystru. A dneska cumim do letaku ke Globusu a tam ta sama kapalina do stovky. :)
Aleš

Příspěvek od Aleš »

V pátek v Globusu měli SHERON (ten mají ale všude) -20,5L za 109, na pumpě Benzina jsem kupoval taky SHERON -20, ale 3L za 107.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
gerrik - FK

No nevim čím to bylo, každopádně ty sračky ze Shellky už nekoupím, jedině Glacidet s vůni ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

Taky se snažím tam lít Glacidet, Sheron se mi nelíbí. S Glacidetem nikdy nebyly problémy.
Jinak jsem letos dopadl stejně, jak píše Aleš, dolil jsem poloprázdnou nádobku s letní směsí nějakou modrou nemrznoucí kapalinou z Globusu, a říkal jsem si, že se to při jízdě promíchá. Nepromíchalo, a ráno cestou do práce jsem moc přes sklo neviděl, všechno ostřikování zamrzlo.
Ale cestou se to prohřálo, nádobka krásně rozmrzla, tak jsem ji vycucnul hadičkou a nalil nemrznoucí. A mezitím rozmrzly i hadičky a trysky ostřikovačů (nechal jsem u toho běžet motor s topením naplno), dokonce i vzadu, takže to šlo prostříkat. Naštěstí to bylo hned ten první den mrazů, kdy ještě tolik nemrzlo.
Kulis - FK

[quote="emilio52
Zamrzla ? To si dovolila teda dost :lol: Za trest bych ji vyměnil :lol: :lol:[/quote]
Rád bych ji vyměnil,ale je tuhá půl bandasky je led dolil sem zimní a doufal že to povolí a ono nic takže to mám 1:1 voda led :lol: no zkusím vzít horkou vodu a nalít trochu dovnitř a na motorek a uvidíme hadičky zamrzlý nejsou to sem zkoušel je jen zamrzlý motorek takže ted ostřikuji tim stylem zastavim poleju okno setřu a jedeme dál.... :D
gerrik - FK

Chvíli vydrž, má se oteplit. V nejhorším nádobku vyndej, a nech ohřát v místnosti. Horší je to u Fábie, tam do nádobky ani nevidíš :evil:
zdick - FK

Příspěvek od zdick - FK »

Tak já jsem dolíval Sheron do -20 z Tesca, měl jsem tam ještě trochu (zřejmě) letní, ten litřík se vešel akorát. Včera jsem jel po těch mrazech z Budějic do Prahy a ostřikovače jely v pohodě vpředu i vzadu. Akorát že marastu bylo fakt hodně tak jsem stříkal ostošest a na stěračích se mi udělal zelenomodrej sníh :)
Kulis - FK

Včerá jsem do ostřikovaču nalil teplou vodu a asi po 30min se rozběhli no a dneska byly plus 2stupne tak sem se nervoval zbytečně ale ted už tam je nemrzka -20 tak čekám na mrazy :twisted:
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Koupil jsem zimní směs ve škodovce (5l za 149) do -40 a neřeším zamrzání ;) Navíc docela dobře voní
gerrik - FK

Marty_pv píše:Koupil jsem zimní směs ve škodovce (5l za 149) do -40 a neřeším zamrzání ;) Navíc docela dobře voní
Ve škodovce? Nějaký levný, ne?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

gerrik: Já jsem se divil, ale hned jsem to bral. Spoustu věcí tam mají předražených, to je fakt.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Taky jsem měl zbyteček smíchanej s modrou a zamrznulo to...nalil jsem (opravdu) horkou vodu do ostřikovačů co to šlo a pak trochu na ostřikovače a za chvíli jsem stříkal jak rosenberg :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Má někdo zkušenosti s vyhřívanými tryskami z OII? Koukal jsem, že to není zase tak drahá záležitost - zapojoval to už někdo? Zima se pomalu blíží :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Odpovědět