kontrolka vyhrivani zadniho skla

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
martin

kontrolka vyhrivani zadniho skla

Příspěvek od martin »

Ahoj vsem,
dnes se me objevil problem s kontrolkou vyhrivani zadniho skla. Problem je ten ze kontrolka pri zapnutem zapalovani porad sviti bez ohledu na to, zda-li vyhrivani vypinam ci zapinam vypinacem pro vyhrivani. Kontrolku lze zhasnou vypinacem pouze kdyz otocim spinaci skrinku do nuly nebo vytahnu klicek.
Pokud vypnu motor a spinaci skrinka neni v nule nebo vytazen klic kontrolka porad sviti bez ohledu na vypinani vypinacem pro vyhrivani

dekuji za odpovedi
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: kontrolka vyhrivani zadniho skla

Příspěvek od emilio52 »

Že by závada ve vypínači . Asi zůstal sepnutý to je první na co bych kouknul.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Druhá možnost - spečené kontakty relátka v pojistkovce, v dolní řadě první zprava.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Mně začala kontrolka svítit, když se přerušil drát kostry v průchodce pátých dveří.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

no mám to podobné, pak se přidal nefunkčí zadní stěrač a světla spz, kterrý svítí při zaplým výhřevu. Je tu plno témat o tom a vždy je výsledek kostra v pruchodce dveří vzadu. Kterrej to je babel? co je nejjednodušší oprava? natahnout novej od kostřícího bodu do svornovnice, která je někde ve dveřích? V tomto ppočasí vyndávat celou elektriku ze dveří nebudu...
mikka

Příspěvek od mikka »

Je to hnědý drát, vede na svorkovnici pro páté dveře, poblíž levé koncové svítilny, pin č. 6. Platí to pro 6-ti i pro 8-mi pinové svorkovnice.
Kostřicí bod v pátých dveřích není, kostry od vyhřívání skla, od stírače a od osvětlení SPZ jsou spojené uvnitř kabelového svazku v pátých dveřích.
Pokud tam budeš natahovat nový drát, měl by být sílnější (1,5 mm2), vzhledem k dost velkému odběru proudu.
Provizorně by to možná šlo zapojit na kostřicí bod u levého koncového světla a ve dveřích na svorkovnici u stírače, nechat tam starý drát a přidat k němu ten nový. Snad se tam ty dva dráty vlezou. Čistější ale je ten původní hnědý drát v místě průchodky přecvaknout, nastavit a zaletovat. Ale ty spoje by měly být mimo průchodku.
martin

Příspěvek od martin »

Mates píše:no mám to podobné, pak se přidal nefunkčí zadní stěrač a světla spz, kterrý svítí při zaplým výhřevu. Je tu plno témat o tom a vždy je výsledek kostra v pruchodce dveří vzadu. Kterrej to je babel? co je nejjednodušší oprava? natahnout novej od kostřícího bodu do svornovnice, která je někde ve dveřích? V tomto ppočasí vyndávat celou elektriku ze dveří nebudu...
Mohu potvrdit ze zadni sterac je v mem pripade taky nejaky povadly, resp. ma problem ucinit cely stiraci cyklus. Takze asi bude opravdu zavada v tom kabliku (kostra). No kouknu na to.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

asi tuším, kde to je, u levé svítilny mám kostřící bod, od něho to vede do svorkovnice a pak následně přes průchodku vedou tyto kabely do pátých dveří? Nejraději bych tu elektriku celou vytáhl a znovu, ale jak to potom nastrkat zpátky? Vím, že s tím je drbačka...
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Mates: tak když budeš tahat staré dráty pryč, na jejich konec přivaž třeba provázek, který stáhneš spolu s dráty. Zpátky dráty protáhneš pomocí provázku ;)
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

No tak jsem se tomu věnoval asi hodinu, prošel od kostřícího bodu, komplet ten svazek, přes průchodku až k motorku na stěrač. Prostříkal všechny kontakty WDčkem a zkontroloval kabely a bez výsledku. Netuším teda, kde je zrada, kabely jsou všude ok :evil:
Odpovědět