zesilovac na repra nebo na subwoofer?
-
DJTOYO - FK
zesilovac na repra nebo na subwoofer?
Vim ze je tady toho hodne ale kdo se nudi a mel by cas tak at mi poradi mam radio Alpine CDE 101R repro hertz DSK 130 a vzadu ECX 690 a premyslim co bude lepsi jestli koupit hertz ESK 165 vytlumit dvere a koupit 4 kanalovy zesilovac a nebo koupit zesilovac a subwoofer?a nechat tam ty 13tky?vsem moc diky za rady
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
Re: zesilovac na repra nebo na subwoofer?
...trošku od každého něco...ESK165 + tlumení + zesilovač + SW
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... t-Renegade
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... t-Renegade
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
DJTOYO - FK
Jn to by asi bylo nejlepsi ale taky nejdrazsi!neni levnejsi reseni?

-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Promiň ale toto se ti zdá drahé 
-
DJTOYO - FK
nemyslel sem ten set ale to ze sem se ptal co je lepsi jestli sub a zes a nebo vymenit 16tky za 13tky a vytlumit to!ale dat 16tky vytlumit a jeste sub a zes je na nejdrazsi varianta
-
DJTOYO - FK
jako jaky bude lepsi zvuk 13tky + ovaly a zesilovac jen pro sub! a nebo 16tky vytlumene + ovaly a to hane pres zesak
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...zesilovač jen na repro jde...to není problém...problémem jsou repro...protože toto nejsou ideální repro na zesilovač...takže raději zes+Sw a repro nech na rádiu
-
Radeggast - FK
Koupit 16tky, vytlumit, 4 kanálovej zes, prodat ovály a za tržený peníze koupit sw... 
-
DJTOYO - FK
ty 16tky bych moc rad ale moc se mi nechce do te prestavby a hlavne tlumeni takze to vypada ze to necham tak a koupim nejaky aktivni subwoofer treba ten od Fusion se mi libi http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... -EN-AB1120
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...tak ten je dobrej, ale neotálej...ta cena je časově omezená...je jich jen 13ks
-
DJTOYO - FK
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
já bych volil tohle http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... Renegade-2 ale všechny tři nejsou špatný
-
drv.Astor - FK
Tato otazka me taky zajima... vim, ze je to podobne jako kdybych se zeptal jak zlepsit jizdni vlastnosti, jestli koupit vetsi a sirsi kola nebo jen vymenit tlumice... Takze nejefektivnejsi a nejlevnejsi reseni je: vytlumit dvere, nechat 130mm koaxy ve dverich, ovaly do plata a aktivni subwoofer 
-
DJTOYO - FK
asi to tak vidim ale asi zatim kaslu na to tlumeni ale uvidim z jara no!jenom pripominka ze ty 13tky mam kompa a ne koax 
-
Sider - FK
Ahoj kluci,
jen bych rád přidal svůj názor na věc. Pokud se mi podíváte do galerie, uvidíte po domácku dělanej subwoofer. Žádný drahý komponenty s velikým RMS. Propočítával jsme bassreflexovou ozvučnici a subwoofer jsem udělal přesně aby mi sedl do kufru Felicie. Před týdnem jsem to dokončil. Musím říct, že záleží, všechno závisí jen a pouze na tlumení, je to základ. Když se mi podíváte do profilu, přečtete si, že mám v platě ovály, svůj vlastní SW a ve předu seriové repro. Další věc co udělám bude, že vytlumím dveře a všechno co mě jen napadne, je to opravdu základ a velmi to zlepší zvuk. Jestli se někdy uvidíme, rád zamachruju a pustím Vám zvůk ze svého SW. Jsme s ním nad míru spokojený.
Mějte se hezky a šťastné a veselé.
Sider
Ještě bych dodal, nikdy bych nekoupil hotový subwoofer. Je to pro mě jen nějaká bednička, která má minimální tloušťku stěn a podle mě to nemůže ani hrát. Tím neútočím na ty, co tento woofer mám, ale já osobně bych do něj nešel.
jen bych rád přidal svůj názor na věc. Pokud se mi podíváte do galerie, uvidíte po domácku dělanej subwoofer. Žádný drahý komponenty s velikým RMS. Propočítával jsme bassreflexovou ozvučnici a subwoofer jsem udělal přesně aby mi sedl do kufru Felicie. Před týdnem jsem to dokončil. Musím říct, že záleží, všechno závisí jen a pouze na tlumení, je to základ. Když se mi podíváte do profilu, přečtete si, že mám v platě ovály, svůj vlastní SW a ve předu seriové repro. Další věc co udělám bude, že vytlumím dveře a všechno co mě jen napadne, je to opravdu základ a velmi to zlepší zvuk. Jestli se někdy uvidíme, rád zamachruju a pustím Vám zvůk ze svého SW. Jsme s ním nad míru spokojený.
Mějte se hezky a šťastné a veselé.
Sider
Ještě bych dodal, nikdy bych nekoupil hotový subwoofer. Je to pro mě jen nějaká bednička, která má minimální tloušťku stěn a podle mě to nemůže ani hrát. Tím neútočím na ty, co tento woofer mám, ale já osobně bych do něj nešel.
-
Sider - FK
No jsem tu nový, ale myslím si, že mě najdeš přes feliciaklub.cz, pokud jsi tam přihlášen dáš naše auta a vyhledáš si tam Sider. Mám tam jednu fotku, to je právě ten můj SW.
-
Radeggast - FK
Tak říká se podomácku udělaná bedna na sw... Sem si říkal, že by někdo doma kutil vlastní magnety, membránu, atd...
Jak to máš tlustý a kolik je objem???
Jak to máš tlustý a kolik je objem???
-
DJTOYO - FK
mozete mi jeste nekdo poradit co znamena AVERAGE SENSITIVITY :102dB
-
Sider - FK
Dobře, omlouvám se.
Vyrobil jsme si svou vlastní bassreflexovou ozvučnici.
Dřevotříska 19mm + tlumící materiál. Ten co se používá na domácí kina, ne to co se používá do aut. Prý je kvalitnější. Má asi 3cm. Objem mám 35l. Nepoužil jsme nějak extra drahé komponenty, zesík je jen 75W, od kámoše ze třídy za 800Kč. Myslím, že to ale ta ozvučnice všechno dorovná a jsme opravdu nad míru spokojen. Co bych taky nebyl, že jo, když ještě ani nemám papíry. Dělám je bohužel celý školní rok ve škole 
102dB je paráda, je to čistota a hlasitost, mohu to tak jednoduše popsat. Prostě čím vyšší tím lepší
102dB je paráda, je to čistota a hlasitost, mohu to tak jednoduše popsat. Prostě čím vyšší tím lepší
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...nechci tě zklamat, ale vše špatně...
...nevím kde jsi vzal 102dB
...ale žádný Alpine nedisponuje takovou citlivostí...podle velikosti toho home zesáku tipuju na SWE-1043 nebo podobný.Ten má 88dB a výkon cca 150W/RMS a tvůj "zesilovač" uvedených cca 75 což není dobré mít poddimenzovaný zesilovač z důvodu limitace (kamoš vysvětlí pokud ví)
S objemem bych souhlasil i když jsi neuvedl velikost a tvar nátrubku (doufám že ne novodur
) ...pro všechny ostatní
...dřevotřísky a různé DTM materiály jsou absolutně nevhodné pro stavbu SW ozvučnic.Dřevotřísky a jim podobné materiály mají malou hustotu materiálu a tím tak i malou pevnost, která je velmi důležitá pro kvalitní reprodukci basů.SW ozvučnice je dobré vyrobit z 18-25mm MDF, která má daleko větší tuhost a nebude mít nežádoucí rezonance.
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ba-SW-boxu
...nikdy neříkej, že by jsi si nekoupil hotový box...ještě jsi žádný neslyšel...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... urricane12
...při basech tohoto SW ti bude padat rez ze zadních dveří
....
...nevím kde jsi vzal 102dB
S objemem bych souhlasil i když jsi neuvedl velikost a tvar nátrubku (doufám že ne novodur
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ba-SW-boxu
...nikdy neříkej, že by jsi si nekoupil hotový box...ještě jsi žádný neslyšel...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... urricane12
...při basech tohoto SW ti bude padat rez ze zadních dveří
-
Sider - FK
Přečti si laskavě všechny příspěvky. Nepsal jsem, že já mám 102dB. To byla odpověd na dotaz. Ještě jsem tu taky psal něco o ceně. A nemá cenu ti tady odporovat, když si myslíš, že jsem žádný neslyšel. Jen jsme se tady snažil pomoct v diskuzi se svým názorem. Lépe si pročti příspěvky a zapni filtraci, abys věděl, kdo psal jakou zprávu. Děkuju
Jo a mimochodem, nemám na pátých dveřích rez, jestli ty jo, mrzí mě to.
Jo a mimochodem, nemám na pátých dveřích rez, jestli ty jo, mrzí mě to.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...seš nějakej chytlavej...piš konkrétně...102dB nic neznamená...pokud jde o akusticvký tlak nebo citlivost SW
proto jsem to napsal...jinak to je nic nevipovídající hodnota...ne vždy je to o ceně...a ta rez byla jen příměr...
...s tím poslechem...když někdo napíše, že 75W je mazec napsal jsi "....a jsme opravdu nad míru spokojen..."...a klidně mi odporuj....
proto je to fórum
...když chceš pomoci svým názorem a přispět k diskuzi...opři se o to co je k něčemu dobré...a rada typu dřevotříska tady nikomu nepomůže...tak sbírej zatím zkušenosti a zbytečně se neurážej...
...s tím poslechem...když někdo napíše, že 75W je mazec napsal jsi "....a jsme opravdu nad míru spokojen..."...a klidně mi odporuj....
...když chceš pomoci svým názorem a přispět k diskuzi...opři se o to co je k něčemu dobré...a rada typu dřevotříska tady nikomu nepomůže...tak sbírej zatím zkušenosti a zbytečně se neurážej...
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
no nemám ani co napsat vše tu napsal Fancar a jen můžu souhlasit, a rád bych si ten tvůj mazec poslechl... 
-
DJTOYO - FK
K tem 102dB byla moja otazka,kamos mi totiz poslal fotky stareho subwooferu a bylo tam napsane ze to ma 102dB a to me prave nelezlo do hlavy tak sem se chtel zeptat jestli je to vubec mozne!ale uz me to nejak nezajima