Nový startér
Nový startér
Zdravím,
máte někdo v 1.9 D nový startér Starline? Má deklarován výkon 1,8 kW, ceny se pohybují kolem 2300 Kč. Zajímaly by mě zkušenosti, jestli to není úplný šmejd, zda má cenu do něj jít.
máte někdo v 1.9 D nový startér Starline? Má deklarován výkon 1,8 kW, ceny se pohybují kolem 2300 Kč. Zajímaly by mě zkušenosti, jestli to není úplný šmejd, zda má cenu do něj jít.
Re: Nový startér
Tak si odpovím sám, kdyby to někoho zajímalo: koupil jsem ho za 2400 (3 roky záruka) a startuje bezvadně. Jen mě trochu zaskočil plechově rachotivý zvuk, který starý Bosch nedělal, ale pak jsem si řekl, že je to podobný zvuk, jako je slyšet z různých Fóbií apod. tak snad to bude OK. Dneska v těch +2 moc práce neměl, ukáže se, až bude zase -17 jako převčírem, kdy to starej Boš nenahodil.
-
G.O.N.K. - FK
jj tez jsem mel problem vzdycky vzime kvuli starteru.
ALe letos jsem se problemum vyhl koupil jsem si nove auto a felinu sem prodal a mam svaty klid 
Takže startér Starline exnul po dvou týdnech provozu. Plechově rachotivý zvuk, který mne znepokojil, opravdu nebyl v pořádku, ale byl předzvěstí brzkého konce redukční skříně. Ta po cca 20 startech totiž odešla. Motor sice točil hřídelem, ale ten šel zastavit rukou a v klidu s ním šlo točit rukou na obě strany. Správně to má jít jen na jednu stranu. Další dva týdny trvala reklamace a utrpení se starým pomalým Boschem. Dnes mi vrátili peníze, načež jsem koupil znovu stejný typ a už je v autě. Startuje pěkně a nevydává plechově rachotivý zvuk. Jsem zvědav, jak si povede. Prodavač zmínil, že prý počáteční série měla zmetkovost kolem 50%.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Už jen ta značka Starline je odstrašujcí případ a nekoupil bych ho ! Proč jsi nekoupil Bosch ? Samo že cena bude někde jinde , ale kvalita taky .
Starline odstrašující případ jistě je, zejména po této zkušenosti. Ale Magneton jako náhrada originálního Bosche je téměř za dvojnásobek (4540 Kč vs.2368 Kč) a to už mi přišlo moc do tohohle auta...
-
nebulus - FK
A čo tak opraviť originál štartér, prípadne kúpiť repas, alebo nejaký starší (v prípade že ten pôvodný je už úplne KO ) a ten svojpomocne opraviť? Ja som si to spravil sám na stole, tu je popis mojej práce
http://felicia-diesel.ic.cz/?p=43 a stálo to asi 800SK. Je mi jasné, že nový je nový, ale ten originál BOSCH má celkom solídne prevedenie a hlavnou chybou sú väčšinou vybehané klzné ložiská za cca. 200 korún, ktoré sú príčinou pomalého chodu štartéra.
Starýho Bosche jsem už kdysi nechal zrepásnout - měnil tehdy ložiska, pokud vím. Trochu se to zlepšilo, ale teplý motor pak stejně nenahodil hned, až po delším točení. To dlouhé točení mu samozřejmě nepřidalo. Viděl jsem v ceníku nový rotor, ale stojí jen o chlup míň než tady ten Starline. Chlap, co mi Bosche repasoval, tvrdil, že jsou zesláblé magnety na statoru a proto že točí pomalu. Kdoví, jestli to je pravda nebo plk. Časem Bosche rozdělám a mrknu, jak vypadá komutátor, uhlíky a tak. Zatím bude v záloze, kdyby i druhý Starline exnul. Taky je ten Bosch možná jen 1 kW a ne 1,8 - nevím, jak to poznat.
-
nebulus - FK
Dnes som po dvojtýždennej odstávke naštartoval pikapa, ráno bolo asi -8 stupňov. Nažhavil som, počkal ešte asi 10 sekúnd po zhasnutí kontrolky. Štartér sa totálne lenivo 3x otočil ( už som myslel že nič zo štartu nebude
), ale chytilo to. Ale to je u mňa baterkou, neznámeho veku a značky. Minule som ju mal na záťažovom testery, a je už taká trochu poslabšia. Keď som dnes prešiel asi 60km a baterka sa dobila, tak sa po 4 hodinovej prestávke točil štartér normálne rýchlo... A k tým štartom za tepla, pokiaľ napríklad. iba zastanem na pumpe na diaľnici a tak bez žhavenia musím držať štartér tak 3-4 sekundy ( zdá sa mi to ako večnosť ). Ale vtedy to naozaj točí ako ďas, olej je zohriaty, baterka dobitá. Originál štartér má číslo na sebe vyrazené číslo 0 001 124 013.
Díky, můj starý Bosch má stejné číslo. Ale jak jsem psal, i po výměně ložisek točil pomalu a teplý motor nahodil až po dlouhém točení, často i déle než 3-4 sekundy, klidně třeba 10. A to je pak hardcore vydržet s tím točit tak dlouho! Časem ho zase rozeberu a mrknu na komutátor a uhlíky, ale zatím nechám pořádně projet Starlina - tady v těch -16 si ráno pěkně zacvičí.
-
Rowen - FK
U nas v mototechne se Magneton objevil v lonskem roce za 2600, tak jsem ho hned vzal a je to parada. Zatim jsem maximalne spokojeny. Toci krasne a dlouho. Stary bosch mi sezral baterku uz pri 4 neuspesnem startu. Tento novy natocil motor i se 3 vadnymi zhavici
.
-
pour
Dobrý den,dá se sehnat rychloběžný startér na 1,9 d ? Kolega ho ve felicii má a na vrakovišti mu řekli že je snad z Fábie-je to možný??? (samozřejmně má fe1,9d)
-
casio6 - FK
Tak nevím, je pravda že jsem slyšel na "Starline" že je to šmejd a takové věci. Musím ale zaklepat koupil jsem nový starter starline mám ho tam už měsíc a je to naprostá bomba v zimě cca - 15 natočil skoro hned. a ten můj starej bosh kolikrát otočil jednou dvakrát třikrát a bylo po baterce ( je rok stará) takže já říkám zatím super a nestěžuju si