Deflektory (ofuky) oken. Ano či ne?

karoserie, narazniky, skla atd.

Jsou ofuky dobrá volba?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Jurka - FK

Deflektory (ofuky) oken. Ano či ne?

Příspěvek od Jurka - FK »

Tak zvažuji koupi ofuků na přední a zadní okna, ale jen proto, že se mi to líbí a ty kouřové vypadají fakt dobře, ale tatík mě od toho pořád odrazuje že je to k ničemu a že to nepomáhá a že je to s těma ofukama ještě horší a celé je to daleko hlučnější... Co myslíte? Je to dobrá věc? Budu rád za Vaše zkušenosti a mimo to bych se ještě zeptal jaká je instalace? Jak to tam vlastně drží? Díky
gerrik - FK

Re: Deflektory (ofuky) oken. Ano či ne?

Příspěvek od gerrik - FK »

Na jakým autě to tatík měl? Já mám ofuky a můžu jen doporučit. Vzádu nevím, tam nevidím důvod je kupovat. Ale vpředu rozhodně doporučuji, v létě nechávam pootevřená okýnka, když jedeš tak ti nefouká dovnitř, když prší tak ti neteče dovnitř. Rozhodně jsem pro ;) .
Jurka - FK

Má přední ofuky ne feldě... mě se to hlavně líbí jak to vypadá, takže bych chtěl i zadní to vypadá líp:) Myslím, že na mém stříbrném kombíku by to právě chtělo i ty zadní..
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 19. pro 2009 11:37:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Mám je jen vepředu už 2 roky a nevidím v tom žádný problém, můžu nechat stažený okno na parkovišti v létě, pootevřený okno když prší. Mám tmavý takže není vidět když je okno pootevřený. Jinak montáž je jednoduchá, jsou tam nasazený v rámu a asi na třech místech jsou lepíky aby to lépe drželo. Vzadu to vypadá esteticky, ale myslím, že vzadu jsou zbytečné.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

Taky je vsema deseti doporucuju taky je mam a taky tmavy takze jak jiz bylo receno muzes nechat pootevreny okynka ani se nedeje..mam i na zadni okynka ;)
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
Jurka - FK

A prodávají se různé stupně zatmavení třeba? Nebo kde jste je koupili? Abych nekoupil třeba nějaký šmejdy hnusný
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Mám taky přední i zadní a jsem spokojený. Jestli je to hlučnější to nevím, ale myslím, že při jízdě nefouká tolik dovnitřa vzduch se docelarovnoměrně vyměňuje. Stupně zatmavení jsou různý. Kupoval jsem nejtmavší.
Naposledy upravil(a) Tweety dne čtv 15. kvě 2008 8:43:17, celkem upraveno 1 x.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Jurka - FK

No a má to nějaké nvýhody třeba?
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Nevýhody moc nevím, tak možná když jsem se pro něco natahoval oknem dovnitř a byl líný otevřít dveře, tak jsem so o to zinknul :D :D , ale nevím jestli není ze začátku problém s el. okny, než se vymačkají ty ty gumy. Mohlo by to dělat velký odpor, tak aby se to dozavřelo. El. okna nemám, tak to je jen můj odhad.
A taky třeba, že jestli stáváš někde venku, tak to jde lehce krást a rádi to kradou( protože se to jen vytáhne ven).
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
Jurka - FK

No el. okna taky nemám, ale s tím kradením to je blbý...auto mi stojí na sídlišti před barákem... No ale tak zase to není taková pálka kdyby náhodou....
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 19. pro 2009 11:40:17, celkem upraveno 1 x.
Jofinko - FK

Příspěvek od Jofinko - FK »

doporucujem. Nevyhodou je ked nechas pootvorene okno (tak aku rat) v niektorych miestach mi to okno trosku piska.Inac skvela vec.Ja ich tam mam skoro od zaciatku.Oco ich hned 1mesiac kupoval.Mam ich tmavsie z malym napisom ŠKODA.Vzadu nemam-zbytocnost.Vidno ich trosku aj na fotkach v profile.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Tak třeba u vás v Brně tolik nekradou. Tady v Praze už jsem slyšel, že to párkrát vzali a hlavně zadní. Jo a ještě me se třeba stávalo, že mi ty zadní trochu povyklouzávali ven, tak jsem je trochu zakápnul lepidýlkem místo těch lepítek origo a byl pokoj. A asi i když by mi to chtěl někdo vytáhnout, tak to půjde blbě a musel by hodně zabrat.
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Zdravím, přesně tak souhlasím s kolegama, měl jsem je aj na předchozím autě a hned jak sem koupil Feldu tak sem je dával taky,teď mám aj na zadek a vypadá to pěkně, ohledně toho kradení to asi nebude tak jednoduchý pač když je okno zavřený tak je to natlačený na gumě okolo okna a podle mě to půjde dost ztěžka sundat a když tak to zlomí. ;)
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Ze začátku byly pouze na předku,ale u řidiče my prasklo. Tak mám ted na všech čtyřech-tmavé-černé.Velice spokojen-nefouká tam tolik-a za deště i sněžení mužu mít otevřená okénka-teda částěčně.

Obrázek
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Měl jsem je a prodal jsem je.

Když jsem je tam měl, tak mi vadil hlavně zhoršený výhled. Po městě je to vysloveně nebezpečené. Měl jsem lehounce zatmavené, ale ten plast má zoufalé optické vlastnosti, že je skrz to vidět prostě blbě.
Navíc to je funkčně nanic. Při zavřeném okně to při rychlejší jízdě dělá kravál a to značný. Při otevřených oknech to dělá kravál prakticky stejný jestli tam jsou, nebo nejsou. Zkoušel jsem to dokonce i tak, že jsem to na jednu stranu dal a na druhou ne. Pak jsem to za jízdy porovnával.
Jediné na co je to dobré, je to, že člověk může otevřít okno i když prší.

Když jsem je sundal, tak je zkoušel otec a sundal je taky.
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

Tak já taky doporučuji měl jsem je na felicii šest let a vždy drželi v oknech v pohodě, navíc neprší dovnitř při pootevřeném oknu a nefouká tolik na ty co sedí na zadních sedadlech.
Obrázek
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Atnarfus píše:Měl jsem je a prodal jsem je.

Když jsem je tam měl, tak mi vadil hlavně zhoršený výhled. Po městě je to vysloveně nebezpečené. Měl jsem lehounce zatmavené, ale ten plast má zoufalé optické vlastnosti, že je skrz to vidět prostě blbě.
Navíc to je funkčně nanic. Při zavřeném okně to při rychlejší jízdě dělá kravál a to značný. Při otevřených oknech to dělá kravál prakticky stejný jestli tam jsou, nebo nejsou. Zkoušel jsem to dokonce i tak, že jsem to na jednu stranu dal a na druhou ne. Pak jsem to za jízdy porovnával.

To ty mé vubec krávál nedělaj-jak při otevřením tak při zavřením okně.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já jsem měl takové ty nejběžnější s nálepkou Škoda. Na dálnici kravál, že jsem neslyšel rádio.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Atnarfus píše:Měl jsem je a prodal jsem je.

Jseš asi vyjímka, ale ta potvrzuje pravidlo, že je to s nima auto hezčí a lepší, funkční jsou, to je bez pochyb.
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

Atnarfus píše:Já jsem měl takové ty nejběžnější s nálepkou Škoda. Na dálnici kravál, že jsem neslyšel rádio.
Ja mam nejake polske a ziadny kravál mi to nerobí. :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já mám naštěstí auto s klimakterizací tak otevírání oken nemusím řešit ;)

Jinak moje zkušenost s deflektorama je prostě taková, že ve městě překážeji a mimo město dělaji kravál.
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Jsem urcite pro.Je to opravdu praktickej doplnek jak uz se nekteri zminovali.A podle mne to i dobre vypada ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Guru22 - FK

Příspěvek od Guru22 - FK »

Tuhle vymoženost vozím taky. Neprší mi do auta, můžu nechat pootevřený okno. V kombinaci s otevřeným střešním oknem je to hrůza. Zůžený zorný pole do stran, dyž je necháš jen zlehka pootevřený za jízdy, tak mi cinkaj o skla.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Tak jsem dnes koupil pouze přední - kouřové od Heko a cena byla nižší než kdekoliv jinde na e-shopu. 370Kč. Tak jsem na ně zvědavej.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Danis píše:Tak jsem dnes koupil pouze přední - kouřové od Heko a cena byla nižší než kdekoliv jinde na e-shopu. 370Kč. Tak jsem na ně zvědavej.
Kde jsi je koupil za tu cenu to je dobrá věc já narazil jen na cenu kolem 500,-
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Já jsem je +- před měsícem po několika letech sundal (byly napraskle atd.) a musím říct, že mi chybí... hlavně za deště. Uvažuju, že je koupím znovu ;)
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Kaliban123 píše: Kde jsi je koupil za tu cenu to je dobrá věc já narazil jen na cenu kolem 500,-
Koupeny v AMD Netolický, ul. Milheimova, Pardubice.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
smazany clen - FK

Danis píše: Koupeny v AMD Netolický, ul. Milheimova, Pardubice.
Ééé moc daleko ale díky za info
smazany clen - FK

me se teda ofuky nikdy nelibily nikdy jsem je na aute nemel a ani je nechi tatik je mel kdysi na fabii (jeste ze ji uz nema) a nevidel jsem vnich jedinou dobrou vec...
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

Já mám (měl) taky všechny 4 ofuky,dle mě je to praktické a i to pěkně vypadá.Na autě už byly když jsem ho koupil.Nicméně teď se mě stala nemilá věc že jsem ten jeden zadní ztratil během jízdy.. :x
Tak se dívám na různé e-shopy,zatím jsem našel jen přední. Poraďte, kde koupit nejlépe jen zadní,pokud to vůbec takto jde.V nejhorším aspoň všechny čtyři. Mám tam taky nějaké s nápisy "škoda" jak už někdo výše zmiňoval.
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:lol: :lol: Daj se koupit i samotné v auto doplňcích jinak přední jsou dobrá věc :mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 19. pro 2009 11:45:41, celkem upraveno 1 x.
Havoc - FK

Příspěvek od Havoc - FK »

Mám je na všech čtyřech oknech na obou mých autech, jednoznačně doporučuji, jak už bylo řečeno může být pootevřené okénko a nefouká a a hlavně neprší dovnitř, výborná věc v počasí kdy se zevnitř rády potí a pomáhá jízda s pootevřeným oknem.
Na obou autech je mám i s homologací, mírně zatmavené, vypadají pěkně a ani na jednom autě nemám problémy s výhledem, vidět je přes to dobře. Ale to asi záleží na výrobci a použitém materiálu. Nemluvě o tom, že to vypadá dobře.
Jediná nevýhoda, že je složitější to omývat, je to členitější povrch navíc a drží se špína mezi oknem a ofukem, ale když člověk není líný pravidelně mýt okna, není to problém.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

A já dám s dovolením za pravdu Atnarfusovi a to nikoliv proto, že se s Havocem vzájemně neveřejně štengrujeme, ale proto, že jsem je měl na firemním Formanovi a letěly táhlým obloukem za plot naprosto ze stejného důvodu, jak popisuje Atnarfus - hrozný kravál a v neposlední řadě i hrozně vypadaly :?
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
DannyS - FK

Příspěvek od DannyS - FK »

Já kupoval dopředu i dozadu v Lidické na Pze 5 asi za 470,-Kč. :-)
Ty zadní jsem tam přilepil lepidlem, aby lépe držely, ale dopředu jsem ty hliníkové spony nedával. Ani mi tam nešly dát a přesto to dobře drží. :-P

Co se týče funčknosti, nevšiml jsem si rozdílů, ale je fakt, že to lépe vypadá a neprší mi tam tolik a také se mi nikdo nedostane do auta skrze sklo zeshora. ;-)

Navíc je v parném létě malinko nechat pootevřené okénko kvůli luftování a přesto nikdo nepozná, že je otevřené a každý si bude myslet, že je zavřené. :-)
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Ja jsem ofuky (vpredu i vzadu) dlouhou dobu na Scoutovi mel, ale pred 2 lety jsem je sundal. Asi hlavnim duvodem byl hrozny vzhled > ten plast za tech nekolik let zasel tak, ze ta pruhledna plocha byla jakoby "popraskana" a nepruhledna. Na to, ze jsem mel originaly, tak se jeste musely upravit, aby slo sklo vysunout nahoru. Jednou zadni ofuk za jizdy dokonce uletel, takze jsem ho pak musel prilepit lepe...

Zapomente na to, ze diky ofukum se snizi hluk pootevrenych oken za jizdy.

Vyhody
+ moznost vetrani za deste
+ moznost nechat lehce pootevrene okno pri parkovani

Nevyhody
- narocnejsi umyvani oken
- mensi otvor ve dverich - tatik do toho vzdycky jebnul hlavou, kdyz vykouknul ven :lol:
- mozna horsi vzhled
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Mam je a vyhovujou mi jíž ze zde udaních duvodu ;)
Sulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sulu »

Mám je na všech 4 oknech a jsem s nima víc než spokojený. Konečně můžu větrat i za deště. :mrgreen: Okna myju naprosto normálně - nijak mi nevadí a ani nepozoruju horší výhled, jak tady někteří psali (i kdyby ty ofuky byly 2x tak širší, pořád budu mít lepší výhled šikmo dopředu jak ve firemní dodávce - pešrot boxer 4. generace). Z mé strany teda jednoznačně ano.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Horší vzhled je otázkou vkusu. Mě se třeba ns mrčkovi líbí páč mám tmavý ofuky na tmavym autě. Průhledný bych tam mít nemohl :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Sulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sulu »

Je fakt, že ty průhledné jsou pěkný grc... :D
miroussm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miroussm »

Já mám tmavý přední, už tam byly při koupi a taky bych bral zadní.
Vzhledově jsou určitě plus, to s tim deštěm je taky pravda. Co se týče hluku při přiotevřenym okýnku ten určitě menší neni a taky mytí je horší. A pokud lezete pro něco otevřenym oknem tak bacha :-D
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

Mám taky přední i zadní a jsem spokojený. Jestli je to hlučnější to jsem nezpozoroval, ale myslím, že při jízdě nefouká tolik dovnitř,mohu jen doporučit.
Sandal - FK

Příspěvek od Sandal - FK »

Tento týždeň som ich kúpil,ale mám auto v oprave,tak som ich nemal ako nasadiť.Mnoho ľudí ich doporučuje ...
gerrik píše: Ale vpředu rozhodně doporučuji, v létě nechávam pootevřená okýnka, když jedeš tak ti nefouká dovnitř, když prší tak ti neteče dovnitř. Rozhodně jsem pro ;) .
Mne sa jedná hlavne o praktičnosť tohto doplnku,nakoľko manželka je alergická na prievan a keď otvorím okno,tak sa vzduch víry akurát za krkom spolujazdca :roll:
lucistrnad - FK

Příspěvek od lucistrnad - FK »

Já je mám také,pouze přední.Zadní nemám,přijde mi to zbytečné,ale kdyby časem je prcke vyžadoval určitě mu je dokoupím.
Určitě doporučuji,jak je již několikrát zmíněno nefouká tam tolik,za deště si také můžeš pootevřit okno.Za sněhu nevím,tak dlouho je nemám.Určitě na dálnici či při větší rychlosti ti dělají také rachot,jako kdyby tam nebyli,ale ve městě je to parádní věc.Je pravda,že když jsem mi je tam Vašek nasadil a já potom jela s nimi,tak jsem si musela zvyknout na ten výled z okna,ale nic hrozného to není a teď už je tam nevnímám a nějak mi v provozu nepřekáží ;) Takže to schrnu a jsem na to 101% pro,kdyby mi je nedej bože někdo ukradnul,tak je koupím znovu :salut:
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

mě se třeba vzhledově nelíbí natolik, že je zatím odmítám koupit. Ale prakticky sou dobrý. Mívali sme je na Formanu
Raceman

Příspěvek od Raceman »

oceníte je v zimě při parkování přes noc na ulici .... díky nim není vidět že je lehce pootevřený okno takže auto může přes noc větrat a už pak nikdy nebudete řešit námrazu na sklech z vnitřní strany
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

jj mužu jen potvrdit vyhody deflektoru ;)
Sandal - FK

Příspěvek od Sandal - FK »

Veru ... dnes som niečo s nimi pojazdil a sú skutočne prínosom (aspoń pre mńa určite)- :thumleft: :thumright:
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

Tiež používam deflekotory aj v predu aj vzadu..vyzerá to perfektne..síce hluku je stále dosť hlavne keď je okno pootvorené menej, keď je viac vtedy je to tichšie :D samozrejme mne sa veľmi páčia a vôbec som neváhal či to dám či nie..naštvala ma len jedna vec, že tie vzadu sa začali odliepať..tak ich treba trocha dolepiť
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

mám pouze ve předu za deště super nekape dovnitř na parkovišti nechávám lehce otevřené okna a není to ani vidět a poslední věc je to hezčí :) doporučuju
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

už je tu vše napsané tak stručně ofuky rozhodně ano ;)
Odpovědět