náhlá změna volnoběhu

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

náhlá změna volnoběhu

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdarec lidi,predem se omlouvam,ohledně volnoběhu je toho na fóru dost,ale můj problém ne,stalo se to z ničeho nic,obvykle mám volnoběh kolem 850ot na benzín i na LPG,nyní z ničeho nic nastartuju auto,bez plynu,volnoběh je na benzín snad 200 otáček,problíkává mazání,baterie,motor má hroznej chod,tak tak nechcípne,z výfuku kouří je cítit nespálený benzín,jakmile se rozjedu,motor se přepne na plyn a hned chcípne,stalo se to z ničeho nic ze dne na den,klapku sem čistil,je jako nová,zkoušel sem to bez vzduchovýho filtru,bez lambdy,bez čidla teploty(to je nové)kabely maj kontakty ok,svíčky nové,kontakty řj taky čistý,fakt nevím,i když se to zahřeje je volnoběh to samé,musím prostě na křižovatce držet plyn,jinak by to chciplo,stalo se todle někomu z vás? nevíte,čím to?:(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: náhlá změna volnoběhu

Příspěvek od Atnarfus »

O problémech s volnoběhem toho tady bylo napsáno mnoho. Začal bych tedy tím co devadesáti procentům z nás pomohlo.
Vyčistit klapku a udělat základní nastavení.
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

Diagnostika :?:. Skontroloval si konektory ku klapke, snímač teploty a tlaku nasávaného vzduchu, podtlakové hadice k posilovaču, regulátoru tlaku :?:
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

Zapaľovací modul ( cievka) :idea: ;)
smazany clen - FK

problém sem řešil i v jiných fórech,zkontrolováno je skutečně vše,u motoru je problém,že klapka nereaguje na teplotu ani jiné podněty čidel motoru,vše funkční zkontrolováno,zřejmě motorek klapky-jeho komutátor zanešen uhlíkem,klapka nijak neřídí otáčky motoru-je nefunkční,reaguje jen na pedál :lol:
lesek - FK

Příspěvek od lesek - FK »

zdravím, mám úplně stejný problém... motor je bez regulace volnoběhu... VAG píše chyba regulace nastavovače V60, nebo tak něco. Nevíte někdo zda se dá v klapce vyměnit jen ten elektromotorek? Díky Lešek
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Elektromotorek se vymontovat dá. Není to úplně triviální, ale udělat se to dá. Netuším ale, jestli se ti podaří sehnat motorek nový. Pravděpodobně bude stačit jeho vyčištění a přesoustružení komutátoru.
Já mám doma jeden, ten má komutátor v příšerném stavu a navíc se utrhlo jedno ložisko. Motor v tomhle stavu neměl šanci fungovat. Díky utrženému ložisku dřel rotor o stator.
lesek - FK

Co jsem na to koukal ta osička skrz tu klapku je zavařená z obou stran a když nesundám z tý vnitřní strany ty převody, nedostanu se k němu... Je nějaká jiná cesta jak se k němu dostat? díky Lešek
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Už jsme to tu řešili.
Stačí sundat černý plastový kryt. Vyrazit čep na kterém se otáčí plastové ozubené kolo. Po demontáži toho plastového kola už půjde motor vyndat. Musí se ale ještě rozdělit na dvě části plastový rámeček. Ten je tam prakticky na nic a přeříznutí ničemu nevadí.
lesek - FK

OK, zítra se na kouknu. díky Lešek
smazany clen - FK

Tak já to všecko profoukal, vyčistil potenciometry, trošku sem s tím motorkem zachrastil :lol: kápl WD40, dal zpět do auta a volnoběh OK-normální řízený klapkou ovšem otáčky dělaly 1000-2000 a pořád dokola, řj měla za to, že klapka je nefunkční a pak fungovala, následný VAG a už jela v pohodě, ale projistotu už mám doma druhou klapku, údajně když už začne zlobit, tak jen tak nepřestane, ale teda kdybych neměl náhdaní tak bych ten motorek ven sám nekuchal na to bych si netroufl :lol:
smazany clen - FK

Při hledání tohoto problému jsem narazil na internetu na to, že údajně motory AEE měly velké problémy s klapkami-v žádném případě nikdo nekupujde čínu, jinak prej na octaviích to mění průměrně cca po 150tis tu klapku, takže to odchází dost a bejvá to tím motorkem, banální problém, ovšem každej laik to sám nespraví :roll:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Demontáž toho motorku fakt není problém.
Problémy s klapkou jsou poměrně časté. Není to ale specialita motorů AEE.
pacinkov - FK

Příspěvek od pacinkov - FK »

K motorku je este jedna cesta. Mne sa zdala schodnejsia. Ozubenie plastoveho kola, ktore motorcek kryje, nieje vyuzivane po celom obvode. Staci rucnym vysokootackovym nastrojom oddelit vhodnu cast ozubenia a motorcek demontovat. ;)
Odpovědět