Stěrače flat

karoserie, narazniky, skla atd.
zdick - FK

Re: Stěrače flat

Příspěvek od zdick - FK »

DuDe: Vadnej kus by spravilo prohození stěračů, ale mě se to po záměně chová prakticky stejně jako před ní.
Alf

Příspěvek od Alf »

Tak se zaměř na to raménko, úhel vůči sklu
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Brouci a mouchy jsou ničitelé stěračů... Po létě abych je zase měnil... :evil: Už za sebou zanechávají čmouhy...
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak já mám asi nšjaký štěstí na stěrače.moje flety z tesca který sjem na auto dával 13.března stíraj pořád v pohodě ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

já mám flat stěrače od léta 2008 a přežily i minulou velkou zimu na Klínovci, a pořád dobré. Mám v rezervě nové v garáži, kdyby něco, ale podle toho jak vypadaj, tak přežijou min. ještě tuto zimu, ale spíše min. do dalšího léta. Jsou super, nic jiného bych už nebral.....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

Tak se taky divam po flatech.Celou diskuzi tady uz jsem procetl a jelikoz nejsou funkcni odkazy z aukra tip na urcity model neznam.
Nasel jsem tohle: http://www.aukro.cz/item784390131_stera ... edeni.html
No a pak tyto: http://www.aukro.cz/item786818629_stera ... _vozy.html Nevim co to ma jako byt,maji oznaceni "SILENCIO X.TRM " coz je Valeo ale kdyz tohle stejne oznaceni zadam do google lezou me z toho takto oznaceny sterace v cenach 1000kc atd. :D

Co doporucite z techto dvou typu? Aby to aspon chvili vydrzelo..
S drivejsim pouzivanim obyc. steracu bidnych znacek mam takove zkusenosti ze jsem vzdy koupil v rychlosti bud gumicky nebo cele sterace nekde v supermarketu a do 2-3mesicu byly k nicemu.
Pak jsem si teda udelal cas,zajel do autodilu,koupil nejake nemecke sterace v cene tech supermarketovych,uz nevim presne, 120-160kc/kus myslim a ty uz drzi pres rok.Az ted pred zimou je chci vymenit,zrovna uz teda za flaty..
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:lol: Mám flaty zn.Filson 2x51+1x48,cena cca 150kč/kus a jsou OK,bez adapterů přímo na Fávo+Felinu:montáž jednoduchá tak jako původní stěrátka :P mám je na autě rok a pohodička stíraj pořád stejně dobře tak jak nové :D :D,koupíš na každé pumpě
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 18. říj 2009 11:43:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

nevzpomenu si ted přesně na značku,ale mám je tam něco přes rok a pul a pořád stírají dobře..jen u spolujezce je menší pás okolo 2cm co už jen rozmazává....
pořizovací cena byla kolem 600,- za sadu...
a pokud to stihnu tak ještě dneska přehodím gumičky a budou zase jako nové.. :D
to je stejně pech :roll: jsem po roce zjistil že je nemusím měnit celý ale stačí jen gumičky :) :) :)
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

RadekN70 píše:já mám na autě voleo a naprostá spokojenost,už to bude pomalu rok co je mám..
v mojom prípade na Valeo neviem najst pekne slovo... hned po zalozeni mi to robilo cmuhy tak som ich vyreklamoval a po cca 2 tyzdnoch znova tak som ich vyhodil a kupil Bosch
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

nemáte někdo zkušenosti s těmito? pasovat to na feldu asi bude ale ty délky budou v pohodě?

http://www.aukro.cz/item802585145_sada_ ... tavia.html
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Na feldu kup 500 max 510mm. ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
DannyS - FK

Příspěvek od DannyS - FK »

Má tu někdo 55+48cm?
Pokud ano, mohl by sem hodit fotky, abych se mohl podívat, jakou stopu to dělá a kolik místa to jde zanechává?

Přemýšlím, že dozadu bych si dal FLAT stěrač 18". Ted tam mám 16" a mám pocit, že od středu ramínka by se na oba konce po 2cm ještě bohatě vešlo. :-)
Martinho - FK

Příspěvek od Martinho - FK »

ted jsem koupil dopredu 525+480 a premyslim,ze bych jeste zkusil 525+500, co myslite vlezlo by se to tam??
Ted je mezera mezis steracema tak centimetr a kousek, takze by to melo snad jit....
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Nešpekuluj o délce lišty bude to náporř na ramýnko a motorek :lol: dej co tam patří,všechno je spočítaný+nějaká rezerva, ale ne moc!!!!
Martinho - FK

Příspěvek od Martinho - FK »

Nejakej centimetr,nebo dva navic nemuze ten motorek poznat... ;)
Takze pokud se tam vejde,dam to tam... ;) navic 2x 510 ,nebo 525-500 neni skoro rozdil....
Sutni

Příspěvek od Sutni »

Tak jsem si koupil a dnes mi došli taky tyhle FLAT 2x51cm na aukru: http://aukro.cz/item870745301.html

Vyšli mě na 252Kč i s poštovným...

Dneska jsem je dal na auto a zatím docela spokojenost, jenom mě překvapilo, že je to komplet plast (příjde mi takový měkký) včetně těch držáků jsou taky v plastu... Ale co bych chtěl za tu cenu :-D uvidíme jak dlouho vydrží... :)

Ostatní co máte taky tyhle levnější máte to taky celé v plastu i s těma držákama a adaptérama?
VW Passat B5,5 Variant 1,9TDI 96kW 4Motion
Škoda Felicia OF 1,3BMM 50kW
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Mám objednaný ty samý, jsem na ně zvědavej... takže řikáš, že zatim v pohodě? Vypadaj mechanicky ok, nasazení bez problému? :)
Sutni

Příspěvek od Sutni »

Nasazení bez problému je u toho jeden adaptér který otočíš aby pasoval na to U... Velikost 2x51cm je taky OK na felicii...
Jediný co se mi moc nelíbí, že je to všechno plastový jako drží to no, ale nevím jestli tomu plastovému uchycení věřit... ale uvidíme časem ta cena není nijak velká... :)
Zatím stírají i sníh v poho

\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

no, k tomu plastovému uchycení..... jeden náhradní (původní) stěrač se pod dekl k rezervě vždycky vejde, ne? :D
Sutni

Příspěvek od Sutni »

jasný no :)
mtx77

Příspěvek od mtx77 »

Ahoj,
nekupoval někdo v poslední době flaty na feldu? Kde se dají sehnat a za kolik - kromě pumpy a supermarketu?
Díky za info.
M.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

Co jsem bral naposled tak jsem objednával tady...cena byla 298,- plus poštovný..origo jsou na octu ale jsem spokojen 53 a 48cm ;)
vlado742 - FK

Příspěvek od vlado742 - FK »

No ja musim tie stierace len a len chvalit, neda sa porovnat obycajne a tieto v kvalite stierania okna.... A niesu flat ako flat... Ja mam sice tiez len take smejdacke za 500 korun ale kamos ma original bosch sadu za 1200 alebo tak niejako a uz tretim rokom a stale idu ale na zimu ich dva dole :) boji sa o nich predsa stali niejaku korunku a ľad je svina...
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Kámoš měl taky ty AeroTwin od Bosche. Po nasazení mu je druhou noc někdo znárodnil, takže od té doby kupuje (stejně jako já) obyčejné stěrače od Valea.
DannyS - FK

Příspěvek od DannyS - FK »

Také mám 53+48 - přímo pro Ochcávku - a nevím za kolik jsem je nedávno kupoval, ale dnes jsem zjistil, že by se mi v pohodě vešly 53+51. :-)
Dozadu si chci dát 18", ale v únoru, když jsem si ten stěrač koupil, tak jsem zjistil, že uprostřed mi to vynechává asi 5cm tlustý pruh. :-(
Asi to bude tím, že byla zima a ten stěrač byl tuhý na to, aby se přilepil celý ke sklu.
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Hoj klubáci...

Kde seženu ty náhradní gumy na flaty??? Dá se to koupit v nějakým Globusu nebo Bau???
zdick - FK

Já je viděl v OBI.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Já mám ve flatech úplně obyč gumy, tak kupuju náhradní normálně ve Škodovce a uříznu na potřebnou délku
mouzi - FK

Příspěvek od mouzi - FK »

ono je strasne hezky, jak tu vsichni pisete "vydrzelo mi to rok.. vydrzelo mi to dva.." ale NIKDO se tu nezminil, KOLIK KILOMETRU s tim najezdi.. ze to vydrzi rok, kdyz za tu dobu najezdite 3000 km, je dost zavadejici udaj.. takze kolik kilometru vam tyhle "plochace" vydrzely?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Mě zatím 20000km (1 rok) a stíraj ještě pěkně.
mouzi - FK

Příspěvek od mouzi - FK »

to je dobry, to mi staci.. ony by mely stacit i ty za 150,- ze samosky, dvakrat do roka vymenit gumicky a po dvou letech v pripade potreby cele listy :chef:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já kupoval nějaký německý asi za 400kč a uvnitř byla ještě jedna sada náhradních gumiček,ty tam dám asi na zimu.
Velikan

Příspěvek od Velikan »

Ahoj majitelé Felicí , pročetl jsem si zde celou diskuzi o Flat stěračích .... ale jsem v tomto zcela laik .... chci k Vánocům méto Taťkovi koupit místo klasických stěračů co tam má nyní - a není s tím moc spokojený, právě Ty flat stěrače, ale vůbec nevím jak je to s tou mírou ....aby to neodstávalo, a aby to i nevynechávalo nějaké místo na skle .
Co doporučíte z těchto :
http://aukro.cz/item1280344200_sterac_flat_510mm.html

http://aukro.cz/item1274361658_univerza ... 500mm.html

http://autoprislusenstvi.autostangl.cz/ ... &x=43&y=65

Díky za vaši radu - už nejednou jste mi zde na vašem Felicia klubu velmi pomohli.
Váš příznivec. Jirka K. z Prahy
Velikan

Re: Stěrače flat-doplnění

Příspěvek od Velikan »

Jo a ještě jedny stěrače jsem našel .... tady je odkaz - http://autoprislusenstvi.autostangl.cz/ ... &x=30&y=78

Ještě jednou díky za odpovědi. Jirka K.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 21. říj 2010 12:49:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
zdick - FK

Velikan: zajdi do Tesco nebo OBI, odneseš si je rovnou a nemusíš objednávat po internetu. Stojí cca 150 Kč / kus (300 za sadu). V OBI mají o něco hezčí konzole co se nacvakávají na rameno stěrače, já mám přední z Tesca a zadní z OBI. Délka je standardně 510mm (20"), jestli nebude přesný rozměr, můžeš vzít i plus mínus pár mm (koukni na auto kudy jde stěrač a uvidíš jestli je tam ještě místo).
Teď na podzim už mi stěrače začínaly šmatlat, tak jsem v OBI koupil náhradní gumičky s grafitem za cca 50 Kč a zase chrochtám blahom.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Jenom bych rád napsal, že pokud někomu špatně stírají stěrače tak není od věci sundat stěrač z ramínka, WDéčkem stříknout tu pružinku co je v ramínku a chvíli s ním cvičit nahoru a dolu. Já měl takhle zatuhlej zadní stěrač - dvě minutky cvičení a stíral jak zamlada :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
FoxVK - FK

Příspěvek od FoxVK - FK »

Jeno takový blbý dotaz - ty stěrače jsou oba dva stejné ?
Haasio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haasio »

Ano oba jsou stejné
Obrázek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Já třeba oba dva stejný nemam ;)

U řidiče mam 525mm a u spolujezdce mam 500mm
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

V tescu maj teďka v akci FLATy za 80 Kč - kupoval jsem je před dvěma roky (najeto cca. 30tis.) a i teď stírají výborně...koupil jsem je na zimu :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Haasio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haasio »

Maty: Vec nazoru ;)
Jak jsem poprve kupoval flaty tak jsem koupil hodne male, vyhled jak z ponorky
Dva mesice do zadu jsem si koupil o hodne vetsi, sterace se mi dotykaji ale spokojenost nejvetsi :) Nevidim duvod kupovat rozdilne delky
Obrázek
Odpovědět