Cyklovač předních stěračů
-
Libca - FK
Cyklovač předních stěračů
Přemýšlel jsem o více poloh cYklovače stěračů.Mám doma asi tři cYklovače ze škody 100 ta měla 3 polohy jenom na cYklovač. Máte nějaký nápad.Udělal bych to tak jako u relátka na blinkry s triplingem(nebo jak se tomu nadává).
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 30. srp 2011 12:25:36, celkem upraveno 2 x.
Důvod: přeloženo z Hebmilštiny do češtiny - CYKLOVAČ!
Důvod: přeloženo z Hebmilštiny do češtiny - CYKLOVAČ!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cyklovač předních stěračů
Ten origoš jich má asi kapánek víc než jenom tři, tak čeho tím chceš dosáhnout?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Felicie má cyklovač jako poslední Favority a to tedy programovatelný. Stará Fačko má jenom pevně nastavený interval.
Začne pršet, tak jenom přizvedneš páčku a hned jí pustíš, aby to jednou setřelo (nezacvakneš jí, jenom přizvedneš). Když ti po tom setření opět sklo zaprší, tak páčku přecvakneš do první polohy. Cyklovač si zapamatuje interval a v něm stírá.
Délku intervalu kdykoli změníš tak, že hned poté co stěrače setřou přendáš páčku do nulové polohy (vypneš stěrače), počkáš až sklo zaprší a páčku přecvakneš do první polohy. Cyklovač si tak znovu zapamatuje interval mezi setřením a bude se ho držet.
Připadá mi to kapánek vyspělejší, než kolečko se třema polohama.
Jestli chceš, tak ti pošlu návod na Feldu v PDF. Tam je i ovládání zadního cyklovače...
Začne pršet, tak jenom přizvedneš páčku a hned jí pustíš, aby to jednou setřelo (nezacvakneš jí, jenom přizvedneš). Když ti po tom setření opět sklo zaprší, tak páčku přecvakneš do první polohy. Cyklovač si zapamatuje interval a v něm stírá.
Délku intervalu kdykoli změníš tak, že hned poté co stěrače setřou přendáš páčku do nulové polohy (vypneš stěrače), počkáš až sklo zaprší a páčku přecvakneš do první polohy. Cyklovač si tak znovu zapamatuje interval mezi setřením a bude se ho držet.
Připadá mi to kapánek vyspělejší, než kolečko se třema polohama.
Jestli chceš, tak ti pošlu návod na Feldu v PDF. Tam je i ovládání zadního cyklovače...
-
Libca - FK
Už mám návod a podrobně jsem si ho přečet.A ten plynule nastavitelný cyklovač se montoval origo od roku výroby 1998????
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem služební 1.6ku z roku 97 a měla ho.
Od faceliftu se píše něco o nastavitelném zadním cyklovači, ale to jsme tu už dávno uzavřeli jako nesmysl.
Od faceliftu se píše něco o nastavitelném zadním cyklovači, ale to jsme tu už dávno uzavřeli jako nesmysl.
-
smazany clen - FK
Re: Ciklovač stěračů
Já mám asi taky cikovač na zadním stěrači. Jednou se mi ho nějak omylem podařilo zapnout ale pak mi vůbec nešel vypnout. Normálně jsem to musel chcípnout a znova nastartovat aby přestal. Nevíte jak se to zapíná a vypíná?
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Časovač stěračů
Prosím o pomoc nevíte někdo jak je dělano u feldy Časovač na stěrače? mě nefunguje i když jsem vyměníl celou pačku pod volantem i relatka jsem komplet dal nove... Tak porosííííím HELP!!!!!
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Časovač stěračů
Z nulové polohy dáš páčku o jednu polohu nahoru a pak hned dolů. A podle toho, jak chceš dlouhé intervaly, tak dáš zas páčku do polohy 1 a ono už si to bude pamatovat, jaká prodleva byla mezi polohou 0 a 1.
Sice vysvětleno asi blbě, ale doufám, že chápeš...
Sice vysvětleno asi blbě, ale doufám, že chápeš...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Návštěvník
Pozor !! zalezi jaky typ relatka - casovace mas existuji dva typy!! starsi mechanicky je tam odporovy dratek a ten se hreje v prvni poloze 3x setre a pak vzdy 1x za delsi dobu. Ja ho mam a tez mi odesel spalil se ten dratek. Pak je novy programovatelny a ten se da naucit ten interval snad az do 30sek. Tim zpusobem jak psal predchozi kolega. Jsou zamene ale z toho 1 se musi predelat trosku elektrika na ten druhy.
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
No s těma polohama vím jak se zachazí ale už mam i druhou pačku a když dam o polohu nahoru tak níc i když to skusim načasovat tak níc ani se stěrače nehnou
vubec nevim čím to muže být....
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mohla by to být pojiska č.2 druhá z leva nebo relé ( prostřední ve vrchní řadě ) a před poruchou ti to fungovalo ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Už od koupě auta mi to nešlo
tak jsem i přemýšlel jestli to není pačkama protože auto je z r. 94 takže žadna výbava navíc
tak jsem si sehnal pačky z 95 GLXi kteremu to fungovalo a mě to pořád nejde
no na tu pojístku se podivam ale řek bych že bude funkční nedavno jsem hledal jinou zavadu tak jsem je kontroloval... a relatka mam taktéž nové 
Pokud máš Lx, tak tam byl cyklovač v hliníkovém krytu (1. poloha páčky stírání cca po 5 sekundách). Cyklovač v černém krytu(AEV 2052 (2062)) ti na Lx nepůjde bez úpravy elektriky. Ty máš Lx nebo Glx ?
Takže podle tvého profilu máš Lx. Zde je úprava, aby správně fungoval programovatelný intervalový spínač stěračů AEV 2062 u vozů LX do r.v. 12/97.V pojistkové skříni vyjmeš modrý drát z modrého konektoru BC/1--dáš do BC/4(5-tý konektor zleva). Dáš nový drát z BC/1--dáš do zeleného konektoru BB/7( čtvrtý zleva).Originál drát je rudý průřez 1mm.
-
smazany clen - FK
Re: Cyklovač stěračů
Zdravim
Mám po delší době sem se vrhnul na opravu zadního stěrače a nastal stejný problém jak zde již byl popisován.Po nastartování jede zadní stěrač pořád v kuse a nejde vypnout.Zkoušel jsem vytahnout z pojistkovny ciklovač jak sem se zde dočetl,ale to pak nejdou stěrače vubec.Opravdu si nevím rady...........
Mám po delší době sem se vrhnul na opravu zadního stěrače a nastal stejný problém jak zde již byl popisován.Po nastartování jede zadní stěrač pořád v kuse a nejde vypnout.Zkoušel jsem vytahnout z pojistkovny ciklovač jak sem se zde dočetl,ale to pak nejdou stěrače vubec.Opravdu si nevím rady...........
Řeším něco se stěrači a v téhle publikaci
http://wrp.cz/clanky/felicia.html
na str. 322, schéma 11 jsem narazil na zajímavou věc.
Pokud je spínač předních stěračů namalován v poloze 0 a směrem dolů předpokládám polohy cykl, rychlost I, rychlost II tak by mne zajímalo jak bude fungovat cykl když napětí přiváděné přes pojistku F2 (20A) a konektor BB/3 pokračuje černým vodičem na pin 53a spínače stěračů. Přes něj v poloze cykl se dostane na vývod 53 a pak dále zeleným drátem na vývod 2 motorku stěračů. Pak motor musí fachat stejně jako v případě polohy rychlost I a cykl jaksi neexistuje.
http://wrp.cz/clanky/felicia.html
na str. 322, schéma 11 jsem narazil na zajímavou věc.
Pokud je spínač předních stěračů namalován v poloze 0 a směrem dolů předpokládám polohy cykl, rychlost I, rychlost II tak by mne zajímalo jak bude fungovat cykl když napětí přiváděné přes pojistku F2 (20A) a konektor BB/3 pokračuje černým vodičem na pin 53a spínače stěračů. Přes něj v poloze cykl se dostane na vývod 53 a pak dále zeleným drátem na vývod 2 motorku stěračů. Pak motor musí fachat stejně jako v případě polohy rychlost I a cykl jaksi neexistuje.
-
SteefMaster - FK
Sterače - cyklovač
Zdravím..
Ted jsem přijel z práce a jsem úplně vytočený
Přední sterače na první polohu se chovají jak na poloze dvě a když je vypnu tak se mi nevrátí a zůstanou uprostřed okna...
jestli je to tím cyklovačem tak mi prosím řekněte kde ho najdu a jak ho vyměním.. děkuji...
Ted jsem přijel z práce a jsem úplně vytočený
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stěrače - cyklovač
Cyklovač by mělo ovládat relátko v pojistkovce. Mělo by to být prostřední v horní řadě.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
JJ uprostred nahore ale je otazkou jaky tam mas jsou dve stary v alu stribrnym obalu a novy programovatelny. Dle zavady co popisujes bych tipoval na stary ale to uz se snad neprodava takze musis novy ale tam budes muset pravdepodobne trosku zprohazet draty aby fungovalo. Kdyztak napis poslu ti popis.
-
SteefMaster - FK
Tak ty stěrače jsem vyřešil... v pojistkách jsem podle vašich rad vyměnil ty relátka a jede to... Jen si ted musim koupit svoje
:-D A rovnou koupím těsnění do výfuku a uvidíme...
-
SteefMaster - FK
Tak relátko co jsem tam dal bylo přesně to nové o kterém tady byla řeč takže mi nefungovala poloho jedna... ale našel jsem shop kde měli ještě starou verzi
-
Zmozek
Zdarec pánové mam problém nefaká mi na felce cYklovač a nevím kde ho najdu že bych ho vymněnil.Help dejte radu nad zlato.Díkec moc
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
je to prostřední ve vrchní řadě .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Kova
- Kontaktovat uživatele:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
Kristensen - FK
Re: stěrače
většinou zlobí relé cYklovače, je nastavitelné páčkou stěračů a někdy prostě nereaguje.
-
aero
Kristensen, neviem či si ma správne pochopil, nejde o prvú polohu kedy sa nastavuje doba cyklu, to funguje bez problémov, mal som na mysli tú polohu páčky ešte pred polohou cyklovača, kedy stačí do nej ťuknúť, a stierače raz zotrú, resp, zotierajú, kým tú páčku držim.. keď ju pustím, vráti sa do nulovej polohy a stierače sa vypnú.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A není náhodou ta poloha přitažením k volantu,kde se musí ostříknout i skla?Protože felicie má první polohu program,druhá pomalá trvale a třetí rychlá trvalé.A když se jenom o páčku opřeš, tak se sepne kontakt první polohy,aniž by se to v první poloze zaaretovalo a po uvolnění se páčka vrátí.
-
aero
Jozefj - mal som na mysli to pritiahnutie páčky k prvej polohe, práve som sa bavil s kolegom čo má 99-ku a jemu to zotrie vždy okamžite, mne akoby sa to miešalo s cyklovačom..
-
Psykopath - FK
No a při tom posunu k te prvni poloze ti to blbne i při prvním / druhém setření, nebo až později? Protože i při pouhém přitažení k první poloze programuješ časovač
a z mé zkušenosti, kamarádovi co má novější feldu to funguje tak jak bychom to chtěli oba... Nevím jestli páčka pro novější felicie je elektricky jiná (moc si to nemyslím) spíš mají jiný časovač, který si s tímto neduhem poradí...
-
aero
Psykopath - neviem ako to myslíš s tým prvým / druhým zotrením, proste páčku zdvihnem k prvej polohe a niekedy mi to zotrie hneď, inokedy to trochu trvá. večšinou takto zotieram len 1x, tak som si neni isty, ale myslim, že keď tu páčku držím, stierače zotierajú ako v druhej polohe - nepretržite a menšou rýchlosťou.. musím to ešte skúsiť..
Príklad: idem po ceste, mierne mrholí, chcem zotrieť sklo, zdvihnem páčku k prvej polohe, zotrie hneď, idem ďalej, zodvihnem ju zas, kým mi to zotrie, trvá to 3s, ďalší raz 10s, ďalší raz zotrie zase hneď.. a takto sa tie časové intervaly rôzne miešajú, niekedy mi to zotrie napr 5x hneď, a potom sa to začne oneskorovať.. pritom medzi tými zotreniami nepoužijem a neprogramujem prvú polohu (cyklovač) - tým spôsobom že by som páčku nechal v prvej polohe..
Príklad: idem po ceste, mierne mrholí, chcem zotrieť sklo, zdvihnem páčku k prvej polohe, zotrie hneď, idem ďalej, zodvihnem ju zas, kým mi to zotrie, trvá to 3s, ďalší raz 10s, ďalší raz zotrie zase hneď.. a takto sa tie časové intervaly rôzne miešajú, niekedy mi to zotrie napr 5x hneď, a potom sa to začne oneskorovať.. pritom medzi tými zotreniami nepoužijem a neprogramujem prvú polohu (cyklovač) - tým spôsobom že by som páčku nechal v prvej polohe..
-
aero
..trocha som sa ešte pozrel na tie stierače: keď som ovladaciu páčku pritiahol k prvej polohe, hneď raz zotreli a potom zotierali v cca 3s intervaloch, myslel som že je to interval nastavený na cyklovači, tak som skúsil prečasovať cyklovač na cca 10s , vyskúšal som dobu v polohe cyklovača aby som sa uistil že som to dobre nastavil, vypol stierače, a potom som páčku znova pritiahol k prvej polohe, stierače zas stierali v 3s intervaloch..
-
Psykopath - FK
No jde o to, že i když páčka stěračů "necvakne do první polohy" ale jenom ji přidržíš před tuto polohu, tak už programuješ cyklovač, a potom už je jenom otázka náhody, kdy se trefíš do onoho nastaveného časování... tak se mi to jeví když chcu stírat sem tam, ale s různými časovými posuny. ale celkem se začínám učit stírat takto náhodně přitažením páčky na ostřik... oktávy a podobná auta mají tuto náhodnou polohu směrem dolů - setře a nerozladí cyklovač...
Edit: pokud se mýlím, tak mě prosím opravte
Edit: pokud se mýlím, tak mě prosím opravte
-
aero
Psykopath - o tom, že pritiahnutím páčky k prvej polohe programujem cyklovač som sa v pokuse ktorý popisujem vyššie nepresvedčil. (skúšal som aj to.) takže buď sa mýliš, alebo tam mám fakt niečo pošahané..
Ostrek použím aj ja pokiaľ idem napr. za kamionom a mám na čelnom skle všetok sajrajt z jeho kolies, ale keď slabo prší, mrhal by som zmesou do ostrekovačov
Ostrek použím aj ja pokiaľ idem napr. za kamionom a mám na čelnom skle všetok sajrajt z jeho kolies, ale keď slabo prší, mrhal by som zmesou do ostrekovačov
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: sterace
To bude v cyklovaci je v pojistkovce myslim ze nahore uprostred. A ted zalezi jaky mas (kovovy obal nebo plastovy - propadne cislo) a jaky mas auto resp rok a jak mas diky tomu uspusobenou elektriku.
Hadam ze budes mit jedny z prvnich rv max tak 96 a budes mit jeste kovovy obal - stribrny hlinikovy. A budes ho chtit vymenit za novy plastovy programovatelny tak ho tam das - fyzicky zapadne neni problem, a mas dve moznosti bud bude hned makat vse ok pohoda nebo nebude a pak se musi prehodit jeden drat a jeden pridat nekde tu je navod staci pohledat.
Hadam ze budes mit jedny z prvnich rv max tak 96 a budes mit jeste kovovy obal - stribrny hlinikovy. A budes ho chtit vymenit za novy plastovy programovatelny tak ho tam das - fyzicky zapadne neni problem, a mas dve moznosti bud bude hned makat vse ok pohoda nebo nebude a pak se musi prehodit jeden drat a jeden pridat nekde tu je navod staci pohledat.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Takze mas novy tam bude plastovej je mozny ze odesel ale moc se mi to nezda pak by mohl byt jeste problem v pacce pod volantem ze se tam neco rozsypalo. Ideal by bylo pujcit si ten cyklovac a nachvilku vymenit a budes vedet hned na cem jsi.
Cyklovač bych do toho netahal.

Napájení motorku stěrače při trvalé rychlosti jde přes X-relé, pojistku č.2 a přepínač přímo na motorek stěračů. Pro každou rychlost na jiný vývod. (neřeším doběh ...) Pomalejší rychlost - vývod 2, vyšší rychlost - vývod 3.
Vytáhni konektor, vývod 5 připoj na kostru. Pak přilož 12V z baterky na vývod 2 a pak na vývod 3. Pokud budou rychlosti rozdílné, je motorek OK, pokud ne tak problém bude v motorku. Nediv se, že při tomto zapojení nebude fungovat doběh.
Pokud ale myslíš rychlost v poloze cykl a poloze I, tak jsou stejné. V obou případech je napětí přiváděno na vývod 2
Napájení motorku stěrače při trvalé rychlosti jde přes X-relé, pojistku č.2 a přepínač přímo na motorek stěračů. Pro každou rychlost na jiný vývod. (neřeším doběh ...) Pomalejší rychlost - vývod 2, vyšší rychlost - vývod 3.
Vytáhni konektor, vývod 5 připoj na kostru. Pak přilož 12V z baterky na vývod 2 a pak na vývod 3. Pokud budou rychlosti rozdílné, je motorek OK, pokud ne tak problém bude v motorku. Nediv se, že při tomto zapojení nebude fungovat doběh.
Pokud ale myslíš rychlost v poloze cykl a poloze I, tak jsou stejné. V obou případech je napětí přiváděno na vývod 2
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Mmt jak to vubec mylsis ze pri prvni a druhe poloze jdou strace stejne rychle? Jako nahoru a dolu maji jit stejne rychle
ale prvni poloha je programovatelna ze si muzes navolit casovy rozdil mezi setrenima a druha uz jede plynule sem a tam a pak jeste treti poloha kdy jedou nepretrzite a rychleji nez 1 a 2.
Upresny trosku ten tvuj problem.
Upresny trosku ten tvuj problem.
-
Integer - FK
No dám do prvej polohy - cyklovač. ten je dobrý.
do druhej polohy - ide nepretržite nejakou rýchlosťou.
dám do tretej polohy a bez zmeny. stiera takou rýchlosťou ako na tom druhom stupni.
do druhej polohy - ide nepretržite nejakou rýchlosťou.
dám do tretej polohy a bez zmeny. stiera takou rýchlosťou ako na tom druhom stupni.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
aha tak to jsem pochopil jinak. A mas moznost cyklovac , sterace ale to se mi moc nezda a pak chyba v pacce pod volantem.
přední stěrače
ahoj mám dotaz : omylem se mi totiz povedlo vyzkratovat piny v tom koektoru co je za nádobkou s aktivním uhlím konektor na ostrík předních světel a od ty doby mi nejdou sterace na 1 polohu jako na cyklovač a když dám ostřik skla tak automaticky nestírají co jsem moh odpálit?? pojistky ok napadl mě ten cyklovač a nebo kontakt v lucasu?
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Re: přední stěrače
Spíše odešel ten cyklovač-ta kostka.
pripojuje se na nej konenektor pro ostrik předních svetel a v tomdle konektoru se mi to vykrátilo tak neví co odeslo jesi ten cyklovač??
tak sem u kamarada zkusil ten muj cyklovač a fungoval tam problém tedy neni dale zkusím lucas a na tom konektoru za uhlím bylo drive napětí a nyní tam neni