Další věcí je, zda se mi podaří odvrtat zbytek šteftu na autě nebo se pokusit sundat celé svody a rikovat další nepovolení matic. Asi se svody pokusim sundat.
Utržený šteft na litině
-
majkl - FK
Utržený šteft na litině
Porařilo se mi ukoutit šteft na přírubě svody-1.díl. Kouká asi 1,5cm. Samozřejmě potřebuju jezdit min. zítra, takže se stalo v nejlepším okamžiku. Drží mi to na 3 matkách, u čtvrté malinko podfukuje. Myslíte, že mohu ujet 2x 13km, nebo v žádném případě nejezdit? Měnil jsem 1.díl kvuli urezlé přírubě u katu a velkému podfukování těsnění v tomto spojení.
Další věcí je, zda se mi podaří odvrtat zbytek šteftu na autě nebo se pokusit sundat celé svody a rikovat další nepovolení matic. Asi se svody pokusim sundat.
-
gerrik - FK
Re: stržený šteft 1.díl
Toho se taky bojím, a modlím se aby mi nefouklo těsnění. To bych musel povolit matky, a ty jsou stopro zarezlý. Chvíli s tím jezdit asi můžeš, nemáš tam co posrat, max. budeš mít hluboký zvuk výfuku
Ale oprava tě nemine, a odvrtávat to na autě snad ani nejde, ne?
Jezdit s tím můžeš, akorát se ti to může projevit na spotřebě a výkonu (lambda co řídí ŘJ je až v prvním dílu a bude zmatená z jinýho obsahu kyslíku, než by měl být). Nicméně já jsem měl prasklý svody ( běžná nemoc 1.6ky) a najezdil jsem s tím cca 30 tis než se to spravilo...trošku víc mi to žralo (nijak podstatně cca 0,2-0,4litru víc) a hlavně to dělalo kravál. Výkon taky mírně narostl, ale nijak zvlášť rapidně, spíš se ten motor "uklidnil" (pochopitelně)
Prostě do opravy s tím klidně jezdi, maximálně budeš mít černý motorový vnitřek jako já od zplodin (ale to bys musel nakroutit tolik co já
Prostě do opravy s tím klidně jezdi, maximálně budeš mít černý motorový vnitřek jako já od zplodin (ale to bys musel nakroutit tolik co já
-
majkl - FK
No možná se tam s vrtačkou dostanu, ono když se vyndá výfuk,je tam místa dost. Šteft dost kouká ven, zkusim natočit kontra matky a ještě povolit - mám tam ted brzdovku a uvidim. Když ne, tak ho užíznu u svodů a ten cca 1cm odvrtám, ale to bude asi pěkná pakárna 
-
gerrik - FK
Tak pokud kouká ven, zkus ho upilovat tak abys ho mohl třeba francouzákem povolit, co?
-
slegrusik - FK
Nešlo by na ten šteft navařit matku? Pak by se to dalo ráčnou odšroubovat. Jestli máš možnost to heftnout tak bych to skusil než sundáš svody, ale nikdy jsem to nedělal, tak nevím jestli to vůbec bude reálné. To mě napadá jako jediné. To bys taky mohl urvat šteft i na svodech a to by pak byla práce navíc. Mechanik mi taky při sundávání svodů zalomil dva. Prostě se některý urve tak jako tak 
mě se tohle stalo v listopadu 2008. chtěl jsem utáhnout tu matku, zdálo se mi že tam fouká. Ani jsem za to nevzal a rup. No ty slova která padli, byli mega velký
- ale nic. Vím že se s tím dá jezdit. Ale hned jsem domluvil servis s mým kolegou a proběhla oprava. Pořídil jsem nové 4 šrouby a matky, horní těsnění výfuku a rovnou sem dal i těsnění co jde od výfuku do motoru. Muselo se to odvrtat, vypustit kapalina. Já najel s tou utrhlou matkou jen asi 100km, musel jsem jet z Místa A do místa B k serviskákovi, protože jsem byl zrovna jinde. Ale jede to hůže když tam je fukar, a zvuk je děsnej. Takže to nech určo udělat. Jinak lambda to vydržela a spotřeba v poho. Znám ale Feldy co jim chybí min jedna matka a jezdí dále, ten zvuk se dá poznat. Spotřeba kolem 10l, ale dělníci to neřešej 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
majkl - FK
šteft odolával, nechtěl jsem riskovat stržení dalších při sundavání svodů, taxem odvrtával na autě. šlo to dobře, ale zbytky štěftu nešli vyndat, totálně zarostlý. Nakonec jsem udělal do svodů osmičku díru a dal šroub a matku. Drž to taky a ničemu to snad nevadí.
Zvuk je o 300% lepší a chod motoru suprovej.
-
Funstorm
utrzeny sroub na svodech
Dobry den, potrebuju rychlou pomoc...felda trochu prdela a bylo to mezi svodama a tou "dvoutrubkou" ktera dal pokracuje k tlumicum...matky byly povolena tak jsem myslel ze jen dotahnu ale jen kapku otocim jednou matka a spadla mi do klina i se steftem....co ted ? mam vyndavat svody a novej steft nebo to nejak zavarit ? diky moc za rady...specha to
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: utrzeny sroub na svodech
nic nezkoumej a dej tam novej ,otázka je jestli nezůstal kus toho šteftuv závitu a jestli půjde ven .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Návštěvník
prave ze zustal...tak sem to vyvrtal a mel sem sroub a u toho se mi spicka uloupla a nejde odvrtat...spis me vrtat sjizdi do svodu sakra...fakt nevim co delat
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vyndat a do stojanový vrtačky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Myslím že ne, vypustit vodu, povolit sání a výfuk a pak teprve dostaneš ven,
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
hlavne mu neradte nech tam dáva tmel na výfuky , takých odborníkov , poznám zalomily štift , vravímnavaríme matku a dáme nový . ale načo dali tam silikon , za týždeň odišla lambda kúpili novú dali a tá odišla na druhý deň , v obidvoch silikon ....
najlepšie je vybrať z auta , ak kus šteftu trčí tak navariť matku a poriadne prehriať , premazať skúsiť dotiahnuť povoliť , pred montážov nových prebehnúť závtníkom , a štifty natrieť grafitom - nie grafitovou vazelínou ale grafitom napríklad z tušky , stačí pobehať po štifte a nikdy som nemal problém povoliť . ak to nevyjde navarením , tak zabrúsiť do roviny , ojamkovať , vyvrtať tenkým vrtákom presne do stredu a skúsiť vytiahnuť vyťahovákom a miesto nahrievať autogénom , ak to nejde lahko neťahajte vyťahovák viac lebo vám praskne a ten neodvrtate , potom ostáva jedine presne na stred vyvrtať , 7 mm vrtákom alebo max . 7,4 a narezať nový závit , vešakrát sa stane ak ste trafily presný stred že vám vyjde pôvodný závit von , poriadne mažte , a vysýpajte špony
najlepšie je vybrať z auta , ak kus šteftu trčí tak navariť matku a poriadne prehriať , premazať skúsiť dotiahnuť povoliť , pred montážov nových prebehnúť závtníkom , a štifty natrieť grafitom - nie grafitovou vazelínou ale grafitom napríklad z tušky , stačí pobehať po štifte a nikdy som nemal problém povoliť . ak to nevyjde navarením , tak zabrúsiť do roviny , ojamkovať , vyvrtať tenkým vrtákom presne do stredu a skúsiť vytiahnuť vyťahovákom a miesto nahrievať autogénom , ak to nejde lahko neťahajte vyťahovák viac lebo vám praskne a ten neodvrtate , potom ostáva jedine presne na stred vyvrtať , 7 mm vrtákom alebo max . 7,4 a narezať nový závit , vešakrát sa stane ak ste trafily presný stred že vám vyjde pôvodný závit von , poriadne mažte , a vysýpajte špony
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
nejrychlejší je to provrtat skrz a dát tam osmičku šroub s matkou 
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jj to se mi už taky stalo.museli celý svody dolů a odvrtat,udělat novej závit a dát novej šteft.ty štefty jsme nakonec dal nový všechny a mám klid
na autě bych si to ani nijak netrouf dělat.a největší sraní je sunadat ten dekl co ej an těch svodech a pak ho tam vrátit.nevím jestli se má sudnavat sání le já to nedělala a pak ej tam dost málo místa všude.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
co je špatnýho na tom když se šteft nahradí šroubem s matkou? ušetří se spousta práce a výsledek je stejný. 
-
Kristensen - FK
Jde to bez sundání sání ale blbej přístup, jinak u MPi není potřeba vypouštět vodu
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
menil jsme vyfukove svody a a nic jsem nevyndaval, rovnou ven se svody celkem to jde
-
Funstorm
problem je v tom ze tam z druhy strany matku nedostanu pac ze to z pohledu ridice pravej spodni steft a tam se matka proste nevejde...tak sem vyrezal zavit a prdl tam sroub a bylo...ale ted to zas rve...du se na to podivat...uz mam nervy v kybli z toho auta...
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
ja to delal zespoda... to je mista dost, a tusim ze vsechny srouby
-
Wenca - FK
Svody - Urvaný šroubek
zdravím chlapi, už delší dobu jsem měl podezření, že mám praskle svody, což se mi taky dnes potvrdilo, ale proto sem nepíšu. Aby toho nebylo málo, podařilo se mi urvat jeden ten šroubek který drží na svodech ten krycí plech od kterého vede trubka předehřevu, a jelikož jsem, co se týče takovýchto záležitostí, docela laik tak se chci optat co s tím? nějak vyvrtat?
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svody - Urvaný šroubek
sundat svody, uřezat flexou a vyvrtat...možná tu budeš dělat víckrát, ptž sundat svody jde blbě, takže možná ukroutíš na svodech další šrouby 
..nebo to prostě nech bez toho šroubku, taky to tak mam a drží to
..nebo to prostě nech bez toho šroubku, taky to tak mam a drží to
-
Wenca - FK
no me taky napadlo ze to tak necham dokud nebudou novy svody, protoze ty se tak jako tak musej vymenit, ale nerezonuje to nejak neprijemne? preci jen je to ted takovy volnejsi ten plech...
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to nijak nepocítil...slyším jen normál motor, volnej plech na svodech ne...