Niekolko rad ako odsranit tieto chyby
-
Eddie - FK
Niekolko rad ako odsranit tieto chyby
Caute
Chcel by som vas poprosit o rady ako odstranit nasledovne chyby
Chyba c.1 El. zrkadla
Mam el. spatne zrkadla a aj vyhrievane no to vyhrievanie nejako strajkuje. Odvtedy ako som ich namontoval sa mi nezda zeby fungovali. Ked zmeram merakom kable tak mi ukazuju napatie tak okolo 12 V. Co mam robit. Ako sa daju skontrolovat ci funguje to vyhrievanie. Nejake rady? Moze sa stat ze budu aj zrkadla zle ale nechce a mi verit ze obidve naraz.
Chyba c.2 Teplota motora
Nechce mi ukazovat teplotu motora. Kde moze byt chyba? Moze byt snimac teploty zly alebo termostat alebo zly teplomer na palubnej doske? Prosim o rady ako jednotlive casti skontrolovat. Auto sa vobec neprehrieva stale ma taku teplotu ako kazda fukcna felicia.
Za vase rady vam strasne moc Dakujem
Chcel by som vas poprosit o rady ako odstranit nasledovne chyby
Chyba c.1 El. zrkadla
Mam el. spatne zrkadla a aj vyhrievane no to vyhrievanie nejako strajkuje. Odvtedy ako som ich namontoval sa mi nezda zeby fungovali. Ked zmeram merakom kable tak mi ukazuju napatie tak okolo 12 V. Co mam robit. Ako sa daju skontrolovat ci funguje to vyhrievanie. Nejake rady? Moze sa stat ze budu aj zrkadla zle ale nechce a mi verit ze obidve naraz.
Chyba c.2 Teplota motora
Nechce mi ukazovat teplotu motora. Kde moze byt chyba? Moze byt snimac teploty zly alebo termostat alebo zly teplomer na palubnej doske? Prosim o rady ako jednotlive casti skontrolovat. Auto sa vobec neprehrieva stale ma taku teplotu ako kazda fukcna felicia.
Za vase rady vam strasne moc Dakujem
-
Marty_pv - FK
Re: Niekolko rad ako odsranit tieto chyby
Eddie: Vyndej aspoň jedno sklo a zkus ho na stabilizovaným zdroji z pc zdroje nebo něčem podobným co dává 12V, když tak po minutě dvou nebude aspoň vlažný, tak netopí. Nový zrcátko má odpor cca 5 ohm, když je v některým místě spirála poškozená tak jde odpor do kiloohm a pak už to netopí. Můžeš taky zkusit očistit kontakty na zrcátkách a fastony na přívodních kabelech.
Špatný teplotní čidlo poznáš ideálně diagnostikou, s přehříváním a držením teploty nemá nic společnýho - o to se stará termostat. Zkus zkontrolovat kontakty na kabeláži a čidle, může být i špatný kontakt budíku na plošným spoji přístrojů - stačí očistit všechny kontakty (na plošným spoji i na budíku) a dobře utáhnout matku, která zajišťuje ukostření teploměru.
Špatný teplotní čidlo poznáš ideálně diagnostikou, s přehříváním a držením teploty nemá nic společnýho - o to se stará termostat. Zkus zkontrolovat kontakty na kabeláži a čidle, může být i špatný kontakt budíku na plošným spoji přístrojů - stačí očistit všechny kontakty (na plošným spoji i na budíku) a dobře utáhnout matku, která zajišťuje ukostření teploměru.
-
Eddie - FK
Dakujem ti zatial za rady. Tie kontakty som uz osetroval sprejom Kontakt. Skusim ich vytiahnut a napojit na 12V. A s tym ukazovatelom teploty, ked som napojil auto na VAG tak ukazovalo teplotu motora, takze cidlo bude dobre, skor mam strach ze odysie ukazovatel teploty na palubke.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 30. pro 2009 16:51:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
-
Eddie - FK
No takze zrkadla som vytiahol von a napojil na nabijacku autobaterie, no cakal som asi 5 minut a nic stale bolo studene takze musim vymenit za nove.
-
Marty_pv - FK
Eddie: Jestli máš nějakou novou inteligentní nabíječku tak to není nejlepší volba na test, sežeň multimetr a změř odpor mezi kontakty vyhřívání.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
jj lepší by to bylo napojit na baterku .Některý nabiječky ani nerozsvítí žárovku .
nejdřív to vyzkoušej na baterce a pak teprv když to nebude fungovat tak kup nový .
nejdřív to vyzkoušej na baterce a pak teprv když to nebude fungovat tak kup nový .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Eddie - FK
No inteligentna nabijacka to neni ta ma aspon 20 rokov. A ked som meral odpor tak to hodilo na multimetri 12 kiloohmMarty_pv píše:Eddie: Jestli máš nějakou novou inteligentní nabíječku tak to není nejlepší volba na test, sežeň multimetr a změř odpor mezi kontakty vyhřívání.
-
Marty_pv - FK
Eddie: 12 kiloohm znamená že topná spirála je po smrti, jedině koupit nový zrcátko.
-
Eddie - FK
Vsak to ze kupit nove. Inak trochu mi usli oci pri tom merani toho odporu je to 1.966 kiloohmu. A este ked zistim ze je ten teplomer v palubke zly tak to bude pekny balicek eur. Da sa aj samostatne otestovat ten teplomer v palubke?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 30. pro 2009 17:25:50, celkem upraveno 1 x.
VAG ukazuje teplotu podle čidla pro řídící jednotku motoru. Čidlo pro budík na přístrojovce je samostatné.
Otestovat čidlo i budík jde, při 0 °C má čidlo odpor 2450 Ohmů, při 20 °C 1040 Ohmů, při 60 °C 245 Ohmů, při 90 °C 102 Ohmů a při 120 °C 47,5 Ohmu. Pro jiné teploty se z toho dají hodnoty odporu dopočítat.
Otestovat čidlo i budík jde, při 0 °C má čidlo odpor 2450 Ohmů, při 20 °C 1040 Ohmů, při 60 °C 245 Ohmů, při 90 °C 102 Ohmů a při 120 °C 47,5 Ohmu. Pro jiné teploty se z toho dají hodnoty odporu dopočítat.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Neviděl jsem ještě nabíječku, která by nerozsvítila žárovku.Tím nepočítám a nezmiňuji se o nabíječkách ,které jsou spínané napětím z akumulátoru.U těchto musí být určitá hladina napětí v akum.aby seply.Byl to i jeden typ myslím ruských nabíječek.
-
Marty_pv - FK
Jozefj: Velká část nových nabíječek (ne zrovna těch tesco/globus) je takhle blbuvzdorná, jedině starší kousky jsou jednoduchý stabilizovaný (někdy ani to ne) zdroje stejnosměrnýho proudu.