Analyza SIMOS 2P - pomalu klesajici otacky

Simos 2P
135M, 136M
Lukky - FK

Analyza SIMOS 2P - pomalu klesajici otacky

Příspěvek od Lukky - FK »

Zdravim, mam problemy s pomalu klasajicima otackama u Feldy MPi Simos 2P. Po pusteni plynu velmi pomalu klesaji k volnobehu a nekdy jsou zvysene, problem zakladniho nastaveni to neni, to jsem delal i pres MotorDiag..

Tak jsem udelal graficky log (viz obrazek) a velmi me zaujal prubeh nastavovace volnobehu. Zahral jsem motor na prac. teplotu a pote pridal otacky zhruba na 2000ot/min (to je ten kopec-cerveny prubeh), pak jsem pustil plyn. Jev videt, ze otacky velmi zvolna klesaji. A ted je videt, jak nastavovac (sedivy prubeh) zbesile generuje chaotickou stridu mezi -50% a 0%. Nevim, zda je to normalni, ale nezda se mi to. Regulace se rozkmitava??.. Tedy cim to muze byt zpusobene? Napada mi potenciometr volnobehu na klapce ci nejake jine cidlo? Zadne chyby jednotka nehlasi.

Odpor drahy nastavovace volnobehu se neda zmerit, protoze se s nim neda hybat, s nim hyba pouze servo uvnitr klapky, tak mi napadlo, ze jeste zkusim zmerit na osciloskopu prubeh na potaku nastavovace, ale asi z toho nic neuvidim.

Nedelal jste nekdo takovyto log bloku hodnot 003? Zajima me jak je to u spravne pracujici regulace.... Resp. nemohl by nekdo, komu vse funguje spravne, udelat takovyto log. Zajima me, zda to je u spravne pracujici regulace takto rozkmitane.

Diky moc vsem
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Analyza SIMOS 2P - pomalu klesajici otacky

Příspěvek od Ivarek »

Co spínač volnoběhu,maká vpohodě?
Lukky - FK

jasne, bez problemu funguje
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

já už taky dělal základní nastaveni klapky tímto programem + VAG a stejne ty otáčky nepadají, fakt uz nevim co s tím :?
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A co část teplotního čidla pro jednotku?
Návštěvník

všechno je v pohodě...jde mi o to že jsem před rokem dával novou klapku a pořád si nechce sednout jak má
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Chtělo by to zkontrolovat od někoho ,kdo s tím má trochu víc praxe ,dobrý servis nebo někdo kdo si to opravuje sám a dobře.Není poznat odkud jsi, tak by to chtělo trochu upřesnit pokud máš zájem.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jestli bude o víkendu čas tak stáhnu svůj log....jen tak ze zajímavosti.
Návštěvník

nedělal jsem si to sám, dělal mi to známej kterej opravuje auta celej život a jsem si jistej ze to udelal na sto procent jak mel i mi rekl ze potreva nejakou chvili nez si to sedne ty otacky...ale po 10t km si to porad nesedlo, udelal jsem znova reset klapky + zakladni nastaveni RJ a nic nepomohlo...uz fakt nevim co s tim...favo psal ze pomohla nova RJ ale prece kvuli novy klapce nebudu davat novou RJ kdyz funguje jak má
Lukky - FK

Ivarek píše:Jestli bude o víkendu čas tak stáhnu svůj log....jen tak ze zajímavosti.
diky, tak to jsem zvedav, jak budou prubehy vypadat
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

a kdyz udelas reset tim motordiagem jakou mas pak hodnotu v merenych hodnotach skupina 7 pole 2 ? je tam hodnota ve tvaru 1,XX
Naposledy upravil(a) Vici dne čtv 16. dub 2009 21:20:59, celkem upraveno 2 x.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
favo

Příspěvek od favo »

Návštěvník píše:nedělal jsem si to sám, dělal mi to známej kterej opravuje auta celej život a jsem si jistej ze to udelal na sto procent jak mel i mi rekl ze potreva nejakou chvili nez si to sedne ty otacky...ale po 10t km si to porad nesedlo, udelal jsem znova reset klapky + zakladni nastaveni RJ a nic nepomohlo...uz fakt nevim co s tim...favo psal ze pomohla nova RJ ale prece kvuli novy klapce nebudu davat novou RJ kdyz funguje jak má
Jo nová Řj pomohla, ale taky jsme psal, že jen na prvních 5 km a potom se vše vrátilo k původnímu stavu a tak jsem ještě koupil novou škrtící klapku . Ovšem zda se situace zlepšila po pár stech km co jí mám nevím, protože jsem to nějak přestal sledovat, ale je pravda, že občas se stane, že se těm otáčkám dolů vůbec nechce, ale je to prý tím, že jezdím na ŘJ která není zresetovaná, protože Motor Diag jí zresetovat neumí, protože je to Řj Motor Excel . Novou seriovou řídící jednotku jsem s novou klapkou zatím nezkoušel, nějak na to nemám náladu ani čas se v tom pořád hrabat, protože potom bych se asi zbláznil z toho, že to nefunguje jak má. Mám teď úplně jiný problémy s motorem, čili volnoběh je na konci seznamu problémů, který musím řešit :D i s pomalým klesáním otáček mi auto jede pěkně ;)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Návštěvník

mě to klesání otáček štve kvůli tomu že úplně cítím jak dojebávám spojku díky tomu...hlavne pri rozjezdu, tedy prechod 1. - 2. stupen...kdy musim nechat chvili vyslaplou spojku (1-2 vteriny) nez otacky klesnou jak maji, jinak je uplne citit takový lupnutí při pouštění spojky a to jí asi moc dobře nedělá a defakto díky tomu zase clovek ztrati rozjezdovou rychlost a prošlapuje pak plyn....jinak auto jede uplne normalne ale byl bych vdecnej kdybych tuhle vadu odstranil
favo

Příspěvek od favo »

To chápu, ale zase na druhou stranu věř, že kdyby jsi měl v autě motor za 25 000,- a po cca 20 km se ti bez viditelné příčiny ztratilo z motoru 3 litry vody a tohle se Ti stávalo cca 4x za týden a teploměr Ti i přes ztrátu vody ukazuje 90°C a ty na ten úbytek příjdeš jen proto, že se podívaš pod kapotu tak by tě nějaký klesání otáček moc netrápilo. :D :D :D Už mám koupený nový chladič , novou expanzku , originál škoda víčko na expanzku , objednaný komplet všechny hadice nový originál škoda. Tak doufám že to bude stačit. No a aby to nebylo málo tak používám chladič z feldy 1.3 s klimou který je mnohem dražší než obyč. chladič.
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

já bych asi začal sledováním v bloku naměřených hodnot skupina 000, kde je 10 okýnek a v nich určité hodnoty a porovnal s mezníma hodnotama, jestli jsou ok. Ty bych projel a pak bych řešil dál.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Zátku bych vyměnil,jelikož nemusí držet tlak a voda se může odpařovat,navíc vaří už při běžné teplotě ne zvýšené. Co se týká té ztráty ,tak si myslím,že by bylo lepší než měnit půl auta ,tak natlakovat soustavu a mohlo by se to ukázat.Může být klidně vadná hlava a voda se může nasávat do spalovacího prostoru-tím zvenku nebude nic poznat a voda bude fuč.Já osobně měl problém,že mi odešlo těsnění mezi hlavou a termostatem a příjít na to byl oříšek.Pro zkoušku bych vyřadil i topení ,aby se vyloučilo.Zkontrolovat spojovací trubku mezi chladičem a čerpadlem ,musel jsem nechat zavařit i novou,vadná ve sváru držáku k motoru,stará se prorezla a bylo po vodě.Dolíval jsem 2x týdně.ještě jí mám doma.Jinak mohu jenom přát hodně štěstí při odstraňování závady.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

favo píše:To chápu, ale zase na druhou stranu věř, že kdyby jsi měl v autě motor za 25 000,- a po cca 20 km se ti bez viditelné příčiny ztratilo z motoru 3 litry vody a tohle se Ti stávalo cca 4x za týden a teploměr Ti i přes ztrátu vody ukazuje 90°C a ty na ten úbytek příjdeš jen proto, že se podívaš pod kapotu tak by tě nějaký klesání otáček moc netrápilo. :D :D :D Už mám koupený nový chladič , novou expanzku , originál škoda víčko na expanzku , objednaný komplet všechny hadice nový originál škoda. Tak doufám že to bude stačit. No a aby to nebylo málo tak používám chladič z feldy 1.3 s klimou který je mnohem dražší než obyč. chladič.
ty vole.. dej nadobku z fabky !!!!!
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Vici píše:a kdyz udelas reset tim motordiagem jakou mas pak hodnotu v merenych hodnotach skupina 7 pole 2 ? je tam hodnota ve tvaru 1,XX
tak jak?
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

to bylo pro mě adresovaný? :oops: ja se na VAG dostanu v sobotu, ted jsem cely dny ve škole ale hned to sem loupnu
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

nepadaj ty otacky pomalu proto ze to prisava vzduch?normalka ze to netesni mezi klapkou a sanim nebo hlavou a sanim
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Lukky - FK

tesneni jsem pro jistotu vymenil oboji a stale stejne, Je videt, kdyz pustim plyn tak nastavovac klapky zustane priotevreny a az po kratsim case se dovre a mezitim jakoby zapulsuje a nevim proc. To je des! ...
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

tak si od nekoho pic klapku a zkus to s ni,,dyzt felicii je mraky tak nerikej ze nikoho neznas kdo ti venuje trochu casu
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Návštěvník

nová klapka ti nepomuze, budes to mit stejny...ja daval novou,pretesnil -> spatny, zkusil dalsi a vysledek stejnej..+ nekolikrat provedeno zakladni nastevni prez VAG a predtim cisteni pameti klapky pres SIMOS manager
favo

Příspěvek od favo »

Simos manager dělá reset řídící jednotky nikoliv mazání paměti klapky , klapka žádnou paměť nemá. A je otázka co je myšleno novou klapkou , zda funglovka v ceně 6000,- nebo jiná použitá s nejistým stavem.
Ale uznávám, že nastavování volnoběhu zrovna u feldy 1.3 MPi je spíše o náhodě než o pravidelným, pevně daným procesu. :(
Bohužel jediný co je pevně daný a pravidelný jsou problémy s onou klapkou.
Moje felda 1.4 MPi
Návštěvník

za klapku sem dával kolem 6500! byla úplně nová...v SIMOS manageru se objevilo mazání paměti klapky či co tak sem to bral jako její minulé hodnoty
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Proto ,že je klapka nová je třeba nastavit nové hodnoty do řídící jednotky.Říká se tomu reset klapky .Ale neresetuje se tu klapka jako taková,která má jenom potenciometr,který oznamuje stav polohy řídící jednotce ,ale hodnoty staré klapky v řídící jednotce.Při resetu se nastavují nové krajní hodnoty a úhly nastavení v řídicí jednotce.Já jsem klapku vyčistil a dva servisy mi řekly ,že je vadná klapka,tak jsem vyhodil peníze za novou a dokud jsem ji nedal zresetovat tak byly problémy.
Návštěvník

reset klapky jsem delal nejmin 3x!
Lukky - FK

Uz si to rozchodil a vis cim to bylo?
Návštěvník

Návštěvník píše:mě to klesání otáček štve kvůli tomu že úplně cítím jak dojebávám spojku díky tomu...hlavne pri rozjezdu, tedy prechod 1. - 2. stupen...kdy musim nechat chvili vyslaplou spojku (1-2 vteriny) nez otacky klesnou jak maji, jinak je uplne citit takový lupnutí při pouštění spojky a to jí asi moc dobře nedělá a defakto díky tomu zase clovek ztrati rozjezdovou rychlost a prošlapuje pak plyn....jinak auto jede uplne normalne ale byl bych vdecnej kdybych tuhle vadu odstranil
caf,ja mam ten isty problem u 1.3 40kW 2001,serie ma to uz viac jak rok .3x cistena+nastavovana klapka 3 roznymi servisakmi(jeden mi dokonca dal vraj tovarenske nastavenie) a neviem prist na to ako to odstranit,jazdim jak nejaky amater aj ked nechtiac!!!myslel som aj ja ze vyskusam s inou klapkou len jeden clovek mi teraz povedal ze to moze byt aj v RJ.ak vymenim klapku nemusi sa to napravit a ked dam naspat tu pozicanu moze to robit aj na druhej klapke.poradte cim to moze byt?!!
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Nemůže na to mít vliv zaolejování snímače teploty a tlaku nasávaného vzduchu G42? Když se přisává ten mastný bordel z odvětrání motoru, tak za chvilku zapere jak klapku, tak právě tohle čidlo. Jako novopečenému felicmanovi mi to zničeho nic začalo cukat, neznaje MPI a jako karburátorista mající z klapky strach, vytáhl jsem právě G42. Bylo velice zaolejované, tak ho vypral v benzínu a cukání přestalo. Po měsící kontrola, zase zaolejované, ale necukalo, tak jsem G42 znovu vyčistil, odsávání úplně odpojil a mám již několik let klid.
Odpovědět