Zdravím chlapi, potreboval by som trochu poradiť ohľadom LPG. Veľmi sa tomu nerozumiem, tak by som poprosil o radu.
V lete som si kúpil zo šrotoviska komplet splyňovač Lovato, ktorý som vymontoval z Felicie 1,6. Cena bola 50 eur, čiže veľmi zaujímala. Brat mi vravel, že papiere na to nevybavím, že max. to môžem používať nelegálne. Prostredníctvom kamaratov som sa snažil o legalizáciu, nakoniec som sa dopracoval ale nastáva problém. Dotyčný technik mi vravel, že to najpr musí vidieť, či sa na to budú dať vybaviť papiere. A ak áno, tak montáž s papiermi by mohla výjsť do 200 eur. Znova veľmi lákava cena 200 eur papiere + 50 splyňovač. Lenže keď to videl, tak vravel, že je to zlý splyňovač, pretože sa montujú iné, ktoré majú vstrekovanie plynu do každého valca osobitne. A tento že vraj to nemá. Taký istý (aky mám ja) mi ukazal namontovaný vo felde 1,3 mpi. Spomínal niečo ohľadom nasávania a .... že v 1,6 mpi tam hrozí riziko VÝBUCHU a že mi to rozbije nasavanie, ale niečo také. Spomínal mi tiež vysoku spotrebu plynu okolo 9l.
Je mi to trochu divné, lebo som to vymontoval z 1,6 mpi a nepredpokladal som žiaden problém ohľadom toho, že by to nemalo pasovať. Má niekto nejaké skúsenosti ohľadom týchto splyňovačov??? Prosím o radu, či to mám nechať namontovať, alebo nie.
Ono ani tá spotreba 9l/100 km by mi veľmi nevadila pri dnešnej cene plynu cca 50 centov za liter. A taktieť naklady 250 eur za komplet. Kde to mi vravel, že originál ten so vstrekovaním do každého valca by ma vyšiel na 900eur, t.j. 3násobne viac. Vzhľadom na to že auto ma 13 rokov by som takú veľkú investíciu do neho nedával. Akurat dnes som ho dotiahol z Poľska kde bolo na kozmetickej úprave kvôli hrdzavím blatníkom, 5tím dverám a prahom, ale s lakovania som strašne sklamaný, tak odjebanú robotu som už dlho nevidel. No ale hlavne že je bez hrdze a predpokladám, že ešte pár rokov pekne pojazdí. Tak prosím o radu ohľadom toho splyňovača!!!!!! Vopred ďakujem!
LPG do 1.6????
-
Teea - FK
Re: LPG do 1.6????
Ahoj.
Jestli je to klasicky podtlak nebo i elektronicky trizeny podtlak tak ten se do 1,6tek montoval ale v dobach kdy nebylo jine volby a nebo vstrikovani bylo drahe. Tak jak ti mechanik rikal hrozi tam zpetny zasleh do sani a 1,6ka ma sani plastove. Schvalne si zjisti kolik stoji. 1,3 ma kovove a maximalne to roztrhne filterbox ale na to jsou protizaslehove klapky aby to omezily. Bohuzel u plastoveho sani ani klapky nezaruci ze ten zasleh vydrzi.
Pri zpravnem serizeni a zpravne funkci motoru k zaslehu nedochazi ale stava se i to.
Z tohoto duvodu uz vlastne ani neznam firmu ktera by sla do rizika davat podtlak do aut z plastovym sanim kdyz uz jsou moznosti daleko jine.
Mam 1,3 z rizenym podtlakem a jsem zpokojenej spotreba 9l ale mit plastove sani nesel bych do toho. Na stare dfelde mi to jednou strelilo a to poskocila i kapota div ji nevyrazilo ze zamku.
M.
Jestli je to klasicky podtlak nebo i elektronicky trizeny podtlak tak ten se do 1,6tek montoval ale v dobach kdy nebylo jine volby a nebo vstrikovani bylo drahe. Tak jak ti mechanik rikal hrozi tam zpetny zasleh do sani a 1,6ka ma sani plastove. Schvalne si zjisti kolik stoji. 1,3 ma kovove a maximalne to roztrhne filterbox ale na to jsou protizaslehove klapky aby to omezily. Bohuzel u plastoveho sani ani klapky nezaruci ze ten zasleh vydrzi.
Pri zpravnem serizeni a zpravne funkci motoru k zaslehu nedochazi ale stava se i to.
Z tohoto duvodu uz vlastne ani neznam firmu ktera by sla do rizika davat podtlak do aut z plastovym sanim kdyz uz jsou moznosti daleko jine.
Mam 1,3 z rizenym podtlakem a jsem zpokojenej spotreba 9l ale mit plastove sani nesel bych do toho. Na stare dfelde mi to jednou strelilo a to poskocila i kapota div ji nevyrazilo ze zamku.
M.
-
mir77 - FK
Já mám 1.3 s nerizenym podtlakem a občas, když to šlehne zpátky, tak je to pořádná rána. Mám standardně neukotvenou hadici od filtrboxu k sání, takže akorát vylítne hadice a stává se to fakt jen zřídka, ale u 1.6 bych do podtlaku určitě nešel 
No to sekvenčné vstrekovanie do valcov je aj teraz dosť drahé, ak to porovnávam na Felicu. Sú to autá, ktoré sa už za veľké peniaze nepredávajú a dať 900 eur za LPG so sekvenčným je sakra dosť.
Teraz sa fakt neviem rozhodnúť, či do toho za tie peniaze isť, alebo nie. Lebo cena 250 eur je dosť motivujúca. Ešte sa spýtam pri tom sekvenčnom vstrekovaní funguje palubný počítač čo sa týka spotreby alebo nie. Lebo pri obyčajnom to nefunguje.
Nikto nemá Feliciu 1,6 na LPG na klasicky resp. elektronicky podtlak????
Teraz sa fakt neviem rozhodnúť, či do toho za tie peniaze isť, alebo nie. Lebo cena 250 eur je dosť motivujúca. Ešte sa spýtam pri tom sekvenčnom vstrekovaní funguje palubný počítač čo sa týka spotreby alebo nie. Lebo pri obyčajnom to nefunguje.
Nikto nemá Feliciu 1,6 na LPG na klasicky resp. elektronicky podtlak????
-
smazany clen - FK
já mám 1.6 a je tam LPG už 10let, žádny sequent, mám tam 4x pojistku takovou, když to šlehne.....zatím mi to šlehlo jednou a to sem se k tomu autu nezachoval hezky, byl sem rozdováděnej, jednička, plnej plyn na 6tis se mi to přeplo z benz/lpg a šlupa jako prase....výsledek? zastrčil sem protišlehy, jelo to normálně, ale ten lpg to pak chtělo seřídít...když to mechanik seřídí dobře a nebudete s tím moc blbnout, tak to jde ale v dnešní době jedině sekvent 
-
edisek
jak pise tomakecTD, na 1,6 mame protivybuchove klapky nebo jak to nazvat a ty jsou nalepeny do toho plastoveho sani, mame to taky vic jak 10 let a nikdy zadna zavada
a ta spotreba je tech 8-10l podle stylu jizdy a rocni doby
facha to paradne a za cenu 50centu je to zadarmo
a ta spotreba je tech 8-10l podle stylu jizdy a rocni doby
- denis15
- Kontaktovat uživatele:
Sekvence stojí kolem 20ris +-, takže je to investice a musíš si spočítat, jestli se ti s tvým nájezdem vyplatí. Jinak LPG střelí většinou ve 2 případech: buď jě směs chudá (většinou po deceleraci (proto mám na volnoběh nastavenou bohatou směs) , pak to valí do sání jako vzteklé a nebo ti vynechá zapalování. Jindy to nestřílí
. Pokud je to sání ale z plastu, nešel bych do toho, kor pokud to má rozdělovač, kde výpadek zapalování nastat může z mnoha příčin (kabel, rozdělovač atd.).
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Plnej souhlas.