mlhovky s "CORNER" funkcí

Garazazahama - FK

mlhovky s "CORNER" funkcí

Příspěvek od Garazazahama - FK »

Zdar, trošku se vyznám v el. a myslím že vytvořit ve felicii jakož to v každém jiném autě, funkci "corner" nebude žaden problem, dneska jdu do elektra pro potřebné díly. Není to nijak zvlášt finančně náročné dokonce se vlezu do 150Kč. Ale práce to bude tak na pul dne. Všechno vám nafotím a ukážu jestli se to povedlo. Tak držte palce.
raduzo22 - FK

Re: mlhovky s "CORNER" funkcí

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Tak držím palce,ta funkce je to když bliká blinkr do leva tak se rozsvítí levá mlhovka?
Garazazahama - FK

přesně tak .. ale jen při rozsvícených světlech
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 27. lis 2009 11:13:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

už to tady taky někdo řešil, ale nevím, jak to dopadlo:http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... hp?t=11730
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Garazazahama - FK

chlapci to tam řeší přidáním další žárovky do paraboly mlhovky, ale to není vůbec potřeba protože mlhovky samotné mají dostatečný rozptyl do stran. takže já to vyřesím napojením spínacího relé rovnou na mlhovku.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 27. lis 2009 11:13:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Garazazahama - FK

takže material mám zatim sem na 100Kč relátka budu mít po 25Kč, ale chci to udělat vypínatelné, kvuli stk a policajtum takže ještě tak 20Kč za vypínač a sem komplet. Tež už to tam jen implantovat. Ale to až zajtra.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

ty relátka za 25 to bude čína už sem měl tu čest nic to nevydrží kup pořádný nabo budeš mít brzo zas co dělat!!! :roll:
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Garazazahamo, než začneš něco rozebírat nejdřív si ujasni co vlastně tvoříš. Nechci ti brát iluze, ale corner musí fachat pouze při rozsvícených světlech (tlumená nebo dálková), do rychlosti cca 40 km/h, nesmí pracovat při zařazené zpátečce, při varovných světlech a nejlépe když fachá pouze v noci. Aktivuje se buď sepnutím páčky blinkru nebo natočením volantu.
Pawlick tě dobře odkázal http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... hp?t=11730
Prostuduj si to pozorně.
Pokud dobře rozumím tvému nadšení, tak budeš chtít spínat pravou nebo levou mlhovku páčkou blinkru, bez ohledu na to jestli je světlo a do zatáčky vidíš. Nebo když budeš couvat tak pro jistotu budeš svítit ještě dopředu? A to omezení funkce při rychlosti nad 40 km/h do 150 Kč, ... nechám se překvapit.
Pokud se chytneš přímo na přepínač blinkrů, tak ti garantuju, že bez úprav bude stejně krásně blikat i mlhovka. A navíc obě. Pokud teda neodděláš relátko v přerušovači. (2x55W + 4x21W + 2x5W)
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Mužu se zeptat a kčemu je to vlastně dobrý :?
max21 - FK

Příspěvek od max21 - FK »

Funkce corner = přísvit do zatáček. Co na tom chceš vysvětlovat?
favo

Příspěvek od favo »

Octávie svítí ve dne v noci a taky to nikomu nevadí. Tak proč se s tím trápit u felicie. Já mám rád překvapení a proto do křižovatek svítit nepotřebuji :D Navíc si myslím že nad 40km/h je to světlo užitečnější než při nízkých rychlostech při jakých se obecně do křižovatek dá jezdit. Ale ať si dělá kdo chce co chce hlavně když ho to baví a práce uspokojí. Je to pořád lepší jak sedět v hospodě.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Garazazahama - FK

do pi... nepovedlo se.. potřebuji přepínač směrovek kde jsou všechny konektory... protože do těch konektoru co tam jsou jde ten přerušovyný proud co jde už dá do blikačů... s tím sem nepočítal.... takže když zjistím kde se dá koupit ten přepínač se všemi konektory budu pokračovat.. Pokud ho tedy někdo vlastní.. rád ho koupim.. ale abych zabil čas tak sem si skrze ty relátka propojil mlhovky dálkačema tak aby když na někoho budu poblikávat že jsou někde chlupatý aby mi blikaly jak dálkače tak mlhovky.. není to k ničemu dobrý ale dobře to vypadá.. jo a vlystnotučně jsem si vyrobil pokličky na moje 15" TRW.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No mě bylo divný jak to chceš jednoduš udělat,to už se tady probíralo že z lucase jde přerušovaný signál.A lucasy se všema konektorama jsem ještě neviděl,pochybuju že vůbec existujou.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Garazazahamo, dával jsem ti nahoře odkaz. Přidělat chybějící kontakty do lukase není problém, máš tam i fotky.
Je tam i jednoduchý schema jak by to mohlo fachat.
Když vyhodíš relátko od snímače rychlosti a od snímače otáček volantu, tak vystačíš s jedním relátkem a dvěma diodama.
Naposledy upravil(a) hydrant dne ned 29. lis 2009 21:30:36, celkem upraveno 1 x.
Stefi74 - FK

max21 píše:Funkce corner = přísvit do zatáček. Co na tom chceš vysvětlovat?
To vym coto děla akorat semi to zda zbyteční :? ale jeto jen muj nazor ;)
Garazazahama - FK

už záčínas souhlasit z názorem že je to zbytečný, navíc jsem zjistil že obe mlhovky jsou spojene jedním okruhem, akže bych tam musem implantovat ještě diody a to se mi fakt už nechce... takže komu se to podaří at se tady pochlubí.. mejte se.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Garazazahama píše: ale abych zabil čas tak sem si skrze ty relátka propojil mlhovky dálkačema tak aby když na někoho budu poblikávat že jsou někde chlupatý aby mi blikaly jak dálkače tak mlhovky.
Nemáš nějaký schéma? Nebo popis? :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Garazazahama - FK

Re: propojení dalkáču s mlhovkama

Naprosto primitivní, napíchnul jsem se na bíly kabel dalhkáče u pravé lampy a napojil jej na + kontakt rele spínače, pak jsem napojil kabel na kostru u levého uchycení tlumiče a napojil jej na - kontakt na rele spínači. Dále už stačilo jen vyvest kabel přes pojistku od baterky do kontaktu na vstupu do relátka, a z výstupu relátka vyvést kabel a napíchnout jej na + kabel který jde do levé mlhovky. kousek před svorkovnicí.protože jsou mlhovky propojené je to celé. Relátko jsem jen zaizoloval a přichytil k dolnímu šroubu na expanzce. Když jsem chtěl někoho upozornit že třeba nevítí nebo že jsou někde švestky tak s problikávánim H4 si toho sotva jen někdo všim. Takhle když probliknou všechny lampy je odezva mnohem větší. [quote="Maty"][quote="Garazazahama"] ale abych zabil čas tak sem si skrze ty relátka propojil mlhovky dálkačema tak aby když na někoho budu poblikávat že jsou někde chlupatý aby mi blikaly jak dálkače tak mlhovky.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Ted je jedna věc spotřeba.. Pěkně jedeš si v noci.. Dáš si dálkový, abys viděl.. Ale spotřeba není 2x60, ale 2x60 + 2x55 z mlhovek, který jsou za běžné noci k ničemu.. Když už.. Tak udělat vypínač, aby to šlo natvrdo shodit.. A nebo prostě mít spuštěný.. Přes den by to mohlo být spuštěný, ale v noci, když není mlha by to mělo být vypnutý..
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jde to udělat jednoduše aby ty mlhovky svítily pouze při světelný houkačce a při dálkových ne.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D to je dobře.. ale tak v tomhle tématu je vše jednoduchý a žádný výsledky tu nevidím zatím..
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jaký výsledky?Nikdo se neptal na zapojení,já jen psal že to jde jednoduše.Mám to takhle na Favoritu 8-)
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Nejde to udělat jednoduše. Výstup z přepínače světel i světelné houkačky je společný 56a - bílý drát.
Pouze u dálkových světel je přivedeno napětí na světla z relé hlavních světel, u světelné houkačky přímo z baterky přes pojistku č.17. Takže když blikneš, rozsvítí se mlhovky, ale ty se rozsvítí také vždy společně s dálkovými světly.
Muselo by se přidat ještě jedno relé ovládané napětím z tlumených světel.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Přesně tak,ale pro mě jsou třeba 2 relé pořád jednoduchý řešení.Přepojením 2 drátů to opravdu nejde.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Mimochodem.. Je to fakt tak užitečný, tahle funkce? Myslím tím CORNER.. :D Podle mě je to blbost.. Když jsem před chvílí jel v hustý mlze a měl spuštěný mlhovky, tak zastolik jsem víc neviděl, aby mi to pomohlo.. jen pro orientaci kde končí a začíná silnice.. takže nač tohle dělat z mlhovek..
Garazazahama - FK

Já právě chtěl aby mi mlhovky svítily i při běžných dalkáčích. Krásně vidím jak hned před auto tak i do dálky.
Stefi74 - FK

Mě svitěj přední mlhovky i kdyš zapnu dalky a nic sem neupravoval :?
Edit.ale nepouživam to dohromady je to nanic
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 06. pro 2009 14:24:23, celkem upraveno 2 x.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

To je hodně velká blbost mít automatiku na tom, aby svítili dálkový i mlhovky.. Každý světla jsou na jiný účel.. Docela se i ty jejich účely vylučují.. Mlhovky použiješ za mlhy nebo hustého deště, když jedeš pomalu, proto svítí jen v malém okruhu od auta.. A dálkový zas když jedeš rychle a je dobře vidět ( bez mlhy aj. ).. To je jak pouštět do hustý mlhy dálkový.. Padlý nahlavu to podle mě je kombinace mlhovky a dálkových.. :roll: => NEUŽITEČNÉ, raději by to chtělo vymyslet něco, co bude mít hlavu a patu..
Stefi74 - FK

Někter Auta maj v hlavních světlech prímo natačení do zataček třeba Audi atd
Garazazahama - FK

mejra podle tebe je blbost asi všechno s čím nesouhlasíš,co? 100lidí 100 chutí A 100 názorů, každej at se stará o svý, podle mě to má hlavu i patu a mě se takhle prostě řídí a jezdí líp. Jestli jiným stačí klasika prosim.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Jen podle mě jsou mlhovky něco jinýho než dálkový.. ;)
Garazazahama - FK

No to nejen podle tebe ony opravu jsou neco jinýho mlhovky a dálkáče.
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Jen aby jste se nehádali cituji:
Zákon číslo 361/2000 o provozu na pozemních komunikacích stanoví, že přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy. Rozdíl mezi používáním předních a zadních mlhovek je tedy patrný – přední použít "smí", zadní "musí". ;)
favo

Příspěvek od favo »

A nejlepší je když jedeš ve dne po silnici mírná mlha viditelnost na cca 3 km a polovina idiotů svítí mlhovkama hlavně předníma jako by si pomohli a líp viděli :? A úplně nejlepší jsou Ti co svítí všema mlhovkama a je jim fuk že mlha není a za nimi jede další auto s řidičem kterého obtěžují.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Přesně tak :(
Garazazahama - FK

Taky nesnáším když mi někdo pere zadníma mlhovkama do xichtu, ale přední mlhovky nikoho neoslňuji, mají ještě větší klopení než normálni lampy. Já si jen mlhovkama pomáhám když je mokro ptorože originál lampy, i když jsou nové a night breakery prostě nesvítí. To ještě abych si vzal brejle na noční vidění. Bohužel na mokré silnici se může stát že někoho skrze odraz od mokré silnice sem tam někoho předníma mlhovkama oslním. S tím nic neudělám. Chci vidět.
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

A další nýmand s tímhle přihlouplým názorem.. Hlavně abych sám viděl, ale ohrožovat ostatní.. To neva.. Doufám, že tě nikdy nikde nepotkám a doufám, že jezdíš po polích a nejezdíš mezi ostatníma.. ;) A teorie, že přední mlhovky neoslní, je též kravina.. Pokud není mlha, jsou hooodně nepříjemný do očí.. Tak jakýpak takovýdle názory..
Garazazahama - FK

Nedělej s toho tragedii, taky ti nepíši že jsi nýmand s přihlouplýmy názory, a myslim že by se taky u tebe našly.co se týče mlhovek, tak sem asi slepý protože mě mlhovky ostatních za sucha nikdy neoslnily. Já mlhovkama si jen přisvěcuji pokud jsem unavený a už špatně vidím, pokud někoho obtěžuji že svítím předníma mlhovkama abych lépe viděl tak mi to určitě může dát najevo tím že na mě zabliká. To se ale neděje. Po poli nejezdím a mezi ostatníma jezdím více než často. možná si mě potkal už 100x ani o tom nevíš. Možna že právě ty jsi mi na cestě svítil do xichtu dálkáčema když si na ně zapoměl, možná taky ne. Jsem si jistý že kdybys mě potkal ani bys na to nepřišel. Zdar. At ti to jezdí a hlavně SVÍTÍ! :idea: A už toho nech přece si nebudem hledat NEpřátele ve vlastích řadách a ještě kvůli takovým hovadinám. 8-)
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Stefi74 píše:Někter Auta maj v hlavních světlech prímo natačení do zataček třeba Audi atd
To má Škoda taky - teď už u všech modelů. Rozdíl je ale v tom, že mlhovky svítí cca do 30km/h a svítí do většího úhlu kvůli křižovatkám, ve městech, apod. A hlavní se natáčejí až od určité rychlosti, natáčejí se do menšího úhlu a slouží při vyšších rychlostech mimo město...

Je to tak rok zpátky, co mě pobavil jeden škodovácký "ajťák". Čekal v ulici, do které jsem přijížděl z hlavní, takže se příslučná mlhovka rozsvítila. On nastoupil a prej: "máte prasklou žárovku u pravé mlhovky, svítí vám jen jedna..." :D a to byl Škodovák...
Obrázek
DeFuckTo - FK

Příspěvek od DeFuckTo - FK »

dobrej škodovák.. :-)
Garazazahama: zajímalo by mě, když rozsvítíš dálkáče, tak se ti spustěj mlhovky, oukej.. ale co když spustíš mlhovky, to ti dálkáče nespustí? ;)
Garazazahama - FK

ne dálkáče se mi při rozsvícení mlhovek nerosvítí...
Odpovědět