Po nehodě nedobíjí

Hanz - FK

Po nehodě nedobíjí

Příspěvek od Hanz - FK »

Ahoj, už si nevím rady tak to píšu i sem. Mam feldu 1.3 se servem a altíkem z 1.6. Po nehodě na levou stranu auta (altík ani kabelák neutrpěli žádnou újmu) to nedobíjí. když vypojim Budící kabel (myslim že je to buzení) tak kontrolka zhasne takže tim by to být nemělo, vyměnil jsem regulátor ale opět žádná změna, takže se Vás ptám čím by to mohlo být? Má altík nějakou pojistku nebo relátko co by se mohlo posrat? dále jak celý altík vyndat? ke spodnímu šroubu se nedostanu a nevim jak to sundat celý nebo jenom to nějak hnout abych se k tomu dostal. Chytrou knižku tu ted nemam tak se ptám... Díky za všechny rady.
Stefi74 - FK

Re: Po nehodě nedobíjí

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Myslim si že ten altik je špatnej mohlo se vněm něco stat a je K.O :scratch: :pale:
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Proč zakládáš nové vlákno,když už jedno je rozepsáno?Nebo jsi se urazil kvůli tomu řemenu-----TAK PROMIŇ ,NEMYSLEL JSEM TO ZLE----- Myslím ,že jsem vypsal už skoro vše ,co se dá dělat z venku a pokud je vše OK ,tak je na řadě demontáž z vozu.Altík žádné pojistky nikdy neměl a nemá.Budicí kabel je slabý a má na konci konektor.Měl by tam být šponovák, který je většinou nahoře.Povolit odklonit altík a povolit spodní šroub.Alespoň tak se to dělá u auta bez serva.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

tak jsme ho teď vymontovali... A jak se to dělá u auta se servem? vlevo pod alternátorem dvouma imbusy přidělaný napínák který se musí odšroubovat aby jste odehli kolečko napínáku řemenu a dostali s tak ke spodnímu šrboubu. Potom jsme uvolnili silentblok vodní pumpy a přizvedli motor aby se ten dlouhej spodní šroub dal vysunout... a pak ho vyjmuly ven...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Gratuluju a držím palce.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

tak jsem koupil novej altík na 1.3 ale je uplně jinej a nejde namontovat. Takže včera jsem jel do benátek pro další 70A bosch z 1.6 a ten je taky trochu jinej ale už namontovat pujde.... jen nevim jak dostat ven tohohle hajzla Obrázek

potřebuju ho trochu vysunout ven ale moc se mi do toho mlátit nechce...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já to vylisovával ve svěráku přes oříšky z goly.Menší dovnitř,kterej zaleze do díry a velkej z druhý strany,do toho pak vypadne ten vylisovávanej bazmek se závitem.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

svěrák nemam ale zkusim to s těma oříškama to je dobrej nápad :)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

super už to je diky moc! vetší ořech jsem dal na zem a na něj ten altík a do menšího sem bušil kladivem. kamarád to držel aby to bylo celou dobu na ořechu a nepřenášely se nárazy do altíku :)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A co ten starý?
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

starý nefunguje mam podezření na diodovej mustek nebo jak se to jmenuje... a nějak sem nepřišel na zpusob jak ho rozebrat. To řemenkolečko je tam navařený a nejde oddělit
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A proc si proste ten tvuj co nedobiji nenechas komplet zrepasovat a mas klid a pohodu.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

protože nevim kde :D a hlavně nevim za kolik...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Skousel si nekdy treba pana googla? :lol: nebo kdejakej servis si stim hrave poradi a reknout ti kde je nejblizsi autoelektrikar apod kdo to dela.
treba:
http://www.google.cz/search?hl=cs&sourc ... =&aq=f&oq=
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A co když mi ho pošleš ? Můstek cca 700.Pokud půjde spravit tak bude náhradní pokud ne tak alespoň se o to pokusit.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

tak v autě je nový altík a nefunguje to stejně... tak já už nevim ...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Tak jak jsi dopad?
Odpovědět