Které pneu volit na zimu?

Odpovědět
petsu - FK

Re: Které pneu volit na zimu?

Příspěvek od petsu - FK »

Dejwis píše:jj, koukal jsem na to, ale stejně testy na papíře jsou nějaké, ale testy lidí jsou něco jiného. Hlavně je dobré, když jsem ted viděl jeden test v časáku, kde ty SAVY také byli skoro u konce, ale známka za sníh, led a vyhrábání byla druhá nejlepší. - dostala za hluk a opotřebení na suchu, což je trochu dovné, každá zimní pneu je na suchu trochu více opotřebující..... za mě jedině SAVA (zatím)
Dle mého názoru je právě hodnocení lidí nevěrohodné. Čísla nelžou, testy jsou prováděné za jednotných podmínek, jsou tudíž opakovatelné a doložitelné. Když si mám vybrat mezi daty z testu adacu a tvrzením anonymního internetového diskutéra, který poskytuje pouze své subjektivní hodnocení není se o čem bavit :-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Včera jsem dal na Felinku zimní gumy na plecháčích (SAVA S2 ESKIMO) . Dvě kola jsou dost jeté a v garáži jsem při úklidu našel další dva disky a tak mě napadlo na ně koupit nové SAVY . Byl jsem překvapen , že 5 ze 7 pneuservisů v Třebíči je nemontuje a nemá na skladě a že by museli nechat dovézt 2 ks a žádná ochota . Nakonec jsem ale našel a tak budou na předek dvě nové , je to SAVA S3 a jelikož mi značka těchto pneu připadá dost měkká a mám je dva roky tak můžu jen souhlasit s kladným hodnocením . Ale je to jen můj názor ...tak mě nebijte :oops:
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Pridavam se k chvale na Eskima S3.
Chystam se na nich jezdit uz treti zimu (letos nova sada) a na snehu, ledu a brecce funguji skutecne vytecne. Kdyz clovek vi co dela, tak s nimi vyjede uplne vsude, dokud nezustane viset na brise.
Co se tyce chovani na suchu a mokru, castecne souhlasim s testy. Neni to zadna slava, ale za skvele vlastnosti v tech nejhorsich zimnich podminkach je holt treba zaplatit nejakou dan, a kdyz se jede s rozumem, tak ani na suchu a mokru nenechaji ve stychu.

Myslim si, ze za tu cenu - 670 za jednu je smesna castka - neexistuje na trhu lepsi zimni guma.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

petsu píše: Dle mého názoru je právě hodnocení lidí nevěrohodné. Čísla nelžou, testy jsou prováděné za jednotných podmínek, jsou tudíž opakovatelné a doložitelné. Když si mám vybrat mezi daty z testu adacu a tvrzením anonymního internetového diskutéra, který poskytuje pouze své subjektivní hodnocení není se o čem bavit :-)
100% souhlas. 8-)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
mystery - FK

Příspěvek od mystery - FK »

Tak sem hrkná já se svým názorem (i když už vidím tu diskuzi, že jsem blbej a tak). Já jezdím na Barum Polaris 2. V předu mám rok starý, zadky letos dojíždím, ale mám nachystý obutý 2 fungovky, kdyby bylo moc sněhu ;) Hodně lidí, že Barum nikdy, ale já bych neřekl ... podle mě pokud s feldou nepotřebujete jezdit závody tak dostačují. Co jezdím tak jsem nevyjel jeden kopec (a to máme chatu v horách), ale to nebylo vinou pneumatik (jeli jsme k lyžařskému středisku do kopce více méně po ledu, měl jsem odestup a držel jsem klidně dvojku, vše ok, ale najednou vyjedu ze zatáčky a vidím kolou hrabajcích aut ... samozřejmě machři v letňákama hrabali a ucpali celou cestu :( Tak jsem zastavil a rozjet už nešlo, ale poprvé v životě jsem nasadil řetězy a už si to felda hrnula do kopce).
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Tak samozřejmě, že Barumky nejsou žádné shity, dvojkové Polarisy jsou "doporučitelné pneumatiky". Aspoň jsou kvalitně vyrobené, ne jak třeba Kumha (na kterých jezdím už x-let), tam sice vývojáři vyvinou super vzorek, ale ve výrobě se už tak na kvalitu nehledí, protože se musí nachrlit množství.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

pro kas-pel:

Jezdil jsem na SAVA S3 také na: Seat Toledo II, Peugeot 405, Feldy 1.3 - 1.9......

V zimě jsem jezdil dost, prostě jak jsem potřboval, žádné omezování že je zima. Tento rok najedu na Feldě méně, dělám více věcí na autě, tak jezdím Seatem...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

bitmap píše:Pridavam se k chvale na Eskima S3.
Chystam se na nich jezdit uz treti zimu (letos nova sada) a na snehu, ledu a brecce funguji skutecne vytecne. Kdyz clovek vi co dela, tak s nimi vyjede uplne vsude, dokud nezustane viset na brise.
Co se tyce chovani na suchu a mokru, castecne souhlasim s testy. Neni to zadna slava, ale za skvele vlastnosti v tech nejhorsich zimnich podminkach je holt treba zaplatit nejakou dan, a kdyz se jede s rozumem, tak ani na suchu a mokru nenechaji ve stychu.

Myslim si, ze za tu cenu - 670 za jednu je smesna castka - neexistuje na trhu lepsi zimni guma.
ano, když se veme ta cena, tak to je velé plus.
MAOrh - FK

Příspěvek od MAOrh - FK »

Tak jsem si myslel že letošní zimu ještě dolítám na již vcelku jetých matadorkách, ale při dnešním měření on pánů v uniformách mi bylo zděleno že mají dobrou náladu a nechají mně dojet do servisu bez pokuty. Ikdyž jak jsem potom zjistil tak na pokutu je 1.6 a míň mm a já jezdím na 4 mm vpředu a 3 vzadu. To je jedno. :) Prostě koupím nové zimáky a bude to. Nemám tušení kolik stojí dobrý a kolik šity. Proto si rád nechám poradit, každopádně je před vánocemi a mně ještě 14. listopadu čeká palcení pojistky na Felí. Koukal jsem že se dost často kupují pneu do 1 000 Kč.. S tím byl bych smířeneje. Díky za rady. Hlavní důvod koupě je že přítelkyně bydlí sice jen 20 km ode mně ale přes dva těžký kopce a všechno to jsou druhé třídy, takže sníh tam bude vždy. :-B
Burva - FK

Příspěvek od Burva - FK »

Já půjdu do GoodYear ULTRA GRIP 7+ 165/70 R13 79 T TL Zimní, v dost testech si vedly dobře a na diskuzích je nikdo nehanil. Jinak jsem koukal na Sava Eskimo S3 a prý je vyrábí GoodYear stejně jako i jiné známé značky. Ale osobně bych do nich nešel. Podle testů téměř propadly na mokré a suché vozovce. Takže ve městech kde se sníh moc neudrží a je spíš břečka, nebo ještě více mokrá vozovka, bych jízu snima neriskoval ;)
Pokud jde o cenu, zde nemá smysl šetřit. To si radši odpustím nějaký tuningový vymoženosti...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

MAOrh
Já jezdím na barumkách a jsem plně spokojen a to bydlím v horách. Před měsícem jsem je kupoval zde za super cenu. A nutno sdělit, že se nejedná o staré gumy, je na nich datum výroby 20.07.2009
http://www.axa-pneu.cz/osobni/?fa_sirka ... order=cost
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Burva píše:Já půjdu do GoodYear ULTRA GRIP 7+ 165/70 R13 79 T TL Zimní, v dost testech si vedly dobře a na diskuzích je nikdo nehanil.
Neviděl bych to tak jednoznačně. http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... c&start=45
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Burva - FK

Příspěvek od Burva - FK »

Já věřím spíš víc testům, než názorům. Přeci jen test je nějaké měření za podmínek, kterým byly vystaveny všechny měřené předměty. Je pravda, že jsem se na tyto podmínky nedíval, čímž nedokáži posoudit, jak jsou kvalitní. Ale předpokládám, že budou více směrodatný než subjektivní dojmy řidičů, u nichž má každý jiný způsob jízdy, jiné zkušenosti, odhad, pocity vnímání dané situace.
Otázkou je, zda se v testech některým nenadržovalo...
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahoj, taky kupuji pneumatiky. A pořídil jsem si GoodYear ULTRA GRIP 7+ na přední nápravu. Pak jsem se nevěděl rozhodnout jaké na zadní a tak jsem si pořídil SAVA ESKIMO S3.
Budu zjišťovat, které pak do budoucna koupím pro celý vůz :)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Pokud nemáš stejné pneumatiky na obou nápravách, nepoznáš jaké jsou jejich vlastnosti. :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak příští rok je vyměním.
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Zdravím. Tuto zimu dojezdím na svých Kormoranech, ale na příští sezónu koupím nové obutí. Ty stávající nejsou špatné ale maj už hodně let ( stydím se s nimi jezdit ), vzorek je pořád dobrý, ale už to moc nedrží, na uježděném sněhu musím opatrně.
Najedu 10 až 15tisíc km za rok, převážně dálnice a mimo město. V zimě často vozím auto naložený ječmenem a senem po neudržované silnici kde je cesta uježděná, občas jsem první kdo tudy jede a tak potřebuji pořádný gumy který mě z toho dostanou. Někdy vyjedu, jindy ne a musím to odvozit na saních už odtud. Myslíte, že jsou GoodYear vhodné zboží?
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Přesně tak GY UF 7 bez pluska nemám jen já a spokojenost, vážně se na nich jezdí skvěle, nejlepší poměr cena/výkon, protože jsou hodně levné, o kolik jsou na tom lépe s pluskem nevím, ale jsou na jednu pneu o 200Kč dražší, jestli se nepletu.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak po dnešku musím Savy pochválit zabírají parádně. Ještě uvidím zítra cestou do kopečků. Konečně se nemusím sněhu bát jak u předchozí sierry. To jsem měl problém se i vytočit z garáže.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

koupil jsem si matadory MP 52 a teda po pravdě jsem od nich nic extra nečekal.. a dnes mě hoooooooooodně překvapily... a ž je sjedu koupím další..
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

mause:Na hluboký sníh jsou ty matadory super
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

právě podle vzorku jsem myslel že to budou spíše městské pneu a fakt bomba.. i na mokré rosolené cestě.. fakt povedená guma.. za ty prachy.. jsem nadšenej :-)
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Mame zimni Matadory, nazev doplnim (205/55 R16) na Octavii II a uz jsem projel i zasnezenou loukou :lol: Pred domem mame takovy kratky kopecek a jeste do zatacky a vyjede naprosto spolehlive bez prohrabnuti. I za ty 3,5 zimni sezony se opotrebily jen minimalne a to vezou tezky motor 2.0 TDI.

Na Felicii Scout mam zimni Dunlop SP WinterResponse a jsem s nimi taky spokojeny. I kdyz jsem tlacil trochu snehu naraznikem pred autem, auto jelo, jak kdyby bylo 4x4 :lol:
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Tak MATADOR jako celek zavrhuji.. Letnáky sotva vydržely 10 000.. A to jezdím normálně.. Zimáky? Vzorek hezkej, ale materiál na nic.. Pro mě nejhorší pneu.. Navíc se u všech kol poničily kordy.. A hodilo to několik boulí.. :D nevím, jezdím normálně.. asi vadné kusy.. cena luxus, kvalita nula..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Mejra:Mám matadory už teda na zadních kolech na dojetí a mám je pátej rok.Takže to byl asi vážně špatnej kus.Ale musím říct že první 2 roky byli úplně perfektní,prostě v hlubokém sněhu se vždy krásně vyhrabaly ;)
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D Brrr.. normálně mám na MATADOR alergii.. mě dost teda zklamali.. možná ty zimáky byla špatná série.. jako letní cajk, ale ta výdrž na nic.. zimáky parádní počet najetých kilometrů, ale materiál při různých podmínkách ztrácí funkci.. ted budu přezouvat na Polarisky 2 a na léto Dunlop..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já mám na zimu předek good year a na léto na všechny 4 kola good year ;)
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

;) Všák jo.. Jinak jsem chtěl Polarisy 175/70 a oni jsou docela o dost dražší a i nedostatkový.. ale tak na zimu by 165/70 mohlo stačit.. Léto mám 185/55.. Uvidíme..
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Na zimu máš rozhodně lepší užší pneu!
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

jj 165/70 R13 je na zimu akorát ;)
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

103457 píše:Já jezdím na barumkách a jsem plně spokojen a to bydlím v horách. A nutno sdělit, že se nejedná o staré gumy, je na nich datum výroby 20.07.2009
Taky jsem nakonec koupil Barum Polaris 2 a v pohodě se rozejdu i zabrzdím v břečce ve které jsem měl předtím problém. Taky v pohodě vyjedu jeden kopec, se kterým jsem měl problém. V zatáčce drží stopu a předek nikam neujíždí. Atd.
Mám je v rozměru 165/70/R13 a jen na předních. V zadu mám staré zimní gumy. ;)
Příští rok je hodím na zadek a koupím zase do předu nové.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Chlapi nemáte někdo zkušenost s nějakými levnými guamami v rozměru 185/60/14? S hrůzou jsem zjistil, že mamina fakt nekecala a že jí auto nehorázně plave. Ještě aby ně, když má zimáky s 3 mm vzorku z roku 2001 :o
Doteď měla polarisy a na její ježdění to bohatě stačilo, protože jezdí celkově opatrně. Já měl na feldě savy eskima a teď se dávaly i tchánovi na auto ve 175/65/14 a taky jsou v klidu, tak nevím jestli v tom rozměru pro maminu sáhnout po těch či oněch.
Případně pak ještě je velice dobrá cena na Firestone Winterhoak nebo jak se jmenují.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Co znamená levné?

Co tyto:
SAVA S3 za 950Kč / ks
Matador MP52 za 945Kč / ks
Goodyear Ultra Grip 7+ za 1350Kč / ks
Bridgestone LM30 za 1385Kč / ks

atd....

Pokud je rozhodující cena a né kvalita tak: Infinity 049 za 756Kč / ks nebo Debica Navigator za 809 Kč nebo Nexen za 910 Kč :puker:
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

Nebo zas Polarisy za 735 od pneuconex.. teda za 165ky.. širší nevím.. ale drahý nebudou..
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Pokud budu mít felicii ještě tento rok, tak koupím GY Ultra grip. Letos jsem se přesvědčil, že Barum Polaris už fakt nee.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Mám Barum Polaris 2 a v zimních podmínkách si nemůžu stěžovat, sníh a led uplně v klidu, ale dvakrát jsem se s nima dostal do bahna a dvakrát jsem tam taky zůstal :)
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Měl na autě v loni Barum Polaris 2,na sněhu byly dobrý,ale na ledu stály za prd. Namokré čisuché silnici dost hučely.Ted mám od podzima SAVA Eskimo S3 a nemužu si stěžovat,ve sněhu,na ledě i na suché či mokré silnici 100%+-jsou tiché,nikde mě nenechali-zkoušel i hodně hluboký,mokrý i zledovatělí povrch-za tu super cenu ... ;) ;) ;)
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mejra »

:D Mě polarisy teda ani nehučí, na zimáky jsou tichý.. A to mám 100% vzorek.. Ač na Sava i na Kleber mám taky dobrou zkušenost..
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Momentálně řeším koupi sady zimních pneumatik. Vybírám mezi GY, Nokian a Sava, ale to vem čert. Zajímá mě jestli jste někdo neexperimentovali s výškou pneu, konkretně 165/80 R13. Disky mám originál Škoda šířka 4,5palce.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

165/80 R13 bude hroznej balon, nebude to mít dobrý vlastnosti kvůli ještě vyšší bočnici než má série - držel bych se předepsaných 165/70
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nebo 155 R13 M+S
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Co znamená to M+S ? Má to něco společného s konstrukcí lamel ?
Jinak jsem jel ve feldě s pneu 165/80 minulý rok, černý plechy takže to nebyl takový šok, vypadali větší ale zase se s nimi jezdilo dobře sněhem
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

M+S je označení pro zimáky - Mud + Snow
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Joo, M + S = Marast + Sračky, to je naše ladovská zima. Do sněhu jsou vhodnější užší pneu.
Navíc ten rozměr co uvádíš není povolen na feldu, a jestli se uzákoní zimní pneu, tak potom policajti půjdou. Fakt bych šel do klasiky, která je povolená a doporučená výrobcem. 165/70/13 nebo 155/13
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

165/70/13 a není co řešit. Výběr veliký, ceny super. Já vzal dopředu Sava S3 Eskymo a spokojenost. Cena lidovka do 700 a nestalo se, že bych něco nevyjel.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Pomalu vybírám zimáky v rozměru 175/60 R14 a ať koukám jak koukám, našel jsem jen 2 gumy
Yokohama a Pirelli. Cenově se od sebe až tak moc neliší, ale štve mě, jaký má ta felda na 14kách debilní atypický rozměr gum :evil: . 14 potřebuju proto, že budu možná ještě na podzim nejpozději na jaře dělat zadní kotoučovky.
1,6 sportline 1999
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Já se na tu 175/60/14 proto vykašlal a na leto mám 185/60/14. Výběr a ceny super (Dunlop Fastresponse á 1020 u Pešíčka), i když 185/55/14 by byly lepší, ale o polovinu dražší.
wikingos - FK

Příspěvek od wikingos - FK »

ČAU feldaři
potřebuji poradit letos chci nové gumy a dobré u nás na valašsku se někdy oplatí mít nasazeno něco lepšího :mrgreen:
už jsem si vybral dle testu i páru rad "znalců" sice každý chválí svoje jak tu už někdo psal a forum jsem si pročetl celé tak nějaký názor tu už existuje já jsem ultralight amatér tak dám na radu od zkušených borců dík moc
vybral jsem si tyto dva typy a asi půjdu do těch prvních :
CONTINENTAL - ContiWinterContact TS800 - Rozměr:155/70 R13; T 75
Dunlop SP WINTER RESPONSE - 155/70 R13 75T

takže k mojim dotazům :
- jsou vhodné na felinu a do valašské zimy + které byste mě doporučili ?
- co to jsou ty ležáky nebo staré gumy a proč je nekupovat(který rok by to mělo být uděláno) ?
- a co mě zaujalo tyto mají 155 a hodně tady na foru máte gumy s číslem 165 a 175 jestli to není málo těch 155 ale nerozumím tomu nic co to je ty čísla vím
dík moc za info :salut:
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Papirove by meli byt 165...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Bobas nee, na zimu do sněhu jsou lepší užší gumy a 155/13 jsou výrobcem na feldu povoleny a doporučeny. 155, 165, atd je šířka pneu v mm, / 70, / 65 atd je procentuální poměr šířky a výšky kordu pneu a R13, R14, atd je průměr disku v palcích.
Ležáky znamená, že guma je nová co do stavu vzorku, ale je již stará, jelikož ležela dlouho ve skladu před prodejem.
U zimních gum by neměla být pneumatika staší více, jak 4 roky, poté již směs, ze které je pneu vyrobena tvrdne a ztrácí svoje elastické schopnosti, které jsou důležité pro přilnavost zejména při teplotách bod bodem mrazu. U letních gum to není až tak hrozné, tam se uvádí max. stáří 6 let.
Odpovědět