Podsvícení ovládání topení
Re: Podsvětlení ovládání topení
mám doma pouze karbon/modrá 
-
Dandula007 - FK
Já bych si koupil tu moji variantu karbon červená, ale na tvoji karbon modrá bych se rád přes foto pokud je nalepená podíval 
-
Hrdla - FK
Nefunkční podsvícení regulátorů topení
Ahoj. Mam Felicii z roku 1998 (ještě stará tvář) a přestalo mi kompletně svítit podsvícení pod otočnými regulátory na topení (všechny tři). Nemáte někdo nápad čím to bude?? Mohla prasknout nějaká žárovčička nebo to může být v pojistce? Jak to případně rozebrat abych se dostal k tomu zezadu? Díky za vaše nápady!
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční podsvícení regulátorů topení
Jsou to pravděpodobně prasklý žárovky . Nejdřív vytáhni popelník a pak opatrně vypáčit kryt pak sundat knoflíky potom opatrně aby neprasknul ten světlovod a seš u žárovek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Hrdla - FK
Supr díky..nějak to zkusim dostat ven, jen se bojím, abych to neponičil..sehnat nový žárovečky pravděpodobně nebude problém ne??
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ve škoda prodejně asi 5 kč za kus jsou tam dvě .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Hrdla - FK
Tak super, díky. Problém vyřešen. Demontáž a následná montáž trvala minutku. Žárovky za 6Kč jedna takže pohoda. Dík!!
-
joe4090 - FK
Podsvícení otočného regulátoru pro vytápění
ZDravím, chtěl jsem se zeptat co musím vše rozdělat, když mě praskla žárovka na tom otočným regulátoru (kde si nastavuju jestli pujde vzduch na nohy, na sklo apod...) Hledal jsem zde na foru ale nenasel, pokud to zde je tak se omlouvám. Předem díky...
-
Faster - FK
Re: Podsvícení otočného regulátoru pro vytápění
Ahoj, je to tady a víckrát
Vyndej si popelník, pak si vezmi nějakej vhodnej menší šroubovák, podeber si ten štítek kde jsou symboly směru vzduchu a podobně, sundej ho, vytahej si ty otočný regulátory (nejdou pak nasadit špatně, je to tam vytvarovaný) pak sundáš ten průhlednej plastovej světlovod, a nahoře jsou dvě žárovičky který vytáhneš tahem za hlavičku..Pak to složíš zpátky obrácenym postupem.
-
joe4090 - FK
Re: Podsvícení otočného regulátoru pro vytápění
Super! díky moc! to bylo rychlý a vyčerpávající..tak aby zde nebyl zmatek tak můžete klidně smazat toto téma....
-
RadimCep - FK
Mám je taky nefunkční (Felda rv1998, new face) takže je vyměním, ale chtěl bych je už rovnou podsvítít bíle (jako to mám v plánu se zbytek tlačítek a věciček v autě). Dají se koupit žárovky co svítěj bíle nebo musím použít diody + odpor? Děkuji za odpověď. S pozdravem Radim
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Barva podsvícení je dána folií a ne žárovkou .

-
RadimCep - FK
Aha, takže když dám bílou LED tak to bude furt zelený akorát to bude svítit (třeba) víc? A když ty folie úplně sloupnu tak to bude svítit bíle? Dík za odpověď. S pozdravem Radim
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
no bude to spíš takový do modra ta dioda má větší intenzitu
někde to mám u sebe když sem předělával tlačítka v palubce
Na druhý stránce až dole
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... a&start=50
někde to mám u sebe když sem předělával tlačítka v palubce
Na druhý stránce až dole
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... a&start=50

-
RadimCep - FK
Tady na fóru jsem viděl, že to někomu svítí bíle, ale už nevím komu, takže to nějak jít musí. Do jiných barev jít nechci. Zároveň bych chtěl zachovat, aby výstražný trojúhelník svítil červeně.
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš aby ti svítilo topení béle musíš si koupit nálepku na ten panel s bílou prosvětlovací fólií. A do spínačů dáš ledku a uřízneš ten zelenej klobouček.
Zde je ten panel: http://www.tuningsamolepka.cz/new.php3? ... a&pfoto=10 (akorát v nabídce není bílé podsvícení. Musel by jsi jim napsat zda to vyrábějí)
Návod na změnu podsvícení spínačů: http://www.feliciaklub.cz/?id=r_vypinace
Zde je ten panel: http://www.tuningsamolepka.cz/new.php3? ... a&pfoto=10 (akorát v nabídce není bílé podsvícení. Musel by jsi jim napsat zda to vyrábějí)
Návod na změnu podsvícení spínačů: http://www.feliciaklub.cz/?id=r_vypinace
-
RadimCep - FK
Nebude stačit když sundám tu zelenou (co tam teď je - aspon myslím) a bílou LEDku? Nebo zelenou nahradím za jinou folii?
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Musíš koupit to co jsem psal v minulém příspěvku. Pak strhneš z panelo starou fólii a oškrabeš (ošmirgluješ) zbytky zelené fólie. Pak už nalepíš ten nový panel.
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš za co
-
SteefMaster - FK
Osvětlení ovládání topení
Čaute lidi...
Chtěl bych se zeptat protože sem složil palubovku a zapoměl jsem na osvícení ovládání topení... Jde to i bez toho že bych sundal palubovku?? ten první plast na tom ovládání jsem oddělal (bohužel nešikovně ale snad to vadit nebude) , kolečka jsem taky vyndal a dostal jsem se až k žárovkám... ale nevypadají že by šli ven předem
Chtěl bych se zeptat protože sem složil palubovku a zapoměl jsem na osvícení ovládání topení... Jde to i bez toho že bych sundal palubovku?? ten první plast na tom ovládání jsem oddělal (bohužel nešikovně ale snad to vadit nebude) , kolečka jsem taky vyndal a dostal jsem se až k žárovkám... ale nevypadají že by šli ven předem
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Osvětlení ovládání topení
ano jde . nejdrív sundáš ten plast potom ty kolečka (ovladače) pak opatrněvyjmeš ten světlovod a pak už jen vytahuješ žárovky .

-
raduzo22 - FK
Normálně ty žárovky opatrně vytáhni krokodýlkama
a ty čudlíky si nastav všechny tři do stejné polohy.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš nastavovat do stejné polohy
... jinak prostě nasadit nejdou 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Neviete niekto či je možné tie žiarovky v panely kúrenia nahradiť LEDkami? Lebo včera som to rozobral a nejak sa mi to nepozdáva. Dá sa vybrať aj ten držiak žiarovky alebo ten je tam napevno a mení a vždy len tá žiarovečka v ňom?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Stačí jen žárovku vyměnit .Koupit se dá v prodejně automoto nebo přímo ve značkový prodejně škoda .
Lze nahradit i diodou s paticí W 2x4,6d
http://www.obautodily.cz/ledka_12v_1_2w ... da-1003000
Lze nahradit i diodou s paticí W 2x4,6d
http://www.obautodily.cz/ledka_12v_1_2w ... da-1003000

-
Dodo - FK
super ze su ledky . toto som uz dlho hladal. Vdaka za link.
-
Duket - FK
Ale nečekej že ti to bude svítit podle barvy ledky, je tam zelená folie a bude to svítit pořád stejně, myslím že snad jen modrá dioda to prosvítí.
A když už jsme u toho chtěl bych to také podsvítit bíle, neni nějaký způsob jak oddělat tu folii?? díky za rady
A když už jsme u toho chtěl bych to také podsvítit bíle, neni nějaký způsob jak oddělat tu folii?? díky za rady
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Už neviem odkiaľ presne mám tento návod ako vymeniť tú fóliu, ale na týchto fotkách je to pekne vidieť:
http://qelv.rajce.idnes.cz/Panel_topeni ... 0_1718.JPG
Bol k tomuto ešte aj tento popis:
"Potom zobrat smirglovy papier zrnitost 250 a dat dole vsetku zostavajucu farbu az kym Ti nezostane len priesvitny plast. Potom zobrat papier so zrnitostou 800-1000 a pekne vyhladit od hrubych skrabancov. Oplachut vodou, poriadne odmastit a nalepit novu samolepku."
No a tu je ešte link, kde je možné zohnať novú samolepku na panel kúrenia, je to úplne dole na tej stránke:
http://www.tuningsamolepka.cz/new.php3? ... &pfoto=200
http://qelv.rajce.idnes.cz/Panel_topeni ... 0_1718.JPG
Bol k tomuto ešte aj tento popis:
"Potom zobrat smirglovy papier zrnitost 250 a dat dole vsetku zostavajucu farbu az kym Ti nezostane len priesvitny plast. Potom zobrat papier so zrnitostou 800-1000 a pekne vyhladit od hrubych skrabancov. Oplachut vodou, poriadne odmastit a nalepit novu samolepku."
No a tu je ešte link, kde je možné zohnať novú samolepku na panel kúrenia, je to úplne dole na tej stránke:
http://www.tuningsamolepka.cz/new.php3? ... &pfoto=200
-
Vrba - FK
Dneska mi dosloužila i poslední žárovka v podsvětlení topení, tak jsem se to jak opravit. Sundání panelu, čudlíků i světlovodu bez problémů, ale narazil jsem na jiný problém: nemůžu vytáhnout žárovky
Zkoušel jsem je tahat rovně k sobě, točit (kdyby byly na bajonet, nebo tak něco), ale žárovky drží jako kdyby byly přilepené a ani se nehnou...
Zatím jsem nezkoušel kombinačky, ale při mé šikovnosti bych ty žárovky akorát rozbil a potom už bych je nevyndal nikdy.
Nevíte někdo jak je vyndat?
Zkoušel jsem je tahat rovně k sobě, točit (kdyby byly na bajonet, nebo tak něco), ale žárovky drží jako kdyby byly přilepené a ani se nehnou...
Zatím jsem nezkoušel kombinačky, ale při mé šikovnosti bych ty žárovky akorát rozbil a potom už bych je nevyndal nikdy.
Nevíte někdo jak je vyndat?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nějakou gumovovou hadičku nebo bužírku .Aby to bylo těsný nasadit zakvrdlat s tím a vytáhnout 

- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
ta žárovka Nemá závit ... je tam to samý jako v parkovačkách (akorát menší) ... prostě tahat k sobě 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
-
mohameddd
čau hele s těma žarovkama si ubec netrap vem normaně kombinačky opatrně je chytni a pak je vytahni de to nastoprocent:) ale já bych spíš chtěl poradit stěma zelenejma clonama jak sněma pryč ... sou nalepený pod tím zalisovanám plastem takže naprosto nevím jak sněma pryč..
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
To už sa tu tiež viackrát riešilo - nejde to dať preč. Osobne som to tiež plánoval, ale nakoniec som to v rámci môjho modrého podsvietenia presvietil modrými LEDkami. Viem že Chipp keď to chcel mať biele tak to skúšal rozobrať, ale neúspešne -> praská to, zničí sa to prv než tú zelenú volovinu odtiaľ vyprostíš. Jediné riešenie - zbrúsiť ten panel z jeho vrchnej časti, vyčistiť a nalepiť tam samolepu vo farbe akej len chceš, tuningsamolepka má široký výber 
-
PJDefort - FK
mě teď taky nesvítí jedna žárovička, tak že to vyměnim...no zkoušel sem odpáčit ten panel zespoda plochym šroubovákem...dole se to v pohodě celý odcvaklo, ale nahoře to ne a ne dostat ven..radši sem se na to vybod abych to nezlomil, protože novej panel bych jen tak nesehnal..tak mi poraďte jak to sundat..koukal sem i do DP a tam je to přesně znázorněný tim šroubovákem zespoda páčit..ale prostě mi to nahoře nejde 
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Mne to šlo tiež veľmi ťažko prvý krát. Postupne si to podberaj raz na jedenej a raz na druhej strane, je to prplačka doslova po 0,5mm ale nakoniec ti určite vyleze von
Aj u Chippa keď sme ho prvý krát ťahali von tak to bolo utrpenie, ale nakoniec povolil
Ono zas tak krehký nie je aby sa hneď zlomil. A keby aj, nemusíš sa báť, majú ho na každom vrakáči. A myslím že aj mne sa v garáži váľa jeden navyše 
-
PJDefort - FK
panel pro klimu se shání hůř
no ale uvidim no, ještě to zkusim jednou
-
nebulus - FK
Mne sa na tom paneli pri demontáži zlomili hore tie úchytky, ale drží tam dobre aj tak
.
chci se zeptat...co kdyz jen vymenit zarovky za modre zarovky? bude to podsvicene modre kdyz to necham v puvodnim stavu,krom tech zarovek?
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
Pokud chceš výměnu kus za kus, tak tam dej diodový žárovky.
Já je mám taky, jsou přímo s tou paticí co tam má být (tuším T5?). Je to prostě výměna kus za kus. Svítí to modře i přes tu zelenou fólii. Ale s více diodama pod tím panelem se to nedá srovnávat...svítí to prostě míň a ne tak ideálně rovnoměrně...
Já je mám taky, jsou přímo s tou paticí co tam má být (tuším T5?). Je to prostě výměna kus za kus. Svítí to modře i přes tu zelenou fólii. Ale s více diodama pod tím panelem se to nedá srovnávat...svítí to prostě míň a ne tak ideálně rovnoměrně...
ja tam neco nacpu,jen me zajimalo jestli to bude svitit modre,kdyz nesundam tu zelenou folii...takze bude jo? 
Jo jo, bude to svítit modře.
tak jo..ja to zkusim...a kdyz tam dam ty diodovy...sla by tomu malinko upilovat hlavicka? aby to svitilo vice rovnomerne?
Já tam mám přímo tyhle : http://www.tuning-centrum.cz/product/58 ... w-sada-2ks
Ty mají tu hlavičku už trochu upravenou, ale i tak to není úplně ono...s tím upylováním nemám zkušenost...
Ty mají tu hlavičku už trochu upravenou, ale i tak to není úplně ono...s tím upylováním nemám zkušenost...
a muzu do ty pristroovky dat jakoukoli vataz? nebo musim mit presne tu co tam je na origo zarovickach?
Podle mě pokud to budou LEDky tak tam můžou být i s větší watáží (klasická žárovka by ti tam asi přitápěla
). Myslím si že to bude prostě jen víc svítit 
jeste sem se chtel zeptat jestli to je slozity to strhat,tu puvodni folii z tech polepu na topeni....nemel by nekdo foto navod na celou montaz a demontaz? dikymoc
- qelv
- Kontaktovat uživatele:
tady máš foto jak se to sundavá
http://qelv.rajce.idnes.cz/Panel_topeni_felicia/
http://qelv.rajce.idnes.cz/Panel_topeni_felicia/
-
chipp - FK
já mám folii s blílím podsvícením a bílé dvě led-diody a svítí to uspokojivě.... 
qelv: moc diky presne tohle sem potreboval...diky moc