Výměna přístrojového štítu...
-
lachim.k - FK
Výměna přístrojového štítu...
Zdravím, hledal jsem to tady ale nenarazil na to. Zajímalo by mě jestli je možný vyměnit přístrojovej štít z faceliftovaný feldy do té staré? Jde mi o ty kontrolky, které jsou u staré dělaný tak že svítí celej obdelníček se symbolem a u té nové jen symbol. Jestli to jde je to náročný nebo se to jen prohodí? Kdyby jste měli někdo nějakej postup tak bych se nebránil... Předem díky
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna přístrojového štítu...
pokud vyndáš budíky z auta ven a rozebereš je tak jdou vydloubnout 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Marty_pv - FK
lachim.k: Kontrolky jsou na folii, která jde po rozebrání budíků vyměnit (ve Škodovce stojí cca 50) - z předfaceliftových budíků je potřeba po výměně ještě odpájet předřadné odpory, jinak nebudou přes den nové symboly vůbec vidět.
-
sicik - FK
já měl úplněten samej problém, měl jsem starý kontrolky, který při slunku vůbec nebyly vidět. koupil jsem tu folii ve škodovce za 68,- a místo žárovek jsem dal diody http://www.ascartuning.cz/index.php?p=p ... e+B8%2C5D+
-
lachim.k - FK
sicik: a ty odpory jsi oddělával nebo jsi je tam nechal? v elektrice se moc nevyznám jak je poznám? 
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
na predfaceliftový fele jsou uz predrazeny nejaky odpory? jaky? to by se pak tam mohly dát přímo diody bez starostí, že to dlouho nevydrží 
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
nn
Treba si uvedomiť, že ak sa predávajú hotové LED diody na 12V a tie už majú predradné odpory "v sebe".Klasické LED diody sú bez predradných odporov, a na tie treba predradné odpory letovať.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vyhrabal pristrojovky co se valej u me v garazi http://jirkaf007.rajce.idnes.cz/Pristrojovka/ tam jak jsou 3 nad sebou tak ta uplne dole je model 96 z 1,6ky motoru - provozuju ji na 1.3ce a dal jsem na ni stitky z 98 modelu potřebuju aby nekdo kdo se v tom vyzna namaloval do toho obrazku který odpory se maji nahradit dratem aby to vic svitilo...
ty ostatni jsou tam jen pro porovnani jake jsou mezi nima rozdíly:
popis od hora:
1) 1,3 neznámej rok s analogovejma hodinama ale už má polepy z 98modelu
2) 1,3 rok 12/97 s analogovejma hodinama a bzucakem jako varovani zapnutých svetel
3) nejstarsi pristrojovka je z 1,6 s otackomerem, rok 96
ty ostatni jsou tam jen pro porovnani jake jsou mezi nima rozdíly:
popis od hora:
1) 1,3 neznámej rok s analogovejma hodinama ale už má polepy z 98modelu
2) 1,3 rok 12/97 s analogovejma hodinama a bzucakem jako varovani zapnutých svetel
3) nejstarsi pristrojovka je z 1,6 s otackomerem, rok 96
-
Marty_pv - FK
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Super, díky za odpověď ... ja si to myslel jen jsem myslel že se jich bude nahrazovat víc ...
A ještě dotaz
protože jsem línej ty odpory vyndavat nebo štípat tak je jen přemostím ... to musi taky fungovat co? 
A ještě dotaz
-
Marty_pv - FK
Přemostění by mělo fungovat taky - já to řešil pájením, tak jsem ty odpory rovnou vyhodil. Netuším jak je přemostit bez pájení aby to něco vydrželo
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že to budu pájet, ale nebudu sundavat tišťák abych je mohl odpájet ... jen je přemostím drátkem kterej připájím k nožičkám odporu.
-
sicik - FK
já jsem tam ty odpory nechal a mam to rok a půl bez problému, nahradil jsem diodama i podsvícení budíků a je to pecka. Je pravda že jsem ty diody musel zabrousit, ale výsledek stojí za to
-
lachim.k - FK
sicik: a jaký diody jsi tam použil? neměl bys na ně odkaz na net kde se dají sehnat?
-
sicik - FK
jsou to diody z odkazu z mého prvního příspěvku.
http://www.ascartuning.cz/index.php?p=p ... e+B8%2C5D+
http://www.ascartuning.cz/index.php?p=p ... e+B8%2C5D+
-
felicia1
- Kontaktovat uživatele:
ty odpory nejdou normálně vytáhnout šroubováčkem a nasadit přemostění??
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ne , je to připájené
-
felicia1
- Kontaktovat uživatele:
chlapi měl prosím někdo z vás rozebraný tachometr?
potřebuji vědět co a jak přesně hýbe ručičkou.
děkuji
potřebuji vědět co a jak přesně hýbe ručičkou.
děkuji
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hřídelka, ve směru hodinových ručiček.
-
felicia1
- Kontaktovat uživatele:
a s ní hýbe???
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hřídelka se hýbe, na ní je nasazená napevno ručička a ta se hýbe také.
Hele si děláš prču nebo to myslíš vážně? Jak chceš vysvětlit funkci tachometru respektive rychloměru? Rozdělej budík a uvidíš sám. Pohyb do budíku přináší náhon od převodovky, vevnitř je ozubené sokolí, počítá to kilometry stálé, pak denní a ještě to roztáší setrvačník, na který je napojená ručička. Pak je tam ještě pružina, která vrací ručičku Z5.
Hele si děláš prču nebo to myslíš vážně? Jak chceš vysvětlit funkci tachometru respektive rychloměru? Rozdělej budík a uvidíš sám. Pohyb do budíku přináší náhon od převodovky, vevnitř je ozubené sokolí, počítá to kilometry stálé, pak denní a ještě to roztáší setrvačník, na který je napojená ručička. Pak je tam ještě pružina, která vrací ručičku Z5.
-
felicia1
- Kontaktovat uživatele:
nedělám si prču
tachometr počítá km na obou počítadlech ale rychlost ukazuje jen po poklepání
zastavím a znovu
chci to opravit.
díky moc za rady
tachometr počítá km na obou počítadlech ale rychlost ukazuje jen po poklepání
zastavím a znovu
chci to opravit.
díky moc za rady
v tachometru to neni tak jednoduše udělaný, jak popisuje 103457. Respektvě součástky sedí, ale funkce je trochu jiná. Teď jsem opravoval ségry tachometr a měl jsem ho rozdělanej skoro do prvočinitelů. Převod na počítadla km je udělanej ozubenýma kolečkama, ale přenos síly na ručičku je pomocí magnetické síly. A to pérko co tam je, tak sice ručičku vrací, ale hlavně je tam jako prvek působící proti magnetické síle a tím určuje přesnost tachometru. Teď už je mi konečně jasný, proč odchylka tachometru klesá s rychlostí.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
jeden rychlý dotaz !!
Jdou zaměnit budíky z old face na new face s ohledem na akin bez problémů ?
Mám konkrétně na mysli, zda do nové feldy co má akin na budíkách nebudou dělat neplechu budíky bez akinu ze staré feldy.
Pokud to jen nebude pískat při zapnutých světlech a otevřených dveřích mi nevadí.
Díky
Mám konkrétně na mysli, zda do nové feldy co má akin na budíkách nebudou dělat neplechu budíky bez akinu ze staré feldy.
Pokud to jen nebude pískat při zapnutých světlech a otevřených dveřích mi nevadí.
Díky
- RAAF_96
- Kontaktovat uživatele:
Možná záleží na výbavě, mám feldu před faceliftem a při tom mi svítí jen kontrolky. Budíky by měli určitě sedět, na bazošu seženeš za pár korun
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To neřeším
, budíky mám.
Dotaz je, zda nebude problém, když do new feldy co má z výroby akin v budíkách dám budíky z old feldy, co má akin v pojistkovce.
Dotaz je, zda nebude problém, když do new feldy co má z výroby akin v budíkách dám budíky z old feldy, co má akin v pojistkovce.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Jde to přehodit
.. osobně jsem to přehazoval a bez problémů 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to taky zjistil. Děkuji.
-
kritik
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se jestli jsem můj dotaz špatně zařadil, jsem zde nový, ve vláknech se špatně orientuji, ale můj dotzs souvisí s předchozími příspěvky. V mé felicii, mám jí cca 1 měs. jste se rozhodl vyměnit přístrojovku s analog. hodinami za s otáčkoměrem.Vše mám pročteno, potřebný díl palubky demontovat zvládám, ale řeším problém s podsvícením. Chci vyměnit žárovky za LEDky. Vyrobil jsem je z patic spálených žárovek, odpor není vidět a bílá dioda vypadá jako orig. žárovka. Problém mám však s polaritou. Na patici diody jsem si jí označil, ale nevím jak na to na DPS. Deska je navržena pro žárovky kde je to jedno a tak je někdy + jakoby v levo a podruhé naopak.Nezbývá než u otvoru pro každou žárovku zjistit polaritu a také to vyznačit, aby při event. výměně nebyl problém. Snažil jsem se ve fóru něco najít, ale nenašel. Řešil to už někdo a má třeba fotku kde u každého otvoru má označenu polaritu?Uvítám radu i to případné foto. Děkuji Láďa
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
zasadíš patici do DPS, otočíš a pokud nebude svítit, tak patici vyndáš a otočíš o 90°. Není to žídná věda a není co řešit.
-
kritik
- Kontaktovat uživatele:
Díky, to mě také napadlo, chtěl jsem se však vyhnout pokus/omyl a riziku odejití LED do křemíkového nebe.Také manipulace se štítem "uvázaného" na kabely není nejlepší a při osazování celého štítu dost nepříjemná. Kdyby bylo rozlišení+/- osazovaly by se kontrolky na jistotu. Proto jsem se ptal na případné foto s rozlišením polarity. Třeba se někdo ještě najde. I tak moc díky.Láďa
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pochybuju, že to někdo takto do podrobna zkoumal a označoval si polaritu na paticích.
Nemusíš přece manipulovat s celým přístrojovým štítem, stačí mít jen budíky na tuším černém konektoru a je to. Sázíš tam jednu patici za druhou.
PS. a až to osadíš celé a bude ti to svítit, tak stejně zjistíš, že je to tímto způsobem LEDkama podsvícené na ho..., poněvadž ti to udělá světlé (přesvícené) fleky

Nemusíš přece manipulovat s celým přístrojovým štítem, stačí mít jen budíky na tuším černém konektoru a je to. Sázíš tam jednu patici za druhou.
PS. a až to osadíš celé a bude ti to svítit, tak stejně zjistíš, že je to tímto způsobem LEDkama podsvícené na ho..., poněvadž ti to udělá světlé (přesvícené) fleky
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Navíc se nemusíš bát toho, že pokud otočíš polaritu LED diody tak odejde do křemíkového nebe .... jen nebude svítit .. když jí otočíš tak bude svítit .... víc se s tim stát nemůže 
-
jirkapribram - FK
tak tedka jsem z toho trochu zmaten mam tam ty 4 odpory a chtel bych tam dat ledky ale aby svitily jak maj a nejlepe bez odporu jen led a odpor bych dal na kabel na patici lze to?nebo by stacilo to nejak upravit stavajíci osvit?