pískající brzdy
-
Alice
pískající brzdy
ahoj, už jsem tu četla fóra na toto téma,ale na problém který mám já jsem nidke nevyčetla:-(!! mám problém v tom, že mi pískají brzdy,ale jen když pouštím pedál brzdy..když zabrzdím tak nic,ale jakmile ho pustím tak pískají..a přijde mi že jde zvuk zepřadu..děkuji za odpoved..mejte se..papa..a nějak srozumitelně, sem ženská:D
-
Honza9007 - FK
Re: pískající brzdy
ahoj, je to takové to krátké "kvíknutí"?? pokud jo, tak by to mohly být prasátka (válečky) v zadních brzdách.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tohle většinou dělají prasátka v zadních bubovích brzdách . Přesně tohle to dělá brachovi na feldě a taky jsem to už na pár feldách pozoroval . Takovy zakvílení při puštění pedálu . Ty prasátka nejsou nijak drahý ,ale musijou se rohodit vzadu bubny . Což je trochu víc práce .
-
Alice
přesně tak, takový divný zvuk..vzadu?a mě přijde ,že zepředu:D:D..jejda, to si dám asi..nebo myslíte,že to mám radši hodit někomu kdo opravuje auta?sama to asi nezvládnu co?
-
Bubacek077 - FK
zepředu to můžou být přirezlá táhla třmenů, dělalo nám to na firemní felině
sám mám stejný problém, při puštění pedálu mi to "kvíkne" zezadu, chystám se vyměnit prasátka až budu natírat bubny, tak se to snad vyřeší
sám mám stejný problém, při puštění pedálu mi to "kvíkne" zezadu, chystám se vyměnit prasátka až budu natírat bubny, tak se to snad vyřeší
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Alice : No záleží jak jsi zručná . Musí se zhodit kolo .Rozhodit buben , tím padem pujde ven i ložisko a pak už je vměna jednoduchá . Pak odvzdušnit a dolít brzdovku .
tak tohle "kvíknutí" dělají jen zadní brzdy a to přesněji takový ty kovový táhla a pružiny takže stačí všechny tyhle "spoje" a místa ¨kde se to tam vzájemně dotýká máznout grafitem nebo troškou vazelíny a přestane to
takže stačí jen dát dolů jen buben a jít na věc
takže stačí jen dát dolů jen buben a jít na věc
-
Collin - FK
Já mám zkušenost jak se to vymění tak to během chvíle dělá znova.. I já mám tento problém, nebo spíše také mě to píská.. Ale neřeším..
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Kuwa, mně to nedělá a nedělalo. Je to auto nomální?

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Zdena má příplatkovou verzi v pozinku .
jen to nikdo neví
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
jak Raceman, taky jsem to zpozoroval to pískání, rozhodil jsem obě kola a brzdy prostříkal - průžinky a vše co se hejbe krom paken Wdčkem a na 2 měsíce byl klid, teď mě to dělá zas, tak to udělám grafitovou vazelínou ať to vydrží déle...
-
Stefi74 - FK
jo a co dělat kdyš si popiskujou při pomalí jizdě předni brzdy 
-
Stefi74 - FK
ne kdyš jedeš a začneš třeba jen mirně zatačet tak začnou lechce pískat 
-
big.jedla - FK
to se mi přesně teď děje!
když lehce otočím volantem doprava tak píská... když jedu rovně tak OK a když to začne pískat a jemně šlápnu na brzdu tak taky OK
dělalo mi to už kdysi, pak se měnili kotouče, desky, a veškeré gumičky + čištění a bylo to dva roky v pořádku... je třeba tam něco promazat nebo tak? děsně mě to otravuje...
když lehce otočím volantem doprava tak píská... když jedu rovně tak OK a když to začne pískat a jemně šlápnu na brzdu tak taky OK
dělalo mi to už kdysi, pak se měnili kotouče, desky, a veškeré gumičky + čištění a bylo to dva roky v pořádku... je třeba tam něco promazat nebo tak? děsně mě to otravuje...
-
Josh123456 - FK
No koukám, že tady ještě nikdo z vás neví přesnou příčinu toho pískání...? Žádný táhla tohle nedělají a je problém někde úplně jinde mám takový pocit...
No jo jenže brzdy buď pískají při brždění a nebo vržou při jakém koliv pohybu a to je sakra rozdíl a jestli že Alice píše že jí to píska při pouštění brzd tak potom to nebude pískání ale vrzání a pokud to přeci jen píská tak bych viděl problém v tom že se jí špatně rozevírají přední brzdy (nejspíš se špatně vrací píst) a potom jí to i po puštění pedálu stále lehce brzdí a toto "pískání" může být zapříčiněný složením směsy v destičkách v kombinaci s kotoučem. Jsou prostě desky které na určitých kotoučích pískají , některé při normálním silnějším brždění jíné zase jen při slabém brždění. Je to daný tím, že v servisech serou na auta to nejlevnější co seženou ,ale prodávají to za cenu kvalitních značkových materiálů. Moje rada nechat rozebrat přední brzdy , vyčistit třmeny dát nový píst i s těsněním vše řádně promazat přiloženou tekutinou (v sadě s novým pístem a těsněním) namazat vodítka třemnů a měl by být klid.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Josh123456 - FK
při pouštění pedálu, tak se vsadim, že to jde ze zadních brzd-ono je to totiž docela hlasitý to vrzání až by člověk myslel, že to je pomalu ze předku, ale myslim si, že vrzot je ze zadku. A nehledě na to, jestli je to zahřáté nebo studené ty brzdy, tak to má pořád stejný vrzavý zvuk.
-
Peedr
- Kontaktovat uživatele:
Já mám trochu jiný problém... při jízdě i při puštění pedálu je vše tiché, ale pokud sešlápnu brzdový pedál (spíše slaběji než silně), tak slyším hodně vysoké pískání, zřejmě od předních brzd. Přední kotouče i brzdové třmeny mám měněny asi před 4000 km a začalo mi to dělat až po zimě. V čem myslíte, že by mohl být problém tady?
-
lubom
- Kontaktovat uživatele:
takze ja mam tiez tento problem, otazka znie na co potom sluzi 6UO 698 589 podlozka kluzna sada opravarenska je to z etky, pri oprave som si to nevsimol ci to tam je.Josh123456 píše:při pouštění pedálu, tak se vsadim, že to jde ze zadních brzd-ono je to totiž docela hlasitý to vrzání až by člověk myslel, že to je pomalu ze předku, ale myslim si, že vrzot je ze zadku. A nehledě na to, jestli je to zahřáté nebo studené ty brzdy, tak to má pořád stejný vrzavý zvuk.
-
rofilu
Zdravím všechny,mám vyměněné přední brzdy (kotouče,destičky...), najeto cca 1000km, a při brždění neustále píská!!PROSÍM PORAĎTE!DĚKUJI!
-
pp
Stačí proříznout drážku uprostřed brdových desticek cca.u nových 10mm. v příčném směru asi 3 mm. Tou to úpravou (některé destičky mají již drážku od výrobce) je zaručen odvod nepotřebného "prachu " při brždění.
-
lubom
- Kontaktovat uživatele:
takze ja mam tiez tento problem, otazka znie na co potom sluzi 6UO 698 589 podlozka kluzna sada opravarenska je to z etky, pri oprave som si to nevsimol ci to tam je.[/quote]
pridavam foto 6UO 698 589 podlozka kluzna
http://yfrog.com/5916012010j
pridavam foto 6UO 698 589 podlozka kluzna
http://yfrog.com/5916012010j
-
kolak
- Kontaktovat uživatele:
zdravym no piskajici brzdy tez znaci ojete oblozeni ja mam 126 tisic a to by odpovidalo jen mam dotaz ceka mne vymena oblozeni cili nakoupit i gumy do prasatek atd a ted nevym jestli jeste nemame dat nove loziska nevysypou se mi,????? dam to asi odbornikovy,,