GO motoru

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Bobous - FK

GO motoru

Příspěvek od Bobous - FK »

Tak jsem měnil těsnění pod hlavou a zjistil jsem že mě čeká nové vypodložení vložek válců.Pustím se do toho na jaře,chci si pomalu kupovat nahr.díly.Vložky a písty vypadají v pohodě ;)
Chci se optat co radeji ještě vyměnit, když to budu mít rozdělané. Poradte díky Bobous
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Re: Částečná GO motoru

Příspěvek od Tomas6 »

Záleží kolik do toho chceš vlomit.Pokud už je to v takové fázi že budeš tahat vložky ven,tak to převložkuj.Sada stojí,nebo spíš stála tak před rokem 4000 kč.Kolik teď netuším.Já bych osobně brousl i kliku a dal nové šály.Záleží kolik to má najeto a v jakém stavu ten motor je.Srovnat hlavu a hlavně vyfrézovat sedla pod vložky.
Bobous - FK

Najeto to ma 120tis, hlava se rovnala před 7 měsíci a ted jsem ji čistil. najezdil jsem s tím 50tis, 2 krat jsem dělal rozvody, pravidelně měním olej po půl roce.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

120 tis není moc.Ty vložky jsou tak utopené že je musíš vypodložit?Já osobně bych měl obavu aby to pak nepapalo olej když bys vytahal vložky s pístama ven.On ten píst začne jezdit v trochu jiné poloze a je to v háji.Spíš bych pokud je to desetinka plus mínus vypodložil těsnění.Je to možná prasárna,ale osvědčená.
Bobous - FK

0,07 měrka je natěsno na druhé a třetí vložce
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

A ty dvě ostatní?
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Tomas6 má pravdu, dělal jsem to na fáčku a pak to bralo olej. Když už se to chystáš rozdělávat, kup novou sadu vložek a pístů a je klid.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Listkové měrky nejsou moc spolehlivé na měření...
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Možná ne,ale na tohle je to docela dostačující.Hlavně to chce broušené pravítko.
Bobous - FK

Tam je v poho 0,10, je to poznat i na starém těsnění
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Tak pod ty dva co maj málo nechej přidat po desetině a bude to ok.Akorát nevím jestli to tam u vás někdo dělá.Já to nechávám dělat ve zlíně.Ale řešil bych to až to začne znovu zlobit.Vím že tady jsou lidi co by mne za to sepsuli,ale je to to nejlevnější řešení téhle situace.Tahat vložky ven a vypodkládat.To končí povětšinou generálkou.
Bobous - FK

Zatim to nechám.Diky za rady
Jonathan88

Generalka motora kolik?

Příspěvek od Jonathan88 »

Zdravím
Prosím vás kolik tak přibližně stojí generálka motora 1,3bmm 50KW ? :flower:
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Re: Generalka motora kolik?

Příspěvek od Tomas6 »

Hledat!!! Už to tu je a neřešilo se to zas tak dávno...
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 27#p235970
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Tomas 6 :Tak je tu novej tak se rozkoukává ;) Ale každej ti řekne že to je dost finančně náročný i u feldy ;) a záleží jestli chceš dělat úplně komplet a nebo jestli jenom přetěsnit :-) A taky eště kolik má nalítáno? :)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Ptal se na go.A go jekomplet.Sada vlozek,uhlovani ojnic,komplet hlava,brus kliky a saly k tomu,rovnani bloku atd atd...A ty prachy to fakt stoji... :(
Jonathan88

Omlouvám se, hledl jsem ale nenašel:( Felda má nalítáno okolo 115 tis.:)
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

prosím tebe a čo chceš robiť GO po 115 tis? ak sú skutočné tak je to len začiatok dobrého motora , ak sa menil olej , filtre sviečky v pravdelných intervaloch tak ten motor bude ako nový
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Noo jak píša suri tak to je dobře zajetej motor(dle km) Ale jako záleží jestli třeba někde teče olej nebo voda a nebo jestli má náký divný zvuky třeba axiální vůle na klice nebo tak.ale jinka je to v celku zbytečný :-) Jestli ten motor chceš mít čistej tak neni problém prodávaj se na to přípravky:) ale jestli se do toho pustíš tak tvoje věc:-) JEnom ti tady každej radí většinou ti co to dělali že to je zbytečný ;) ale taky děloám zbytečný věci :D
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Ano po 120 tis.nemá cenu motor ani rozebírat,pokud není zapečený,nebo zadřený.A držím palce ,aby jezdil co nejdéle.
Jonathan88

no zda se mi že je celkem hlučný a zdá se mi že do kopce táhne míň než když jsem ho kupoval. Jinak vše jsem měnil v letě. Tak co by jste doporučovali když ne go? :D
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Tak já mám najeto 160 tisíc, ale na GO jsem zatím nepomyslel ani náhodou.
Nevím kde na ty pochmurné myšlenky chodíte :scratch:
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

já mám 400 a GO?Nehrozí.Cena opravy motoru převýší cenu celého auta...
markos29 - FK

Generálka motoru 1.3 50Kw

Příspěvek od markos29 - FK »

Zdravím mám dotaz vyplati se dělat kompletní generálku motoru najeto cca 290 000Km a spotřeba benzínu cca 5-6l/100Km. :D ?
mause
Kontaktovat uživatele:

Re: Generálka motoru 1.3 50Kw

Příspěvek od mause »

ne..

spotřeba je pěkná nevidím důvod.. :cat:
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Pokud nezere, vodu, olej, benzin a nedela zvuky jako krabicka se sroubkama tak si myslim ze to taky nema smysl :)
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
petosiso - FK

Příspěvek od petosiso - FK »

No mne zere olej a trochu hrka :D Tak nad tou generalkou uvazujem......a to o najazdenych km ani nehovorim :D 330 000 km :)
Ale je to na LPG, a o tom som cital ze motory tam maju dlhsiu zivotnost....
Na kolko penazi by tak vyšla ta generálka????
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

mas to tady uz asi ve dvou tematech napsany, pokud si ji nechas delat asi 20 000Kc , ale jinak bych doporucil sundat hlavu otocit vzhuru nohama nalit cisty benzin do spalovacich prostoru a koukat jestli protece krz netesnici ventily do saciho a vyfukoveho potrubi nebo ne, taky ted delam go motoru s najetyma 300 000 a nejvetsi problem byla hlava , lagry byly vsechny krome lehce skrabnutyho hlavniho u setrvaku relativne dost pekne, valce jsou taky v poradku-neni potreba vybrus, takze spodek bych byt tebou nechal, zkus tu hlavu , ta me vysla na 2100-gufera, vybrouseni sedel a zabrouseni ventilu ,zarovnani hlavy, ale ze vseho nejdriv zmer kompresni tlak jestli je vubec treba do toho hrabat
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Na km nehledět.Jámám 400tis a nad GO v nejmenším nepřemýšlím.A to mi to papá olej statečně.LPG můžemít vliv na sedla výfukových ventilů.Rozhodně ně na zvýšení životnosti.Pokud to žere olej v rozumné míře,tak bych do toho nehrabal.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

já bych do toho šel po hlavě!! :D Hele záleží na tobě to se tu řeší pořád dokola...Jestli máš na to prašule tak neni problém.Ale jestli seš student tak potom když to rozebereš tak pořád budeš nacházet věci které budou chtít vyměnit a pořád do toho budeš cpát peníze.Záleží na tobě..Ale jak tu bylo řečeno tak určitě bych zkontroloval hlavu.Né tvojí ale na autě :D
.........
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

markos29 píše:Zdravím mám dotaz vyplati se dělat kompletní generálku motoru najeto cca 290 000Km a spotřeba benzínu cca 5-6l/100Km. :D ?
A proč máš tedy pocit, že potřebuješ generálku?
petosiso - FK

Příspěvek od petosiso - FK »

Praveze penazi do toho moc davat nechcem, ide mi hlavne o to, či sa tym, ze to žere olej nemoze uplne ten motor dodrbat.....nepotrebujem tam ani maximlaku 170km/h ;) Hlavne nech to ide ;)
Prešiel som na mineralny olej, takze 4 l tam stoja nejak 15 eur....to dolievanie mi tak moc neva :)
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

:P Pokud nepapá litr oleje na 100km je to dobré,něka šáhneš a bude to v háji :roll:
Klukin1988 - FK

Příspěvek od Klukin1988 - FK »

nebude jednoduchsi,sehnat nekde motor z facka,nebo feldy,v lepsim stavu,treba ze 150ti tisicema?z nejake buracky,nebo tak,udelas rozvody,pretesnis komplet motor,ulej guferka hlavu,das do toho 2 tisice a mas z pulky hotove GO,pokud na ten motor nikdo nesahal pred tim nejak debilne a normalne se s tim jezdilo,myslim ze neni problem,poradil sem to kamosovi,nakonec mna poslechl a ma klid,sehnal nekde z vracace nebo nekde za 15stovek,na tech motorech neni sa co pokazit,jo...5 set jeste rozvody:)
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

pokazit se na nich da to co pises-nemas jistotu jak se s nim zachazelo - servis, udrzba a taky styl jizdy takze je to takovy pade na pade teda samozrejme mas asi docela velkou pravdepodobnost ze natrefis nejaky co bude dalsich 100 t ok..jinak komplet generalka nema financne smysl, maximalne kouknout na halvu kdyz to zere olej nebo sou spatny tlaky a spodek bych nechal, mam motor ktery mel tlaky nekde mezi 0,6 a 1,0 , bylo to hlavou-netesne ventily+gufera-zral olej, kdyz jsem rozebral spodek tak saly na ojnicich byli jako nove a hlavni saly - jen na te u setrvacniku byl pomerne vyznamny vryp po cele delce , ale dosti uzky, asi jako kdyby se tam parktrat otocilo zrnko pisku, jinak ze by byly znicene -sedrene z velke casti, to vubec, klidne by jezdili dal , ale ja jsem si to proste chtel rozberat a podivat se do toho :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud papa olej tak bych nejdriv zacal guferama na ventilech pokud jsou tam origo je to jasny. Max nechat zmerit kompresni tlaky na jednotlivych valcich a hned bude jasneji.
Odpovědět