elektronika pri LPG

se sporákem místo motoru :D
petosiso - FK

elektronika pri LPG

Příspěvek od petosiso - FK »

Chcem sa opytat, mam 1,3 MPi LPG, aaa pri nastartovanom motore mi v aute nieco piska. Je to asi nieco s elektronikou, lebo sa ten zvuk meni napr v rytme blinkrov a tak.......počuval som odkial to tak ide, ide to zo zadnej casti niekde pod kufrom....mozno v tych miestach ako je plynova nadrž......aka tam je elektronika, v čom to moze byt?
Lebo sa zaacinam bat ze raz vybuchnem :D
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: elektronika pri LPG

Příspěvek od Jozefj »

Tam by měl být jenom elektromagnet.Jedině ,že by bylo slyšet jako pískání a to průtok plynu ventilem.
petosiso - FK

ono to piska, aj ked idem na benzin, takze tym prietokom neviem neviem......
Zeby to bol ten elektromagnet??
alebo neni tam aj nejaka elektronika s benzinom? Cerpadlo abo take daco.....ja sa do toho nejak extra nevyznám :/
Mal som to aj v servise, ale kvoli inemu problemu......hovorili ze sa pozru aj na toto, akorat mi povedali ze to nieje relé :D
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

čerpadlo je pod zadní sedačkou spolujezdce,tak odklopit a poslechnout.Může skřípat čerpadlo.
petosiso - FK

noo trošku blizsie som to skusal pocuvat odkial to ide.....je to na 95% z oblasti benzinovej nadrže.......tam je len to čerpado???
Ale potom mi nejde do hlavy, prečo to piŠtí aj ked idem na LPG......ci to čerpadlo je aktívne stále?
dik za odpovede ;)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Čerpadlo běží pořád.
Majkos - FK

Příspěvek od Majkos - FK »

dělá to benzínové čerpadlo, mám taky felu na plyn a hučí to i když mám přepnuté na LPG...začalo mi to dělat až teď v zimě..:)
petosiso - FK

noo mne chvilu potom ako to zaclo bzučat zacla aj blbnut jazda na benzin.....na plyn vobec.
Niekedy ked mam prepnute na benzine, tak ako keby sa naraz prerusil privod benzinu...proste plyn na podlahe aa otacky sa stracaju az kym to neskape...
Asik tam bude zadrbany aj ten palivovy filter....+to cerpadlo....
Kolko je tak priblizne cena noveho filtra aj s cerpadlom? Nemam ani odhad :cyclops:
Majkos - FK

Příspěvek od Majkos - FK »

tak to bude buď filtr v háji a nebo ti začíná odcházet benzínové čerpadlo...doufám že to nebude i můj problém když mi to též hučí:)
jinak palivový filtr máš tu http://autodilykrc.cz/eshop/detail/filt ... a265940761
a s čerpadlem ti musí poradit někdo jiný, to jsem nenašel...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Pravděpodobně čerpadlo ztrácí tlak já už ho měnil taky.A přemýšlím ,jak to přepojit,aby to běhalo jen při benzinu.Myslím,že to nebude velký problém.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Samozřejmě že to není problém....mě když se se přepne na LPG tak zároveň odpojí pumpu,mám tam přepínací relé,na spínacím kontaktu mám ventily LPG a na rozpínacím právě tu pumpu.Přijde mi jako hloupost (tím myslím hlavně montážní firmy) když při provozu na LPG nechávají současně běhat pumpu.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Nevím ,proč to takto dělají,jelikož u 120 a u Fáva byla mech.a byl pokoj.U první feldy jsem měnil pumpu a myslím,že tady budu mít brzy stejný problém,tak tomu budu chtít předejít.I když teď tam mám nějaké relé z montáže.Musím teprve šmejdit co na něm visí.
Odpovědět