Igelity do dveří
-
rogalo - FK
Igelity do dveří
Nevite někdo jestli se ještě dají někde koupit igelity do dveří aby voda netekla na čalounění ? Dík.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Igelity do dveří
Nalep obyčejnej silnější igelit oboustrannou páskou...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Martin.003 - FK
určitě se dají koupit, v letě jsem je kupoval a myslim že jeden kus stojí pod 100kč. cca 70kč.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ideální je ten co mají v nemocnicích na postelích aby děti nepročůrali madrace .
A dá se taky koupit ve zdravotnických potřebách .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
rogalo - FK
Ták tá oboustranná lepicí páska je dobry nápad . 100 kč za kousek igelitu který při dalším podíváni se do dveří stejně besták roztrhám je celkem dost .
lepíme tam oboustrankou místo igelitu miralon co se dává pod koberce. metr stojí cca 15 korun a na auto jsou potřeba 2 metry 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Obecně lze použít libovolný igelit, ovšem čím je slabší tím dělá větší rámus při proudění vzduchu, čili doporučuji opravdu nějaký silnější, třeba starý igelitový ubrus a lze ho přilepit i obyčejnou širokou izolepou, nemusí být ani oboustranka. Jenom si před montáží tapeců propíchej ty dirky na plastový příchytky. 
dával jsem miralon 4 mm na oboustranku a je krásně ticho i teplo 
-
rogalo - FK
Díky za rady ,vyhraje to zřejmě ten miralon , do výrobni fabriky miralonu mám 3 km.
koupíš to v každý prodejně s kobercema a nebo v obi a tak
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Originál igelit se dá ve škodovce koupit. Kupoval jsem ho tam cca před rokem. Sice to moc nestálo, ale kvalita byla zoufalá.
Nalepil jsem to a hned po prvním dešti jsem měl na těsnění dveří vodu. Sundal jsem tapec a celý spodek igelitu byl odlepený. Vzal jsem benzín, že sundám zbytky lepidla a přilepím to pořádně. Benzín s lepidlem ani nehnul. Zkusil jsem vodu a šlo to dolu jako namydlené. Ti idioti na to dávají nějaké vodouředitelné lepidlo.
Nalepil jsem to a hned po prvním dešti jsem měl na těsnění dveří vodu. Sundal jsem tapec a celý spodek igelitu byl odlepený. Vzal jsem benzín, že sundám zbytky lepidla a přilepím to pořádně. Benzín s lepidlem ani nehnul. Zkusil jsem vodu a šlo to dolu jako namydlené. Ti idioti na to dávají nějaké vodouředitelné lepidlo.
-
mystery - FK
Atnarfus:
Tak nevím jak sis to lepil, ale já když v létě měnil u spolujezdce stahovačku, tak jsem prostě zajel do škodovky, koupil ten igelit origo nalepil a je klid. Co jsem se zkoušel dívat tak drží jako přibitý
Tak nevím jak sis to lepil, ale já když v létě měnil u spolujezdce stahovačku, tak jsem prostě zajel do škodovky, koupil ten igelit origo nalepil a je klid. Co jsem se zkoušel dívat tak drží jako přibitý
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A kdo má někoho známýho v zemědělství tak se dá použít i silážní folie, sice je černá ale to nevadí je docela kvalitní .
Já ji používal na stavbě na přikrejvání a zazimování .
Já ji používal na stavbě na přikrejvání a zazimování .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Lepil jsem to tak, že jsem to připlácnul na očištěné a odmaštěné dveře.
Když jsem zbytky lepidla sundal vlažnou vodou, tak je asi něco špatně.
Na druhé straně je igelit deset let starý a nedá se bez poškození ani odlepit. Tohle odpadlo samo.
Když jsem zbytky lepidla sundal vlažnou vodou, tak je asi něco špatně.
Na druhé straně je igelit deset let starý a nedá se bez poškození ani odlepit. Tohle odpadlo samo.
-
mr.Freak - FK
dneska jsem si pro ně byl ve Škodovce, za zadní chtěli 60Kč za kus cca...prodavač mi dal 10 procent slevu, takže 110Kč za oba, uvidíme jak mi vydrží, ty starý už jsou protrhlý snad všude
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
kdybys martine kupoval tak mi také dva metry vem 
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Stačí ti aj obyčajné igelitové vreco
Ja som to takto vyriešil s tým, že je to zatiaľ len tak provizorne kým prídem na niečo lepšie, ale nakoniec to tam idem nechať natrvalo....Vidieť to aj tak neni aby som to riešil po estetickej stránke, mám to tam už asi 2 mesiace, zatiaľ bez problému, minulý týždeň som na tie dvere valil asi 2 minuty plný prúd vody vapkou a vnútri ani kapka vody, takže patent sa osvedčil, už len copyright a môžem sa tým živiť
Ak chceš tak môžeš pozrieť aj v mojom albume pre lepšiu predstavivosť
http://picasaweb.google.sk/101925062232 ... uckyZamky#
Ak chceš tak môžeš pozrieť aj v mojom albume pre lepšiu predstavivosť
http://picasaweb.google.sk/101925062232 ... uckyZamky#
-
Martin_Happy - FK
když už, tak bych dával ten miralon. Proč napřed igelit. Když už v tom jednou budu...
-
mr.Freak - FK
rád bych i něco proti hluku, co doporučíte? čím vylepit dveře zevnitř? přední budu mít vytlumený kvůli hudbě, ale zadní bych rád trochu odhlučnil, aby to nestálo balík a dveře nebyly o 5 kg těžší
-
jen-da - FK
A jak velký rozdíl je v hlučnosti když tam nalepím miralon 4mm, místo těch původních igelitů? Je to alespoň trochu poznat?
-
Vrba - FK
Mirelon je telená izolace, ne hluková. Kdysi jsem s tím zkoušel vytlumit příčku mezi motorem a zadními sedačkami ve Š120, ale ani 4vrstvy neměly téměř žádný účinek. Něco málo to asi utlumí, ale pokud opravdu chceš utlumit zvuk, tak radši investuj do "opravdové hlukové izolace".
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
pokud nalepím Mirelon místo igelitu, nebude nasákávat vodu?? protože jak jsem nedávno zjistil, voda protéká skrz dveře (škvírami kolem těsnění oken a jde pryč přes 2 díry na spodku dveří). Díky za info
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
fakt nikdo neví s tím Mirelonem??? 
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Ja už som to spravil teraz s tým miralonom, a musím povedať že je dobre tam mať aspoň "niečo". Jedná vec je, že keď nebolo v zadných dverách nič tak pri umývaní auta vapkou bola z tapecu doslova špongia, no a druhá vec - nech je tam čokoľvek hrubšie, všetko stlmí o nejaké % hluk idúci zvonka za jazdy. No a mne to navyše pomohlo aj značne znížiť rezonácie v predných dverách kde mám kompa 
-
Dexter - FK
já je tam taky neměl, než sem začal mít mokrý zadní tapece, a předníma dveřma mě teklo do auta skrz otvor pro repro, takže jsem je tam dal. a nemluvně o tom že tam je slyšet a cítit fučet vítr
-
lord_sef - FK
prosim, cim tedy prilepit ubrus? normalne oboustrannou paskou nebo obycejnou izolepou? ci nejakym lepidlem? original igelity jsou lepene necim nevim cim, ale porad to drzi... jenze kdyz se budou dutiny vystrikavat tak igelit pujde do haje,.
-
robin1 - FK
Keď sú tie fólie dobre prilepené, tak ich nestrhávaj. Dutiny dverí môžeš vystriekať spodnými odvodňovacími otvormi (bývajú zaslepené gumovými krytkami), alebo bočným otvorom (zakrytým plastovou mriežkou) pod zámkom dverí.
-
lord_sef - FK
3 jsou prilepene dobre, krasne jako z fabriky, jenze ctvrta - prave zadni dvere uz byla davana predchozim majitelem dolu - nasel jsem nejake stripky ze skla - bylo nejspis vybite sklo a tak kdyz se menilo tak se davala dolu i folie, a ta uz blbe drzi a pod kobercem bylo vhlko... tudiz tu jednu musim opravit... a proto se ptam, cim to prilepit? mam doma ubrus, a chemoprenem to vzit? diky
-
Abdul - FK
Add lord_sef : Medzi tvoje infarktové činnosti iste patrí funkcia Hledat v pravom hornom rohu. Nauč sa ju používať a nezasierať vlákno zbytočnými otázkami. Výsledok hľadania je napr. tu :
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... AD#p154932
Prečítaj si vlákno a určite nájdeš odpoveď. Rada od Racemana je asi najjednoduchšia. Iste dáš do fóra otázku, kde to zoženieš ? Odpoveď je : V obchode, kde predávajú napríklad koberce.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... AD#p154932
Prečítaj si vlákno a určite nájdeš odpoveď. Rada od Racemana je asi najjednoduchšia. Iste dáš do fóra otázku, kde to zoženieš ? Odpoveď je : V obchode, kde predávajú napríklad koberce.
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Prikladám foto Racemanoveho nápadu v realite. Takto som to poriešil ja:

-
max21 - FK
Tak, tak, mirelon je nejlepší. Navíc i trochu sníží hluk v autě.
OT: Z vlastní zkušenosti mohu říct, že při použití mirelonu a plastových podběhů se hluk v autě sníží tak o polovinu.
OT: Z vlastní zkušenosti mohu říct, že při použití mirelonu a plastových podběhů se hluk v autě sníží tak o polovinu.