Huštění pneu u nesériových rozměrů kol
-
snb-rider - FK
Huštění pneu u nesériových rozměrů kol
Docela by mě zajímalo jak hustíte třeba 15-tky nebo jiné rozměry pneu, než ty co jsou výrobcem napsané na víčku nádrže. U těch výrobce stanovil optimální tlak. Ale když dáte něco jiného, tak jak nahustíte? Je vám to "buřt" nebo někdo zjistil a zkoušel jaký je optimální tlak?
- monccou
- Kontaktovat uživatele:
Re: Huštění pneu u nesériovách rozměrú kol
Já mam třeba 2,2 vpředu a 2 vzadu. Ale stále experimentuju 
Evoluce včely http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=26

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!
Re: Huštění pneu u nesériových rozměrů kol
14ky liťáky foukám předek 2.4 a zadek taky 2.4 a stejně mi to na pohled občas přijde málo
ale taky by mě zajímalo kolik foukat... nějaká chytrá tabulka... třeba v pneuservisu to určitě mít musí ne?
ale taky by mě zajímalo kolik foukat... nějaká chytrá tabulka... třeba v pneuservisu to určitě mít musí ne?
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Já dávám myslím taky 2,4 a 2,4
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
2.5 všechny
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Josh123456 - FK
14" 175/65 předek 2,5 zadek 2,6 a ještě se mi zdá někdy, že to je málo
př.175-60-13 2,4 - 2,5
zad. 185-60-13 2,6 - 2,7 Dlouho sem to zkoušel než sem to vychytal.
Taky hodně zaleží kdo má co za hliníky.Je rozdíl foukat 5j13 nebo 8j13 atd atd,a taky si myslím,že záleží na ET kola.
zad. 185-60-13 2,6 - 2,7 Dlouho sem to zkoušel než sem to vychytal.
Taky hodně zaleží kdo má co za hliníky.Je rozdíl foukat 5j13 nebo 8j13 atd atd,a taky si myslím,že záleží na ET kola.
Moje auto - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=26588
Díly na auta - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 68&t=26556
TELEFON: 774 61 30 60
Díly na auta - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 68&t=26556
TELEFON: 774 61 30 60
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
ja se na svoje letni plechy podival do tabulek Renaultu a tam pisou 2.2... tak predek 2.2 a zadek 2.5 
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
-
snb-rider - FK
a to co píšete jsou hodnoty za studena?
-
MOD - FK
No tak vzhledem k tomu co tu pises tak se ani tomuhle nedivým.
ADD1 u feldy mas hnaci napravu přední tudiž ta co nese víc kilo je predni tak by jsi je mel hustit více nez zadní.
ADD2 2,5 ci 2,6 je guma uz tak nafoukla ze ti nesedi plným desenem a podstatne snizujes přilnavost. Tohle je skoro moc i kdyby jsi mel v aute 5 metrakovejch chlapu a vzadu plnej kufr cihel.
ADD1 u feldy mas hnaci napravu přední tudiž ta co nese víc kilo je predni tak by jsi je mel hustit více nez zadní.
ADD2 2,5 ci 2,6 je guma uz tak nafoukla ze ti nesedi plným desenem a podstatne snizujes přilnavost. Tohle je skoro moc i kdyby jsi mel v aute 5 metrakovejch chlapu a vzadu plnej kufr cihel.
Josh123456 píše:14" 175/65 předek 2,5 zadek 2,6 a ještě se mi zdá někdy, že to je málo
-
MOD - FK
To SNB-rider : Husteni pneumatik je podle doporucení výrobce, vetšinou na to maj v service tabulky. treba tahle je od Barumky http://sweb.cz/tire1/husteni_pneu.pdf" href="_blank, ale podobnou mam zazdy vyrobce, proble m je trochu kdyz tam mas ty co by jsi tam mit neměl(myslim ti co neni v TP u auta co vyjede z fabriky) pak je nejlepsi se kouknout na nějaky podobně težky auto co to bězně obouvá. A dat pozor na to na ktery naprave je motor, ikdyz vzadu je dnes spise vyjimkou. Ale ty hodnoty se spis lisej v desetinách. Takze kdyz budes pouzivat ty hodnoty na krytu nadrže tak tim nic nezkazis.Zalezi na nalození auta. cím víc tím víc. Přehustený guny se moc ojizdej uprostred a podhustený na okrajích.
doufam ze to pomuze MOD
Edit : hodnoty jsou pokud neni uvedeno jinak vždy za studena. Edit2: jeste zalezi na tom jestli hustiš vzduchem nebo tim speciálním plynem.Ten by se zvetsující se teplotou měl držet stejnej tlak.
doufam ze to pomuze MOD
Edit : hodnoty jsou pokud neni uvedeno jinak vždy za studena. Edit2: jeste zalezi na tom jestli hustiš vzduchem nebo tim speciálním plynem.Ten by se zvetsující se teplotou měl držet stejnej tlak.
-
Josh123456 - FK
No, tak to nesouhlasim, protože spíš člověk kouká na vlastnosti těch naf. pneu, než na nějaký dezén, protože jestli se to mění ta přilnavost v mm, tak to je tak zanedbatelný, že tomu nevěřim, aby se měnila nějak extra jejich přilnavost. Když jsou ty moje nafouklý na 2,4, tak jsou to bačkory, jak se řiká a i se to tak chová.. Jezdim dost rovný dlouhý trasy. Mám dojem, že i někde v knížce na rozměr orig. 165/70 R13, že je předek 2,5 a zadek 2,7 , ale s určitostí to tvrdit nemůžu.MOD píše:No tak vzhledem k tomu co tu pises tak se ani tomuhle nedivým.
-
smazany clen - FK
Origo je 2.0 vpředu i vzadu...Josh123456 píše:Mám dojem, že i někde v knížce na rozměr orig. 165/70 R13, že je předek 2,5 a zadek 2,7 , ale s určitostí to tvrdit nemůžu.
-
MOD - FK
kouukni se ze spodu na vicko nadrze a prosim aspon trochu se zamysli nad tim co pisu ja a ostatní a ty , doby vetsiho hustění zadni napravy odesly se Š120 !!!
2,7 je u felicie TOTÁLNĚ PŘEHUSTENÁ pneu.
2,7 je u felicie TOTÁLNĚ PŘEHUSTENÁ pneu.
-
Josh123456 - FK
Nesmysl 2,0. Si to tak foukej, ale já na to mám jiný názor.
-
MOD - FK
koukam ze už neumis uz ani císt , ja jsem o 2,0 nic nepsal je rikam ze je potrereba si precit doporuceni vyrobce u neresiových rozmerů, a u tech seriových se drzet toho co je napsane pod krytem nadrzě. tvůj nazor ti nikdo nebere, jen vsichni okolo TEBE (výrobci aut a pneumatik) jsou bl*ci ale ty jsi nejchytrejsi na svetě protože to vís lepe
Josh123456 píše:Nesmysl 2,0. Si to tak foukej, ale já na to mám jiný názor.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 01. dub 2008 12:29:07, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
Věřím...protože to mám podložené návodem k obsluze a štítkem na víčku nádrže...Josh123456 píše: No, tak to nemůžeš sám věřit tomu, co si teď řekl.
-
Jurka - FK
Celkem bych Vám mohl ukázat jak dopadne pneu na feldě když budete foukat předek na dvojku...Sice je to navíčku, ale podle mě je to blbost...myslím, že to chce víc Já u svých 175/60/R14 foukám předek něco meui 2,2-2,3 a zadek stejně nebo o maličko víc..Jezdím sám furt, ale když někam jedu na dovolenou a mám plný auto tak ještě ten zadek kousek přifouknu...O taky musíte počítat s tím, že ted začnou vedra a zajízdy se v té pneu ještě o dfost ten tlak zvýši, takže nefoukat nějaký extrémy jak tu padly jako 2,5 2,7 atd...
-
MOD - FK
http://www.autopress.cz/archiv-clanku/s ... -penezenku" href="_blank tady je studie na podhustení pneumatik u kokty kombajna , opacny výsledek mas pri prehusteni cuz je nedostatecná trakce a neumerne sjizdení gum uprostřed.
MOD
MOD
-
Josh123456 - FK
No tak mi asi špatně ukazuje tlakoměr 
-
smazany clen - FK
Jinak teda já dávám dopředu i dozadu 2.2...přijde mi to tak akorát...a mám 165/70 R13...
-
Josh123456 - FK
No, tak já foukám 2,5 a 2,6 a nemám zatím důvod to nějak měnit.
-
Rex - FK
a slyšel jsi už něco o přehušťování gum?? na předek 2.5 je naprostá pitomost
-
Josh123456 - FK
No, tak podle vzhledu, tak 2,5 je asi akorád. Jinak jsou to bačkory
-
Rex - FK
Joshi.... 2.5 je fakt moc. já mám 195/50 a dávám tam 2.3 protože je mám radši tvrdší. nevím co máš za gumy ale musí být jako šutr. když se budeš divit proč ti auto v zatáčce nedrží stopu tak je to kvůli gumám. optimum je 2.2
-
Josh123456 - FK
No čoveče já když to nenafouknu na 2,5, tak se mi to fakt jeví na oko jako rozbáclý do stran dost hodně. Nevim, ale taky je možný, že mi kecá budík na tlakoměru, ale schválně to zkusim někde u pumpy, jestli se to shodne s tím,co nafoukám doma, než tam vyrazim. Já se nechci hádat, ale je fakt, že při 2,5 je to asi tvrdší a asi to je fakt moc, ale pro zajímavost to zkusim a budu vědět, jestli mi to kecá nebo ne
. Já se nechci s nikým přít, ale kdyby jste viděli, jak jsou ty kola rozpláclý, když jsou např na 2,1 podle toho mýho budíku, tak asi by jste uznali, že to chce víc, než 2,2 např.
-
snb-rider - FK
no ale zase si musíš uvědomit že než na tu pumpu dojedeš, tak tam může být zase jiný tlak... nejlepší by bylo to změřit jiným měřidlem doma... hezky zastudena
-
Josh123456 - FK
no pumpu mám asi tři kilomtery, takže to se nezmění. A když jsou kola v pořádku, tak drží bez ujítí určitého množství vzduchu klidně měsíc a i více si myslim. Takže těch pár minut to musí vydžetsnb-rider píše:no ale zase si musíš uvědomit že než na tu pumpu dojedeš, tak tam může být zase jiný tlak... nejlepší by bylo to změřit jiným měřidlem doma... hezky zastudena
- monccou
- Kontaktovat uživatele:
Tam ale nejde o unikání plynu (vzduchu) z kola ale o teplotní expanzi plyných látek...při jízdě se vlivem odvalování a tření, pneu o vozovku, ohřívaj pláště a předávaj teplotni energii plynu uvnitř.Se vzrůstající teplotou se plyn rozpíná a tím se mění tlak kol. Takže s vadnejma ventilkama to nemá nic společnýho. 

-
Jurka - FK
A nemáš to rozpláclý jen proto, že tam máš širší pneu než by měli být?Josh123456 píše:No čoveče já když to nenafouknu na 2,5, tak se mi to fakt jeví na oko jako rozbáclý do stran dost hodně. Nevim, ale taky je možný, že mi kecá budík na tlakoměru, ale schválně to zkusim někde u pumpy, jestli se to shodne s tím,co nafoukám doma, než tam vyrazim. Já se nechci hádat, ale je fakt, že při 2,5 je to asi tvrdší a asi to je fakt moc, ale pro zajímavost to zkusim a budu vědět, jestli mi to kecá nebo ne. Já se nechci s nikým přít, ale kdyby jste viděli, jak jsou ty kola rozpláclý, když jsou např na 2,1 podle toho mýho budíku, tak asi by jste uznali, že to chce víc, než 2,2 např.
-
MOD - FK
Chlapy nechte ho, on ma furt tu svoji pisnicku je nechytřejsi tak az mu nekdy v opravdu parnym lete bouchne guma tak to atejne svede na to ze byla spatna a ne prehustěná. Rika se chytremu napovez do hlupáka to stejne nenatlučeš. 
-
luke.bean - FK
no,já taky někdy dávám 2.5 i víc,ale nikomu to nenutím a ať si to každej zkouší a dělá podle sebe,tohle je individuální věc. záleží jak na výrobci gumy,tak na rozměru.. hodnoty od výrobce jsou tak nějak optimální aby vyhovali ve všech podmínkách,ale ne vždy až tak správný..
třeba závodní guma se fouká málo - jednou jsme přefouk sliky když jsem to zkoušel co to bude dělat a moc se tomu fungovat nechtělo

třeba závodní guma se fouká málo - jednou jsme přefouk sliky když jsem to zkoušel co to bude dělat a moc se tomu fungovat nechtělo
-
MOD - FK
Jasne to je to co rikam kazda guma se husti trochu jinak.
Luke: na kolik se husti nakladaky ?
Luke: na kolik se husti nakladaky ?
luke.bean píše:no,já taky někdy dávám 2.5 i víc,ale nikomu to nenutím a ať si to každej zkouší a dělá podle sebe,tohle je individuální věc. záleží jak na výrobci gumy,tak na rozměru.. hodnoty od výrobce jsou tak nějak optimální aby vyhovali ve všech podmínkách,ale ne vždy až tak správný..
třeba závodní guma se fouká málo - jednou jsme přefouk sliky když jsem to zkoušel co to bude dělat a moc se tomu fungovat nechtělo![]()
-
luke.bean - FK
taky to záleží na rozměru a na tonáži.. ale normál rozmě co máš na "dospělejch" náklaďácích je 22.5" ráfek a fouká se od nějakých 7,5 až do 9..
ale třeba taková guma na traktoru ta nemá ani 1

ale třeba taková guma na traktoru ta nemá ani 1
- monccou
- Kontaktovat uživatele:
A třeba guma na Mi-24 má cca.6 (pokud si to ještě dobře pamatuju),ale v zatíženym stavu je tak tvrdá,že se od ní ani kladivo neodrazí. 

-
MOD - FK
nechci kecat ale v Tv sem slysel ze gumy v cestovních letadlech hustej na 10 a i vic ... treba B jumbo prej ma nejvic asi 17
to uz je masakr....
- monccou
- Kontaktovat uživatele:
Tak letadla potřebujou podvozek pro bezpečnej vzlet i přistání,takže pneu musej mít dost nafoukaný protože přece jen je na ně větší nápor.
Aby si se nezbláznil...
Edit: kua,nebylo to původní téma o huštění 15" kol?
Aby si se nezbláznil...
Edit: kua,nebylo to původní téma o huštění 15" kol?
Naposledy upravil(a) monccou dne čtv 03. dub 2008 9:32:23, celkem upraveno 1 x.

- Georgerob
- Kontaktovat uživatele:
No až si budu chtít koupit An-225 Mria tak vim, že to budu foukat fakt na hodně a možná se potkám s monccouem za polárnim kruhem
Jinak já mám nafoukáno 2,4 na 15"...předtim jsem měl 1,9 když mi obouvali pneu, vyvažovali a plavalo to na silnici.
Jinak já mám nafoukáno 2,4 na 15"...předtim jsem měl 1,9 když mi obouvali pneu, vyvažovali a plavalo to na silnici.
Grafické studio | www.georgerob-design.cz
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
-
Josh123456 - FK
Si to foukej MODe, jak chceš a řikal, jsem ti už předtim, že je to každýho věc, jak si to fouká a né, že to tak máš foukat a už vůbec jsem něchtěl nějak prudit, ale to spíš chceš ty prosadit svůj názor... Takže si ten svůj názor prosazuj někde jinde a nebo prostě jen si ten svůj názor tady zviditelňuj, ale já si to budu foukat, na těch 2,5,což je ideální pro mě a ty si to foukej, jak chceš. Třeba na těch 2,0, ale laskavě neděl ze sebe vietnamce.
-
Josh123456 - FK
No, ale já jsem o ventílkách nemluvil.monccou píše:Tam ale nejde o unikání plynu (vzduchu) z kola ale o teplotní expanzi plyných látek...při jízdě se vlivem odvalování a tření, pneu o vozovku, ohřívaj pláště a předávaj teplotni energii plynu uvnitř.Se vzrůstající teplotou se plyn rozpíná a tím se mění tlak kol. Takže s vadnejma ventilkama to nemá nic společnýho.
-
MOD - FK
Joshi: no mysli ze forum je od toho aby se veci vyjasnovali na pravou miru, aby si lidi pomahali a nezili v omylech co jim nekdo nakecal, pravda je ze nekdy se to povede nekdy ne u tene teda spis ne .. viz tema o vace , o cipu ridici jednotky a ted tady, muzj nazor je podlozenej praxi výrobcu pneumatik a aut,jejich testováníní a tak což je asi stalo dost penez , ale ty jsi jen neverici tomás kterej si to bude delat po svém . Tak si to tak delej ale nevidim duvod proc to sem opakovaně píšeš, vsichni uz tvuj nazor známe nemusi nam ho stale opakovat,kazdej rozumnej clovek co si precte ty odkazy co sem sem postupne nahazel abych ti pomohl se vyvyrovat chyby se nad tim aspon zamyslí na tebe proste nezabraly a ty mas svoji hlavu tak si ji mej. hough domluvil sem ...
Josh123456 píše:Si to foukej MODe, jak chceš a řikal, jsem ti už předtim, že je to každýho věc, jak si to fouká a né, že to tak máš foukat a už vůbec jsem něchtěl nějak prudit, ale to spíš chceš ty prosadit svůj názor... Takže si ten svůj názor prosazuj někde jinde a nebo prostě jen si ten svůj názor tady zviditelňuj, ale já si to budu foukat, na těch 2,5,což je ideální pro mě a ty si to foukej, jak chceš. Třeba na těch 2,0, ale laskavě neděl ze sebe vietnamce.
-
Josh123456 - FK
No já jsem nikomu nevnucoval svůj názor, já jen, že jsem řikal, že na 2,0 je to blbost a já to foukám na tolk a tolik.To je všeMOD píše:Joshi: no mysli ze forum je od toho aby se veci vyjasnovali na pravou miru, aby si lidi pomahali a nezili v omylech co jim nekdo nakecal, pravda je ze nekdy se to povede nekdy ne u tene teda spis ne .. viz tema o vace , o cipu ridici jednotky a ted tady, muzj nazor je podlozenej praxi výrobcu pneumatik a aut,jejich testováníní a tak což je asi stalo dost penez , ale ty jsi jen neverici tomás kterej si to bude delat po svém . Tak si to tak delej ale nevidim duvod proc to sem opakovaně píšeš, vsichni uz tvuj nazor známe nemusi nam ho stale opakovat,kazdej rozumnej clovek co si precte ty odkazy co sem sem postupne nahazel abych ti pomohl se vyvyrovat chyby se nad tim aspon zamyslí na tebe proste nezabraly a ty mas svoji hlavu tak si ji mej. hough domluvil sem ...
A jedinej, kdo tu někomu něco pořád dokazoval si ty. Já fakt ne. A jelikož ty máš svou hlavu a já taky, tak jsme si kvit.
-
Tild - FK
Na koľko fúkate dojazdové koleso, ja ho mám vyše 3 a je to stále ešte málo.
-
smazany clen - FK
Na dojezdovém kole bývá správný tlak napsaný.
-
MagicanBlack - FK
ja mam 15" 195 /50 foukáno na 2,4 a krása.. konečně to drží na silnici.. ne jako předtím jak na vodě...
2,2 všude je tak akorát na všech kolech 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- TIW
- Kontaktovat uživatele:

-
vanplus - FK
tý brdo to je sranda to číst..tak především každej člověk alespon malinko inteligentní ví že felda je na předek težší takže logicky foukat všechny kola stejně na prázdným autě může jen blb...zahlídnul jsem tu hodnoty 2.7 to je katastrofa!!! felda neni tak těžká aby to bylo potřeba tak foukat..vzpoměnte si na dobu kdy jsme jezdili na kolech...takový galusky se taky foukaly strašne moc kdežto guma na horským kole mnohem mín...takhle to je i u aut čím menší guma tím větší tlak potřebuje a naopak..protože hmotnost auta se rozloží na jinou plochu...v pneuservisu mi doporučili 2,0 max 2,2 všude (vzadu mam muziku) pneu 195/45 R15 ,originál plecháče tušim maj bejt 2,2 předek a 2,0 zadek...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 09. srp 2008 19:48:32, celkem upraveno 1 x.
-
Collin - FK
van: Když máš menší profil tak se fouká víc, klidně 2.3-2.4 předek a zadek 2.2