Divný zvuk z předních brzd

PJDefort - FK

Divný zvuk z předních brzd

Příspěvek od PJDefort - FK »

ahoj, tak nějak sem to tu prolez, ale nenašel sem svůj problém...z předních brzd (nevim jestli obě strany nebo jen jedna) mi jde takovejch divnejch šoupavej zvuk, neni to pískání nebo podobně, je to jakobych šoupal třeba balík 50ti cédéček po dřevěnym stole (teď si to tu zkoušim, tak mě to napadlo :D ) ...nejdřív to dělalo jen po prvním zabrždění a pak to přestalo, teď to dělá i po třech, někdy víc...ale vždycky to přestane a pak to brzdí tiše...účinek se nesnižuje...tak nevim co by to mohlo bejt...když sem auto před zimou přezouval, všim sem si, že sou docela dost zpuchřelý (ne ale roztrhaný) manžetky vodících čepů, tak mě napadlo, jestli se do čepů nedostává vlhkost a po pár zabržděních to vyschne...nevím co jinýho by to mohlo bejt...nějaký rady?
mouzi - FK

Re: Divný zvuk z předních brzd

Příspěvek od mouzi - FK »

zmrazky a kusy snehu, ktere se pri prvnim zabrzdeni seskrabou, popr. krystalky soli nebo vse dohromady, v lete ti to delat nebude :)
PJDefort - FK

Příspěvek od PJDefort - FK »

no mě spíš překvapilo, že dneska to dělalo i po 3 bržděních...pak sem auto nechal asi 30min stát a zas sem jel a zas asi 3 brždění ten zvuk a to už nemrzne a za tu chvíli se tam nemohlo nic dostat když to před zastavením bylo zticha :)
mouzi - FK

Příspěvek od mouzi - FK »

to vis, ze mohlo, mne to dela taky.. je mokro a nejaky ten stupen pod nulou u zeme bude, nedelej si s tim hlavu.. hlavne pokud jezdis po nasolenych cestach, coz urcite ano, tak ta slana brecka prubezne taje a mrzne a porad dokola
Odpovědět