Vymena motoru 1.3 BMM za 1.9 D

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
xkacerx - FK

Vymena motoru 1.3 BMM za 1.9 D

Příspěvek od xkacerx - FK »

Kluci mam takovej dotaz. Jedna se mi o to ze chci hodit motor 1.9 D do Felicie 1.3 BMM. Otazka na Vas je zda je to technicky mozne? Neptam se tudiz na STK, cajty, atd. Prostudoval jsem uz forum, ale nic podobneho jsem nenasel. No a navic aby to byl bonus tak ta 1.9 D neni z Felicie, ale z Ibizy.

Proste a jasne mam na zahrade dve kompletni pojizdna auta (Felicia 1.3 BMM, a Ibiza 1.9 D) a chci tu 1.9 hodit do te benzinove kasle z Felicie. O Ibizu mi nejde, ta pojede do huti. Nejde mi o elektriku, vyfukove svody, chladic, atd. to si poresim, ale spis jestli mi sedne mrkev, silentbloky, a buh vi co jeste.

Moje poznatky jsou zatim, ze potrebuji

1. mezikus z Felicie 1.6 nebo 1.9 mezi motor a prevodovku
2. tvrdsi predni pruziny

Diky moc za nazory a napady
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Vymena motoru 1.3 BMM za 1.9 D

Příspěvek od Skury »

Nechápu důvod, proč to dělat... To bych radši koupil feldu v dieslu.

Jinak stejný jako tady: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 20&t=17101
S tím, že asi bude jiný uložení motoru, takže vymyslet úchyty. Pak všechny nádobky, saharu, nádrž (i když nafťák jezdí na všechno)... No nevim, jestli je to rozumný.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
xkacerx - FK

Mam na zahrade tyto dve auta, a zadne dalsi kupovat nebudu. Proste me ted spis zajima jestli to tam padne nebo ne. Zadne silentbloky se mi varit na auto nechteji, na ty original to nepadne?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tady máš k tomu taky téma .
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 35&t=16562
nejjednodušší asi bude prodat 1.3 a koupit si pěknou 1.9 D Jinak asi budou pak problémy s přihlášením .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
xkacerx - FK

Ty linky ktere uvadite nejsou o 1.9 D, ale o 1.6 MPi. To pro me neni rozhodujici, navic jak jsem psal me STK, a dalsi blbosti nezajimaji. Jde mi jen o to jestli tam motor sedne na prirubu prevodovky s mezikusem, mrkev zasunu do lamely - vubec nevim jestli do 1.3 nebo 1.9, stavajici drzaky silentbloku bude mozne vyuzit, bez nutneho vyrezeni ci rezani kastle, jestli to 1.3 prevodovka pobere, atd.

Diky
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

xkacerx: Když máš dvě auta na zahradě tak to vyměň i s převodovkou (jestli je dobrá) - 1.3 a 1.9 má o dost jiný stálý poměr. Držák motoru na pravé straně je různý, ale připojení držáku ke kastli je stejný - je to otázka výměny
xkacerx - FK

to Marty_pv

co delka poloos? Bude to sedet v nabojich z felicie? Ani nemluvim o rozteci karoserie, jestli je vubec + - stejna. V pripade ze by to bylo OK, tak to bude urcite lepsi nez prevodovka z 1.3 BMM, a nemusel bych schanet mezikus, to souhlasim.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

xkacerx: Ty jsi editoval ten první post, já měl za to že máš dvě feldy a jde ti jenom o prohození. S ibizou ti bohužel nepomůžu.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A nevadi ti elektrika nadrz rozvody aspol??
Takze pokud do toho chces opravdu jit odstroj totalne jedno auto odstroj totalne druhy auto a muzes pak zacit skladat.
Absolutni ptakovina todle delat prodej benzinaka kup dislaka a tveho dilska si nehc na dily nebo taky prodej. Asi tak.
xkacerx - FK

Jak jsem napsal, nebudu prodavat ani kupovat zadne auto. Kluci nechci rejpat, ale me to pripada ze tady resite vymeny svicek, remenu a desticek. Delal jsem takove vymeny benzin-diesel uz na kde jakym kramu (BMW,FORD,OPEL), a vzdycky to slo. U tak jednoducheho auta jako felicie preci nemuze byt problem

Kuladmin: 1. o elektrice jsem psal hned v prvnim prispevku 1.9 D ma mechanicke cerpadlo Bosch, cidla teploty,zhaveni, civka na cerpadle, lanko na predvstrik a nazdar, to preci neni problem
2. rozvody jako co? No ma to remen, ale to ma preci 1.9 d felicie i ibiza, tam zadnej problem preci neni
3. nadrz - vyskubnu pumpu z nadrze trochu to tam poladim, a pridam filtr do motoroveho prostoru
4. totalni odstrojeni - to jako ze by mi prekazela rezerva v kufru? Ten stavajici motor 1.3 vyskubnu za pul hodiny, pokud tam bude pasovat 1.9 D, tak tam za dalsi pul hodinu je zpet, a za dalsi hodinu bude pripojenej

Tohle vsechno jsou blbosti o kterych je zbytecne psat. Me zajima to na co se ptam v hornich prispevcich. Prosim tedy sofistikovaneho cloveka co dela motory o vyjadreni.

Diky
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Ibiza bude mít jinou nápravu. Takže jiný náboje, takže jiný tlumiče, jiný poloosy. Ale ty si můžeš nechat zakázkově upravit...

Jako upřímně, nikdo nezná každý auto nazpaměť, aby ti poradil jestli tohle a tohle auto je kompatabilní. Vyndej poloosu z ibizi a feldy a porovnej tisícihran. Dál jsi chytrej a poradit nepotřebuješ...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

EDIT:Puvodne jsem tu mel text solidne dlouhej ale smaznul jsme ho a koncim todle je nesmysl resit si premer dily a budes vedet hned odpoved. Navic ani nevime jakou ibizu s jakym motorem resis. A jak napsal kolega predemnou dal jsi chytrej dost..
a jen rozvody jsem myslel trubky, hadice, vyfuk apodobny nepotrebny veci. Uz jen chladic je malej u dislaka je vetsi atd atd atd atd ..
xkacerx - FK

Kluci nejde mi o nic jineho nez dostat od nekoho odpoved na to co se ptam, a ne jestli ten chladic je velkej nebo malej. Poloosu si opravdu mohu zmerit, ale to sem preci nemusim psat, a udelat si to cele sam. Jsou lide co delaji takove auta kazdy den, a vedi moc dobre s cim maji tu cest.

Kdybych byl dostecne chytrej v teto problematice tak uz to mam vyresene!
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Přece jsi psal že už jsi nějaké takové přestavby dělal.Na BMW atd...Tak to tě snad nemůže nějaká felda rozhodit....Počítej s tím že ti z ibizy do feldy nebude pasovat vůbec nic.Ale vše se dá napasovat,předělat upravit,ale vyjde to na tak nehorázné prachy(pokud teda nemáš doma kovoobráběcí fabriku,kde si vše vyrobíš),že by sis za to koupil jiné auto.A lepší jak feldu.
Odpovědět