Brzdové bubny-Odstranění rzi
-
smazany clen - FK
Brzdové bubny-Odstranění rzi
Zdravím mám takový dotaz mám zrezivělé bubny.Ale mám takový problém.Bydlím v paneláku a nemám garáž,takže jenemůžu sunda nechat auto jen tak.Existuje něco co bych nanesl štětcem nebo nastříkal,aby ta rez šla dolů.Díky
Ještě něco chtěl bych aby vypadaly nově.Co bych měl udělet a co na to koupit?Díky
Ještě něco chtěl bych aby vypadaly nově.Co bych měl udělet a co na to koupit?Díky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdové bubny-Odstranění rzi
Jedině mechanickou cestou, drátěný kartáč na flexu nebo vrtačku a budou jako nové. Rozhodně na autě nic nepatlej na bubny, mohlo by se ti stát, že nezabrzdíš
-
Nonamed - FK
dráťák do flexy... dá se to udělat i na autě, ale pohodlnější je to sundat
-
smazany clen - FK
a existuje něco když to tedy udělam nějaká ochrana?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Barvit a barvit, co je natřený, není rezavý.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
pokud delas na chodniku tak vem do ruky drateny kartac a smidlej ...potom si muzes hrat i se smirkem..pokud sundas to nejhorsi tak uz i na "rez" co zbyla muzes nanest barvu Hammerite ktera je na to stavena..koupis kdekoli v baumaxech, obi, apod...
méně znamená někdy více...

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslíš venkovní povrch tak natřít nebo nastříkat .barvou na brzdový bubny .
někde tu je o tom téma
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =28&t=2534
někde tu je o tom téma
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =28&t=2534
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
a co prodávaj v autokelly na tu ochranu je to ve spreji
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hele zadní brzdy skoro nebrzděj, takže nehrozí u bubnů, že by se barva spálila, tak jako vepředu, natři je čímkoliv, stejně to za rok budeš dělat znova, jelikož sůl a změny teplot udělaj své.
-
smazany clen - FK
jaký typ smirku bych měl použít nebo kotouče na flexu? A co sundat je a ponořit je do odrezovače?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Drátěnej kartáč na flexu. Ideální.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
já bych koupil novej než se s tím crcat, neni to nic drahýho. Jenom asi bych koupil original, ani ne kvuli nějaký kvalitě ale spíš protože origo je už natřenej a dlouho vydří a máš to bez práce.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
robin1 - FK
Základom všetkého je dokonalé odstránenie hrdze a použitie kvalitných prípravkov.mario28 píše:Zdravím mám takový dotaz mám zrezivělé bubny.Ale mám takový problém.Bydlím v paneláku a nemám garáž,takže jenemůžu sunda nechat auto jen tak.Existuje něco co bych nanesl štětcem nebo nastříkal,aby ta rez šla dolů.Díky
Bubny treba dôsledne odhrdziť v dvoch krokoch. Najprv mechanicky obrúsiť tak, aby sa odstránili voľné a hrubé časti hrdze. Neodstraňuj všetky stopy hrdze. Jej zbytkové množstvo je potrebné pre druhý krok, ktorý je na chemickej báze. Najprv bubon zbav nečistôt, prachu a odmasti ho. Teraz prichádza na rad stabilizátor hrdze, ktorý ju chemicky zneutralizuje. Doporučujem použiť odhrdzovač od firmy Dinitrol RC900.
http://www.a-c.cz/cz/sortiment/p1503.htm
tech. list: http://www.ulozto.sk/3765571/tldinitrol ... spreji.pdf
Predáva sa v spreji, ale môže sa nastriekať do nejakej nádoby a natrieť štetcom. Podmienky aplikácie si preštuduj v technickom liste.
Teraz už môžeš bubny nastriekať (natrieť) farbou. Môžem doporučiť Dupli-Color Supertherm.
http://www.motipdupli.cz/dep/231-super- ... rna-barva/
-
Nonamed - FK
co furt máte s tou žáruvzdornou barvou ? vždyť se na těch bubnech udrží snad i voskovka, pokud nejezdíš se zataženou ručkou 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Moje řeč, vždyť jsem to psal i dole, že na zadky stačí cokoliv.
všechno je lepší než rez.