Záměna čelního skla Felicia vs Favorit
Záměna čelního skla Felicia vs Favorit
....je tato varianta možná? Mám Felicii combi r.v.1995.
Díky.
Díky.
-
stony - FK
Re: Záměna čelního skla Felicia vs Favorit
Čelní sklo z Favorita by mělo pasovat i do Felicie.
-
Abdul - FK
Zdá sa mi, že sklo na Favo nemá nalepený držiak zpätného zrkadla.
Inak pasuje.
-
vanplus - FK
sklo s fáva tam jde určitě já ho tam měl kvůli absenci zrcátka.....
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Když nepočítám jinak umístěné zrcátko, což ale nesouvisí se sklem jako takovým, tak jediný rozdíl je v tom spodním černém proužku - tyhle mají až skla na Felicie, Favority to neměly (dnes už ovšem v Autosklech dávají tahle skla i na Favority, to bez toho černého pásku už se ani nedělá).
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ten černý pás byl už i na novějších Favoritech origoš. Odhaduji od modelového roku 92.
Na Favorita se dá koupit i sklo s modrým pruhem nahoře, dávali to do akčních modelů (sportline...).
Sklo jako takové jsem nikdy vzájemně prohodit nezkoušel, ale když jsem sklo z Felicie posadil na Favorita, tak to dost odpovídalo.
Na Favorita se dá koupit i sklo s modrým pruhem nahoře, dávali to do akčních modelů (sportline...).
Sklo jako takové jsem nikdy vzájemně prohodit nezkoušel, ale když jsem sklo z Felicie posadil na Favorita, tak to dost odpovídalo.
-
Kristensen - FK
Skla jsou zaručeně stejná a zaměnitelná, držák zrcátka se dá uříznout ze starého a v pořádný drogerii neb barvy laky se dá koupit lepidlo právě na tyto držáky, většinou co jsem používal já tak to bylo s takovou mřížkou, pláclo se lepidlo na držák do toho se vtlačila ta mřížka vystřižená do tvaru držáku a pláclo se to na okno ono to udělalo nějakou chemickou reakci a za 24 hodin pevnost jako z fabriky
-
Abdul - FK
Aj na Feldu.Atnarfus píše:Na Favorita se dá koupit i sklo s modrým pruhem nahoře, dávali to do akčních modelů (sportline...).
-
stony - FK
Jak to tak někdy čut, tak podle některých se dá zaměnit celá Felda za Favorit. 
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
O nic nejde, ale souhlasit s tebou nemohu - nemáš bohužel pravdu.Atnarfus píše:Ten černý pás byl už i na novějších Favoritech origoš. Odhaduji od modelového roku 92.
Čelní sklo dole s černým pruhem se dávalo opravdu až na Felicie, na Favority z výroby nikdy. Možná existují maximálně výjimky v podobě posledních Formanů vyrobených na jaře 1995 v souběhu s Feliciemi, jinak se toto sklo dostalo na Favority/Formany až při nějaké výměně v pozdějších letech (jak už jsem psal, sklo bez toho černého proužku už se vzhledem k záměnnosti nevyrábí - jeden i zde zaregistrovaný kolega by mohl povídat, jak se nedávno nasháněl, aby měl u svého Solitaira i po výměně sklo, jaké tam má být, tedy bez černého proužku dole, bohužel marně), a je skutečně určené až pro Felicie, dokonce i v literatuře je o tom zmínka.
Ano, dávali. Ale vzhledem k tomu, že toto sklo bylo dostupné až od cca května 1993, pak ho těžko mohli dát do Sport-lina z roku 1992. Sériově se montovalo do všech Solitairů, (většiny) Black-line a Silver-line a ještě pak do Million edition, jinak za příplatek. A jak již jsem řekl, oproti feliciovým sklům to samozřejmě nemá ten spodní černý proužek.Atnarfus píše: Na Favorita se dá koupit i sklo s modrým pruhem nahoře, dávali to do akčních modelů (sportline...).
-
Keke - FK
to bylo aj nejaká Milion Edition?
a co to mělo ? to slyším poprvé

- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Jedná se o speciální edici při příležitosti vyrobení miliontého vozu modelové řady Favorit - 490 vyrobených Formanů jako akční model "Million edition". Ten miliontý Favorit byl vyroben někdy v červenci 1994 nebo na přelomu července/srpna (nepamatuju si přesně a nechce se mi to teď dohledávat) a tyto akční modely se dělaly jen 8/1994. Vyznačují se specifickým kovovým metalickým lakem, který žádný jiný Favorit/Forman/Pick-up nikdy z výroby nedostal a ke každému vozu byla přibalena "zlatá" plaketa - "1 000 000 ŠKODA FAVORIT" jako upomínkový předmět na toto výročí či jak to nazvat. Jinak to byly vesměs obyčejná GLX-ka, kterým samozřejmě odpovídala i výbava (mlhovky, anatomické sedačky, otevírání 5. dveří od řidiče, středový panel atd. + jak bylo řečeno, navíc tónovaná skla, čelní s modrým pruhem). Vzhledem k nízkému počtu vyrobených kusů je to docela už vzácnost vidět.
Nějaké moje foto (tenhle měl ale zrovna jak na sviňu čelní okno měněné a samozřejmě za obyčejné feldové
):
http://skodafavorit.cz/photoview.php?id_photo=9037
http://skodafavorit.cz/photoview.php?id_photo=9035
http://skodafavorit.cz/photoview.php?id_photo=9039
Nějaké moje foto (tenhle měl ale zrovna jak na sviňu čelní okno měněné a samozřejmě za obyčejné feldové
http://skodafavorit.cz/photoview.php?id_photo=9037
http://skodafavorit.cz/photoview.php?id_photo=9035
http://skodafavorit.cz/photoview.php?id_photo=9039
-
david28
celni sklo z fava nepasuje na felicii je kratsi
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
dobrá kravina .... kde jsi na to přišel? ... celé téma píše o tom, že ty skla jsou skoro stejný 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
ano skla se liší akorát úchytem na zrcátko

sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele: