Nezahřeje se, nízká teplota motoru
-
Pascalik
- Kontaktovat uživatele:
Re: nizka teplota 1.3mpi r98
to je teermostat do kovoveho domceka to jest felicia 1,3 bmm cize jednobodak karburatorova a favorit
stary typ termostatu a bol spolahlivejsi mpi ma plastovy opdporucam origo len ta cena je trohu velka mna stal 50 euro
stary typ termostatu a bol spolahlivejsi mpi ma plastovy opdporucam origo len ta cena je trohu velka mna stal 50 euro
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pascalik to není až tak pravda, i 1,3BMM měla už termostaty v plastovém těle, jako MPi.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Od 2/96 se dělal nový typ s plastovým tělem.
Naposledy upravil(a) Pawlick dne stř 06. led 2010 10:58:48, celkem upraveno 1 x.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Nebo tady http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... licia.html 681kč prvovýroba
-
mr.Freak - FK
koukám že to mají i v autokelly, ale mají teda "skříň termostatu, kompletní" za 659,-Kč a pak "víko skříně s termostatem" za 235.-Kč nestačilo by mi jen to druhý? když si vezmu že jsem na aukru kupoval novou Sachs spojku za 741Kč a za tohle bych měl dát 659Kč tak se mi moc nechce ale holt jestli budu muset 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pochopitelně, že stačí jen víko s termostatem. 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Stačí to víko, ale tohle je přesně ten šmejd co jsem jim tam hned běžel omlátit o hlavu. Origo termostat se jinak než kompletní neprodává. Tak záleží na tobě - třeba budeš mít štěstí a bude ti fungovat i ten levný. Osobně bych bral origo - máš tam i nový čidlo.
(Docela to zdražili, jsem to víko kupoval asi za 170, myslím.)
(Docela to zdražili, jsem to víko kupoval asi za 170, myslím.)
mr.Freak - FK
tak jste mě asi přemluvili a koupím ten celý kus..a ten kompletní co prodávají v Autokelly za 659 je tedy originál? dělá tam kamarád tak by mi možná udělal cenu...z netu se mi nechce platit poštovný 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
To se musíš zeptat. Když jsem tam byl, tak na pokladně mi to ženská vůbec nebyla schopná zjistit. Asi byl pro ní velký problém zavolat do skladu...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Podle mne zbytečně vyhozený prachy a pracnější montáž. Já osobně mám stejně špatné zkušenosti, jak s origo termostatama, tak s druhovýrobou. Koupil bych jenom víko s termostatem.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Proč pracnější montáž proboha? Nemusíš to měnit celý! Stačí víko s termostatem a šoupnout tam nový čidlo. Ta druhá půlka se mi válí doma...
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak pak je blbost kupovat celou komoru, když použiješ jen víko 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím origo se jinak něž kompletní neprodává. Pokud za těch 650 je kompletní, ale druhovýroba, pak je samozřejmě blbost to kupovat. Řešení jak jsem psal výše je vhodné, když chce člověk originální termostat.
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
originální neoriginální je naprosto fuk, odejde stejně a nebo nemusí, ovšem to platí i pro druhovýrobu, odejde nebo klidně i vydrží léta. Je to jednoduchá výměna a korunová položka, tak bych do toho nevrážel zbytečně peníze.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Nebudu ti vyvracet názor, vidím že si za ním pevně stojíš. Já mám zkušenost přesně opačnou a většinou, když jsem chtěl ušetřit a koupil druhovýrobu čehokoliv, tak ve výsledku jsem stejně zaplatil víc, protože to nefungovalo. Proto už zásadní funkční věci origo, alespoň u mně. Že ti funguje neorigo termostat ti gratuluju, mně zas funguje origo
Ať se každý rozhodne sám podle své zkušenosti a peněženky.
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tady máš odpověď, abys netvrdil, že je to jenom můj názor a u termostatu dám ruku do ohně, že je naprosto fuk, jestli je to origo nebo ne. Je to jenom a jenom o štěstí na jakej kus trefíš.Speedbiker píše:tak jsem dnes volal do Škody , abych se informoval jak u nich probíhají reklamace, Pán mi řekl, pokud mám originál doklad a ten termostat , tak mám dojít a že mi vráti peníze nebo dá druhý termostat . Říkál, že termostaty mění každou chvíli, že z jejich strany strany je zbytečné, abych čekal měsíc na vyřízení reklmace, protože termostat bude KO, (mezi řečí mi řekl, že životnost termostatu je cca rok) a záruka je 24 měsícu , potom oni si řeší reklamaci na jejich triko. Jestli to tak dopadne tak klobouk dolu.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemluv obecně o origo věcech, buď konkrétní, zde se bavíme o termostatu, kolik jsi jich zkoušel a kolik jsi najel na neorigo termostatu a kolik na origoPawlick píše:Nebudu ti vyvracet názor, vidím že si za ním pevně stojíš. Já mám zkušenost přesně opačnou a většinou, když jsem chtěl ušetřit a koupil druhovýrobu čehokoliv, tak ve výsledku jsem stejně zaplatil víc, protože to nefungovalo. Proto už zásadní funkční věci origo, alespoň u mně. Že ti funguje neorigo termostat ti gratuluju, mně zas funguje origoAť se každý rozhodne sám podle své zkušenosti a peněženky.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
No anabázi s termostatem jsem prodělal jen jednou (vím, někde jsem četl tvé příspěvky, že sis s termostaty užil a zkušeností máš tím pádem dost). Neorigo nefungoval vůbec. Obratem jsem ho běžel reklamovat. Origo mám druhým rokem a zatím OK. U mně to náhoda zařídila takto. 
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes byl ve škodovce s tím mojim termostatem - ovšem, že byla ulomená ta plastová packa co drží ten plech. Jakmile to skladnik uvidel šel pro druhý termostat, ale řekl jsem, že nechci tak mi vratil penize, koupil jsem polsky za 186kč a ten funguje .
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem tu samou zkušenost, akorát v obyč mototechně, nikoliv ve značkovém servisu, ten polskej mě stál 202,-Kč a byl to ten, co drží segrovka, ne ty plastový packy.
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
jj ten polský je zajišteny segrovkou ( krasne drzi 90 stupnu), co jsem se dival, tak pokud by i ten prestal fungovat , tak by tam mohl pasovat termostat z octavie 1.8T nebo 2.0 podle obrázku je stejne veliky, nemusel bych brousit wahlera z favorita.
-
Rotro - FK
Zdravím,
J a som uz za posledne dva roky menil termostat asi tri krát !!! Teraz naposledy v oktobri 2009 original Skoda - isiel celkom dobre tesne pod 90st. a terz 22.1 pozeram a voda 70st.rozobral som a nic nema ulomene len ako keby zacal pustat skoro vodu von. Takze som kupil poliaka a dal som ho tam a to iste pri 70st sa otvoril a voda šla do chladiča. !! . Nikdy sa mi na prvy krat nepodari kupit normalny termostat. Uz som z toho zúfalý. Ako mám zistit ci som kúpil dobrý alebo zlý?? Napadlo ma či nemám zlé čidlo teploty tak som dnes vysledoval že vetrák sa mi pustil ked som mal rucicku cca 2 mm nad ryskou 90st. otázka: Kedy sa má púšťať ventilátor?
Napadlo ma či nemám zlé čidlo teploty a moja 70 je v reale 90. Poradte mi ako to vyriešim.
vopred dakujem za rady
J a som uz za posledne dva roky menil termostat asi tri krát !!! Teraz naposledy v oktobri 2009 original Skoda - isiel celkom dobre tesne pod 90st. a terz 22.1 pozeram a voda 70st.rozobral som a nic nema ulomene len ako keby zacal pustat skoro vodu von. Takze som kupil poliaka a dal som ho tam a to iste pri 70st sa otvoril a voda šla do chladiča. !! . Nikdy sa mi na prvy krat nepodari kupit normalny termostat. Uz som z toho zúfalý. Ako mám zistit ci som kúpil dobrý alebo zlý?? Napadlo ma či nemám zlé čidlo teploty tak som dnes vysledoval že vetrák sa mi pustil ked som mal rucicku cca 2 mm nad ryskou 90st. otázka: Kedy sa má púšťať ventilátor?
Napadlo ma či nemám zlé čidlo teploty a moja 70 je v reale 90. Poradte mi ako to vyriešim.
vopred dakujem za rady
-
piskot - FK
Rotro: mrkni na vag do měřených hodnot a porovnej to s budíkem. To čidlo má vývody zvášť pro budík a ŘJ
-
maniaX - FK
Mám taky ten problém, že v zimě se mi motor neohřeje více než na 70 stupnu. V létě je vše OK motor má teplotu jakou by měl mít. Přitom, když vyjedu z domu tak asi po 2-3 km už fouká teplý vzduch. Takže je opravdu termostat špatný???
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
maniaX: Pokud to v létě ukazuje OK a teď max 70 tak určitě termostat.
Rotro: Ventilátor by měl spouštět trochu později, ale má vlastní čidlo. Přímá provázanost není a proto bych se podle tohoto neřídil. Každopádně pokud si na podzim měnil originál termostat (tj. předpokádám komplet s čidlem) a dokud nebyla takováto zima ukazoval 90, tak bych osobně tipoval opět termostat. Asi máš opravdu velkou smůlu. Obrň se trpělivostí a zkus si vyreklamovat funkční kus.
Rotro: Ventilátor by měl spouštět trochu později, ale má vlastní čidlo. Přímá provázanost není a proto bych se podle tohoto neřídil. Každopádně pokud si na podzim měnil originál termostat (tj. předpokádám komplet s čidlem) a dokud nebyla takováto zima ukazoval 90, tak bych osobně tipoval opět termostat. Asi máš opravdu velkou smůlu. Obrň se trpělivostí a zkus si vyreklamovat funkční kus.
Rotro - FK
Nemenil som koplet , iba dekel s termostatom.
Viem ze ventilator nie je prepojený ale pouzil som ho ako kontrolu lebo už ma napadlo že ak mi zle ukazuje čidlo teploty vody v termostate. a
ja ho umelo (zakrytim chladiča) vyženiem vysoko tak mi vlastne spusti ventilator. ale kedze spustal po 90st. tak asi cidlo je v poriadku len termostat je zly. S montazou nemam problem len nemam kedy chodit do obchodov. cely tyzden som prec a feldu nahanam. v sobotu rano rozoberem a nestihnem dvakrat skocit do obchodu vymenit termostat.
Nemáte niekto odskúšaný spôsob ako ich skontrolvoat pred namontovaním? Asi jedine vodny kupel na 85 st. ale tazko zistit ci a kolko sa otvoril. Sakra ide ma porazit!
Viem ze ventilator nie je prepojený ale pouzil som ho ako kontrolu lebo už ma napadlo že ak mi zle ukazuje čidlo teploty vody v termostate. a
ja ho umelo (zakrytim chladiča) vyženiem vysoko tak mi vlastne spusti ventilator. ale kedze spustal po 90st. tak asi cidlo je v poriadku len termostat je zly. S montazou nemam problem len nemam kedy chodit do obchodov. cely tyzden som prec a feldu nahanam. v sobotu rano rozoberem a nestihnem dvakrat skocit do obchodu vymenit termostat.
Nemáte niekto odskúšaný spôsob ako ich skontrolvoat pred namontovaním? Asi jedine vodny kupel na 85 st. ale tazko zistit ci a kolko sa otvoril. Sakra ide ma porazit!
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
CO takle napřed zjistit jestli to opravdu propouští vody.Stačí nastartovat a po chvíli si sáhnout na hadici do chladiče.Tak to zkusit párkrát při trvale běžícím motoru.Jestli je trvale otevřený,tak se to bude oteplovat trvale.Pokud otvírá dřív tak najednou.A na budíku sledovat kdy se otevře.Je to kontrola bez vagu ---orientační.
-
Rotro - FK
Ved ano to robim vzdy, otvori mi ked budik ukazuje 70st. Niektore kusy prepustali hned.
ten co mam teraz drzi po 70 a potom naraz otvori do chladica.
ten co mam teraz drzi po 70 a potom naraz otvori do chladica.
-
Niko
Zdarec ogaři
.No vidí že je tu náš spousta co zjistili že kvalita je termostatů ta tam...
Za měsíc a půl jsem měnil termostat po druhé.První byla čína za 80kč po první jízdě jsem zjistil že drží teplotu jak kdyby byl určený do š120
Kúpil jsem druhý od jiné značky to samý.A pěkně mě to sere!!!
Ale mám motor 1.3 BMM typ skříně termostatu alá fávorit-starý typ.Kolik by stál origo ve škodě? Ještě mám dotaz na člena 103457 :jak se jmenoval ten polský výrobce co jsi tenkrát kupoval na 1.3??? No jestli to tak půjde dál tak asi už půjdu si ten termostat koupit na vrakoviště z nějakého starého favorita-ten mi třeba vydrží 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem origo celou skříň s termostatem i čidlem na www.skoda-dily.cz za nějakých 700kč a konečně mám pokoj.Nějaký německý a polský bazmeky už nechci
-
Rotro - FK
no to uz nas čína ani nie je len Poliak za 9,8€ alebo origo škoda za 16€ (len dekel nie cele telo)
ale kvalita ako za 1€. Naozaj nerozumiem co je tak tazke pri vyrobe kontrolovat a pustat termostaty ktore prejdu kontrolnym meranim otvarania a zatvarania.
ale kvalita ako za 1€. Naozaj nerozumiem co je tak tazke pri vyrobe kontrolovat a pustat termostaty ktore prejdu kontrolnym meranim otvarania a zatvarania.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Mám přesně tento.Prvovýroba http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... licia.html
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jak se jmenoval ten polský, co jsem kupoval, je to už 3 roky, nyní mám 1,6ku, ale Speedbiker ho kupoval nedávno, možná bude mít ještě krabičku. Již několikrát tu bylo psáno, že u termostatů je to sázka do loterie, zde neplatí že origo = kvalita, takže jediný co mohu doporučit je si schovat paragon a reklamovat vadný kus.
-
maniaX - FK
A není to to náhodou normální mít prostě při takovém mrazu nízkou teplotu....mě se prostě v téhlé zimě při -25 stupních drží tak na 70-75 stupnu.
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
Ten polský je od značky AUTO QUALITY - modro bílá krabička s nanpísem AQ
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
btw když máš ještě kovovou skřín termostatu proč nekoupis termostat Wahler za cca 150kč - koupis ho u Autokelly - ten pry funguje v poho.
-
Rotro - FK
Ja si myslim že by bolo vtedy ak termostat nepusti vodu do chladiča a stihlo by sa to chladiť v kúreni a v okoli motora.
Ak pusti vodu do chladica skor ako 85-90st.je chybny termostat. Smola je ze je takmer nemozne (aspon pre mna) kupit dobrý
to Speedbiker: nemam kovový mam plast...
Ak pusti vodu do chladica skor ako 85-90st.je chybny termostat. Smola je ze je takmer nemozne (aspon pre mna) kupit dobrý
to Speedbiker: nemam kovový mam plast...
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká termostatu, tak tomu musí být jedno kolik je venku.Proto jsem psal ,aby zjistil základní věci co se týká teploty.To ,že se kapalina v motoru při této teplotě neohřeje na víc je normální,protože se ochladí v topení,ale hadice k chladiči musí zůstat studená.
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
ještě by bylo důležíté zmínit, že jsou termostaty které mají 80C a pak 88C teplotu, teplota je vždy vyražená na kovové části termostatu.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Mě i těhle mrazech vyleze vždy na 90 a pak spadne dolů,pak zase vystoupá a furt dokola,takže otevírá při 90maniaX píše:A není to to náhodou normální mít prostě při takovém mrazu nízkou teplotu....mě se prostě v téhlé zimě při -25 stupních drží tak na 70-75 stupnu.
-
Niko
Speedbiker: U mě to vypadá že ti borci co to vyrání nepoznají 0 od 8.Tak mám dva termostaty asi na teplotu 80 stupnů a s vyraženým číslem 88 stupnů.Asi si ve výrobě řekli:tak co 8 stupnů tam 8 sem to je jedno
Svině líné...... 
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
NIKO: kdyz mas staré provedeni - tak tam kup wahlera WH 30.3288 - Favorit - stoji 150kč a ten byl měl byt ok, Někteří členové ho upravili a dali do plastového víka MPI (polského)
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Fávorita do mpi nedá moc široký.
-
Fojc
Custe, tak sem koupil novej termik ( mimochodem uz treti ) a zase na hovno, ted v tech mrazech to nevyleze pres 75 stupnu
uz me to docela se*e, nemate nekdo tip na termik co bude fakt fungovat?? diky.
-
Teea - FK
No to jsme na tom podobne. Po dvou polacich kteri otvirali brzo jsem koupil orginal a ten zas nedovira
Takze bude zase repete ani orginal neni bez chyby. Chce to mit proste stastnou ruku pri vyberu. Ale mam dojem ze driv vyhraju ve sportce 
-
maniaX - FK
A je to zase až takový problém že je to třeba jen na 75 nebo 80 stupních???? Co se může stát ???
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem kupoval komplet original termostat na skoda-dily.cz a vydržel mi do včerejška, je to 16 měsíců.
- Speedbiker
- Kontaktovat uživatele:
tak ho reklamuj - zaruka je 24 měsíců
-
Keldon - FK
Jak se dívám, vše se to tu pořád točí kolem termostatu. Já mám ve své 1.6 "teprve" druhý a zatím drží rafička na prostřední 90C . čárce. Ptám se ale, jak dlouho? Vrátím se ještě jednou k naší staré dobré Š 1000 MB r.v. 1968. Tam jsme měli termostat po celou dobu provozu auta (1968-1997) původní měchový. Nepamatuji si, že by se kdy měnil, a to jsme tehdy tatík, později i já přesně vedli, co se kdy na autě dělalo. Holt jsou to ty moderní voskové zmetky. Je až s podivem, že ve století internetu, mobilů a kdoví čeho ještě, co tenkrát nebylo, nedovedeme vyrobit spolehlivý termostat. Nebo se snad kalkuluje s tím, že ne každý nalezne odvahu vadný termostat několikrát reklamovat?