startovací kabely

:)
108dakov - FK

startovací kabely

Příspěvek od 108dakov - FK »

Dobrý den,

Chci se zeptat jaké si mám koupit startovací kabely mám felicii 1,6 rok výroby 1995 a felicii 1,3 rok výroby 1997 jaké byste mi doporučili abych nahodil z 1,3 mazlíka 1,6 a naopak :?

Díky
max21 - FK

Re: startovací kabely

Příspěvek od max21 - FK »

Radši silnější než slabší ;) Startovací proudy jsou docela vysoké (doma jsem testoval repasovaný startér, drát - měď průměr 2 mm se ohřála tak, že z ní slezla bužírka :mrgreen: ) Takže bych se nebál koupit kabely na 200 - 300 ampér.
108dakov - FK

Příspěvek od 108dakov - FK »

Takže bych se nebál koupit kabely na 200 - 300 ampér.[/quote]

Není to slabé? já vyděl i 500ampér
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

nejlepší kabely co jsem kdy viděl měl kamarád.. udělal si je z lana o průřezu 50mm2.. to byla balada:-) :cat:
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Pokud chceš kabely na to aby jsi s tím natočil auto při totálně mrtvé baterce tak nad těma z OBI,benzinky atd ani nepřemýšlej.Ty toho moc nevydrží a navíc se při startu zahřejou a tak stoupne odpor těch samotných kabelů že s něma stejně nic nenastartuješ.Pokud chceš kvalitní kabely,tak tě vyjdou zas kolem 1500-2000 kč.Jedině by sis sehnal někde kabel a kleště a uděláš si je sám.
Já z důvodu že doma startuju i traktor atd,tak jsem si pořídil tyto: http://www.ahprofi.cz/startovaci-kabely-profi-25 akorát tuším že 5m a někdy hlavně ve velkém mrazu když mi nechytá traktor jsou docela na hraně.
pokud chceš aby to fungovalo,tak holt musíš připlatit.
Ještě jsem někde viděl že měl někdo samodomo udělané z gumového kabelu co se používá třeba k cirkuli atd...Spletené žíly na konci do sebe a kleště.Kabel je asi nejdražší tak aby ušetřil.Fungovalo to.
Dodyk - FK

Příspěvek od Dodyk - FK »

Nedavno som si tiez zaobstaral startovacie kable ,kedze teploty klesly hlboko pod nulu a nemal som dobre skusensoti po predchadzajucom aute. Kedze do tohto som sa vobec nevyznal ,chlapik v predajni mi po otazke na ake auto by to malo byt pouzivane nejake podal , znacku si presne nepamatam ,udaje zo stitka :priemer 16mm , 3m ,600A , pre benzinove motory do 2500ccm , vysli ma tusim na 25eur.chvalabohu este som ich nemusel pouzit :)
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

nonamed.....tohle je zcela výstižný odkaz.Sice mám kable taky nějaké burzovní za hubičku a to jsem s nima nahodil Feldy,Fábie i Superby a nějak se nestihly pořádně zahřát,ale zemnící kabel je zemnící kabel.Jako svářeč můžu jenom potvrdit,že by se zemnící kabel u svařování asi nepoužíval a použil by se kabel startovací třeba z marketu a vyšlo by to levněji.Ale...záleží hlavně na přůřezu a délce.Když dáš metr kostry na svářečku a na svařenec tak ti bude stačit menší průřez.Když si budeš chtít udělat kable delší,musíš použít vetší průřez,ale záleží na jeho zatížení,čím větší zatížení a jeho délka tím větší průřez.Mám už jedny nachystané asi dva roky,ale nějak nemám čas je napreparovat do svářečských svěrek(kleští).Možná to bude podobný princip jako u audia a napájecího kabelu,ale to zase musí jiní,zkušenější z oboru elektra,když budu chtít napájet přez celé auto nějakého žrouta v kufru nepoužiju telefonní dvoulinku.Jinak opravdu viz.článek v odkaze.
Odpovědět