Střili do sání
-
Brezi - FK
Střili do sání
Čau kluci,chtěl bych se zeptat felda mi začala občas střílet do sání nevíte čím by to mohlo být? prostě když to nechám vrčet na volnoběh a šlápnu na plný plyn tak to občas střelí. Mohlo by to být tím že mám zalomený jeden šroub na krytu sáni ? diky za odpověd.
-
Kristensen - FK
Re: Střili do sání
kouknout na svíčky kabely palec a víčko rozdělovače, hlavně aby rozdělovač měl nulovou polohu
-
Kristensen - FK
a rozdělovač má nulovou polohu? zářez na řemenici na klice proti nulovej rysce na bočním víku rozvodů a v tu chvíli musí být střed palce proti důlku na tělu rozdělovače
-
Brezi - FK
Jééj tak to nevim na to se budu muset podívat,jinak auto mám už rok a dělá to od té doby co jsem ho koupil ale jenom občas, a když jsem měl sundané viko sani a jak to střelilo tak to fouklo tak 30cm plamen 
-
Kristensen - FK
to vypadá jak když to špatně pálí a jak to jede? nepřijde ti to líný? a dělá to studený nebo teplý? Aby jsi pak třeba neměl jen špatnou ventilovou vůli
-
Brezi - FK
je to takove liné oproti brachove 1.3mpi, jinak nalitáno mam 140tis a celkem už si to pápne aji dost oleje.
-
Brezi - FK
a dělá to i když to je studene a i když to je zahřáté tak nevim no.
-
Kristensen - FK
Proti MPI to bude vždycky línější, nejdřív bych šel po těch ventilech a rozdělovači pak bych to řešil dál
-
Brezi - FK
ale fakt se mi zdá že to moc nechce jet,a teda tím zalomeným šroubem na tom krytu sáni to nemůže být? třeba to přisavá falešný vzduch?
-
Kristensen - FK
tam jsou ty 3 dlouhý šrouby co maj závit jakoby uvnitř? To by nemělo mít vliv. a pokud by jsi měl malou vůli ventilů tak teď v chladu by to mohl bejt aj problem vůbec nastartovat, pokud by to bylo jen na jednom válci tak by hlavně za studena ten motor divně poblafával
-
Brezi - FK
jj to jsou ty 3 šrouby,jinak dneska mi to udělalo na studenem motoru střelilo a chcíplo,a za studena to má někdy takový divny chod jako by to šlo na 2 pak na 3 a na 4 válce ale jinak chytá na šup i ted v -23 mrazech
-
Kristensen - FK
tak opakuji, ventily a rozdělovač, pokud to takhle chytá a blafe, jinak ještě nepřijde ti že když s tím točí starter že jakoby v jeden moment zatočil na prázdno? jak kdyby se na momentík motor odlehčil?
-
Brezi - FK
ne tohle to nedělá,sice jednou mi to tak udělalo když auto 14 dni stálo a pak to byl problém nastartovat vypadalo to jako by byl motor bez kompresu točilo to uplně naprázdno a pak to pomalu blafalo a asi po 5 pokusech to chytlo z výfuku šel černý dým, no tak jsem to zhasnul a zkusil natočit a pohoda chytlo na šup.
-
Kristensen - FK
no tak dál asi zatím nic, nejdřív zkontrolovat to co jsem už psal.
-
Kristensen - FK
Jinak ventilová vůle při pokojé teplotě je 20/20, pokud by jsi měl na sací ventily hliníkové tyčky (jsou silnější) tak tam je 20 výfuk a 25 sání (pro jistotu jedná se o 0,20mm a 0,25mm)