Myti motoru pomoci Carlan cistic motoru

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
6host - FK

Myti motoru pomoci Carlan cistic motoru

Příspěvek od 6host - FK »

zdravim,
chci se zeptat ,nejak sem zatim nenasel kamenny obchod na Praze 4 kde by meli ARVA cistic, tak se chci zeptat jestli to nekdo nezkousel timto http://autokelly.cz/#PATH=3770508;37705 ... SD=0|ST=0| abych za to zbytecne nevyhodil penize a pak to nefungovalo, motor je za*ranej jak jetel ma najeto 300 000, takze olej tece uplne vsude :D myji ho kvuli GO

Diky za nazory
bitmap - FK

Re: Myti motoru pomoci Carlan cistic motoru

Příspěvek od bitmap - FK »

Je t perfektni cistic, mnohem lepsi jak Arva.
Mastnotu odstrani jak nic a kdyz si das trochu prace, tak i oxidaci hliniku.

Jen si davej bacha, protoze je to dost agresivni sajrajt, takze rukavice a bryle nutnosti + to nenechavej na uz odmastenem hliniku prilis dlouho, protoze ti zcerna.
6host - FK

ok, diky moc, hned zejtra to bezim koupit :)
6host - FK

tak sem s tim umyl celej motor zvenku i zevnitr , je to docela pohoda, s kartacem to jde jedna basen, a agresivni je to vic nez sem si myslel takze bez rukavic uz na to nesahnu, staci tak 60vterin a uz to polepta kuzi, kazdopadne spokojenost a doporucuju,
to zcernani pri delsi dobe zanechani na bloku jsem si nevsiml, vzadu okolo diry pro merku oleje kde byl snad pul centimtr sr*cek sem to nechal treba dve hodiny a nic nezcernalo, to samy na krytu rozvodu/zdvihatek
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

taky bych potřeboval na jaře umýt motor, asi se to nemůže umývat v garáži nebo před garáží a nechat ty sra*ky téct volně po silnici co? čím to pak nanášíte na motor? přemýšlel jsem si koupit rozprašovač na kytky :D
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Rozprašovač na kytky fungovat bude. Však to s ním i prodávají v půllitrovém balení.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
6host - FK

ja sem koupil ten 5l kanystr a vzal rozprasovac na kytky , jenom je dost neprijemny to jak to rozprasuje tak ty mini kapicky co litaji vzduchem lehce vdechnes a je to dost neprijemny, radsi si ani nechci predstavit co to dela se sliznici kdyz ti to rozere haxny za minutu.s tim vypoustenim sajrajtu do kanalu- nejlepsi asi je vytrit blok od oleje hadrem co nejvic a ten pak dat do ekodvora a zbytek hold do kanalizace, nebo si kup lavor tak na 20litru vody a v tom vsechno umej a odvez taky do ekodvora , jinak se to ekologicky asi vyresit neda
jinak s tim cisticem trouby- kdyz pocitam zhruba ,tak abych dostal 5l toho cistice tak to je skoro 7 baleni po 32korunach to vychazi 224 takze usetrim tech 25 kacek no -carlan mam za 250:) kdyz tomu prictu jeste ze ten obchod moc nemusim tak radsi skaknu do kelly , navic to mam asi o 30m blize ,tak kdo by se tam coural :D
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

takže ten Carlan doporučujete že to vyčistí dobře jo 8-) když už do toho Kelly půjdu tak co mám teda koupit...koukal jsem že toho mají víc na čištění :P a taky by ještě někdo mohl napsat co je potřeba zakrýt nebo co by se nemělo namočit vodou když to budu stříkat...alternátor je jasnej ale jestli ještě něco je citlivý na vlhko...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Mě by zajímalo jak se na tu "kyselinu" tváří ostatní díly na motoru...snímače,kabeláž atd.Těžko se zabrání aby se to do styku s ní nedostaly.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

I když si nedělám o výrobcích iluze, přecijenom si asi nedovolí pustit bez varování na trh něco co by vyžadovalo nějaké speciální zacházení. Takže si myslím že kabelaží atd. to nebude vadit.
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
6host - FK

taky si myslim ze by to nemelo nic sezrat, problem je spis aby se to nekam nedostalo a neudelalo zkrat..jinak stejne to musis pak oplachnout tkaze oplachnes vsechno co s tim prislo do styku a mas pokoj, ja jsem tohle neresil protoze mam motor z auta venku takze tam neni co zkratovat :D
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

máte nějakou radu, jak umýt motor, aniž by se vytahoval ven? základní věci odpojím, ale vyndávat ho, to nehrozí...
6host - FK

normalne das do rozpasovace cistic a postrikas ho nechas 5-10min pusobit, pak vzemes nejakej rejzak a drbes ten humus, oplachnes a takhle porad dokola dokud to neni ciste :) ja motor nevyndaval kvuli tomu abych ho umyl to si spatne pochopil :)
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

to je jasný, jen blázen by to vyndával, to raději ať je to jak prase... vezmu respirátor až bude hezky a půjdu do toho, budu měnit vodní pumpu zrovna, tak to udělám a bude...
6host - FK

a jeste si vem rukavice a brejle, kdyz si das teplou vodu do kbeliku tka ani nemusi bejt hezky ja to delal pri -2 :D
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

a ještě se stavím do Dukovan pro nějakej protiatomovej kryt :lol: :lol: :lol:
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Tam fasujou jen papírový, nedělej si iluze. Taky ho mám ...
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
Odpovědět